Skreddersy din ferie nå!

Oversikt

Burkina Faso burde være på alles reise-ønskeliste – landet har kanskje ikke store kommersielle turistattraksjoner, men varmen og vennligheten til lokalbefolkningen er helt unik. Uansett hvor du går vil du bli ønsket velkommen med et minneverdig "bonne arrivée!" (velkommen) og håndtrykk. Grunnet sikkerhetssituasjonen i landet frarådes det til å reise til landet inntil videre (27 august 2020)
 
Turismeindustrien er ganske lite utviklet, men Burkina Fasos perler befinner seg i de mer øde områdene, utenfor byene. Her kan du se alt fra fascinerende landskap, endeløse savanner og overraskende geologi til fortryllende kunstneriske hus i kommunen Tiébélé. Langs elvebredden vil du se kvinner som vasker klær mens barna leker gledefylt i vannet og fiskerne kaster ut nettene sine.
 
Om du er heldig kan du få øye på en elefant i de tetteste og fuktigste skogsområdene, men for det meste er Burkina Faso et land som preges av dets mange landsbyer med sine fargerike markeder og tradisjonelle hvite bygninger laget av av strå, vann og leire. Burkina Faso har også et livlig kulturliv og hovedstaden Ouagadougou og byen Bobo-Dioulasso er kjente for sine musikktradisjoner og flotte håndverk.

