Skreddersy din ferie nå!

Oversikt

Palau er stedet hvor dykkere får sine våte drømmer oppfylt! Palau er legendarisk og nevn denne (for de fleste) ukjente øynasjonen i Mikronesia til dykkere og du vil se at blikket blir drømmende og gjerne etterfulgt av et dypt sukk. Svært få destinasjoner kan måle seg med nettopp Palau. Dette er den ultimate destinasjonen for dykkere og den har "alt".

Palau er et paradis for dykkere med noen av de mest spektakulære dykkemulighetene i verden. Dykkere fra hele verden kommer hit for å oppleve de fantastiske undervannslandskapene, de utrolige marine dyrene og de historiske vrakene. Fra det klare vannet i Blue Corner til de levende korallene i German Channel, Palau vil ikke skuffe dykkere som søker eventyr og utforskning under vann.

Det er ikke uten grunn at Palau er kjent som en av verdens beste dykke destinasjoner. Med et utvalg av over 60 ulike dykkesteder, er det alltid noe nytt og spennende å utforske.

Dykking i Palau tilbyr også noe for de som er interessert i historie. Palau har en rik kulturell arv, og er hjem til en rekke vrak fra andre verdenskrig inkludert fly og skip. Men det er ikke bare de spektakulære dykkemulighetene som gjør Palau til en unik dykke destinasjon. Palau har også strenge miljøregler for å beskytte og bevare det marine livet og økosystemet.

Her finner du alt det dykkere kan ønske seg! Vanvittige drop-offs, tunneler, ekstremt bra makro dykking, muligheten til å dykke med både krokodiller og nautilus. Blue Corner vil for mange alltid være et av de mest spennende dykkene du kan gjøre. Dette sammen med andre dykk som Silaes og Ulong Channel vil for alltid være rangert som kanskje verdens topp 10 dykk. Eneste problemet med Palau at du etter et besøk her, for alltid vil forsøke å måle resten av dine dykkeopplevelser opp mot Palau - og det er vanskelig.

Hvorfor Palau er et av de beste stedene å dykke i verden
Palau skiller seg ut som en av de beste stedene å dykke i verden på grunn av sin fantastiske marine biologi og rike kulturelle arv. Dykkere kan oppleve alt fra haier og rokker til delfiner og koraller. Palau har også en rekke vrak fra andre verdenskrig, noe som gir dykkere en unik mulighet til å utforske historie under vann.

De mest kjente dykkestedene på Palau
Når du dykker i Palau vil du oppleve et av de mest spektakulære dykkeparadisene i verden. Det er ikke lett å velge ut våre 5-på topp liste blant Palaus over 60 registrerte dykkesteder, men er er en håndfull av våre favoritter opp gjennom årene.

 • Blue Corner - er kjent for sine strømmer som tiltrekker seg store mengder av fisk, haier og rokker. Dette dykkestedet er også et flott sted for fotografering på grunn av det klare vannet og den spektakulære utsikten.
 • German Channel - er kjent for sine store ansamlinger av djevelrokker og er en av de få stedene i verden hvor dykkere kan observere djevelrokker på nært hold. Dette dykkestedet er også et flott sted for å se havskilpadder og haier.
 • Ulong Channel - er et fantastisk sted for dykkere som ønsker å oppleve strømmer og undervannslandskaper. Dette dykkestedet har en imponerende korallhage og en rekke marine dyr som man kan se.
 • Chandelier Cave - er et av de mest unike dykkestedene på Palau. Dette dykkestedet består av en serie av grotter med stalaktitter og stalagmitter. Dykkere kan utforske grottene og se på de fascinerende formasjonene. En ekstra bonus er muligheten til å se en av havets kanskje mest fargerike fisker, mandarinfisken som holder til blant korallene utenfor inngangen.
 • Peleliu Wall - er et flott sted for dykkere som ønsker å oppleve dyphavsdykking. Dette dykkestedet ligger utenfor kysten av Peleliu Island og har en imponerende vegg som går ned til 1000 meter. Dykkere kan se på store rovfisk og andre marine dyr.
 • Ngemelis Wall - er et annet flott sted for dyphavsdykking. Dette dykkestedet har en imponerende vegg som går ned til 300 meter. Dykkere kan se på en rekke rovfisk og andre marine dyr, inkludert haier og barracudaer.
 • Blue Hole Palau - er et av de mest berømte dykkestedene i Palau og er et «must» for enhver dykker som besøker øya. Dette dykkestedet er et underjordisk hulrom som er fylt med krystallklart vann. Med en dramatisk inngang ned en trans sjakt åpner dette kammeret seg med all sin prakt og det er noe majestetisk over dette dykket.
Average sea temperature in Koror, Palau

