Skreddersy din ferie nå!

Oversikt

Med sine endeløse korallrev, krystallklare vann og et variert marint liv, er Mexico et av verdens beste steder for dykking. Fra haier til hvaler, kan du oppleve det meste av undervannslivet i dette fantastiske landet. Uansett om du er nybegynner eller en erfaren dykker, finnes det dykkersentre og turer som tilpasses dine behov og interesser.

Mexico er utrolig variert og spennende. Her har du alt fra møte med hvalhai utenfor Isla Mujeres på Yucatán til nærkontakt med havets største rovfisk, hvithaien utenfor Guadeloupe til mystiske cenoter og episke undervannsfjell øyekontakt med delfiner og djevelrokker på legendariske Revillagigedo arkipelet (Socorro Islands). Og som om ikke dette var nok kan du avslutte undervannsopplevelsen med tusenvis av flyvende mobulaer og lekne sjøløver i Cortez havet.

Mexicos to kystlandskap er modne for å bli utforsket. Og for en variasjon! Her kan du sjekke ut tag og tare skogene langs den nordlige Stillehavskysten utenfor Baja California, de skjulte revene i Cortez havet og på Mexicos karibiske kyst utenfor Yucatán – Mexico har nor for alle under overflaten.

Dykking I Mexico er ikke alltid like enkelt og destinasjoner som Socorro og Guadeloupe bør kun gjøres av erfarne dykkere grunnet åpent hav og tøffe forhold. Dykking på Yucatán derimot passer også fint for nybegynnere (men ikke cenoter)

Noen av Mexicos mest kjente dykkedestinasjoner;

 • Socorro (Revillagigedo arkipelet) – er kjent for å ha verdens mest kontaktsøkende djevelroller (manta). Denne øygruppen ligger 240 nautiske mil utenfor kysten av det sørlige Baja California og er kun tilgjengelige med liveaboard. Dette er uten tvil (sammen med Cortez havet) den beste dykkingen i Mexico og er kun for den kresne og erfarne dykkere. Forvent deg episke møter med de enorme havgående manta rokkene på opptil 6-7 meter vingespenn. Men dette er bare noen av det som du kan forvente å oppleve på en reise til denne øygruppen. San Benedicto Island er normalt det beste stedet å få kontakt med delfiner og manta og dette er omtrent garantert når du dykker «The Boiler». Roca Partida, en øde klippe ytterligere 85 nautiske mil fra San Benedicto og er en vanvittig opplevelse og dramatisk. Roca Partida stiger opp fra 1800 meter og måler over vann ca .60 x 20 meter og er en rett klippe ned mot 80m dyp.
 • Sea of Cortez – også kjent som California gulfen er et område som strekker seg nærmere 1 100 km av beskyttet havområde mellom fastlands Mexico og Stillehavet, noe som gjør at det svært sjelden er store dønninger som ofte kjennetegner dykking på den åpne Stillehavskysten som Socorro Islands. I denne regionen finner du 1000-vis av øyer, holmer, undervannsfjell med nok variasjon til å utgjøre en destinasjon på egne ben.
 • Guadeloupe Island – regnet som den hellige gral for hvithai opplevelser. Glem Sør-Afrika, skal du ha nærkontakt med havets ypperste rovfisk er det kun Guadalupe som teller. Hele 261 individer har blitt registret rundt denne utposten utenfor Mexicos Stillehavskyst og det kan til tider nesten virke som om de poserer og viser seg frem. Sikten er upåklagelig med normalt opp mot +30m, noe som gjør opplevelsen enda mer spesiell. All dykking er fra bur på liveaboard og vår hovedpartner er Nautilus båtene som har bur plassert i enten hav overflaten eller på ca 12 meters dyp. Sesongen for hvithai opplevelser er mellom juli – slutten av oktober.
 • Riviera Maya (Cenoter, Isla Mujeres & Cozumel) – I tillegg til tradisjonelt korallrev dykking på Mexicos karibiske kyst er også Mexico en magnet for både påbegynnende grottedykkere og de supererfarne som finner de mange cenotene på Yucatan halvøya uimotståelige. All dykking på denne delen av Mexico er landbasert og da gjerne med baser enten i Tulum, Playa del Carmen, Isla Mujeres eller Cozumel. Cozumel dykkingen er stort sett gjort ved Coral Reef National Park, en 22km lang undervannspark med fantastisk rikt dyreliv og er en del av verdens nest lengste barriererev. Når det gjelder dykking i cenoter vil det for de fleste holde med 3-4 dykk (om du da ikke er grottedykker). Fantastiske lydopplevelser er det store trekkplasteret her samt og for den beste opplevelsen her anbefaler vi perioden mai til september.

.

 

 

Når den beste tiden å dykke i Mexico er litt kompleks siden det varierer fra sted til sted. Her er en liten oversikt over de viktigste destinasjonene og når det er best å dykke på de ulike stedene.

