Skreddersy din ferie nå!

Oversikt

Karibia er så mye mer enn et tropisk paradis med kritthvite strender og turkis hav – her finnes også regnskog, fjell, salsarytmer og vakre kolonibyer, utmerkede muligheter for dykking og golf, god mat, fantastiske hoteller, spennende musikkhistorie og en herlig blanding av europeiske og afrikanske tradisjoner.

REISEbazaar er en av få norske turoperatører som skreddersyr reiser til samtlige øyer i Karibia. Vi så tidlig at dette var et attraktivt område og er forundret over at så få operatører tilbyr reiser hit. Turistmessig er Karibia vanligvis forbundet med sol, bad og bryllupsreiser. Øyene betraktes ofte som like, men bortsett fra at alle er øyer med kyst og hav, så er det faktisk store forskjeller - både hva gjelder landskap, vegetasjon, kultur, befolkning, gastronomi, økonomiske og sosiale forhold. Vi anbefaler derfor at du kombinerer flere øyer - gjerne to til tre på en 14 dagers tur for få mer ut av reisen.

Våre mest populære kombinasjoner er Antigua/Grenada, New York/Bermuda, Martinique/St Lucia/Guadeloupe, Guadeloupe/St Barth og kombinasjonen med de Nederlandske Antiller (St Maarten/Curacao og Aruba). Noen øyer er dessverre blitt overkjørt av charterturismen (Isla Margarita og den Dominikanske Republikk). Selv om vi også tilbyr disse to destinasjonene, anbefaler vi noen av de andre, langt mer attraktive øyene.

En god anbefaling om hvor du bør reise i Karibia avhenger av hva du ønsker med reisen - er formålet kun sol og bad, eller ønsker du mer? Cuba har siden midten av 90-tallet vært vår desidert største destinasjon i regionen, og i tillegg til en rekke spennende temareiser er øya også et populært strandreisemål. Etter våre meninger er det nesten synd å reise til Cuba uten å oppleve stedene Baracoa, Trinidad, Havana og Viñales - her anbefaler vi en kombinasjon av strandliv og opplevelser.

En annen trivelig klassiker er Jamaica (mulig takket være musikken), men faktisk er dette en av de billigste øyene i regionen.Her finnes alt fra enkle gjestehus til noen av Karibias mest eksotiske hoteller.I tillegg tilbyr vi også reiseopplegg til mindre kjente øyer i regionen, som for eksempel San Andres (Colombia) og Bay Islands (Honduras).

Når bør du reise
For det beste været bør du sikte mot sen høst til tidlig på våren (omtrent november til april). Det er da du blir kjøligere, men ikke for kjølige temperaturer (gjennomsnitte ligger på rundt 26 grader), lavere luftfuktighet og mer sol. Det er også den mest populære reiseperioden, noe som betyr høyere priser, for ikke å nevne en kavalkade av andre turister.

Vennligst se landsbeskrivelsene da den beste tiden og værforhold varierer fra område til område.

Vennligst se landsbeskrivelsene da myntenheten og tipskotyme varierer fra området til området.

Våre reisetips

 • Bestem deg for destinasjonen
  Sørg for å undersøke destinasjoner grundig før du bestemmer deg for hvor du vil dra. Ikke alle øyer er like, og noen tilbyr flere aktiviteter mens andre byr på fredelige strender og flotte naturområder.
  Øyene som Puerto Rico, Bahamas eller Barbados er mer byorienterte med en større befolkning. Travle områder er flotte for turister som leter etter natteliv, mange restauranter og gode shoppingmuligheter. Mens Montserrat, Grenada og Bonaire har rolige feriesteder, med en overflod av hvite sandstrender og utrolige vannsportsaktiviteter.
 • Få visumet ditt i tide
  For å oppnå en stressfri reise må du være organisert og ha gode planleggingsevner. Dette inkluderer papirarbeid, pakking og å komme i tide til flyreisene dine.
  For noen land behøver man ikke visum på forhånd, mens andre krever visum og det er forskjellig fra ett til et annet. Det er nødvendig å sjekke om landet du skal reise til krever visum, kanskje en vaksinasjon for en tropisk sykdom, eller et pass som ikke utløper seks måneder etter datoen for reisen.
  Det er aldri en god idé å reise på ferie uten reiseforsikring, spesielt for hyppige reisende eller digitale nomader. En enkel ulykke kan koste deg mye penger og nerver.
 • Drikkevann
  Ikke gjør den uheldige feilen å drikke det lokale vannet før du forsikrer deg om at det er trygt. Det er en rask måte å ødelegge ferien på, eller i det minste noen få dager av den. Mens det meste av Karibien har vann som er trygt å drikke fra springen, spesielt på feriesteder, er det ikke alle områder som er det, så sørg for å sjekke før du drikker rett fra kranen.

Noen festivaler som er verdt å få med seg.

 • Jamaica’s Reggae Sumfest, Montego Bay, 22/7
 • Karnival i Trinidad of Tobago, Port of Spain, påske
 • Pirates Week, Cayman Brac, Grand Cayman, Little Cayman - Caymanøyene, november
 • Barbados Crop Over, Brigdetown, august

Flere tips, festivaler og høytider finnes i beskrivelsen for hvert land.

Se våre reiser til dette reisemålet