Få stedet i verden kan skryte av så stabile dykkeforhold som nettopp Palau. Selv under den verste regnperioden er det sjelden sikt under den verste regntiden (jul-sep) er sikten sjelden under 20m. Men skulle vi valgt den absolutt beste tiden for et besøk til Palau ville vi valgt perioden nov-mai hvor alt klaffer.

 

Myntenhet: Palau benytter USD = 100 cents. Det finnes minibanker i hovedstaden Koror og kredittkort kan benyttes sett på alle restauranter og butikker.

FreeCurrencyRates.com

Tips: er ikke vanlig tradisjonelt sett på Palau, men de med økende besøkende fra utlandet og med en amerikansk innflytelse har gjort at det etter hvert har blitt en kutyme om å tipse på lik linje med det man er vant med fra USA.

 • Restauranter – Det er vanlig å tie mellom 7-13% på regningen, selvsagt avhengig av standard på spisested og hvordan mat og service ble gjort.
 • Taxi – Siden alle priser er avtalt på forhånd er det ikke nødvendig å gi tips for en reises med taxi.
 • Dykking & guider – Det er vanlig å gi 10-15% tips på en liveaboard på prisen av selve cruiset om du er fornøyd. Landbasert dykking er det vanlig å gi USD 5 per dag til divemaster/båtfører.
 • Hoteller – Det er ikke vanlig å gi tips, men får du hjelp til å bære bagasje til /fra rommet f.eks. er det vanlig å gi USD1 per kolli.

Festivaler
Palau har i motsetning til mange andre land og øyer i regionen svært få festivaler og feiringer. Men det finnes fortsatt noen som tiltrekker seg en del besøkende og Palau følger mange av høytidene fra det Amerikanske fastlandet De få festivalene som peker seg ut er følgende;

 • Selvstendighetsfeiring – feires av alle og er nok den viktigste dagen i løpet av året for Palau og feires hvert år 9. juli for å markere landets uavhengighet fra USA i 1981. Det er en dag full av festligheter, med parade, dans, musikk, og matboder. Dette har sitt utspring i at selvstendigheten kom ikke som en selvfølge til dette nybakte landet og landets første president ble da også drept i et politisk attentat.
 • Internasjonal foto festival – har blitt avholdt i mars hvert år siden 2002 og tiltrekker seg sa også noen av verdens beste undervannsfotografer. De feste dykkesentrene på Palau er med i organiseringen av festivalen så det kan lønne seg å reservere både dykking og overnatting i god tid.
 • Kadayawan sa Palau: Dette er en årlig festival som feires i august for å takke Gud for en god høst. Det er en flott mulighet til å oppleve Palau's kultur og tradisjoner, med fargerike kostymer, dans, musikk og mat.
 • Palau Micronesia Challenge: Dette er en årlig festival som feires i oktober for å vise frem Palau's engasjement for å beskytte sitt marine liv og korallrev. Festivalen inneholder en rekke arrangementer, inkludert konkurranser, utstillinger og seminarer.
 • Christmas in Palau: Hvis du vil oppleve en annerledes julefeiring, kan du besøke Palau i desember. Her feires julaften med båttur til en av øyene der julemiddagen nytes under stjernene. Det er også fyrverkeri og musikk som skaper en magisk stemning.

