Skreddersy din ferie nå!

Oversikt

På en reise til Elfenbenskysten har du store kultur- og naturopplevelser i vente – i dette spennende landet kan du utforske frodige regnskoger, naturskjønne blå laguner, idylliske strender og eksotiske festivaler med lange tradisjoner. I storbyene kan du oppleve et yrende folkeliv med spennende markeder, en rik matkultur og mange vakre moskeer og kirker.

Elfenbenskysten ble i tiårene etter landets uavhengighet i 1960 sett på som et foregangsland i Afrika med sterkt økonomisk vekst og politisk stabilitet. I denne perioden fant også stadig flere turister veien til dette vakre landet på kysten av Vest-Afrika. På 1990-tallet ble det gjennomført et militærkupp landet, som førte til en lengre periode med politisk uro, borgerkrig og flere statskupp. Siden 2011 har landet igjen opplevd økonomisk vekst samtidig som den politiske situasjonen i landet bedret seg betydelig. Bortsett fra grenseområdene mot Mali og Burkina Faso anses Elfenbenskysten i dag som et trygt land å reise til.
Elfenbenskysten er et land med uendelig mange kontraster. Utenfor de store byene møtes du av vakre landskaper, kobberrød jord og velduftende kaffe- og kakaoplantasjer i en skjønn forening. Elfenbenskysten har over 60 forskjellige befolkningsgrupper som alle sine egne skikker, ritualer og musikktradisjoner. Det er mulig å delta på festivaler der du får anledning til å overvære tradisjonelle innvielsesseremonier og rituelle feiringer. Her kan du danse med til eggende rytmer helt til høvdingen dukker opp ved soloppgang til buldrende trommer.
Dette mangfoldige landet huser ikke mindre enn åtte nasjonalparker. I jomfruelige Tai nasjonalpark kan du se de unike pygme-flodhestene. Comoé nasjonalpark er et av de største beskyttede områdene i Vest-Afrika. Er du på jakt etter avkjølende bad i Atlanterhavet, kan du utforske de vakre strendene ved byene San Pedro og Grand Bassam.
Den kystnære storbyen Abidjan er landets administrative og økonomiske sentrum, og er med sine rundt 5 millioner innbyggere den største byen i landet. Byen er utgangspunkt for mange som reiser på ferie til Elfenbenskysten, og er en fascinerende blanding av moderne skyskrapere, grønne parker og tradisjonelle markeder hvor det bugner av fristende frukt og grønnsaker. Det er lett å få øye på den franske innflytelsen i Abidjan – her finner du staselige bistroer med oppdressede servitører som serverer mat du kan forvente i Paris. Landets offisielle hovedstaden, Yamoussoukro, ligger i innlandet, og her kan du blant annet oppleve et autentisk ivoriansk dagligliv og mange interessante historiske monumenter.

Høydepunkter
 • Lagunes – Kystområdet rundt Abidjan er kjent som lagune-området, og her kan du bli med på båttur og fiske etter barracuda, sverdfisk, hai og andre fryktinngytende storfisker. Her kan du også finne gylne sandstrender omkranset av palmer med azurblått hav som frister til strandliv og forskjellige vannaktiviteter.
 • Besøke en nasjonalpark – Av landets åtte nasjonalparker har Elfenbenskysten tre parker på Unescos verdensarvliste – Tai- Comoé- og Mount Nimba nasjonalpark. Disse nasjonalparkene har en enestående flora og fauna, og her kan du blant annet oppleve løver, leoparder og afrikanske elefanter.
 • Abidjan – I denne spennende byen ved havet er det opplevelse bare å sitte på en fortauskafé med en forfriskning og se på folkelivet. Etterpå kan rusle rundt på et av de mange fargerike markedene hvor du bland annet kan finne interessante lærprodukter til gode priser. I forretningdistriktet Treichville kan du finne alt hva hjerte begjærer av barer, kafeer og nattklubber. Nasjonalmuseet i byen er også vel verdt et besøk.
 • Yamoussoukro – Den offisielle hovedstanden i Elfenbenskysten ligger rundt 200 kilometer nord for det kommersielle knutepunktet, Abidjan. Her kan du oppleve fargerike markeder, en spennende kultur og mange flotte moskeer og katedraler. Den mest bemerkelsesverdige bygningen i byen er likevel en komplett kopi av Peterskirken i Roma med glassmalerier og det hele.
 • Utforske en kystby – I tillegg til Abidjans lagunekyst, kan det anbefales å reise til kystbyer som Assounde, Grand Bassam og Tiagba. I områdene rundt disse byene kan du nyte tropisk strandliv på flotte sandstrender og spise deilig sjømat tilberedt av lokalbefolkningen.
 • La Cascade (Man) – fra byen Man kan du gå til La Cascade, et nydelig fossefall som fyker ned i bambusskogen. Du kommer deg til fossefallene via en asfaltert sti som også byr på en harmonisk gåtur gjennom skogen. Har du lyst til å oppleve lokalliv kan du ta en omvei og besøke landsbyene Biankouma og Gouessesso, hvor du vil få en varm velkomst.

