Skreddersy din ferie nå!

Oversikt

Opplev den ultimate dykkeopplevelsen på Mauritius og Rodrigues Island. Disse øyene er kjent for sitt krystallklare vann og fantastiske undervannsverden. Ta del i en spektakulær opplevelse mens du utforsker korallrev, fargerike fisker, skilpadder og hai - det finnes ingen bedre måte å komme tett på havets rikdommer enn ved å dykke!

Selv om Mauritius ofte blir oversett av dykkere som besøker andre steder i Det indiske hav, som Seychellene eller Maldivene, kan dykkingen være ganske bra. Totalt sett er Mauritius et paradis for makroelskere med noen store dyr drysset inn. Hyppige sykloner og noe overfiske kan få revene til å virke litt golde ved første øyekast sammenlignet med andre destinasjoner i Det indiske hav. Høydepunktene til disse revene er imidlertid de små tingene, og i hver sprekk eller koralloverheng er det noe fantastisk som venter på å bli oppdaget.

Som man kan forvente midt i Det indiske hav, er mangfoldet av revene utmerket. I ett dykk kan du forvente å se påfuglflyndre, endemisk englefisk og sommerfuglfisk, papegøyefisk, nakensneaker, mange arter av murener, mantisreker, stripete ål steinbit, løvefisk, marlin, skilpadder, rokker, blekksprut, skorpionfisk, trevally, , og 200 arter av koraller! De harde og myke korallene på Mauritius er unike i sine former og farger. Revene ser ut til å være flekkete med pastellrosa, lilla, blå og grønnfarger som ligner en fargepalle fra påsken. Det er mange dykkesteder å velge mellom, som hver tilbyr sitt eget sett med unike fauna.

Dykking på Mauritius
I 2012 ble den kåret til Indiahavets ledende dykkedestinasjon, og denne lille øya har mye å tilby dykkere. Mauritius ligger 2000 km utenfor kysten av Afrika og er en del av Mascareignes-øyene, sammen med Reunion, Rodrigues og St. Brandon. Bare 65 km lang og 45 km bred, er det 330 km med kystlinje som tilbyr en rekke dykking inkludert vakre skjær, drivdykk, vrak, huler og korallbuer. Knølhval migrerer til øya om vinteren for å parre seg og føde ungene sine.

Dykking gjøres rundt hele øya, selv om noen sier nord- og vestkysten er de beste. Et barriererev omkranser nesten hele øya, og skaper et grunt lagunerev som er bra for nybegynnere. På den andre siden av barriererevet gir huler og sprekker interessant bunntopografi. Båtdykking litt lenger utenfor kysten inkluderer ofte haiobservasjoner, pelagisk fisk, delfiner og knølhval om vinteren. Vannet rundt Mauritius kan skilte med mer enn 430 marine arter og 200 korallarter, hvorav flere er endemiske på øya. Det er over 20 vrak fra både 1700- og 1800-tallet og nylig senkede skip.

Bli med på en unik opplevelse
Mauritius er heldig som er nesten helt omgitt av et barriererev, og det er flott dykking på alle sider av øya. På innsiden av barriererevet er dykkingen veldig grunt og rolig, noe som gjør noen veldig gode steder for nybegynnere. På utsiden av barriererevet er det vakre korallrev, veggdykk å drive forbi, sunkne skip fra sjørøvernes dager, nysenkede kunstige rev, korallbuer og grotter.

Nordkysten
Nordkysten av Mauritius er hjemsted for flere små øyer, inkludert Coin de Mire og Flat Island som har steile fjellvegger som faller hundrevis av fot, og er flotte steder å se stort pelagisk liv. Stimmer av barracuda, enorme papegøyefisk, flere haiarter og hundetanntunfisk sees ofte svømme forbi disse øyene. Spesielt Flat Island har en stor konsentrasjon av haier, selv om den bare kan nås når havet er rolig. Vest for Gunner's Coin Island er et dykkested kalt Gunner's Coin som har skilpadder, rokker og en vakker vegg med gorgonianere.

Vrakdykking i nord inkluderer Silver Star Wreck, En 38 m lang fisketråler senket i 1991 har nå blitt et majestetisk kunstig rev. Med en maksimal dybde på 40m, og ulike penetreringspunkter, er dykking i Silver Star et must for vrakelskere.

Et av de mest spektakulære dykkestedene nord på øya. Djabeda-vraket er en 44 meter lang, 10 meter høy japansk fiskebåt. Det har blitt et vakkert kunstig vrak med myke og harde koraller og masse liv. Store fiskestimer, barracukaer, steinfisk, drakefisker, tunfisk og rokker kan ofte sees i sanden.

