Skreddersy din ferie nå!

Oversikt

Etiopia er som ingen andre steder. Dette vakre landet har blitt velsignet med en historie uten like, fabelaktig dyreliv og noen av Afrikas mest sjelfulle befolkning. Det er kanskje et av kontinentets vakreste, og landskapene her er episke i sin skala og skjønnhet.
Dette er stedet hvor du kan ta maleriske gåturer 3000 meter over havet i Simien –og Balefjellene, eller besøke det laveste stedet på det afrikanske kontinentet, Danakilørkenen. Innimellom de forskjellige høydene finner du eventyrlige ørkenlandskap, frodig høyland, endeløse savanner og enorme innsjøer. Har kan du også utforske imponerende landemerker, som for eksempel kilden til den blå Nil eller noen av landets mange aktive vulkaner, for Etiopia er hjem til hele 25% av Afrikas aktive vulkaner.  
I tillegg til å ha en helt nydelig natur er Etiopia også den eneste nasjonen i hele Afrika som unnslapp europeisk kolonialisme, noe som har ført til at landets røtter, arkitektur og tradisjoner har blitt videreført og bevart. Forfaderne til dagens befolkning etterlot seg mange ekstraordinære monumenter som også gjerne blir noen av høydepunktene på en reise til Etiopia.  
Høydepunkter
  • Lalibela – uansett hva du har hørt om Lalibela og hvor mange bilder du har sett av landsbyen og den imponerende Bet Giyorgis-kirken i stein vil ingenting forberede deg på å se det med dine egne øyne.  Dette er selvfølgelig et verdensarvsted, men det kan nesten regnes som et av verdens underverker. 
  • Harar – med 368 smug klemt inn i et område på kun 1 kvadratkilometer minner byen Harar mer om Fez i Marokko enn noen annen sted på Afrikas horn. Her vil du finne utallige moskeer, religiøse bygninger og hyggelige mennesker, og du vil føle deg som om du har tatt en tidsreise inn i en annen tid. Om dette ikke er spennende nok har du også en unik mulighet til å oppleve ville hyener på nært hold. 
  • Simien National Park – i denne nasjonalparken kan du oppleve en av de mest spektakulære landskapene i hele Afrika. Siem nasjonalpark er resultatet av et flertall massive erosjoner, og det er derfor du kan beundre mektige fjelltopper, dype daler og bratte stup på rundt 1500 meter her. Det bor også noen ekstremt sjeldne dyr her som etiopiske ulver, geladaer og etiopiske steinbukker, som ikke finnes noe annet sted i verden. 
Gjennomsnittstemperatur og nedbør for Etiopia (Addis Abeba)
Måleenheter= ºC og mm/måned. Varmeste måned: mai (19ºC) / Kaldeste måned: desember (16ºC) / Våteste måned: august (222.3 mm) - Alle verdier basert perioden 2005-2015.
Hvordan er været? 
I Etiopia er klimaet avhengig av høyden til de forskjellige delene av landet, og du vil kunne oppleve alt fra det varme og tørre klimaet på lavlandet til de kjøligere temperaturene på høylandet. Fordi Etiopia ligger nord for ekvatoren opplever landet få variasjoner i temperaturer i løpet av året.  Fra juni til september er det regnsesong (kalt Kiremt) i noen steder av landet, fordi da herjer den sørvestlige monsunen. Det er bare noen områder sør-vest i landet, spesielt steder i fjellene eller på høysletter, som opplever Kiremt. Sør-øst i landet er det to regnsesonger som er mindre voldsomme. Disse varer vanligvis mellom mars og mai og fra oktober til november. Noen år er det tørke og da er det ingen regnsesong i den sørøstlige delen av landet. 
Beste tid til å besøke landet
Den beste tiden å besøke Etiopia på er mellom november og februar, fordi disse er de tørreste og kjøligste månedene i hele landet. På lavlandet er det fortsatt relativt varmt, men nettene er som regel kjølige. Vi anbefaler deg ikke å dra i løpet av juli og august på grunn av de kraftige regnskurene som skyller ned i høylandsområdene på denne tiden av året. Vi anbefaler heller ikke å dra til Etiopia mellom april og mai, for da er det ekstremt varmt i de nedbørfattige delene av landet.  
Myntenhet: I Etiopia brukes det Etiopia Birr (ETB) og 1 ETB = 100 santim. Det finnes minibanker i landets største byer og du kan bruke kredittkort ved noen luksushotell (spesielt i Addis Ababa). Veldig få restauranter og vanlige hotell tar kredittkort. Vi anbefaler at du tar med deg amerikanske dollar (USD) i kontanter når du reiser inn i Addis Ababa. 
Tips: Å gi tips regnes som en vanlig del av hverdagslivet i Etiopia. Nøkkelkonseptet her er lite men ofte, fordi selv de minste sedlene blir verdsatt. Hvis du blir hjulpet av en profesjonell person er det bedre om du viser at du verdsetter hjelpen deres på andre måter. For eksempel kan du gjøre dette ved å gi et håndtrykk, hilse og spørre om navnet deres eller til og med invitere personen som har hjulpet deg på en kaffe. Vi anbefaler at du alltid har med deg noen få 1 og 5 Birr-sedler. Ellers anbefaler vi å gi rundt 10% på restauranter og 50-80 Birr per dag til guider. 
Interessante fakta
Etiopia er et fascinerende land og her er 3 fakta som overrasket oss.
  1. Tradisjonelt sett følger etiopiere den julianske kalenderen, som deler året inn i 13 måneder i stedet for 12. Dette har også ført til at etiopisk jul for eksempel blir feiret 7. januar.
  2. Mange tror at Jamaica var fødestedet til rastafaribevegelsen, men det hele startet i Etiopia. På amharisk er 'ras' en tittel som ligner på sjef, og 'tafari' var fornavnet til den etiopiske keiseren Haile Selassie I. 
  3. Etiopisk mat er en favoritt blant vegetarianere, fordi mange måltider ikke inneholder kjøtt.  Dette er fordi mange etiopiere følger en form for ortodoks kristendom som forbyr praktiserende å spise kjøtt på onsdager og fredager. 
Festivaler
Høydepunktene på enhver tur til Etiopia er å få med seg noen av landets festivaler, som er en viktig del av kulturen her. Fra tradisjonelle seremonier til overgangsriter og kristelige feiringer gir festivalene i Etiopia deg minner for livet. 
  • Timkat festivalen (januar) – dette er den viktigste kristne helligdagen i Etiopia og her feires Jesu dåp. Du vil se prester kledd i seremonielle drakter, menn og kvinner i tradisjonelle hvite plagg (kalt shamma) og barn som har tatt på seg fargerike klær og kroner. Du burde absolutt få med deg når den lokale presten frakter en kopi av Paktens Ark på hodet sitt gjennom gatene og når alle deltagerne hopper ut i vannet for å symbolisere at de gjendøpes. 
  • Enkutatash (september) – fordi etiopiere ikke følger den gregorianske kalenderen faller nyttårsfeiringen deres hvert år til en dag i september. Du vil oppleve at nyttår feires med gaveutveksling, blomster, kort og en generelt god og gledefylt atmosfære. 
  • Kulubi festivalen (desember) – medlemmer av den etiopisk-ortodokse kirken markerer denne feiringen med fargerike prosesjoner og seremonier. Festivitetene finner sted i byen som begivenheten er oppkalt etter og du vil bevitne hvordan flere hundre pilgrimmer går opp bakken til St. Gabriel kirken for å avlegge ed og gi gaver.
Se vår destinasjons video fra Etiopia;

Se våre reiser til dette reisemålet