Skreddersy din ferie nå!

Oversikt

Kapp Verde er en fremvoksende juvel innenfor reiselivsindustrien. Dette øyriket, bestående av ti hovedøyer, byr på en perfekt kombinasjon av solfylte strender, rik kultur og pulserende musikalske rytmer.

Kapp Verde, en tidligere portugisisk koloni med en levende afrikansk kultur, 725 kilometer fra kysten av Senegal ligger i hjertet av Atlanterhavet. Øygruppen fikk uavhengighet fra Portugal i 1975, og selv om de i utgangspunktet sto overfor økonomiske problemer er nå turisme spydspissen for en av Vest-Afrikas mest velstående nasjoner.

En av de største trekkplastrene til Kapp Verde er den spektakulære naturen og det varierte landskapet. Den avslappede blandingen av afrikansk og portugisisk kultur, perfekt klima og endeløse friluftsaktiviteter fra vindsurfing til fotturer lokker også besøkende. Kapp Verde er verdenskjent for sine spektakulære bølger, og som et resultat tiltrekker det seg vannsportentusiaster året rundt, profesjonelle så vel som amatører. De fleste er rettet mot surfing og vannski, men det er mye å underholde besøkende på tørt land. Øyhopping og å takle de forskjellige vulkantoppene rundt skjærgården er en fantastisk måte å utforske det flotte landskapet på. Sal Island har en av Atlanterhavets mest vakre solnedganger, mens mange turer er tilgjengelige for å oppleve det mangfoldige dyrelivet, spesielt sjeldne raser av afrikanske fugler.

En av de mest tiltalende aspektene ved Kapp Verde som reisemål, er dens mangfold. Fra de gylne sanddynene i Sal og Boa Vista, til de frodige grønne fjellene på Santo Antão, kan reisende oppleve drastiske landskapsskifter på en og samme tur. Og for de som søker en dypere forståelse av Kapp Verdes sjel, vil landets kulturelle rikdom, som er preget av en blanding av afrikanske, portugisiske og brasilianske innflytelser, være en fryd å utforske.

Musikkelskere vil særlig sette pris på Kapp Verdes soniske landskap. Landet er hjemmet til "morna", en musikkform som ofte sammenlignes med den portugisiske fado. Cesária Évora, den mest kjente sangerinnen fra Kapp Verde, hjalp med å bringe morna til verdensscenen.

For de som er tiltrukket av vannsport, tilbyr Kapp Verde en rekke aktiviteter, fra surfing på de imponerende bølgene, til dykking blant fargerike korallrev og fascinerende skipsvrak.

Dessuten er Kapp Verde-øyene kjent for sin gjestfrihet. Lokalbefolkningen, kjent som "Crioulos", er kjent for sin vennlighet og åpne armer. Deres kjærlighet for landet og dets kultur skinner tydelig gjennom, noe som gir turister en autentisk og uforglemmelig opplevelse.

I sum er Kapp Verde en unik destinasjon som kombinerer naturlige skjønnheter, kulturell rikdom og et mangfold av aktiviteter som garantert vil gjøre inntrykk enhver reisende. Øyene er ekstremt stolte av sine appetittvekkende kulinariske herligheter, og lokale favoritter inkluderer canja (kyllingsuppe og ris), catchupa (marinert tunfisk, mais og bønnegryte) og ulike frukt- og fiskeretter, som alle vanligvis vaskes ned med et glass eller to av aquardiente (sukkerrørrom).

Høydepunkter
Kapp Verde, strategisk plassert i Atlanterhavet utenfor Afrikas vestkyst, er en øygruppe som gir besøkende en unik opplevelse av kulturell sammensmelting. Med røtter dypt forankret i afrikansk, portugisisk og brasiliansk arv, gir øyene innsikt i en rik historisk bakgrunn, fremhevet av livlige musikalske rytmer, markante festivaler og innbydende lokale samfunn. Men det er ikke bare den kulturelle rikdommen som skiller Kapp Verde fra andre destinasjoner. De varierte landskapene, fra Sal og Boa Vistas gylne strender, Santo Antãos imponerende fjell til Fogos aktive vulkanske terreng, gir et mangfold av opplevelser. En tur til Kapp Verde er mer enn bare en pause fra hverdagen; det er en mulighet til å fordype seg i øygruppens unike karakter og historie, hvor hver øy tilbyr sin egen særegne atmosfære og fortelling.

