Skreddersy din ferie nå!

Oversikt

Er du en dykker som er på jakt etter spennende og uberørt dykkeropplevelser? Da bør du definitivt vurdere å reise til Sint Eustatius. Dette lille øyparadiset i Kariben er en av de mest undervurderte dykkestedene i verden, og det er mange grunner til det. Med krystallklart vann, et utrolig rikt sjøliv og spennende undervannsruiner, vil det å dykke på Sint Eustatius garantert gi deg en uforglemmelig dykkeopplevelse.

Sint Eustatius er kjent som "The Golden Rock" blant dykkere, og det er ikke uten grunn. Øya har et rikt dyreliv og undervannslandskapet er variert og interessant. Her finner du alt fra bratte klipper og korallrev til vrak og huler. Og det beste av alt? Du vil sannsynligvis ha disse dykkestedene helt for deg selv, da Sint Eustatius ennå ikke har blitt oppdaget av masseturismen.

Sint Eustatius (nærmere kjent som "Statia" lokalt er en ganske unik destinasjon når det gjelder dykking i Karibia. Som sin mer berømte" nabo Saba har begge disse utpostene i den gamle hollandske kolonimakten kommet i skyggen av de mer kjente dykke destinasjonene i Karibia som f.eks Bonair og til dels Cayman Islands - men Sint Eustatius har utrolig mye å by på fra Karibias lengste dykkbare skipsvrak, vulkanske daler og grotter og et mekka for både makro og vidvinkel dykkere!

Som om ikke dette var grunn nok til å komme er dykkingen etter vår mening langt bedre enn på disse mer populær og kjente øyene. Havet rundt Statia ble erklært som nasjonalpark i 2000 og dette har gjort sitt til at livet under overflaten idag myldrer av fisk, krepsdyr, skilpadder og en og annen hai. Som Saba er Statia en vulkansk øy og under vann finner du dype sprekker og grotter noe som gjør dykkingen spektakulær for vidvinkel fotografering.

Er det noen særegne dykkingsopplevelser på Saint Eustatius?
Ja, det er flere særegne dykkingsopplevelser på Saint Eustatius! Øya er kjent for å ha noen av de beste dykkestedene i Karibia, og det er ikke vanskelig å forstå hvorfor.

En av de mest fantastiske dykkeopplevelsene på Saint Eustatius kan oppleves på "The Wall". Dette er et dykk som tar deg langs en bratt vegg som går ned til en dybde på over 700 meter. Her kan du se utrolige korallformasjoner og et utrolig mangfold av fargerike fisker.
En annen flott opplevelse er dykking i "Blue Bead Hole". Dette er en undervannsgrotte som er hjem til en rekke sjeldne marine arter. Dykking i denne grotten er som å utforske en helt annen verden!

For de som er interessert i historie, kan dykking i "Double Wreck" være noe. Dette dykkestedet er hjem til to skipsvrak fra det 18. århundre. Her kan du utforske disse historiske vrakene og oppleve en bit av øyas maritime arv.

Uansett hvilket dykkested du velger på Saint Eustatius, vil du oppleve et fantastisk undervannsmiljø og en uforglemmelig opplevelse. Ikke vent lenger, bestill din dykkereise til Sint Eustatius nå og oppdag det uberørte Kariben på en unik måte!

 

 

Average sea temperatures in Philipsburg, Sint Maarten, Sint Eustatius

Vi anbefaler perioden mellom des-jun som den beste tiden å dykke på Sint Eustatius, men det er mulig å dykke her året rundt. Det er muligheter til å se blant annet oksehai (sjelden og i perioden feb-mai) eller knølhval (mars-apr),

Penger og valuta: for å gjøre det litt komplisert brukes et 3 ulike valutaer på St Eustatius (men èn av de har vi aldri sett i omløp). Statia bruker euro (€), Netherlands Antillean guilder (ANG) og US dollar (US$) som de fleste ber om, og som er foretrukket (den gode nyheten er at de fleste priser er i euro, men du betaler det samme i US$.
FreeCurrencyRates.com
Tips:  om de fleste andre øyene er det å gi tips for tjenester også en utbredt regel på St Eustatius, men det er jo da ikke så mye å bruke penger på utover mat og drikke. Vi har satt sammen en liten oppsummering over hva som er vanlig å gi slik at det skal være lettere for deg som besøkende å ha en idè om hva som er forventet. 
  • Hoteller: det er et service gebyr på begge sider når du besøker restauranter eller bor på hoteller. På St Maarten legges det på 15% service gebyr pluss et 5% statlig gebyr på sluttregningen (om du betaler lokalt). På den franske siden ligger service gebyret mellom 10-15% samt en romavgift per rom som kan variere fra hotell til hotell, men ligger på rundt 5%. For du hjelp til bagasje på hotellet eller på flyplass/havn eller lignende er det forventet at du betaler US$1 per kolli.
  • Taxi:  – det er ikke forventet at du betaler noe tips, men det er vanlig å runde opp beløpet til nærmeste hele US$ eller €: 

