Skreddersy din ferie nå!

Oversikt

Dykking på Filippinene er en opplevelse som virkelig tar pusten fra deg - med sitt til tider krystallklare vann, varierte undervannslandskap og rikdom av marine liv, vil det ikke overraske deg at Filippinene har blitt anerkjent som en av de beste dykke destinasjonene i verden. Fra fascinerende haiarter til fargerike koraller og majestetiske mantrarokker, er det mye å utforske under vannets overflate.

Sammen med DYKKEbazaar tar vi en nærmere titt på noen av de mest bemerkelsesverdige dykkeopplevelsene du kan få i Filippinene. Så forbered deg på å bli inspirert og klar til å dykke inn i det fantastiske undervannsverden i Filippinene!

Er du en dykker som er på utkikk etter spennende dykkeeventyr? Da bør du definitivt vurdere Filippinene som neste destinasjon. Filippinene er kjent for å ha noen av de mest spektakulære dykkesteder i verden. Her er noen høydepunkter du ikke vil gå glipp av hvis du planlegger en dykketur til Filippinene:
Så hvis du er klar for et dykkeeventyr du sent vil glemme, bør du vurdere en tur til Filippinene. Med så mange fantastiske dykkeplasser å utforske, vil du alltid finne noe nytt og spennende å oppleve under vann. Så hvorfor ikke pakke dykkerutstyret og hodet til en av verdens beste dykke destinasjoner? Du vil ikke angre på det!

Filippinene er en klassisk dykke destinasjon og med mer enn 7 000 øyer å velge mellom er det ikke så rart at nettopp Filippinene henger høyt for dykkere. Filippinene er et av disse perfekte stedene hvor du kan få det meste med makro dykking fullt på høyde med Indonesias Lembeh & Ambon, veggdykk, sjeldne haiarter, tech dykking og fantastiske bløt koraller, vrak og mer. Tar du da også med det fabelaktige og uberørte Tubbataha Reef er dette en fullkommen destinasjon for dykkere. DYKKEbazaar har da også en rekke dykkepakker til Filippinene (de fleste landbaserte), men vi har også 2 ulike liveaboard avganger med Tubbataha Reef og Visaya øygruppen som er et mekka for makro og selvsagt den meget sjeldne apiahaien (Thresher Shark).

Siden Filippinene dekker et såpass stort område med mange ulike dykkemuligheter har vi inndelt landet i regioner med mer detlajert informasjon om dykkingen innen dette området. Sjekk derfor også våre dykkesider for Tubbataha Reef, Cebu regionen (Bohol, Malboal, Malapascua), Negros og Palawan.

Kontakt oss for å finne din perfekte dykkeopplevelser i Filippinene og over hele verden. God tur og god dykking!

 

Hvis du planlegger en dykketur til Filippinene, må du også vurdere den beste tiden å dra. Generelt sett er det to hovedsesonger for dykking i Filippinene: den tørre sesongen fra november til april, og regntiden fra mai til oktober. Selv om det kan være mulig å dykke året rundt, kan værforholdene påvirke synligheten og vanntemperaturen, så det er viktig å velge den beste tiden å dra for å få den beste dykkeopplevelsen.

Average temperatures and precipitation in Cebu, the Philippines

I den tørre sesongen er det mindre nedbør og mindre vind, noe som betyr at vannet er roligere og synligheten er bedre. Dette gjør det til den ideelle tiden å utforske dykkeplasser som Coron, Tubbataha Reef og Apo Island. På den annen side kan regntiden føre til mer urolige farvann og lavere synlighet, men det kan også bety at du har dykkeplassene for deg selv og muligheten til å se sjeldne marine arter som leppefisk og havskilpadder.

Selv om været kan være uforutsigbart, kan planlegging av dykketuren din i henholdtil sesongen øke sjansene for å få en fantastisk dykkeopplevelse. Så sørg for å undersøke værforholdene og velge riktig tidspunkt for å besøke Filippinene og utforske de fantastiske dykkeplassene landet har å tilby.

Når du er i Filippinene, er det også viktig å velge de beste dykkeoperatørene og dykkesteder som passer dine interesser og ferdigheter. Det er mange dykkesteder å velge mellom, fra rolige korallrev til spennende vrakdykking og dristige strømdykking. 

Myntenhet: I Filippinene brukes det filippinske peso (PHP), og 1 PHP =100 céntimos. I noen turistområder kan du bruke amerikanske dollar (USD) og euro (EUR), men selv om dette kanskje virker praktisk ved første øyekast, ender du som regel opp med å få mye mindre for pengene dine enn du hadde fått ved å bruke filippinske peso. 
FreeCurrencyRates.com

Tips: Det er ikke like vanlig med tips på Filippinene som i andre asiatiske land, men det er fortsatt forventet i en rekke situasjoner. På luksuriøse hotell burde du alltid gi tips til ansatte som pikkoloer, vaskedamer og bartendere. På mindre og enklere hotell forventer ikke ansatte nødvendigvis tips

  • Restauranter: mellom 5-10% av regningen er det som er normalt. Står det «SC» på regningen er tips allerede lagt til.
  • Hotellansatte: Gir du 2-5 kroner dagen i tips (i lokal valuta) er dette mer enn nok 
  • Guider: Til guider burde du alltid gi rundt 10% i tips
Interessante fakta: 
  1. Filippinene er det landet i verden hvor det oppdages flest nye arter. Bare i i perioden 2007-2017 ble det oppdaget 16 nye pattedyrarter. 
  2. Fornavn på Filipinene kan for oss fremstå som litt «rare", og det er ikke uvanlig at noen heter Bing, Bong, Bambi, Bogie, Girlie, Peanut eller Bumbum.
  3. Filippinene er det enste landet i verden hvor flagget heises opp ned hvis landet er i krig (det skjer ikke fullt så ofte!).
  4. Hele landmassen til Filippinene består av øyer, noe som gjør landet til verdens nest største øygruppe.
  5. Filippinene er verdens største forsørger av sykesøstre til andre land, og omtrent 25 prosent av sykesøstre rundt om i verden kommer fra landet.  

Tubbataha Reef: Vi har ulike liveaboard pakker til denne destinasjonen i Suluhavet med f.eks Discovery Fleet. Her kan du velge mellom 7-14 dagers cruise med enten kun Tubbataha Reef eller en kombinasjon med Visaya øygruppen. Denne destinasjonen er kun åpen for dykking 3 måneder hvert år fra midten av mars til midten av juni og er ekstremt populært.
Vanntemperatur:
 Normalt på mellom 23-30ºC hele året.
Destinasjonen er kjent for? Du finner det meste på Filipinnene men fokus her er selvsagt Thresher Shark (Malapascua), makro dykking på Negros og Dumaguete, rokker, hammerhai og store stimer  med korallfisk, blekksrput og skorpionfisk, tech dykking i Moalboal og Puerto Galero området.
Ikke fullt så god for: Coron er kjent for sine vrak men det er ike mye igjen av dette så vi vil ikke anbefale Filipinnene for vrak
Sikt: Varierer avhengig av hvilket område du velger på Filippinene med alt fra 5-45m.
Strømforhold: Lite strøm de fleste steder

Se våre reiser til dette reisemålet