 • Cidade Velha, Praia: Som den første europeiske bosetningen etablert i tropene så er Cidade Velha full av historie og sjarme. Også den eldste bosetningen på Kapp Verde,var byen en gang hovedstaden, men er nå bedre kjent som hjemmet til den eldste kolonikirken i verden bygget i 1495, en imponerende kongelig festning og en dyster historie som slavehandelssentrum. Både Christopher Columbus og Vasco da Gama besøkte byen under seilaser, i tillegg til å bli plyndret av pirater som en gang plaget kysten.
 • Santa Maria, Sal: Ligger på øyas sørlige spiss, og Santa Maria er Sal-øyas juvel. Dette tidligere fiskeværet har utviklet seg til et pulserende turistområde, men har likevel beholdt sin sjarm. Gå langs den hvite sandstranden, hvor du kan se lokale fiskere trekke sine båter inn på land og forberede dagens fangst for salg. På kvelden forvandles byen til et livlig sted med musikk som resonnerer fra lokale barer og restauranter, og gir besøkende en smak av Kapp Verdes berømte musikalske arv.
 • Pico do Fogo, Fogo: Reisende som tør å vandre opp den aktive vulkanen Pico do Fogo, blir belønnet med en av de mest bemerkelsesverdige utsiktene på Kapp Verde. Det svarte, skarpe landskapet av lavafelt skaper en dramatisk bakgrunn, mens du klatrer mot den majestetiske toppen. Den lille landsbyen Chã das Caldeiras, som ligger ved foten av vulkanen, gir et unikt perspektiv på livet i skyggen av en så mektig naturkraft.
 • Mindelo, São Vicente: er mer enn bare en havneby; den er et kulturelt kraftsentrum. Med en dyptgående musikkarv er byen vert for den årlige musikkfestivalen Baía das Gatas. De fargerike koloniale bygningene og livlige markedsplassene gir byen dens karakteristiske sjarm. Mindelos karneval er også et av de mest imponerende i regionen, med flotte kostymer og pulserende rytmer som fyller gatene.
 • Tarrafal, São Nicolau: Denne fredelige fiskerlandsbyen, med sin karakteristiske svarte sandstrand, er en oase for de som søker ro vekk fra turiststrømmen. Dykkere vil sette pris på det krystallklare vannet og mangfoldet av marint liv, mens de som foretrekker tørt land kan nyte en rolig dag på stranden eller utforske landsbyen.
 • Viana-ørkenen, Boa Vista: Denne forbløffende ørkenlandskapet på Boa Vista tilbyr en skarp kontrast til øyas kystlinje. Viana-ørkenen, med sine skiftende sanddyner, kan minne deg om Sahara, selv om den ligger midt i Atlanterhavet. En spasertur her gir en følelse av stillhet, bortsett fra vinden som hvisker gjennom sandkornene.
 • Ribeira Grande, Santo Antão: Nestet dypt i en dal, byr Ribeira Grande på en overflod av grønt, omgitt av høye fjellvegger. De brosteinsbelagte gatene er flankert av tradisjonelle kappverdiske bygninger, og byens rolige atmosfære gjør det til et perfekt sted å ta en pust i bakken og nyte øylivet.

Disse stedene, hver med sine egne særegenheter, gir et variert innblikk i hva Kapp Verde har å by på – fra kulturelle opplevelser til naturlige underverk.