Dykking Sea of Cortez
Beste tid for destinasjonen: Normalt sett er den beste tiden å dykke denne regionen mellom juli - ut november. Dette gir best sikt og god vanntemperatur. November er kanskje den beste måneden siden det er indre besøkende enn i den øvrige perioden men fortsatt bra forhold.
Vanntemperatur: varierer veldig mellom sesongene med varmest vann i perioden juli - oktober hvor det er behagelige +/- 29ºC. I perioden etter jul faller temperaturen ned mot 21ºC.

Dykking Socorro Islands
Beste tid for destinasjonen: Vi vil anbefale denne destinasjonen i perioden november til ut februar.
Vanntemperatur: avhengig av sesong (varmest rundet desember / november med rundt 28ºC til ned mot 21ºC i februar og opp mot 25ºC i mai).

Dykking Riviera Maya
Beste tid for destinasjonen: egentlig kan du dykke denne regionen hele året men er nok aller best i perioden august - september mens desember til mars er regnet som høysesong (men mest grunnet værforhold og ferier i USA og Europa). 
Vanntemperatur: normalt mellom 25-29ºC i havet og ned mot 23-25ºC i grotter (avhengig av hvor dypt man trenger inn i de ulike grottene).

Dykking Sea of Cortez
Beste tid for destinasjonen: juli til oktober er regnet som den beste tiden for Sea of Cortez, men også november er en god måned (og med langt mindre besøkende).

 • Den kalde perioden er regnet fra 15 des - 15. mai med vanntemperatur ned mot 20ºC. I denne perioden er det også muligheter for å treffe på en rekke hvalarter i området som bl.a Kortfinnegrindhval, knølhval, finnhval, gråhval og spekkhoggere samt spermhval. Sikten i denne perioden kan til tider ikke være all verden og på slutten av perioden re det ofte mye alger i vannet. Dette er også perioden hvor det er mulig å oppleve den merkelige flyvedansen til tusenvis av mobularokker.
 • Den varme perioden er mellom 15. juli til 15. november med vanntemperaturer opp mot 30º

Vanntemperatur: varierer ganske mye fra +/- 30ºC på sommeren august/september til ned mot 21ºC på vintermånedene rundt mai/juni

 

Myntenhet: I Mexico brukes det meksikanske pesos (MXN) og 1 pesos = 100 centavos.
Du kan også bruke Amerikanske dollar (USD) mange steder i landet, men utenfor turistområdene må du ofte betale 1 dollar per 10 pesos, noe som er en svært ugunstig valutakurs for deg om du vil få mest ut av pengene dine.
FreeCurrencyRates.com
Tips: Lurer du på hva du skal gi i tips i Mexico? med USA og Canada som nærmeste naboer ligger det i kortene at lokalbefolkningen har forstått dette med tips! Mexico følger i prinsippet da også etter USA med standard 15-20% de flestes steder, men det er noen forskjeller og her er noen retningslinjer:
 • Taxi: Det er ikke nødvendig å gi tips for kjøreturer med taxi så sant ikke du får hjelp til bagasje og lignende.
 • Hoteller: "Bellboys" forventer rundt 10-20 pesos per koffert (og noe mer om de er tunge). Hushjelp er vanlig å tips 20-50 pesos per natt avhengig av hvor mange som bor på rommet (gi tips hver dag siden det kan være ulike ansatte fra dag til dag)
 • Restauranter & barer - det er standard å¨legge igjen 15% tips når du spiser ute (men det kan noen ganger være inkludert i regningen så sjekk denne først). På barer er det vanlig å gi 15-20 pesos per runde (eller 15-20% på totalregningen).
 • Guider etc - Retningslinjene er ganske heftige og det forventes faktisk 10-20% av turens kostnad som tips. For en reise som er over flere dager er det vanlig å gi USD3-5 per dag eller USD10 hvis det er en privat arrangert utflukt (for sjåfører er det vanlig å gi USD2 per dag i tips)
 • Liveaboard cruises - Normalt 10-15% av cruisets kostnad
Interessante fakta: 
 1. Det at meksikanere er ansett som late er komplett feil og det er faktisk det folkeferdet som har de lengste dagene i verden og jobber normalt 43 timer per uke, noe som tilsier 2 255 timer i året.
 2. Mexico City ble bygd over ruinene til aztekernes gamle hovedstad, Tenochtitlán og er i dag Nord-Amerikas eldste by.
 3. Etterkommerne av Aztekerne snakker i dag en form for aztekisk som heter Nahuatl. Mange ord som brukes internasjonalt i forskjellige variasjoner, som avokado (ahuacatl) og tomat (tomatl), har røtter til dette språket, det finnes i dag 68 offisielle språk i Mexico.
 4. Mexico introduserte sjokolade, mais og chili til verdens kjøkken.
 5. Naturen i Mexico er fantastisk og har faktisk hele 10% av verdens artsmangfold finnes i Mexico
 6. Mexico har verdens minste vulkan! Utenfor Puebla finner du Cuexcomate vulkanen som måler hele 13 moh til kraterkanten

