Dykking Tobago

Trinidad og Tobago byr på mange opplevelser for den kresne dykker. Beliggende like nord for Venezuela og sør for Grenada, er denne beskjedne øya hjem til litt over 50 000 mennesker. Men, den lille størrelsen står i motsetning til sitt rykte for bra dykking. Med dykkesteder for alle erfaringsnivå, levende korallrev med både harde og bløte koraller samt det som er regnet som den største "brain coral" i verden!.  De fleste dykk er spennende strøm dykk drevet av den næringsrike Guyana strømmen og er derfor et yndet sted for rovfisk - en spennende opplevelse for selv den mest erfarne dykkeren. I tillegg til stor rovfisk er også Tobago et utmerket sted for de so liker makro fotografering. På land er Tobago et vakkert sted med regnskog og innbydende strender og en "laid back" atmosfære som selvsagt hører hjemme i Karibia.
Dykking Tobago

Beste tid for destinasjonen: Tobago ligger utenfor den vanligste ruten for orkaner som treffer de karibiske øyene hvert år. Dykking er derfor mulig hele året men sikten kan være en del redusert i regntiden som normalt er mellom juli til desember.
Vanntemperatur: Normalt mellom 25-29ºC
Destinasjonen er kjent for? Fra skilpadder til moreneål, blekksprut og rokker! Trinidad & Tobago har mer enn 300 registrerte arter og her finner du også en rekke sjeldne arter. I sesongen er det også muligheter for hammerhai og mantarokker, vrakdykking, koraller.
Ikke fullt så god for: Tobago er stort sett bra for alt
Sikt: I regntiden (juli-sept) nær Orinoco floden normalt er oversvømmet blir det vanligvis turkise vannet rundt Tobagos Atlanterhavskyst mer gulgrønt og sikter droppes ned til +/- 10m (ned fra normalt 15-24m). Den Karibiske siden er mindre påvirket av dette fenomenet. Men selv i denne perioden er det normalt sett at man har et skille i vannet med den øvre delen (ned til 5m) med varmt brakkvann og sikt ned i 1m, mens det under dette i klarere kaldt sjøvann kan finne plutselig sikte opp til 20m. Fordelen i denne perioden er at det er mer fisk tiltrukket av det næringsrike vannet. På den Karibiske siden kan man til tider oppleve sikt opp mot 27-30m
Strømforhold: Kan være ganske ekstrem på en del dykk på nordsden av Tobago hor de fleste dykk er drift dives.
Se vår destinasjons video fra Tobago:
© Extra Divers
Go To Top