Høydepunkter
 • Sindouhøydene – dette er et av landets mest spektakulære landskap. Sindouhøydene er en kjede av smale, kronglete kjegler i stein som har blitt formet av vind og vær. Dette geologiske fantasilandet befinner seg bare 50 kilometer fra Banfora og egner seg perfekt for fotturer.
 • Cour Royale –  mer enn 450 mennesker bor i Tiébélés kongelige hoff, som er et stort kompleks av sukhalaer, landets tradisjonelle malte hus. Her bor barn med besteforeldrene sine i åttekantede hus, par bor i rektangulære hytter mens single mennesker bor i runde hus. Hyttene og husene blir som regel malt i februar og mars, etter innhøstingen. Hvert eneste av motivene symboliserer noe, som for eksempel fertilitet, livet etter døden eller visdom
 • Réserve de Nazinga – dette 97,000 hektar store naturreservatet er et "must" for på en tur til Burkina Faso for enhver naturliveentusiast. Du kan se antiloper, aper, vortesvin, krokodiller og flere fuglearter, men det er elefantene som stjeler showet her. I tillegg finnes det mye spennende planter her og baobab -og sheatrær dominerer landskapet
 • Bobo-Dioulasso - Burkina Fasos nest største by og er regnet som landets musikkhovedstad og et perfekt sted å slappe av i noen dager. Bobo-Dioulasso er også et bra utgangspunkt for utflukter og det byen er også et trafikknutepunkt for reiser til Mali og Ghana.
 • Dogon Country – var tidligere et av landets største attraksjoner og et fantastisk område for fotturer. Her kunne man vandre langs gamle stier, besøke utilgjengelige små landsbyer hvor tiden gjennom århundre hadde stått still. Møte konge av Dogon-folket og latt deg imponere av de intrikate utskjærte og typiske dørene som du fat på de fleste bygninger. Dessverre er dette området i dag (2020) meget ustabilt og har blitt et sentrum for terrorisme i Sahel regionen og Burkina Faso.
Gjennomsnittstemperatur og nedbør for Burkina Faso (Bobo-Dioulasso)
Måleenheter= ºC og mm/måned. Varmeste måned: mars 32ºC) / Kaldeste måned: august (28ºC) / Våteste måned: august (207.5 mm) - Alle verdier basert perioden 2005-2015.
Hvordan er været?
Burkina Faso har et tropisk klima. Tørkesesongen, som blir karakterisert av ørkenvinden Harmattan, varer fra november til mai og regnsesongen varer fra juni til oktober. Nord i landet er regnsesongen kortere og merkes mindre, så klimaet her er noe tørt, mens sør i landet varer regnskurene lengre. Burkina Faso har høye temperaturer i løpet av hele året, og det kan bli opptil 33 grader selv i de kaldeste månedene. De varmeste temperaturene starter i mars. 
Den beste tiden å besøke landet på?
Den beste tiden å besøke Burkina Faso på er om vinteren. Spesielt i desember og januar er været veldig fint, fordi temperaturene er lavere enn de du vil oppleve resten av året samtidig som vinden er tørr. Noen ganger kan det bli litt kaldt i nord på nattestid, men om dagen blir det varmt over hele landet, spesielt i sør. November er også en fin tid å dra til Burkina Faso på, fordi været ligner det du vil oppleve i desember og januar. Vi anbefaler deg ikke å dra til Burkina Faso om sommeren, for da vil du oppleve kraftige regnskurer og noen ganger til og med oversvømmelser. 
Myntenhet: I Burkina Faso brukes det Vestafrikanske frank (XOF) og 1 XOF= 100 Centime. Du burde ta ut kontanter ved en minibank når du ankommer og sjekke på forhånd hvilke kort du kan bruke til å gjøre dette. 
Tips: Å gi tips er veldig vanlig i Burkina Faso og det blir forventet de fleste steder. Burkina Faso er et av de fattigste landene i verden og all slags tips blir tatt imot med stor takknemlighet. Vi anbefaler deg å tipse slik:
 • Hoteller: det blir vanligvis lagt til en automatisk serviceavgift på rundt 10-15% på hotellregningen din. Du trenger ikke å legge til mer tips på hotellregningen, men du burde tipse enkeltansatte som hjelper deg.
 • Restauranter: Det blir som regel lagt til en serviceavgift på restaurantregninger, så med mindre dette ikke er blitt lagt til trenger du ikke å tipse. Du kan derimot gjøre dette hvis du syns betjeningen var ekstra vennlig eller behjelpelig. 
 • Rengjøringspersonell: Avhengig av hvor lenge du skal være på et hotell burde du gi noen tusen Vestafrikanske frank til rengjøringspersonalet. 
 • Pikkoloer: Du burde tipse pikkoloer noen hundre Vestafrikanske frank for hver gang de hjelper deg med koffertene dine.
 • Taxisjåfører: å gi tips til taxisjåfører er vanlig, og du kan gi rundt 10-15%. 
 • Guide: Vi anbefaler også sterkt at du tipser turguider rundt 5-10% avhengig av hvor bra turen er og hvor lenge den varer. Du kan også oppleve at barn blir hyret for å passe på tingene dine i løpet av turen, og du burde også tipse dem.
Interessante fakta
Burkina Faso er kanskje ikke den vanligste turistdestinasjonen i Afrika ennå, men det er et perfekt sted for å lære om Afrikansk kultur.
 1. Det bor over 60 forskjellige etniske grupper i Burkina Faso. Hver folkegruppe har sine egne tradisjoner og forskjellige typer folkemusikk. 
 2. Burkina Faso er et ledende knutepunkt for afrikansk kunst og kultur og det største håndverksmarkedet i Afrika arrangeres her. 
 3. Nesten alle  burkinske retter blir servert med saus. Et stort flertall av de lokale rettene du finner her inneholder durra, hirse, ris, mais, peanøtter, poteter, bønner, yams og okra.
Festivaler
Burkina Faso er kanskje mest kjent for sine mange spennende festivaler og her har vi listet noen av våre favoritter.
 • FESPACO, den afrikanske filmfestivalen (februar)  dette er en av de viktigste festivalene innen afrikansk film. Den finner sted hvert andre år og her har du muligheten til å oppleve og lære mer om afrikansk kultur. Målet til denne festivalen er å promotere den afrikanske filmindustrien. Den skal også oppmuntre til at at den afrikanske filmindustrien blir beskyttet og brukt som middel for ytringsfrihet, utdanning og sosial bevissthet.
 • Festima festivalen (februar/mars) – denne festivalen blir arrangert hvert år i Dedougou. Rundt 40 landsbyer deltar i denne feiringen, og hver av dem har et flertall av unike masker som representerer dem.  Her vil du oppleve dansing i gatene og flere lange netter hvor du kan høre på konkurrerende "griots" (historiefortellere).
 • Jazz à Ouaga (april/mai) – denne festivalen holdes først og fremst i hovedstaden Ouagadougou, men i løpet av de siste årene har festivalen spredt seg til andre steder i landet og du kan også få med deg konserter i Bobo

Se våre reiser til dette reisemålet