Vestkysten
"Cathedrale" er et av Mauritius mest populære dykkesteder. Det er en enorm undervannsgrotte med mye lys som trenger gjennom veggene som ser ut som en kirkekatedral. God sikt, mye fisk og koraller gjør denne siden til en favoritt for undervannsfotografer. «Rempart Serpent» ble navngitt fordi stedet ser ut som en slange som beveger seg i sanden. Hammerhai er noen ganger sett på dette stedet så vel som delfiner. I korallene er det murener, steinbit og drakefisker.

"Boulders" er et annet favorittsted med massive vulkanske basaltbergarter og store korallhoder som gir fantastiske svømmeturer og interessant topografi. Fisk elsker å gjemme seg i sprekkene, og dette stedet har massevis av enorme ål. Skipet "Stella Maru" ble senket som et kunstig rev i 1987 og sitter 26 meter oppreist på bunnen. Selv om skipet har vært relaitivt lite tid under vann har det et fantastisk marco-liv inkludert froskefisk, murene og steinbit.

Sør- og østkysten
Disse mindre dykkede delene av Mauritius er ofte vindfulle og kjent for sit noe røffere hav, men tilbyr flotte strømdykk når forholdene er gode. Flere dykk starter inne ved barriererevet og driver gjennom passet til åpent vann. "La Passe De Belle Mare" på østkysten strekker seg nærmere 2 km hvor du ofte kan se ørneskater, kingfish, barrakuda, wahoo og noen ganger oksehaier.

Sørkysten har "Blue Bay Marine Park", som er et beskyttet område med variert fiskeliv. "Pass St. Jacques" er et strømdykk som går gjennom et smalt pass og her har du ofte gode sjanser til å se mye rovfisk. I det samme området finner du også "Roches Zozo", en undersjøisk fjelltopp som starter på 40 meter og "Sirius"-vraket, en britisk fregatt fra 1800-tallet med mye marint liv, men noen ganger dårlig sikt

Dykking på Rodrigues Island
Rodrigues Island er et av de beste stedene for dykking på Mauritius-øygruppen. Det uberørte havet og det rike sjølivet gir en unik opplevelse under vann. Utforsk korallrev og svøm med delfiner mens du beundrer den fantastiske utsikten underoverflaten.

Rodrigues er en bitteliten øy som ligger midt i Det indiske hav under Mauritius territorium. Hva gjør denne lille øya så unik spør du kanskje? Det godt bevarte marine miljøet med en stor omkringliggende lagune, et mangfoldig marint liv og mer enn 300 korallarter er definitivt et legitimt dykkemål.

Visste du at miljøministeren selv er en dykker som forbød all forurensning på øya for noen år siden? Det marine livet blomstrer, og hver gang du bestemmer deg for å dykke rundt revene, vil du bli møtt av et livlig og mangfoldig marint liv, inkludert rokker, skilpadder, revhaier og utallige andre arter. Under vann har også utallige grotter og kløfter som er en fantastisk ting å utforske under økten.

Opplev den uberørte naturen
Utforsk øyas vakre strender og krystallklare vann, oppdag de fantastiske lokale landsbyene og gå på tur i øyas frodige natur med en erfaren guide. På Mauritius og Rodrigues Island kan du få en autentisk opplevelse som vil ta pusten fra deg. De uberørte områdene er tilgjengelige både til fots og via båtturer, slik at du kan utforske det beste av begge verdener. Her vil du finne et mangfold av sjeldne dyrearter som lever fredelig i sin egen habitat, samt en rekke tropiske planter og blomster.

Utforsk de mest spennende dykkeplassene
Besøk Blue Bay Marine Park for noen av de beste dykkemulighetene på Mauritius. Her kan du oppleve et yrende liv under havoverflaten med alt fra fargerike koraller til tropiske fisker og skilpadder. Ta turen til Trou aux Biches eller Grand Baie for et mangfoldig utvalg av marin flora og fauna, inkludert sjeldne arter som veggdyr og blekksprut. Dykk ned ved Roches Noires Reef for å se haier, tunfisk og mange andre fascinerende arter.