Gjennomsnittstemperatur og nedbør for Praia, Kapp Verde
Måleenheter= ºC og mm/måned. Varmeste måned: september (27ºC), Kaldeste måned: februar (23ºC) & Våteste måned: september (72.6 mm) - Alle verdier basert perioden 1991-2020

Average temperatures and rainfall in Praia, Cabo Verde Islands

Hvordan er været?
Kapp Verde, som ligger i Atlanterhavet utenfor vestkysten av Afrika, har et tropisk ørkenklima, påvirket av den kalde Kanaristrømmen. Dette gir øyene et forholdsvis mildt klima sammenlignet med det afrikanske fastlandet. Her er noen generelle karakteristikker av været på Kapp Verde:

 • Temperatur: Gjennom året varierer temperaturen fra rundt 20°C til 30°C. De varmeste månedene er vanligvis mellom september og november, mens de kjøligste månedene strekker seg fra januar til mars.
 • Regnsesong: Kapp Verde har en kort regnsesong som varer fra august til oktober. Imidlertid er regnmengden generelt lav, og noen år kan oppleve nesten ikke regn i det hele tatt. De østligste øyene er generelt tørrere enn de vestlige.
 • Vind: De nordøstlige passatvindene kan være sterke, spesielt mellom oktober og juni. Dette gjør øyene populære for vind- og kitesurfing, spesielt øyene Sal og Boa Vista.
 • Fuktighet: Selv om Kapp Verde ligger i tropene, er fuktighetsnivået forholdsvis lavt takket være den dominerende ørkenvinden. Dette gjør varmen mer behagelig enn mange andre tropiske destinasjoner.
 • Havtemperatur: Havtemperaturen varierer mellom 22°C og 27°C gjennom året, noe som gjør sjøen ideell for svømming, dykking og andre vannaktiviteter.

Samlet sett gir Kapp Verdes klima en behagelig feriedestinasjon nesten hele året rundt. Det milde klimaet, kombinert med sjelden og uforutsigbar regn, gjør øyene til en populær flukt fra kaldere nordlige klima, spesielt i vintermånedene.

Beste tiden å reise til Kapp Verde
Den beste tiden å reise til Kapp Verde avhenger av hva du ønsker fra ditt besøk, men generelt sett er det flere perioder som betraktes som ideelle:

 • Fra november til juni: Dette er tørketiden, også kjent som "tempo das secas". Været er solrikt og varmt, men ikke overveldende. Passatvindene fra nordøst blåser sterkere i denne perioden, noe som kan føre til at det er litt kjøligere, spesielt om kvelden. Vindene gjør også denne perioden populær blant windsurfere og kitesurfere, spesielt på øyene Sal og Boa Vista.
 • Unngå regnsesongen: Selv om Kapp Verde har en kort regnsesong fra august til oktober, er regnmengden generelt lav. Likevel, hvis du vil unngå muligheten for regn helt, kan du planlegge turen utenfor disse månedene. Husk at regn kan være uforutsigbart, og noen år kan se svært lite nedbør selv i regnsesongen.
 • Unngå høysesongen: Som med mange turistdestinasjoner, kan prisene på overnatting og flybilletter være høyere i høysesongen. På Kapp Verde er høysesongen vanligvis fra midten av desember til slutten av april, når mange europeere søker flukt fra vinterkulden. Hvis du er fleksibel med tidspunktet for ditt besøk, kan du vurdere å reise utenfor denne perioden for å få mer verdi for pengene.

Samlet sett tilbyr Kapp Verde et behagelig klima nesten hele året, noe som gjør det til en attraktiv destinasjon uansett når du bestemmer deg for å besøke. Men for optimalt vær, spesielt hvis du er ute etter sol og strandaktiviteter, er perioden fra november til juni å foretrekke.

 

Penger & valuta: Valutaen på Kapp Verde er Escudo cabo-verdiano (CVE). Her er noen viktige punkter du bør vite om penger og valuta på Kapp Verde. 1 CVE = 100 centavos

FreeCurrencyRates.com

Vekslingskurs: Escudo er knyttet til euroen. Sjekk den gjeldende vekslingskursen før du reiser for å få en idé om hvor mye penger du kan trenge. Selv om kursen er knyttet til euroen, kan vekslingspriser variere, så det kan være lurt å sammenligne priser hos ulike vekslingskontorer eller banker.
Tilgjengelighet av minibanker: Minibanker er tilgjengelige i de største byene og turistområdene. De fleste aksepterer internasjonale kort som Visa og Mastercard. Husk å informere banken din om dine reisedatoer for å forhindre at kortet ditt blir sperret for mistenkelig aktivitet.
Kredittkort: Mange hoteller, restauranter og større butikker aksepterer kredittkort, spesielt i turistområdene. Det er likevel en god idé å ha noe kontanter tilgjengelig, spesielt hvis du planlegger å besøke mer avsidesliggende områder eller små lokale bedrifter.