Interessante fakta

  1. Vraket av skipet Charles Brown (327 fot) er et av de største dykkbare vrakene i Karibia og ble senket kontrollert i 2003 for å skape et kunstig rev. Det er mulig å penetrere vraket og det er fantastisk slys og mye vekst på denne nye «revet»
  2. En litt morsom ,yte fra St Eustatius er de blå glassperlene som du etter sigende skal kunne finne på havbunnen. Disse perlene var benyttet som penger på 1700-tallet og ble introdusert til Statia av det Nederlandske Ost-India selskapet og ble benyttet for handel av slaver, rom og tobakk. Skulle du finne noen perler når du dykker har du lov til å ta disse med deg og dette er da også det eneste som er tillatt å fjerne fra havbunnen.
  3. Statia var for hundrevis av år en del av det som gikk under navnet de Nederlandske Antiller, men i 2010 ble denne unionen oppløst og sammen med Saba og Bonaire er nå Statia et eget fylke under Nederland.

Festivaler
St Eustatius er en nasjon med stolte karibiske røtter og med sterke bånd til moderlandet i Europa. Dette gjør seg utslag i festligheter og feiringer, og den viktigste høytidsdagen er da det som kalles Emancipation Day, som er til minne om den dagen da slavehold ble forbudt over hele Karibia. En annen spesiell dag er den tidligere Queens Day som hedrer tilhørigheten til det nederlandske kongehuset.

  • Easter Monday – avholdes som det sies i forbindelse med påsken og feires med store strand pikniker sammen med typisk musikk da fra Statia og er mer en sammenkomst av innbyggere enn en religiøs festival.
  • Statia Day – er en litt merkelig dag siden dette er til minne om at St Eustatius svar det første landet i verden som anerkjente selvstendigheten til det nye landet i nord, USA den 16. nov 1776
  • Carneval – ingen nasjon i Karibia kan overleve et år uten et skikkelig karneval. Den lokale varianten på Statia har blitt gjennomført årlig siden 1964 og skjer i siste uken av juli. Som seg hør og bær er det kostymer og parader i de få gatene som finnes i hovedstaden Oranjestadt og natten er fylt av calypso musikk.
  • Queen’s Day – feires den 30 april til ære for den tidligere dronning Juliana og involveres rom vanlig kulturelle begivenheter og den obligatoriske piknik på stranden. Beboerne på Statia kler seg i knall oransje klær denne dagen for å hedre det nederlandske kongedømmet.

Hva er destinasjonen kjent for: Karibias største vrak, makro, lavaformasjoner, overheng, gresseletter under vann, sandbanker, skilpadder og kareter, svart og hvitefinnehai, oksehai (sjelden og i perioden feb-mai), piggrokker, knølhval (mars-apr), en meget allsidig destinasjon, nattdykk
Ikke så god for: veggdykk, raviner og undervannsfjell
Strømforhold: omtrent ingenting
Sikt: fra 5-25m avhengig av overflate, bølger og vind/regn, men generelt meget god sikt.
Hvor mange registrerte dykkesteder finnes? Sint Eustatius er en fantastisk dykkerdestinasjon med en rekke spennende og unike dykkersteder. Det er faktisk over 30 forskjellige dykkersteder å utforske på øya!

Finnes det andre aktiviteter i tillegg til dykking på Sint Eustatius?
Ja, det finnes en rekke aktiviteter for å utforske øya Sint Eustatius. For eksempel kan du ta en tur til vulkanen The Quill, som er en av de største attraksjonene på øya. Du kan også besøke historiske steder som Fort Oranje og Governor's House Museum for å lære mer om øyas historie.
Hvis du er ute etter litt mer adrenalin, kan du prøve deg på en fottur eller terrengsykkeltur langs øyas vakre stier og terreng. Eller hva med å utforske øyas fantastiske undervannsverden på en snorkletur eller båttur?

Men hvis du virkelig vil oppleve alt Sint Eustatius har å tilby, er det ingenting som slår en dykkeopplevelse. Med sitt krystallklare vann og rike marine liv, er Sint Eustatius et paradis for dykkere. Utforsk korallrev og undervannsforhistorie, og se alt fra haier og skilpadder til eksotiske fisker og sjeldne sjødyr.

Så uansett hva du er i humør for, har Sint Eustatius noe å tilby deg. Men hvis du virkelig vil ha en opplevelse for livet, må du ikke gå glipp av sjansen til å dykke i det uberørte Karibien på Sint Eustatius. Bestill din dykkereise nå og opplev det magiske undervannsmiljøet på denne fantastiske øya!

Se våre reiser til dette reisemålet