 • Det mest kjente stedet for dykking er "St. Francois"-passet som har en 1 kilometer lang kanal som ligger like utenfor kysten. Kanalen er hjemsted for eksotisk marint liv som forskjellige og fargerike fiskearter, inkludert tunfisk og rokker. Rundt St. Francois-passet er det noen få dykkesteder hvor du kan oppleve ekstrem dykking ved å utforske de dypeste delene av undervannskløften. Det høres ut som fullt av adrenalin, ikke sant? Ikke bli for begeistret siden du må være sertifisert dykker for å kunne utforske canyons.
 • "La Basilique" er bare et annet dykkested du ikke bør gå glipp av. Den har et fantastisk undervannslandskap med koraller og en fargerik marin livsstil. Dette stedet er vanligvis et sted hvor nybegynnere kan bli sertifisert eller dykke med sertifiserte dykkere. Dette stedet når en dybde på 25 meter og ligger på den nordøstlige delen av øya.
 • Østkysten er et sant paradis for dykkere, og det er hjemmet til et annet fantastisk sted; "Le Canyon". Dette stedet er litt ekstremt og krever erfaring og sertifisering siden du skal gå inn i canyonen med et tau. Det er et veldig fantastisk sted siden en hel canyon ligger under et korallrev.
 • "La Grande Pass" er det mest populære dykkestedet som passer for nybegynnere. Det skiller seg ikke mye fra andre steder når det kommer til opplevelse. Stedet har et mangfoldig marint liv og fargerike korallrev sammen med krystallklart vann med en dybde på rundt 20 meter.

Opplev begge øyene
Opplev de mest spektakulære dykkestedene på Mauritius og Rodrigues Island, to av de beste stedene i verden for dyyking. Med krystallklart vann og en rik undervannsverden, vil du oppleve en helt ny verden under overflaten. Nyt sol, sand og sjø på noen av verdens vakreste strender mens du utforsker øyenes unike kultur og historie. Oppdag hva som gjør disse destinasjonene til et paradis for eventyrlystne reisende som ønsker en skreddersydd ferie med spennende aktiviteter og uforglemmelige opplevelser.

Det er litt forskjell på når det er best å dykke på de to ulike øyene, men du kan dykke begge steder hele året men med noen variasjoner på været.

Rodrigues Island - Den beste sesongen for dykking rundt Rodrigues farvann er høysesong. Høysesongen finner sted mellom oktober og desember når du kan forvente god sikt, vanntemperaturer som når 27C, stille vann og til og med en mulighet for å snuble over en hvalflokk. En annen gunstig periode å dykke er mellom mars og mai, like før man kommer inn i en lavsesong når vinden har en tendens til å blåse fra Australia.

Average sea temperatures in Port Mathurin on Rodrigues Island, Mauritius

Mauritius - Dykking på Mauritius skjer året rundt. Øya har et tropisk klima med varme, fuktige og regnfulle somre fra november til april; og litt kjøligere, tørrere vintre fra mai til oktober. Sommersesongen er også syklonsesong, og øya får ofte stormer i løpet av denne tidsrammen. Vanntemperaturen om sommeren varierer fra 26-29C og 23-25C om vinteren. Om sommeren er en shorty eller 3 mm våtdrakt nyttig og en 3 mm eller 5 mm om vinteren.

Average sea temperatures in Port Louis, Mauritius

Valuta & penger: Myntenheten på Mauritius er Rupee (MRU) = 10 cents
Mauritiske rupier (MUR) er den lokale valutaen på Mauritius. Det anbefales å veksle til lokal valuta ved ankomst for å unngå eventuelle gebyrer eller dårligere vekslingskurs. De fleste større hoteller og restauranter tar imot kredittkort, men mindre butikker kan foretrekke kontanter.

FreeCurrencyRates.com

Tips: Det å gi tips på Mauritius kan være et lite dilemma. Det er innberegnet en statlig avgift på alle hotell og restaurant regninger og dette er inkludert på regningen. Utover dette er alle tips etter hva man selv føler for og er faktisk ikke forventet på Mauritius. Service gebyret på alle hoteller og restauranter er i dag 12%.
Restauranter: sjekk gjerne på menyen før du bestiller om prisene inkluderer lokale skatter og avgifter siden noen har det inkludert og andre legger det til på regningen (dette skal være 15% av totalen normalt). Hvis du føler for at og mat og service har vært bra er det ok om du legger igjen et sted mellom 10-15% som ekstra tips.

 • Hoteller: mange hoteller har en egen boks i resepsjonen eller i hoved restauranten for tips slik at dette kan bli fordelt mellom alle ansatte. Siden man ofte bor lenge på hvert sted på Mauritius kan det lønne seg å kanskje gi noe i starten på oppholdet om du føler at det er gitt god service siden det kan være overlappende arbeidstider for en del ansatte. Er det noen som hjelper deg med bagasje er det vanlig å gi 100-200 MRu per kolli.
 • Tour Guides: det er vanlig å gi opptil 10% av turens kostnad om guiden har vårt god og gitt en bra opplevelse, sjåfører får normalt ½-parten av hva du vil gi en guide.
 • Taxi: du gir vanligvis ikke noe tips til en taxi sjåfør men avtaler pris på forhånd.
 • Uansett skal du gi tips så gjør det i lokal valuta siden mange har vanskelighet med å få vekslet utenlandsk valuta.

