Dykking Egypt

Egypt og Rødehavet er uten tvil en sikker vinner. Kort reiseavstand fra Skandinavia og med dykking som passer til alle nivåer og ønsker og alle har sin egen favoritt. Noen vil påstå at Sharm el Sheikh på Sinai halvøyen er det beste du finner i Rødehavet. Og med noen av de mest ettertraktede dykkereisemålene som Ras Mohammed og vraket av Thistlegorm samt Straits of Tiran og Blue Hole i Dahab som er lett tilgjengelig ut fra Sharm el Sheikh er det lett å forstå dette.
Men for dykkere som har sett «alt» i Rødehavet er det kun den sørlige delen som er av interesse og generelt blir dykkingen bedre og bedre dess lenger sør du reiser. Med Hurghada og Marsa Alam som utgangspunkt ar du tilgang til å utforske hele Abu Nuhas vrak systemet og her er da også den beste hai action i Rødehavet med Brothers, Daedaus Reef og St John’s som vil tilfredsstille selv den mest kravstore dykker. Disse områdene i Rødehavet (og videre inn i Sudan) er hvor det er størst mulighet til å treffe på oceanic white tip hai og store stimer av fisk. I tillegg finner du en rekke interessante grotter og tunneler å utforske.
Dykking Egypt & Rødehavet

Beste tid for destinasjonen:
Egypt er egentlig en helårsdestinasjon men vanntemperaturene kan variere ganske mye. Hvalhai sesongen er normalt mellom mai-juli (i hovedsak i den nordlige delen av Rødehavet), men oppblomstringen av plankton i denne perioden vil også redusere sikten. Sommermånedene er oså den beste tiden for å kunne se hammerhai. Vintermånedene vil ha optimal sikt og gode muligheter for å se delfiner, sjøkuer og til og med revehai er blitt observert i denne perioden.
Vanntemperatur: Juni-august opp mot 30°C og ned  mot 22°C i februar. Lufttemperaturene varierer også tilsvarende fra 40°C i august og ned til 20°C om vinteren.
Destinasjonen er kjent for?
Vrakdykking, valuta-for-pengene, god sikt, veggdykk, hai, rokker og hvalhai
Ikke fullt så god for: Makro dykking
Sikt: God med vanlgvis mellom 20-40m
Strømforhold: Svak til sterk strøm på en del dykk
Se vår destinasjons video fra Egypt & Rødehavet:
© Emperor Divers
Go To Top