Festivaler:
Mexico er kjent for sin rike kultur og levende musikkscene, og festivaler er en viktig del av denne kulturen. Fra religiøse feiringer til musikkfestivaler, er det alltid noe å feire i Mexico. Her er noen av de mest populære festivalene i landet:

 • Feria de San Marcos - Denne festivalen holdes hvert år i Aguascalientes i april-mai og er en av de største festivalene i Mexico. Det er en blanding av religiøse feiringer, karneval og landbruksutstillinger.
 • Carnaval de Veracruz - Carnaval er en av de mest populære festivalene i Mexico, og Veracruz er kjent for å ha en av de største og mest livlige. Feiringen foregår i februar eller mars og inkluderer parader, musikk og dans, kostymer og masker. Det er en tid for å la løs og feire livet.
 • De dødes dag – denne festivalen er kanskje den mest fargerike og lystige hyllesten til menneskelig dødelighet som finnes. Deltagerne minnes de døde, særlig nære familiemedlemmer, og besøker graver. Denne festivalen er dypt rotfestet i urfolkskultur og landsbyen Pátzcuaro er så å si festivalens hovedstad. Det er utrolig spennende å være med på denne festivalen, og det syns tusenvis av andre mennesker også, så vær forberedt på å møte store folkemengder.
 • Festival de México (mars) – Akkurat som alt annet i Mexico by kan denne festivalen lett beskrives med et ord: enorm. Rundt 50 lokaler blir satt opp rundt om i hele byen og du kan få med deg førsteklasses opptredener, som danserfremstillinger, konserter, skuespill og til og med opera. Siden festivalen er så stor er det vanskelig å vite hvor man skal starte, men mesteparten av denne 2-ukers lange begivenheten finner sted i byens historiske sentrum, den eldste delen av Mexico by.
 • Guelaguetza festivalen (juli) – ordet Guelaguetza betyr offergave på zapotekisk og denne festivalen blir holdt i byen Oaxaca for å vise frem lokale, folkloristiske danser og musikk. Dette har vært en tradisjon som har blitt videreført i århundrer og de fleste begivenhetene skjer i et stort amfiteater som befinner seg på toppen av en ås. Hvis du har lyst til å oppleve festivalen på en litt mer intim måte kan du dra til noen av landsbyene i nærheten, som arrangerer mindre versjoner av festivalen.

Dette landet byr på en forførende blend av Mesoamerikansk kultur, Spanske tradisjoner og kontemporær kunst I Mexico finner du utsmykkede kirker i kolonialstil, gigantiske pyramider, en skimrende blå kystlinje, i ørkener fylt med kaktuser og en utsøkt matkultur

Dykking Sea of Cortez
Destinasjonen er kjent for? hammerihai, hvalhai, sjøløver, manta, rovfisk, store fiskestimer, noe makro, undervannsfjell og ulike hvalarter inkludert spekkhoggere., flyvende mobula rokker
Ikke fullt så god for: 
vrak, koraller
Sikt: i perioden juli - november er sikten meget bra med opptil +25m. Utenfor denne perioden kan alge oppvekst begrense sikten ned mot 5-10 meter som f.eks i mai måned og med et grønnfarget hav er ikke dette den optimale perioden.
Strømforhold: lite eller ingen

Dykking Socorro Islands
Destinasjonen er kjent for? nærkontakt med manta, en rekke haiarter, skilpadder, delfiner, knølhval, baitball, enorme fiskestimer, imponerende undervannsfjell, hammerhai, "Deep Blue" dykking
Ikke fullt så god for:  
vrak, makro, strender
Sikt: Kan variere, men normalt skal du ha +30 m sikt på de fleste dykk selv om vi har opplevd sterkt redusert sikt på enkelte dykk (spesielt i mai og juni måned)
Strømforhold: Kan være kraftig og sterk, spesielt rundt Roca Partida og Socorro Island på enkelte dykk.

Dykking Riviera Maya
Destinasjonen er kjent for? cenoter, korallrev, strømdykk, grotter, oksehai, skilpadder, rokker og hvalhai
Ikke fullt så god for: 
 vrak, makro
Sikt: i havet kan du regne med god sikt på +/- 25m utenfor isla Mujeres og Cozumel, noe mindre på dykk med oksehai (sandbunn). I cenotene er det egentlig ingen begrensning tilsynelatende.
Strømforhold: medium til ingen

Dykking Sea of Cortez
Destinasjonen er kjent for? hvalhai, hammerhai, delfiner, hval, manta, store fiskestimer, mobula, sjøløver, alt avhengig av hvilken sesong du besøker området
Ikke fullt så god for: 
veggdykking, strømdykk, vrak
Sikt: på sitt beste opp mot +25m (perioden juli-oktober), noe mindre i november og ned mot 5-10m i perioden fra desember-juni (mye plnakton til tider fra mai / juni måned
Strømforhold: Kan være noe rundt Espirito Santo Island
Antall registrerte dykkesteder: >40

Se våre reiser til dette reisemålet