Skreddersy din ferie nå!

Oversikt

Hvis du er ute etter en autentisk karibisk opplevelse, bør du vurdere å besøke Saba. Dette lille, pittoreske øyområdet i Nederlandske Antiller er kjent som et av de beste stedene i Karibien for dykking. Med sine uberørte korallrev og ofte krystallklare vann tiltrekker Saba seg dykkere fra hele verden.

Saba er kjent for sin unike geografi. Øya har en vulkansk opprinnelse, og er hjem til den berømte Mount Scenery, som er den høyeste toppen i hele Nederland. Under vann er landskapet like spektakulært, med bratte skrenter som faller dypt ned i havet, og en rekke rev og grotter som tilbyr en variert og spennende dykkeropplevelse.

En av de mest populære dykkeplassene på Saba er rundt øyas marine park. Saba Marine Park ble opprettet i 1987 og er en av de eldste marineparkene i Karibien. Parken strekker seg over 33 kvadratkilometer av hav og er hjem til et stort utvalg av marine liv, inkludert sjeldne arter som kan være vanskelig å finne andre steder i Karibien. Her kan du oppleve alt fra fargerike koraller og fisk til større dyr som haier og skilpadder.

Men det er ikke bare dykking som gjør Saba til en spesiell opplevelse. Øya har en unik kultur og atmosfære som skiller seg fra andre karibiske øyer. De lokale innbyggerne er stolte av sin arv og tradisjoner, og du kan oppleve dette gjennom mat, musikk og festivaler. Øya har også en rekke turstier som lar deg utforske det vakre landskapet og oppleve naturskjønn utsikt over havet og fjellene.

Så hvis du vil oppleve det beste av det karibiske dykkelivet og samtidig oppleve en unik kultur, bør du definitivt vurdere å besøke Saba. Med sin spektakulære natur, få turister og autentiske atmosfære vil du aldri glemme denne vakre øya.

De mest kjente dykkestedene
Med mer enn 30 registrerte dykkesteder er Saba et mekka for dykkere. Den geografiske formasjonen gjør dykkingen utrolig variert og til tider krevende. Med normalt god sikt og rolige strømforhold med beskyttede områder gjør at du alltid vil ha optimale forhold.
Her er noen av de mest populære dykkestedene rundt Saba.

 • Saba Marine Park - et beskyttet område med et stort utvalg av marine liv og en rekke dykkeplasser å velge mellom.
 • Tent Reef - et av de mest populære dykkestedene på øya, og hjem til et bredt utvalg av fisk og koraller.
 • Third Encounter - et dykkested som er kjent for å ha en høy sjanse for å se haier og skilpadder.
 • Man of War Shoals - et dykkested som er kjent for sine bratte skrenter og grotter.
 • Diamond Rock - et dykkested med en imponerende fjellformasjon under vann, og et sted der man kan se mange forskjellige fisk og koraller.
 • The Needle – er et undervannsfjell som stiger opp fra havbunnen til rundt 28m under vann. Fjellet ligger helt isolert og er en syltynn formasjon so lever opp til navnet. Meget krevende og spektakulært dykk.
Average sea temperatures at Philipsburg, Saint Maarten

Dykking på Saba kan gjøres hele året og det er liten forskjell på både vann og lufttemperatur
Vanntemperatur: Normalt på mellom 26-28ºC hele året

