Skreddersy din ferie nå!

Oversikt

Fra fantastiske fjellandskap på Pamirveien til historiske klostre i Armenia, fra spektakulære monumenter langs den gamle silkeveien til de moderne byene til Baku og Astana.

Historiens fotspor
Fra Alexander den store til Chinggis (Djengis) Khan til Timur (Tamerlane), Sentral-Asias facinerende historie kan oppleves over alt. Det ser virkelig ut til å være løftet direkte fra Marco Polos tid, de gamle handelsebyene Samarkand og Bukhara, med sine eksotiske av minareter og medressaer. Historiske romantikere vil merke at fortid og nåtid smelter sammen i Sentral-Asia.

Fjell og yurter
Øst for ørkenen og steppebosetningene stiger de snødekte Pamir- og Tian Shanområdene i Kirgisistan og Tadsjikistan frem, hjem til tradisjonelle gjetersamfunn og noen virkelig episke fjellandskap. På en av REISEbazaars rundreise kan kan man stå ansikt til ansikt med nomadiske kirgisiske gjetere, og møte dem i deres yurter og på deres premisser. Dra til avsidesliggende innsjøer på hesteryggen, vandre fra en landsby til en annen og bo sammen med lokale, eller kjør en 4hjulstrekker ut til avsidesliggende arkeologiske steder. Muligheten for eventyr og utforskning her er nesten ubegrenset.

Reis utenfor allfarvei
I flere tiår, til og med århundrer, har store deler av verden sett på Sentral-Asia som et ugjennomsiktig, ukjent område, synonymt med midten av ingensteds, snarere enn Asias hjerte For en viss type besøkende er alt dette en del av attraksjonen til et regionen som stort sett har vært lukket for reisende de siste 2000 årene. Dra til og med litt utenfor allfarvei, og du vil sannsynligvis ha stedet for deg selv. Regionens lite besøkte steder, nemlig Turkmenistan og det meste av Kasakhstan, er enda fjernere fra den moderne verden og tilbyr en helt egen avhengighetsskapende interesse.

En varm velkomst
Enten du vil utforske Bukharas arkitektoniske perler eller ta en hestetur over de høye Pamirsfjellene, overalt i Sentral-Asia vil du bli møtt med instinktiv lokal gjestfrihet og tilbudt et felles måltid, en hjelpende hånd eller et sted å bo. Utover Usbekistans silkeveisbyer har masseturismen ennå ikke gjort noen inngrep i Sentral-Asia, noe som gir en følelse av oppdagelse på hver tur. Legg til den fascinasjonen av en glemt region som sakte dukker opp, og du har et av Asias mest absorberende skjulte hjørner.

Bli med på en av REISEbazaars rundreiser i Sentral-Asia.

Vanligvis er den beste tiden å besøke Sentral-Asia om våren eller høsten, da temperaturene er behagelige og flybillettene litt rimeligere. Men hvis du skal opp i høyden, bør man reise om sommeren.

Vennligst se landsbeskrivelsene da den beste tiden og værforhold varierer fra område til område.

Hvert land har sin egen myntenhet.

Vennligst se landsbeskrivelsene da myntenheten og tipskotyme varierer fra område til område.

Noen festivaler som er verdt å få med seg.

  • Navruz, Uzbekistan, mars
  • Shark Taronalari Musikkfestival, Samarkand, Usbekistan, august
  • Chabana eller Cowboyfestivalen, Kasakhstan og Kirgisistan, august
  • Kyrgyz Kochu Festival, Kirgisistan, august
  • Verdens Tak Festivalen, Khorog, Tadsjikistan, juli
  • En dråpe vann - et gullkorn", Turkmenistan, april

Flere tips, festivaler og høytider finnes i beskrivelsen for hvert land.

Se våre reiser til dette reisemålet