Kostnadsnivået
Kostnadsnivået på Kapp Verde avhenger av hva du sammenligner med, men generelt er det lavere enn i mange vestlige land. Likevel kan det være variert avhengig av hvor du befinner deg, og hva du planlegger å gjøre. Her er en oversikt over kostnadsnivået for noen vanlige utgifter:

 • Overnatting: Prisene varierer betydelig avhengig av standard og beliggenhet. Mens du kan finne budsjettvennlige pensjonater og småhoteller til en lav pris, vil større feriesteder og luksushoteller i populære turistområder være dyrere.
 • Mat og drikke: Å spise ute kan være rimelig, spesielt hvis du besøker lokale spisesteder. Internasjonale restauranter og de som ligger i turistområder kan være dyrere. Hvis du vil prøve autentisk kappverdisk mat til en god pris, anbefales det å spise på mindre, lokale tavernaer.
 • Transport: Innenlands flyvninger mellom øyene kan være kostbare, men er ofte den raskeste måten å reise på. Fergeforbindelser er billigere, men kan ta lengre tid. Taxi og lokale busser (kalt "aluguer") er tilgjengelige for transport rundt øyene, hvor taxi generelt er dyrere enn aluguer.
 • Aktiviteter: Utflukter som dykketurer, båtturer eller guidede turer kan variere i pris avhengig av leverandør og varighet. Inngangsbilletter til nasjonalparker og attraksjoner kan også påløpe kostnader.
 • Suvenirer: Håndverk, tekstiler og lokale produkter som grogue (en lokal rom) er populære suvenirer. Prisene varierer, men generelt er lokale markeder og boder mer budsjettvennlige enn turistorienterte butikker.
 • Dagligvarer: Hvis du planlegger å kjøpe dagligvarer, kan du forvente å betale mer for importerte varer enn for lokale produkter.

Generelt kan du leve rimelig på Kapp Verde hvis du følger lokale vaner og unngår de mest turistifiserte stedene. Samtidig, som med de fleste reisemål, er det mulig å oppleve en mer luksuriøs side av Kapp Verde hvis budsjettet tillater det. Det er også verdt å merke seg at Kapp Verde er et utviklingsland, og noen tjenester kan være dyrere enn forventet på grunn av importkostnader.

Tips
På Kapp Verde er det å gi tips ikke strengt nødvendig, men det er blitt mer vanlig, spesielt i turistområder. Å gi tips er en fin måte å vise takknemlighet for god service, gitt at lønningene ofte kan være lave. Her er noen generelle retningslinjer for hva du bør gi i tips Kapp Verde:

 • Restauranter: For gode tjenester i restauranter kan du vurdere å legge igjen mellom 5% og 10% av regningen. Hvis du spiser på en mindre kafé eller en gatebod, er det å gi tips mindre vanlig, men å legge igjen litt småpenger er alltid verdsatt.
 • Hoteller: For bagasjebærere kan du vurdere å gi rundt 100 CVE (cirka 1 euro) per bag. For rengjøringspersonalet kan det være passende med en tilsvarende sum per dag, lagt igjen på slutten av oppholdet.
 • Taxier: Det er ikke nødvendig å gi tips til taxisjåfører, men mange reisende runder opp til nærmeste hele beløp eller gir litt ekstra hvis sjåføren har vært spesielt hjelpsom.
 • Guidede turer: For guider, spesielt på lengre turer, kan du vurdere å gi mellom 5% og 10% av prisen på turen. For kortere turer eller en dagaktivitet, kan 200-500 CVE (2-5 euro) være passende, avhengig av kvaliteten på tjenesten.
 • Mindre tjenester: For mindre tjenester, som for eksempel en hårklipp eller en skopuss, er det fint å runde opp eller gi litt småpenger som takk.

