Dykking Solomon Islands

Om du tenker at du har sett det meste, er det kanskje på tide å reise til Salomonøyene. Over vann skinner solen mer enn 300 dager i året, og du møter en natur og kultur som er helt annerledes enn det du er vant til. Under vann er det krystallklart vann, store fiskestimer, fantastisk makrodykking og et variert landskap. Dette er definitivt noe av den beste dykkingen verden kan tilby. Uberørt av innflytelse utenfra og den vestlige verden er Salomonøyene av mange regnet som den beste øko-destinasjonen i Stillehavet. Øygruppen består av hele 992 øyer spredt over et enormt havområde, men kun 147 av disse øyene er bebodd. De mest kjente dykkeområdene for landbasert dykking er bl.a Honiara (vrak), Uepi (rovfisk og makro), Munda (veggdykk) og Gizo (vrak og allsidig dykking)
Dykking på Salomonøyene

Beste tid for denne destinasjonen: Solomonøyene er tropiske og meget fruktbare og med en beliggenhet nærmest på ekvatorlinjen er det stort sett de samme temperaturene året rundt og ligger på rundt 30°C med temperaturen på natten rundt 20°C. Ingen typisk regntid for Solomonøyene og nedbør kan komme hele året (normalt våtest i perioden januar – april).
Destinasjonen er kjent for: Uepi / Marovo lagunen er kjent for sine tunneler, vegger og store stimer av hai og utrolig variert undervannsliv. Gizo er kjent for vrak fra 2. verdenskrig, fantastisk rev og mye stor fisk og hai.
Ikke så god for: som Papua Ny Guinea er Salomonøyene den perfekte dykkedestinasjon med all mulig dykking du kan tenke deg og i tillegg vakre strender.
Vanntemperatur: er ganske konstant på rundt 27 grader
Sikt: Sikten i vannet avhenger av regnet men i gode perioder er sikten på 20-30 meter.
Strøm: Liten eller ingen siden det meste av dykkingen skjer inne i øyenes laguner i beskyttet farvann.

Se vår dykkevideo fra Salomonøyene:
Go To Top