Skreddersy din ferie nå!

Oversikt

Eritrea er et ganske lite, men usedvanlig interessant land som ligger på Afrikas Horn, med sin nordøstlige og østlige kystlinje vendt mot Rødehavet. Dette østafrikanske landet har sjelen til en ekte afrikansk nasjon med et snev av franske, tyrkiske og egyptiske elementer, både når det gjelder kultur og arkitektur. Skjult fra synet av selv de mest nysgjerrige reisende, vil Eritrea overraske deg med sine mange hemmeligheter.

Men med sin kontinuerlige indre uro og konflikter med nabolandet Etiopia, ligger det langt bak når det gjelder turisme. Takket være den siste utviklingen i landets fred og stabilitet, er mange av de største attraksjonene nå åpne for utforskning.

Eritrea er et vakkert land som er verdt et besøk for sin fascinerende historie og kultur. Reisende vil garantert nyte dyrelivet og den bemerkelsesverdig mangfoldige geografien som tilbyr brede strekninger av kyst- og strandområder, innlandsfjell, platåer, dype kløfter og fantastiske elvekanaler og naturskjønne høylandområder.

Eritrea er definitivt en av de mest avstedsliggende reisemål du noen gang vil få sjansen til å oppleve. Hovedstaden Asmara er hjem for fantastiske koloniale strukturer. Den strålende Massawa på Rødehavskysten har sin egen unike islamske stemning og gir umiddelbar tilgang til shøen, på vei til en av regionens mest velbevarte hemmeligheter, Dahlakøyene.

Historiske utforskninger stopper ikke med Massawa og Asmara, siden byene i den sørlige delen av landet er oversådd med et imponerende utvalg av arkeologiske steder som forteller historien om landets fortid. Denne regionen er også hjemsted for flere etniske grupper, hver med sin egen distinkte kultur.

Høydepunkter:
Eritrea er et perfekt reisemål for de som elsker å utforske utenfor allfarvei, Eritrea har noen av de mest fantastiske skjulte underverkene på Afrikas Horn. Det tilbyr en flott blanding av historiske steder, strender og vidstrakte naturparker som alle er innen rekkevidde av den pulserende hovedstaden Asmara. Det er naturskjønne kjøreturer overalt, og den berømte Asmara-Keran veien fører til fantastiske landemerker fra fortiden. Eritrea har en av de eldste jernbanene og arkeologiske funnstedene på kontinentet. Geografien gjør det mulig for reisende å nyte alle slags eventyrlige sysler, inkludert sykkelturer og fotturer.

 • Asmara – Hovedstaden har beholdt sin sjarm fra 1800-tallet, takket være samlingen av gamle kolonibygninger. Blant de mest imponerende bygningene i byen er katedralen (1922), som ligger en armlengdes avstand fra det livlige markedsområdet. Den største moskeen i landet finnes også her, kjent som Al Khulafa Al Rashiudin-moskeen. Langs hovedveien til byen er det mange kafeer og barer, sammen med lokale landemerker som Asmara Theatre, rådhuset, den vakre Nda Mariam katolske katedral og Ghibi Palace, hvor Nasjonalmuseet ligger.
 • Emberemi – Emberemi er en annen by, som anbefales, som ligger på østkysten, spesielt for pilegrimer til mausoleene til Muhammad Ibn Ali og Sheikh el Amin.
 • Akordat – Hvis du ikke kan få nok av kolonialarkitektur i hovedstaden, kan du ta turen til Akordat. Byen er kjent for sitt interessante tyrkisk og egyptisk-inspirerte utseende og er hjemsted for arkeologiske steder som Rora Habab, Qohaito Metera og graven til Said Mustafa wad Hasan, som alle har blitt nominert for anerkjennelse som verdensarvsteder.
 • Massawa – er den nest viktigste byen i Eritrea, bestående av to øyer (Tualud og Batse) og fastlandet. Til tross for borgerkrigsskader på gamlebyen Baste og havnen, har de viktigste strukturene blitt bevart. Sørg for å se arkitektoniske vidundere som Iman Hanbeli er den nest viktigste byen i Eritrea, bestående av to øyer (Tualud og Batse) og fastlandet. Til tross for borgerkrigsskader på gamlebyen Baste og havnen, har de viktigste strukturene blitt bevart. Sørg for å se arkitektoniske vidundere som Iman Hanbeli-moskeen. Tualud er kjent for sine fine italienske bygninger, slik som St. Mariam-katedralen og det hardt skadede, men likevel dominerende Ghibi-palasset. moskeen. Tualud er kjent for sine fine italienske bygninger, slik som St. Mariam-katedralen og det hardt skadede, men likevel dominerende Ghibipalasset.
 • Dahlak-arkipelet – Hele denne skjærgården er en nasjonalpark som består av mer enn 200 øyer med spektakulære flate revhager, flotte dykke- og snorklesteder.
 • Debre Bizen kloster – Dette strålende klosteret kan nås med en naturskjønn kjøretur på den berømte Asmara Keren Road. Den 65 mil lange vandringen går ned fra 8000 fot ned til havnivå, med fantastiske hårnålssvinger og utsikt over den fantastiske kystørkenstripen. Denne ruten passerer det berømte klosteret Debre Bizen, og du kan fortsette til de fryktinngytende religiøse stedene Mariam de Arit og graven til Said Abu Bakr el Mirgani.