Interessante fakta:

 1. Palaus befolkning er veldig mobil – med mer enn 20% av landets innbyggere jobbende i utlandet slår faktisk Palau Filippinene (10%), mye av dette skyldes fri handelsavtalen (Compact of Free Association) med USA
 2. Kvinnene bestemmer! - Palau er tradisjonelt matriarkalsk samfunn og høvding tittelen går hovedsakelig i arv, men er basert på kvinnen. Men innbyggerne kan avsette en høvding om de ikke er fornøyd med den jobben som gjøres.
 3. Det er ikke alltid politikerne får det som de vil - Palau styres også av tradisjonelle ledere (Rubekul ma Remechesil Oreor) og er satt sammen av 10 lokale landsbyledere fra det sentrale Koror (også kjent som Ngarameketii) og 7 landsbyledere fra regioner i utkanten av Palaus over 250 øyer. Denne sammensettingen av tradisjonelle ledere sørger for at alle lover som politikerne stemmer frem er i tråd med Palau tradisjonelle lover og høvdingene har siste ord i enhver tvist. Kvinnene i denne forsamlingen har også sin egen organisasjon som dekker tradisjonelle lover som relateres til kvinner og barn.
 4. Palau er også kjent for sin rike historie og kultur. Øya har vært under spansk og tysk herredømme, og var en viktig base for japanske styrker under andre verdenskrig. Du kan besøke historiske steder som Peleliu Island Battlefield, en av de blodigste slagene i Stillehavet under andre verdenskrig.
 5. Palau var en del av det spanske imperiet fra frem til 19. årundre, før den en del av det tyske riket i 1899 frem til slutten av 1. verdenskrig.
 6. Under andre verdenskrig var Palau okkupert av Japan, og det var en viktig base for japanske fly og skip.
 7. Palau er kjent for sin tradisjonelle valuta, steinpenger, som er store steiner med hull i midten. Disse ble brukt som et middel for å betale for varer og tjenester.
 8. Palau har en befolkning på rundt 21 000 mennesker og består av 16 delstater.
 9. Palau er hjem til en rekke sjeldne og truede dyrearter, inkludert den sjeldne dugongen, grå skilpadder og Palaufruktdue. Reisende som er på jakt etter en unik opplevelse, bør legge Palau til listen over drømmereisemål.

Denne øya i Stillehavet byr på en perfekt balanse mellom kultur, historie og naturopplevelser. Med en rekke festivaler som feirer øyas kultur og tradisjoner, vil du alltid finne noe å gjøre og oppleve på Palau

Destinasjonen er kjent for? vrak dykking, ekstremt bra sikt, makro, veggdykk, tunneler, undervannsfoto, makro og småkryp, store stimer med rovfisk, hai, djevelrokker

Ikke fullt så god for: Aktiviteter utenom dykking

Vanntemperatur: ganske konstant hele året på rundt 29-30ºC (med unntak av feb/mars) når det kan gå ned til 26ºC

Sikt: på en dårlig dag 15-20m (jul-sep), men normalt +40m

Strømforhold: fra ingenting til sterk strøm, men dette er stort sett i kanalene inn i lagunen eller ute på kanten av revet og Pelileu Island

Liveaboard eller landbasert dykking? Palau passer like bra til liveaboard dykking som landbasert dykking. DYKKEbazaar har derfor begge muligheter enten landbasert dykking ut fra hovedstanden Koror eller med en kombinasjon med Carp Island. DYKKEbazaar jobber med legendariske Fish'n Fins på Palau og deres Ocean Hunter båter samt Aggressor Fleet for liveaboard løsninger.

Er det regler for dykking i Palau? Ja, det er visse regler og restriksjoner for dykking i Palau. Dette skyldes det sårbare økosystemet i området og Palau-regjeringens innsats for å beskytte det. En av de viktigste reglene er at dykkere må følge en "no-take" -politikk, som betyr at ingenting kan tas med fra havet. Det er også strengt forbudt å berøre eller skade koraller eller annen marine fauna og flora. Alle som skal dykke på Palau eller Pelileu må betale for en parkavgift som gjelder for 10 dager. Prisen for dette var i 2023 USD 50 for Rock Island eller USD 75 hvis du skal ha med Jelly Fish Lake. For dykking i farvannet rundt Pelileu island kostet dette i tillegg USD 30 (NB! sjekk med oss siden priser kan endres).

Se våre reiser til dette reisemålet