Få eksperthjelp, og skreddersy din ferrie nã!

Oversikt

Filippinene er et av de mest mangfoldige stedene i hele verden, både med tanke på natur og kultur. Se for deg over 7.000 frodige øyer som stiger opp fra det glitrende Stillehavet, risåkre som sprer seg som tykke grønne tepper utover landskapet, ulmende vulkaner som strekker seg opp mot den klare himmelen, hvite strender som omringer avsidesliggende laguner og et stort nettverk av grotter og tunneler som ligger under det hele.
Med sine spektakulære strender, åtte kilometer lange underjordiske elv, tropiske skoger og vulkanske krater er landet helt eksepsjonelt. Ser du bort ifra den maleriske naturen, kan du også oppleve mystiske landsbyer og falleferdige spanske kirker. Fordyper du deg i landets kultur vil du oppdage både muslimske, malaysiske, spanske og amerikanske innflytelser og en overflod av festivaler, fristende retter og elskverdige kolonialbyer som gjør at Filippinene har mer til felles med Latin Amerika enn noe annet land i Asia.

Gjennomsnittstemperatur og nedbør for Filippinene (Manila)
Måle enheter= ºC og mm/måned. Varmeste måned: mai (29ºC), Kaldeste måned: januar (26ºC) / Våteste måned: september (329.1 mm) - Alle verdier basert perioden 2005-2015.
Average min and max temperatures in Manila, Philippines

Hvordan er været? Filippinene har et varmt og fuktig klima, og det er regnsesong mellom mai og oktober og tørkesesong mellom november og april. I tillegg til at været blir mer fuktig er det også monsunsesong i løpet av regnsesongen, noe som kan føre til kansellerte fly og stengte veier. Den første tropiske syklonen kan oppstå allerede i mai, men vanligvis starter ikke uværet før i juni eller juli. De våteste månedene er som regel juli og august. De sørlige områdene av Visayas og provinsen Palawan er mindre utsatt for denne faren, og generelt er det mindre regn på øya Mindanao i løpet av regnsesongen. Den kjøligste tiden på året er i januar og den varmeste i mai, men landet har en gjennomsnittstemperatur på rundt 25°C året rundt. Husk at det er store variasjoner i temperatur og værfolhold på Filippinene - sjekk derfor lokalt - klikk her

Beste tid til å besøke landet? Den beste tiden å besøke Filippinene på er i løpet av tørkesesongen, men selv i regnsesongen vil det ikke være regnvær hele tiden. Det er mange varme dager med mye sol på dagstid i løpet av regnsesongen, men det vil fortsatt være voldsomme regnskurer etter solnedgang. Januar og februar er de beste månedene å reise rundt i landet på, for da holder temperaturene seg stort sett under 30°C. Vil du derimot ha det varmere, kan du dra til Filippinene i mars, april eller mai, for da er det som regel solskinn hele dagen og temperaturer opptil 36°C
Myntenhet: I Filippinene brukes det filippinske peso (PHP), og 1 PHP =100 céntimos. I noen turistområder kan du bruke amerikanske dollar (USD) og euro (EUR), men selv om dette kanskje virker praktisk ved første øyekast, ender du som regel opp med å få mye mindre for pengene dine enn du hadde fått ved å bruke filippinske peso. 
FreeCurrencyRates.com

Tips: Det er ikke like vanlig med tips i Filippinene som i andre asiatiske land, men det er fortsatt forventet i en rekke situasjoner. På luksuriøse hotell burde du alltid gi tips til de fleste ansatte som pikkoloer, vaskedamer og bartendere. På mindre og enklere hotell forventer ikke ansatte nødvendigvis tips