Gjennomsnittstemperatur og nedbør for Asmara
Måle enheter= ºC og mm/måned. Varmeste måned: april/mai (25ºC) / Kaldeste måned: desmber/januar (6ºC) / Våteste måned: juli (175 mm)

Average min and max temperatures in Asmara, Eritrea

Hvordan er været i Eritrea? Klimaet i Eritrea er tropisk ørken på kysten og den østlige sletten, mildt i fjellbeltet, og tropisk klima i sørvest. Fra juni til september er landet påvirket av den sørvestlige monsunen som kommer fra Etiopia, som gir litt regn, spesielt i den sentrale og sørlige delen av innlandet. Langs kysten av Rødehavet er klimaet ørken og varmt hele året.                                                                                                       

Beste tiden å besøke Eritrea: Den beste tiden å besøke Eritrea går fra desember til februar, siden det er den minst varme og den tørreste av året. Det må sies at det fortsatt er en glohet periode i enkelte regioner, spesielt i Danakil, men også i hele den vestlige delen i lav høyde, hvor imidlertid varmen er mer utholdelig og nettene er kjølige, spesielt i desember og januar (i februar begynner temperaturen allerede å øke litt).                                                                                                       

Myntenhet: Eritreas offisielle valuta er Nakfa (ERN). Ta med nok kontanter for hele turen fordi internasjonale kort kan ikke brukes! amerikanske dollar (USD) of euro (EUR). Det finnes ingen minibanker i Eritrea. Veksling gjøres på staatlige kontorer som heter Hombol.

FreeCurrencyRates.com

Tips:

 • Taxi – Sjåfører vil forvente omtrent 10 % tips
 • Hoteller – tips på rundt 10% er inkludert. Det forventes at man gir mindre beløp i tips.
 • Restauranter – tips på rundt 10% er inkludert. Det forventes at man gir mindre beløp i tips
 • Guider – om man er på en dagstur burde man gi 20-30 euro til guiden om man er på en gruppetur med flere kan man gi 5-10 euro hver. Å gi 5-10 euro til sjåføren blir også satt pris på.

Interessante fakta:

 • Nasjonaldyret i Eritrea er en dromedar. Dromedar ligner en en kamel, men har bare en pukkel.
 • Eritrea, etter Egypt, har de nest høyeste arkeologiske historiske funnene i Afrika.
 • Asmara, hovedstaden i Eritrea, blir også referert til som Nye Roma eller Italias afrikanske by

Festivaler:

 • Martyrens Dag (10. juni) – Martyrdagen, som feires 20. juni, er en offisiell høytid som hyller frihetskjemperne som døde for Eritreas frigjøring. Krigen varte fra 1961 til 1991 og krevde anslagsvis 65 000 krigere og tusenvis av sivile. Det minnes med masse sørgeprosesjoner som ender på gravplasser over hele landet.
 • Fenkildagen (10. februar) - Denne høytiden feires 10. februar, og er en integrert del av den eritreiske kulturen ettersom den hedrer de tappere patriotene og martyrene til "Operasjon Fenkil", som avsluttet kolonistyret. Hvert år valfarter tusenvis av mennesker til Massawa for å bli med på arrangementet.
 • Nyttårsdagen (1. januar) Eritrea slutter seg til verden for å feire nyttår 1. januar. Det markeres typisk ved å slakte enten en geit eller en sau, som er et tegn på offer til gud.
 • Uavhengighetsdagen (24. mai) – Ansett som den viktigste nasjonale høytiden, feires uavhengighetsdagen årlig den 24. mai for å minnes 4. mai 1991, da Eritrean People's Liberation Front gjeninnførte uavhengigheten til Asmara etter en 30-årig krig mot det etiopiske hærregimet.

 

Se våre reiser til dette reisemålet