Selv om det å gi tips er en fin gest, er det alltid viktig å huske at det bør reflektere kvaliteten på tjenesten du mottok. Hvis du føler at tjenesten var under pari, bør du føle deg fri til å justere bidraget tilsvarende

Interessante fakta
Kapp Verde, en perle av en øygruppe i Atlanterhavet, skjuler en rikdom av fascinerende historier og overraskende fakta under sitt solfylte eksteriør. Fra dens unike kulturelle sammensmelting til geologiske underverk, tilbyr disse øyene mer enn bare vakre strender og turkise farvann. Selv om øygruppen kan virke liten på verdenskartet, er dens innvirkning på verdenshistorien og kulturelle landskap enorm. La oss dykke ned i noen av de mest interessante og underholdende fakta om Kapp Verde som kanskje får deg til å se denne destinasjonen i et helt nytt lys.

 1. Musikalsk øygruppe: Kapp Verde har gitt verden en rekke musikalske sjangre, hvorav mest kjent er "morna", en melankolsk type sang ofte sammenlignet med den portugisiske fadoen. Sangeren Cesária Évora, kjent som "den skobarefotede diva", er Kapp Verdes mest berømte musikalske eksport.
 2. Flere skilpadder enn folk: Kapp Verde er et viktig redeområde for havskilpadder, spesielt glattkarett skilpadden. På noen av de mer avsidesliggende strendene, kan det under redeplasseringssesongen være flere skilpadder enn mennesker!
 3. Øyenes opprinnelse: Kapp Verde består av 10 hovedøyer, men visste du at alle øyene er av vulkansk opprinnelse? Fogo, en av øyene, har en fortsatt aktiv vulkan, og dens siste store utbrudd var i 2014.
 4. Kapp Verdes kaffe: Selv om Kapp Verde ikke er kjent som en stor kaffeprodusent på verdensbasis, produserer øya Santo Antão en spesiell kaffe kjent som "Café do Fogo". Denne kaffen er dyrket i den vulkanske jorden og er kjent for sin unike smak.
 5. Språklig smeltedigel: Selv om portugisisk er det offisielle språket, snakker mange av øyboerne et kreolspråk til daglig, kjent som "Kriolu". Dette språket er en blanding av portugisisk og ulike afrikanske språk, et levende testament til øygruppens rike kulturelle arv.
 6. Menneskeskapt skog: På øya Santiago ligger Monte Verde nasjonalpark. Dette området var tidligere sterkt avskoget, men takket være beplantningsprosjekter er det nå et grønt og frodig landskap, et eksempel på vellykket miljøforvaltning.

Disse faktaene understreker mangfoldet og Kapp Verdes rike kultur, historie og natur, og gjør øygruppen til en enda mer fascinerende destinasjon for reisende.

Festivaler
Kapp Verde, med sin rike kulturelle arv og smeltedigel av afrikanske og portugisiske påvirkninger, er hjemsted for en rekke livlige og fargerike festivaler som gjenspeiler øygruppens unike identitet. Disse festivalene, som spenner fra tradisjonelle musikkarrangementer til religiøse feiringer, gir en innsikt i hjertet og sjelen til Kapp Verde og gir reisende en unik mulighet til å oppleve øyenes essens. Her er noen av de mest bemerkelsesverdige:

 • Carnaval (Karneval): Inspirert av det berømte karnevalet i Rio, er Kapp Verdes versjon av karnevalet mest fremtredende i Mindelo på øya São Vicente. Som vanligvis finner sted i februar, forvandles byen til en eksplosjon av farger, musikk og dans, med kostymerte parader og gatefester.
 • Festival da Baía das Gatas: Avholdt i august på øya São Vicente, er denne musikkfestivalen kjent for å være en av de største musikkbegivenhetene i hele Vest-Afrika. Besøkende kan forvente tre dager med varierte musikkopptredener fra både lokale og internasjonale artister.
 • Festival de Santa Maria: Denne feiringen skjer i september på øya Sal. Det er en blanding av musikk, dans og sportslige hendelser som tiltrekker seg besøkende fra hele verden. Høydepunktet for mange er den tradisjonelle strandfotballturneringen.
 • Festa de São João: Feiret på Santo Antão i juni, er denne festivalen dedikert til St. John the Baptist. Den inkluderer tradisjonell musikk, dans og landbruksvisninger, som feirer øyens landbrukskulturarv.