 • Restauranter: mellom 5-10% av regningen er det som er normalt. Står det «SC» på regningen er tips allerede lagt til
 • Hotellansatte: Gir du 2-5 kroner dagen i tips (hva det er i lokal valuta) er dette mer enn nok 
 • Guider: Til guider burde du alltid gi rundt 10% i tips
Interessante fakta: 
 1. Filippinene er det landet i verden hvor det oppdages flest nye arter med 16 nye arter med pattedyr oppdaget i perioden 2007-2017
 2. Fornavn på Filipinene kan for oss fremstå som litt «rare2 og det er ikke uvanlig at noen heter Bing, Bong, Bambi, Bogie, Girlie, Peanut eller Bumbum
 3. Filippinene er det enste landet i verden hvor flagget heises opp ned hvis landet er i krig (det skjer ikke fullt så ofte!)
 4. Hele landmassen til Filippinene består av øyer, noe som gjør landet til det verdens neststørste øygruppe.
 5. Filippinene er verdens største forsørger av sykesøstre og omtrent 25% av verdens sykesøstre.
Festivaler: det er et kjent faktum at folk på Filippinene tar sine fester og festivaler seriøst. Uansett hvordan den økonomiske situasjonen er, må festen feires. Hver eneste by og tettsted med respekt for seg selv vil ha sin årlige feiring for deres hellige beskytter (det er derfor ikke uten grunn at det sies at det alltid vil være en feiring et eller annet sted på Filippinene).
Takket være den spanske innflytelsen er de fleste av festivalene av religiøs karakter eller til minne om viktige historiske hendelser i landet. Men uansett hva den opprinnelige betydningen en gang var er de i dag gjerne markert med flotte og overdådige kostymer, mat, drikke og parader.
 • Ati-Atihan festivalen (januar) – dette er en av de eldste festivalene i landet og den blir feiret i kommunen Kalibo for å hedre barnet Jesus Kristus (Sto. Niño). Her vil du oppleve en stor parade hvor deltagerne har på seg ansiktsmaling og store, flagrende kostymer. Det blir også fremført tradisjonelle danser og du vil høre den høye lyden av trommelsag. Her er det bare å dekke deg selv i svart sot og bli med og danse i gatene. Det er ikke uten grunn at denne feiringen blir kalt for ‘den filippinske Mardi Gras’ og du dette er en opplevelse du ikke vil gå glipp av.
 • Kadayawan festivalen (august): Navnet Kadayawan stammer fra ordet “madayaw,” so er en vennlighilsen som betyr så mye som bra eler pen. Dette er kanskje den største festivalen på øya Mindanao og her kan du oppleve dansing i gatene, skjønnhetskonkurranser, fyrverkeri og paradevogner dekorert med blomster. Festivalen feirer byen Davao i tillegg til øyas frodige planteliv og de mange blomstene, fruktene og andre artene som gror på landets neststørste øy. Du kan også glede deg til den nydelige matfiestaen Kaan sa Da’n.
 • Panagbenga festivalen (februar): denne festivalen har også fokus på blomster og parader og holdes i byen Baguio. Her vil du se paradevogner og barn som har kledd seg ut som blomster og planter i gatene. Byens hovedgate blir stengt av for å gjøre plass til blomstervogner, dansing og utendørskaffer. Med andre ord er dette nok en livlig og spennende folkefest.
Høydepunkter
 • Coron & El Nido (Palawan) er etter Boracay kanskje (og fortsatt) ditt beste alternativ for å oppleve en perfekt natur og strandsted bland Filippinenes 7107 øyer. Og intet annet sted vil innfri på en slik måte som Palawan. Her finner du alt fra enkle backpacker strender som f.eks Port Barton og kanskje noen av Filippinenes mest eksotiske og luksuriøse hoteller som i El Nido og Coron. Avhengig av hva du foretrekker og hvor mye tid du har til rådighet vil du finne noe for enhver smak. Coron har også et rykte som et bra dykkested, men vi er ikke så imponert over denne delen og vil nok ikke anbefale dette som en dykkedestinasjon, til det har Filippinene langt bedre steder. Palawan er natur, strender, verdens lengste underjordiske elv, grotter, kalkstensklipper og irrgrønne laguner vekslende med turkist gjennomsiktig hav. Palawan fremstår som kanskje det beste postkortbildet fra Filippinene og vil alltid stå høyt på vår liste over steder du må se her i verden.

 • Boracay er kun 7 km lang og knappe 500m bred på sitt smaleste er uten tvil Filippinenes største turistmagnet. Faktisk så populær og uten kontroll, noe som første til at det også ble et av verdens første turistområder som ble totalt stengt for besøkende 26. april 2018 av myndighetene og nye strenge regler ble innført, hoteller og bygninger ble revet eller stengt grunnet manglende byggetillatelser eller at de ikke hadde sanitære forhold til rette. Boracay åpnet igjen i november samme år i ny og for noen «forbedret» tilstand.

  Vi besøkte Boracay i februar 2019 og selv om «baksiden» fremstår som like kaotisk som tidligere er stranden nå så ren at det ble nesten for mye av det gode. Et tak på 6000 besøkende hver dag (ned fra 19 000 før stigningen) er det offisielle taket, men realiteten er nok en hel annen og områdene Station 2 er til tider oversvømt av kinesiske turister i flokk og situasjonen er vel verre enn noensinne dessverre.