Myntenhet: Saba, sammen med de øvrige landene som nå utgjør det som tidligere het de Nederlandske Antiller, nå Karibisk Nederland (Bonaire, St. Eustatius og Saba) benytter USD som sin offisielle valuta.
1 USD = 100 cents (det finnes ATMs på Saba)
FreeCurrencyRates.com
Tips: Med så få besøkende og en vennlig lokal befolkning som alltid smiler og gir en hjelpende hånd er det viktig at man verdsetter den velvillige service man opplever og en generell regel er å gi 10-15% tips for turist tjenester om du er fornøyd med det du har fått. Vi anbefaler også at du legger igjen USD1-2 per natt for betjeningen på ditt bosted som en liten påskjønnelse om jobben er godt gjort.
 • Hoteller: legger på 5% statlige avgifter om du betaler lokalt. I tillegg tilkommer gjerne 10-15% service gebyr og hvis du føler at hotellet og betjeningen fortjener mer er det selvsagt mulig å legge igjen noe ekstra, men det er da ikke nødvendig.
 • Restauranter: Saba har en rekke meget gode restauranter og du vil kunne få eksepsjonelt god sjømat. Vår partner Sea Saba tilbyr også et egen restaurant pass om gir deg gode rabatter på Sabas mange restauranter. De fleste restauranter legger på 10-15% service gebyr på regningen, hvis dette er tilfellet er det ikke nødvendig å legge igjen mer tips om du ikke føler for dette.
 • Taxis: Med kun 16km asfalterte veier, 1 bensin stasjon og stupbratte fjellsider er det ikke vanskelig å forstå at svært få velger en leiebil opsjon når man besøker Saba. Dette betyr at taxi er stort sett det eneste transportmidlet som er tilgjengelig (men du trenger egentlig ikke å bevege deg så mye siden de fleste som kommer hit kommer for å dykke eller gå turer i fjellet og transport til/fra havnen er inkludert i oppholdet vanligvis. De fleste taxi sjåfører fungerer også som guider og man avtaler da prisen på forhånd, det er ikke nødvendig å gi noe utover avtalt pris.
Interessante fakta
 • Saba har utdannet leger i over 20 år og er en av verdens beste utdanningssteder i verden innen medisinske studier.
 • Saba er den minste øyen i de Nederlandske Antiller og består mer eller mindre av Mount Scenery (877 moh), faktisk det høyeste punktet i Kongeriket Nederland
 • Silhuetten av de dramatiske fjellskrentene og dalene gjorde at Saba ble vagt som silhuett for Skull Island i originalfilmen fra 1933 om King King
 • Sabas flyplass er den korteste kommersielle rullebanen i verden – kun 400m og er avgrenset på en side av høye åser og på hver ende av klipper som stuper ned i havet, dette er pilot testing på sitt beste – du får følelsen av hvordan det er å ande på et hangarskip.
Festivaler
Sabas mest populære festival er uten tvil sommer festen, som også er kjent som Sabas karneval. Under denne tiden eksploderer (så sant det er mulig med bare 2000 innbyggere) i parader, fulle av farger, dans og festligheter. Men dette er en ene gangen i året at kanskje Saba er fylt til randen men det føles uansett ikke overfylt (det er tross alt et begrenset antall senger tilgjengelig på Saba). En annen populær festival er Saba Days med sportsaktiviteter, danse oppvisninger og BBQ gilder.
 1. Coronation Day – ble tidligere feiret den 30. april feirer til minne om kroningen og bursdagen til tidligere dronning Beatrix. Etter at hun abdiserte i 2013 er dagen flyttet til 27. april som er Kong Willem-Alexanders bursdag. Dette er en nasjonal helligdag i Nederland og da også på Saba og alle offentlige kontorer vil holde stengt denne dagen. Det er alltid ulike seremonier i tettstedene The Bottom og windwardside, den kongelige familie holdes fortsatt høyt ansett på Saba.
 2. Karneval – Uten tvil det mest besøkte og livligste av alle festivalene på Saba er karnevalet. I motsetning til mange andre karneval har denne ikke noe med påsken å gjøre og feires derfor i den siste uken i juli. Har du tenkt deg hit i denne tiden er det lurt å bestille overnatting tidlig. Vær forberedt på parader, fargerike kostymer, musikk og med rytmen fra utallige steel drum orkestre i Sabas (ikke mange) gater. 
 3. Sea and Learn Festival – Havet og det maritime miljøet er selvsagt meget viktig for Saba. Denne festivalen ble er for å hjelpe både besøkende og lokalbefolkningen om viktigheten av å beskytte havet og miljøet. Hvert år i oktober kan du få foredrag om en rekke aspekter om miljø og naturvern fra noen av verdens ledende professorer, naturalister, marinebiologer og er en perfekt tid å besøke Saba, spesielt hvis du dykker.
 4. Saba Days – I desember avholdes denne festivalen for s vise frem alt det beste av Saba. Arrangementet fokuserer på kulturelle aktiviteter, sport og ikke minst weekend BBQ gilder i alle Sabas små landsbyer med mest aktivitet i de to største, The Bottom og Windwardside.

Destinasjonen er kjent for? Faktisk utrolig bra og variert dykking, men fokus på koraller, veggdykk og undervannsfjell, makro, vanlige revehai, skilpadder
Ikke fullt så god for: vrak og stor fisk/hai og strender / bademuligheter
Sikt: Varierer fra ca 20m til det uendelige, selv om vind, bølger og regn vil redusere sikten noe
Strømforhold: liten eller ingen strøm

Se våre reiser til dette reisemålet