Å delta i en av Kapp Verdes festivaler gir ikke bare en mulighet til å feire sammen med lokalbefolkningen, men også en dypere forståelse av den kulturelle rikdommen og mangfoldigheten som preger disse sjarmerende øyene.

Hvilken øy skal du velge?
Kapp Verde består av 10 større øyer (og noen mindre øyer og skjær) delt inn i to hovedgrupper: Barlavento (vindward) i nord og Sotavento (leeward) i sør. Her er en kort oversikt over de mest populære øyene, kategorisert etter hva de oftest er kjent for:

 • Sol & badeferie
  • Sal: Som en av de mest besøkte øyene, står Sal fremst som et paradis for strandelskere. Santa Maria-stranden tilbyr gyllen sand og krystallklart vann, perfekt for en avslappende dag under solen. Byen Santa Maria, som er øyas største turistattraksjon, er kjent for sitt pulserende natteliv, med flere restauranter, barer og nattklubber. I tillegg kan du besøke de salte innsjøene i Pedra de Lume, som ligger i et gammelt vulkansk krater.
  • Boa Vista: Bekjent for sine vidstrakte sanddyner og ørkenskapte landskap, er Boa Vista også hjem til noen av de lengste og vakreste strendene i Kapp Verde. Øya er kjent for sitt rike marine liv, spesielt havskilpadder som legger egg på øyas strender. Det rustikke landskapet, kombinert med strendene, gjør det til en ideell øy for de som søker ro og avslapning.

 • Natur
  • Santo Antão: er en drøm for naturelskere og vandrere. Med sitt robuste terreng, dype daler, og frodige grønne fjell, er øya et yndet sted for trekking. Øyas landskap skifter fra frodige skoger i nord til tørre daler i sør, noe som gir reisende en variert naturopplevelse.
  • Fogo: Drevet av den aktive vulkanen Pico do Fogo, er øya en fascinerende blanding av lavafelt, svarte sandstrender og frodige skoger. Chã das Caldeiras, som ligger i krateret av vulkanen, er spesielt imponerende. For vinelskere er øya også kjent for sin unike vin, dyrket på vulkansk jord.

 • Dykking og andre vannaktiviteter:
  • São Vicente: Mens Mindelo på São Vicente er kjent som Kapp Verdes kulturelle hjerte, byr øya også på vannsportmuligheter, spesielt vindsurfing og dykking. Havnebyen Mindelo med sitt pulserende musikkliv og karnevalsfester gir en fin balanse mellom aktiviteter på land og i vann.
  • Sal: er et verdenskjent sted for windsurfing og kiting og det avholdes en rekke internasjonale konkurranser på Sal hvert eneste år.
  • Santo Antão: Selv on denne ølya kanskje er mest kjent for sine mange mulgheter til fotturer finnes det også fantastiske dykkemuyligheter.

 • Andre øyer
  • São Nicolau: Denne fredelige og mindre besøkte øya byr på variert landskap, fra fjellrike områder til grønne daler og sandstrender. Tarrafal er et populært sted for de som er interessert i dykking og fiske.
  • Santiago: Som den mest folkerike øya i Kapp Verde, har Santiago mye å tilby. Den moderne hovedstaden Praia har en blanding av gammelt og nytt, mens Cidade Velha, som var den første europeiske koloniale bosetningen i tropene, gir et innblikk i regionens historie. Landskapet varierer fra fjellrike områder til frodige daler, noe som gir utallige muligheter for utforsking.

Selv om øyene er delt inn etter hovedattraksjonene, er det viktig å merke seg at hver av dem tilbyr en kombinasjon av sol & bad, natur, kultur og vannaktiviteter. Det er denne mangfoldigheten som gjør Kapp Verde til en så tiltalende destinasjon.

