Skreddersy din ferie nå!

Oversikt

Egypt og Rødehavet er uten tvil en sikker vinner. Kort reiseavstand fra Skandinavia og med dykking som passer til alle nivåer og ønsker og alle har sin egen favoritt. Noen vil påstå at Sharm el Sheikh på Sinai halvøyen er det beste du finner i Rødehavet. Og med noen av de mest ettertraktede dykkereisemålene som Ras Mohammed og vraket av Thistlegorm samt Straits of Tiran og Blue Hole i Dahab som er lett tilgjengelig ut fra Sharm el Sheikh er det lett å forstå dette.

Men for dykkere som har sett «alt» i Rødehavet er det kun den sørlige delen som er av interesse og generelt blir dykkingen bedre og bedre dess lenger sør du reiser. Med Hurghada og Marsa Alam som utgangspunkt ar du tilgang til å utforske hele Abu Nuhas vrak systemet og her er da også den beste hai action i Rødehavet med Brothers, Daedaus Reef og St John’s som vil tilfredsstille selv den mest kravstore dykker. Disse områdene i Rødehavet (og videre inn i Sudan) er hvor det er størst mulighet til å treffe på oceanic white tip hai og store stimer av fisk. I tillegg finner du en rekke interessante grotter og tunneler å utforske.

Beste tid for destinasjonen: Egypt er egentlig en helårsdestinasjon men vanntemperaturene kan variere ganske mye. Hvalhai sesongen er normalt mellom mai-juli (i hovedsak i den nordlige delen av Rødehavet), men oppblomstringen av plankton i denne perioden vil også redusere sikten. Sommermånedene er oså den beste tiden for å kunne se hammerhai. Vintermånedene vil ha optimal sikt og gode muligheter for å se delfiner, sjøkuer og til og med revehai er blitt observert i denne perioden.

Myntenhet: I Egypt brukes det egyptiske pund (EGP) og 1 EGP = 100 piastres. Du kan også bruke euro (EUR), amerikanske dollar (USD) og Britiske pund (GBP) her, men du vil få mye mer verdi for pengene dine om du bruker den lokale valutaen. Det finnes minibanker i det største hotellene og byene. Du kan bruke Visa eller Mastercard på de fleste hotellene og restaurantene i landet men da må du regne med å måtte betale høye kredittkortgebyrer.
FreeCurrencyRates.com
Tips: I Egypt forventes det at du gir tips til enhver person som har vært deg behjelpelig. Ordet ‘Backsheesh’ betyr tips på Egyptisk og de fleste i servicebransjen vil nok spørre deg om dette om de har hjulpet deg. Vi anbefaler deg å tipse slik:
 • Pikkoloer: 3-5 EGP
 • Rengjøringspersonell ved hotellet ditt: 5-10 EGP per dag
 • Kelnere på hotellet (hvis du spiser frokost der): 5-10 EGP per måltid
 • Kelnere på restaurant: 10%, hvis du er veldig fornøyd kan du gi mer. Husk at du nok vil finne en serviceavgift på regningen, men denne går ikke til kelneren men til restauranten, så du burde gi tips i tillegg.
 • Spaansatte/frisører: 10-15%
 • Tourguide: 50-100 EGP per dag
 • Taxisjåfører: Det gis vanligvis ikke tips til taxisjåfører, men hvis du har hatt en veldig hyggelig og pratsom sjåfør kan du alltid gi litt ekstra eller runde opp.
 • Liveaboard båter: Avhenger av hvilket selskap du reiser med, spør oss om dette når du bestiller en reise siden det i enkelte tilfeller kan utgjøre 10-15<% av selve cruisets kostnad
Interessante fakta: Egypt er et land med mange spennende egenskaper. Her er noen fakta som overrasket oss.
 1. Verdens eldste kjole ble funnet i Egypt og den er hele 5000 år gammel. 
 2. Det er fortsatt noen uutforskede passasjer i Keopspyramiden.
 3. Det nåværende biblioteket i Alexandria har et internetarkiv som har lagret alle sidene på hver eneste nettside siden lanseringen av internettet i 1996.

Vanntemperatur: Juni-august opp mot 30°C og ned  mot 22°C i februar. Lufttemperaturene varierer også tilsvarende fra 40°C i august og ned til 20°C om vinteren.
Destinasjonen er kjent for? 
Vrakdykking, valuta-for-pengene, god sikt, veggdykk, hai, rokker og hvalhai
Ikke fullt så god for: Makro dykking
Sikt: God med vanlgvis mellom 20-40m
Strømforhold: Svak til sterk strøm på en del dykk

Se våre reiser til dette reisemålet