Interessante fakta:
Mauritius, også kjent som det indiske havs juvel, er en øygruppe på den østlige siden av Afrika. Med sine hvite sandstrender, turkisblått hav og en blanding av forskjellige kulturer, er Mauritius en av de mest eksotiske destinasjonene i verden. Her er noen interessante fakta om øya som du kanskje ikke visste:

 1. Mauritius er et av få land I verden som er oppkalt etter en person. Mauritius er oppkalt etter hollendere til ære for Prince Maurits van Nauss I det 17. århundre
 2. Mauritius er omtrent komplett omringet av korallrev. Det er 177km av kystlinje og det meste av det er dekket av hvite sandstrender.
 3. Mauritius ble i 2017 nevnt som 1 av kun 4 land I verden om ikke hadde noen innblanding i noen form for internasjonale eller regionale konflikter og heller ingen problemer med nabolandene. De andre landene som ble nevnt i denne sammenhengen var Botswana, Chile og Uruguay (kanskje like greit siden landet ikke har noen militære styrker)
 4. Dead as a dodo – er et populært sitat! Mauritius var det eneste kjente tilholdsstedet for denne flyveløse og meget nysgjerrige fuglen. Dette var selvsagt ingen god kombinasjon når sultne hollandske seilere ankom Mauritius for første gang i 1598. I løpet av 100 år var arten utryddet. Den siste bekreftede observasjonen var på 1660 tallet.
 5. Med et innbyggertall rundt 1,2 millioner har faktisk Mauritius den høyeste befolkningstettheten i Afrika, og en av de høyeste i verden.

Festivaler:
Mauritius er en herlig blanding av ulike kulturer og religioner og er et suksessfullt multikulturelt samfunn, en smeltedigel av tradisjoner fra fjerne land. Tilreisende som kommer til Mauritius tar ikke bare del i landets naturlige resurser som rene strender, tropiske skoger og unike flora & fauna, men man blir også invitert inn og ta del i lokale levesett og ikke minst mat. Derfor er Mauritius festivaler en perfekt måte for å smake på hav denne smeltedigelen kan tilby. Det finner nok av religiøse festivaler som feires, men det er også en rekke meget bra kulturelle festivaler som du ikke burde la gå fra deg.

 • Thaipoosam Cavadee festivalen – (slutten av januar – februar) - er en religiøs festival og er observert for det meste av tamiler fra India og er en av de mest imponerende av Mauritius mange festivaler. Dette er feiringen etter en periode med fasting og mange har eten sine tunger, kinn og bryst piercet med nåler før de går i templet med sine offer gaver båret frem på ryggen. Tilhengerne kan tilsynelatende se ut til å være i en transe, og går gjerne barføttes på vei til sine respektive tempel mens de på ryggen bærer en «cavadee» (en bue av tre, metall eller plastikk) som symboliserer de «hellige fjellene». Denne er dekket av blomster og en krukke med melk. Buen er deretter lagt ned i tempelet ved foten av en av gudene. En del av feiringen innebærer også ofte «fire-walking» og sverd klatring ritualer som kan være meget spektakulære.
 • Holi Festival - (mars) – er en indisk festival av ild og farger. Hindu befolkningen på Mauritius feirer denne festivalen ved å dynke alle og enhver som er i nærheten med farget vann og pulver og er en meget fargerik festival som du kanskje kan forstå.
 • Thimithi - betyr “The Walk on Fire” er en tamils festival, en gruppe som utgjør en stor andel av Mauritius befolkning. Det er en periode over 10 dager hvor tilhengere vil faste og meditere og avstå fra å delta i noen form for aktiviteter. Etter at disse 10 dagene er det tid for å ta en seremoniell spasertur over glødende kull «fire walking».Dette skjer da med stor fanfare utenfor aktuelle templer og for å bevise for omverdenen sin uskyld etter faste og meditering. Dette er en av kanskje de mest sette ritualer på Mauritius.
 • Festival Kreol - En av festivalene du ikke bør gå glipp av, er Festival Kreol. Dette er en feiring av den mauritiske kreolske kulturen og språket. Festivalen inkluderer dans, musikk, mat og kunsthåndverk og arrangeres i oktober hvert år. Her vil du få oppleve den unike blandingen av afrikanske, asiatiske og europeiske kulturer som har formet det mauritiske samfunnet

Se våre reiser til dette reisemålet