Mat og drikkekultur på Kapp Verde
Mat og drikkekulturen på Kapp Verde er et velsmakende vitnesbyrd om øygruppens rike kulturarv, der afrikanske, portugisiske og til og med brasilianske påvirkninger smelter sammen på tallerkenen. Med sin beliggenhet i Atlanterhavet har øyene naturlig nok en sterk tilknytning til sjømat, men Kapp Verdes kulinariske landskap strekker seg langt utover havets skatter. Lokale råvarer, krydder og tilberedningsmetoder kombineres for å skape retter som er like varierte som øyenes historie og kultur.

 • Cachupa: Ofte referert til som nasjonalretten, er Cachupa en robust gryterett laget av mais, bønner og ofte kjøtt eller fisk. Det finnes mange varianter av denne retten, avhengig av øya eller familieoppskriften, men den grunnleggende ideen er en næringsrik og smakfull gryte som kan nytes når som helst på dagen.
 • Grogue: Denne lokale drikken er en rom-liknende sprit destillert fra sukkerrør. Den kan drikkes ren, men den brukes også som base i forskjellige cocktails. Mange lokalsamfunn har sine egne destillerier, så smaken kan variere fra sted til sted.
 • Bacalhau: Som en nikk til den portugisiske arven, er tørket og saltet klippfisk en favoritt på Kapp Verde. Den tilberedes på en rekke måter, ofte med poteter, egg, oliven og grønnsaker.
 • Buzio: En lokal sjømatdelikatesse, Buzio er en type sjøsnegle. Den kokes ofte i en krydret saus og serveres som forrett eller hovedrett.
 • Tunfisk: Gitt øyenes beliggenhet, er det ingen overraskelse at fersk tunfisk er populært. Tuna steaks grilles ofte til perfeksjon og serveres med ulike sauser og sideskåler.
 • Guandú med Ris og Sjømat: En typisk rett fra øya Santiago. Det er en stuing av sorte bønner med ris, vanligvis servert med sjømat, spesielt reker eller blåskjell.
 • Polvo à Moda de S. Nicolau: En rett som er populær på øya São Nicolau. Denne retten består av blekksprut kokt i sin egen blekk, blandet med hvitløk, løk, grønn paprika og tomat.
 • Pastel com Diabo Dentro: Navnet oversettes bokstavelig talt til "pai med djevelen inni". Den er en velsmakende kjøttsnack, laget av tunfisk eller kylling, innpakket i en sprø deig og deretter stekt.

Kapp Verdes mat- og drikkekultur er en refleksjon av dens mangfoldige historie og geografiske plassering, og gir reisende en sjanse til å smake på øygruppens sjel. Med hver bit og slurk avslører disse delikatessene en historie som venter på å bli oppdaget.

Transport mellom øyene
Transport mellom øyene på Kapp Verde er en essensiell del av reiseopplevelsen, gitt øygruppens geografiske spredning. Her er noen av de primære måtene å reise mellom øyene:

 • Fly: Det finnes flere innenlandske flyruter mellom de større øyene, drevet av selskaper som Cabo Verde Airlines og Binter Cabo Verde. Flyging er den raskeste måten å komme seg mellom øyene, spesielt hvis man skal reise fra den ene enden av øygruppen til den andre.
 • Ferger: Det er forskjellige fergeselskaper som opererer mellom øyene. Noen av de mest populære rutene er mellom Santiago og Fogo eller Brava, og mellom São Vicente og Santo Antão. Fergetransport kan være langsommere enn å fly, men gir reisende muligheten til å oppleve sjøutsikten og ofte er det en rimeligere alternativ.
 • Charterbåter: For de som ønsker en mer personlig og skreddersydd opplevelse, er det mulig å leie charterbåter, enten for fiske, dykking eller bare for å reise mellom øyene.
 • Aluguers: Disse er delte minibusser eller pickuper som fungerer som kollektivtransport på de enkelte øyene. Selv om de primært brukes for transport innen en øy, kan de også transportere passasjerer til og fra ferge- og flyterminaler.

Det er verdt å merke seg at, mens flyging ofte er den raskeste og mest pålitelige metoden for en reise mellom øyene, kan det også være forsinkelser eller kanselleringer, spesielt i uvær. Det er derfor lurt å sjekke ruteplaner og værmeldinger nøye, spesielt hvis man har stramme reiseplaner.

Se våre reiser til dette reisemålet