  I dragsuget av oppryddingen forsvant også Boracays sjarm og det er ikke lenger mulig å sitte ute under palmene og spise en lunsj eller middag, men unntak av noen få steder som overlevde rundt Station 3 og 1. Men ikke avskriv Boracay, det re fortsatt en av Asias vakreste kommersielle strender og har nok ikke gitt opp ennå.

 • Bohol: var tidligere regnet som den lillesøsteren til mega populære Boracay, og levde sitt rolige liv i skyggen hennes. I dag er nok situasjonen endret og Bohols mest populære strand, Alona Beach har blitt regelrett overkjørt av nye bygg og fremstår i dag som et meget kaotisk sted. Personlig kan vi ikke lenger anbefale denne stranden. Heldigvis finnes det mye mer til Bohol enn Alona og Bohol har fortsatt sine verdenskjent sjokoladetopper, storøyde Aye-Aye apekatter og vakre natur, samt flotte strender hvis du reiser litt vekk fra den kommersielle delen rundt Panglao. For dykkere er nok Bohol utspilt sin rolle og hvis du er ute etter opplevelser under vann anbefaler vi deg å legge ferden til Cabilao Island i stedet.

 • Luzon, strender, rismarker og historie er den del av Filippinene som er for deg som liker natur og litt mindre turister og Luzon er nesten som et land i miniatyr. Her finner du gode strender for surfing, noen av Filippinenes hviteste sandstrender for deg selv, urbefolkning og imponerende naturfenomen som rismarkene i Banaue, ugjennomtrengende regnskog gjemmer sjeldne dyrearter. Opplev en del av Filippinenes spanske historie i Vigan og bisarre turiststeder som f.eks Marcos gravsted og Imeldas skosamling.

  For mange tilreisende er nok de mektige og irrgrønne rismarkene i Banaue den største grunnen til å legge reisen til denne delen av Filippinene. I samme område finner du hengende kister og mumier. Denne delen av Filippinene er også perfekt for fotturisme, sykkelturer og rafting. Steder som den gamle amerikanske marinebasen i Subic Bay har etter hvert opparbeidet seg et rykte som Asias adrenalinhovedstad. Lener nord finner du fantastiske strender i bl.a Saud Beach, men store deler av denne regionen inkludert øyene utenfor kysten er mer eller mindre uutviklede som turistdestinasjoner, så vær forberedt på enkle forhold. Men få perfekte steder er enkle å komme til eller har alle fasiliteter, men dette er stedet for deg som vil oppleve et Boracay uten turister. For et besøk til denne delen av Filippinene med store avstander kan du ta en reise ut fra Manila til rismarkene og Banaue og tilbake til Manila på 3-4 dager. For deg som vi oppleve noe mer og spennende fortsett reisen nordover og forbi Laoag og legg inn noen dager i Vigan før du kan avslutte reisen med noen dager på en strand på nordsiden av Luzon.

 • Dykking og Filippinene hører sammen og med så mange øyer og så lang kyststripe er det ikke merkelig at nettopp Filippinene er rangert som et av verdens beste destinasjoner for dykking, både for erfarne og for deg som liker å titte under vann av og til. For de som liker å snorkle er Filippinene et ganske få steder i verden som faktisk har en kombinasjon av flotte strender og dykking i verdensklasse.

  Filippinene er av disse stedene i verden som har nesten «alt» når det kommer til dykking. De ulike stedene er beskrevet mer på våre dykkesider, men kan oppsummeres på følgende steder;
  • Negros (Dumaguete): er regnet som sammen med Ambon og Lembeh i Indonesia og Alotau på Papua New Guinea som verdens beste sted for makro dykking.
  • Malapascua Island et av få steder i verden hgvor du har muligheten til å dykke med den meget sky revehai arten (Tresher Shark), Malapascua er også bra for Makro dykking, bløtkoraller
  • Moalboal på Cebu har en av få residente sardinstimer i verden som også passer for snorklere. Moalboal er også et kjent sted for fridykkere og har i tillegg flotte strender. Moalboal er også et perfekt sted for å besøke hvalhaiene ved Oslob.
  • Tubbataha revet er av mange regnet som et av de 10 beste dykkesteder i verden med et artsmangfold uten like og Tubbataha er da også på UNESCOs verdensarvliste, kan kun besøkes med liveaboard
  • Cabilao Island utenfor Bohol er et perfekt dykkested med kanskje noen av Filippinenes beste veggdykking og bløtkoraller, skilpadder og hai.

Se våre reiser til dette reisemålet