Gjennomsnittstemperatur og nedbør for Elfenbenskysten (Abidjan)
Måleenheter= ºC og mm/måned. Varmeste måned: mars (28ºC) / Kaldeste måned: september (23ºC) / Våteste måned: mai (220 mm) - Alle verdier basert perioden 1991-2020

Hvordan er været i Elfenbenskysten? Elfenbenskysten har et tropisk monsunklima med to årlige regnperioder fra mai til juli og fra september til november. Resten av året er varme og tørre med relativt høy luftfuktighet. Byene som ligger langs Atlanterhavet har et tropisk klima året rundt, mens områdene i nord har et halvtørt klima med litt lavere temperaturer i fjellområdene.                                                                                     

Beste tiden å besøke Elfenbenskysten: Fra november til april er den beste tiden å besøke Elfenbenskysten. På den tiden av året er det tørt og varmt, og du unngår monsunperioden med regn hvor det også kan forekomme flom enkelte steder.                                                                                         

Penger & valuta: CFA franc er offisiell valuta i Elfenbenskysten. 1 CFA franc = 100 centimos (øre)

FreeCurrencyRates.com

Interessante fakta

 • Elfenbenskysten grenser til fem land – Mali, Burkina Faso, Ghana, Liberia og Guinea.
 • Elfenbenskysten ble kolonisert av Frankrike i 1842, først som et protektorat før landet formelt ble en koloni i 1893.
 • Elfenbenskysten har sitt navn fra handelen med elfenben som fant sted i regionen fra 1400- til 1600-tallet.
 • Med sine rundt 5 millioner innbyggere er Abidjan verdens tredje største fransktalende by etter Kinshasa i DR Kongo og Paris i Frankrike.
 • På 1980-tallet var Abidjan kjent som «Afrikas Manhattan» og som en av Afrikas ledende motebyer.
 • Elfenbenskysten har fostret flere fotballspillere i verdensklasse, blant annet er Yaya Toure, Salomon Kalou og Didier Drogba født i landet.

Festivaler
Festivalene i Elfenbenskysten er ofte knyttet til feiring av kulturelle tradisjoner. Det er også mange feiringer knyttet til religiøse høytidsdager. I tillegg feires også uavhengighetsdagen behørig med festligheter over hele landet.

 • Fête du Dipri – Denne noe eksentriske festivalen holdes i byen Gomon i april, hvor innbyggerne utfører forskjellige ritualer for å drive onde ånder ut av landsbyen. Hele seansen starter ved midnatt og fortsetter til sent på ettermiddagen dagen etter.
 • Christmas Day – Ved midnatt 24. desember feirer kristne over hele landet julen med messer, gudstjenester, sang, dans og prekener. Kristne deler ikke ut gaver på julaften i Elfenbenskysten, og ringer istedenfor julen inn med sakral og god atmosfære hele natten igjennom.
 • Carnival in Bouaké – Dette ukelange karnevalet som arrangeres i mars i Bouaké hvert år regnes som den ivorianske versjon av Mardi Gras. Karnevalet er et av de mest besøkte festivalene i Elfenbenskysten, og her kan du oppleve fargerike kostymer, eggende rytmer og mye fest og moro.
 • Fêtes des Masques Man – Du kan oppleve forskjellige maskefestivaler i mange byer og landsbyer i Elfenbenskysten hele året. Denne fascinerende maskefestivalen i regionen Man er en av de mest berømte og finner sted i november hvert år. Mange landsbyer i området Man holder konkurranser for å finne de beste danserne og for å hylle skogsåndene som er legemliggjort i de forseggjorte maskene.
 • Uavhengighetsdagen – 7. august hvert år feires Elfenbenskystens uavhengighetsdag for å minnes landets frigjøring fra Frankrike i 1960. Den store dagen feires behørig med parader, musikk, dans og andre kulturelle aktiviteter.

Se våre reiser til dette reisemålet