Skreddersy din ferie nå!

Oversikt

Det er ikke mange andre steder i verden som ser færre turister enn Mauritania (og de fleste av de øvrige ligger vel også da i samme region). Mauritania kan summeres opp med 3 ord; vilt, ørken og fattig. Dette er stedet du reiser til hvis du har besøkt alle andre steder i verden, men du vil bli overrasket over hor mye det faktisk er å se og oppleve i dette landet.

Mauritania er et ensomt men vakker reisemål, et land av endeløse ørkener og en like øde kyststripe langs Atlanterhavet men med millioner av fugler på vei til enten Europa eller sørlige Afrika. Landets befolkning er en blanding av de fleste folkeslag fra Nord Afrika, men med hovedvekt på Afrikanske berbere. Juvelen i Mauritania er uten tvil nasjonalparken Banc d'Arguin, hvor Sahara ørkenen renner ut og treffer Atlanterhavetsw bølger. Mauritanias kyststripe er et øde men vakkert sted, en tom kystlinje kun avbrutt av et eller annet skipsvrak eller skjelettet av an hval.  

Høydepunkter

 • Hovedstaden Nouakchott er omringet av ørken og har fargerike markeder samt en ganske fin strand og et interessant Nasjonalmuseum.Du finner også en livlig fiskehavn samt det litt merkelige Nasjonale Teppe Museet, hvor du kan se lokale kvinner veve.
 • Nouadhibou - ligger nord i landet ved kysten og er en travel fiskerlandsby og er perfekt for de mange som er ivrige sportsfiskere og andre vannaktiviteter som f.eks surfing.
 • Banc d'Arguin National Park - er et paradis for fuglentusiaster og er et yndet sted for Europeiske trekkfugler som et hvilested på veien syd- eller nordover. 
 • Koumbi Saleh - er restene etter en moskè og en by som Sahara sanden har overtatt dominansen, og det ser ut til at hele byen venter på igjen å dukke opp igjen
 • Verdens lengste tog - ta turen med verdens lengste tog på opptil 3km langt - passasjer komfort er ikke av høy prioritet!
Vær og klima
Måleenheter= ºC og mm/måned. Varmeste måned: september (26ºC), Kaldeste måned: januar (20ºC) / Våteste måned: september (0.9.1mm) - Alle verdier basert perioden 2005-2015.
gjennomsnitts temperatur og nedbør i Nouadhibou, Mauritania
Beste tiden å besøke Mauritania 
Klimaet er stort sett varmt og tørst hele året med svært lite nedbør og temperaturene varierer ikke mer enn mellom 20-26ºC og ned mot 13ºC om kvelden. I perioden mellom mars - mai er vel den eneste tiden man ikke bør legge reisen til Mauritania da dette er perioden hvor enkelte sandstormer kan forekomme. Skal du kun oppholde deg ved kysten anbefaler vi perioden mellom november - februar med varme behagelige dager og svale netter.

Myntenhet: MRO (Ouguiya) 1 = % Khoums

Tips: til tross for at landet er et av verdens fattigste land er det å gi tips være vanlig (for noen). Ser det ut som om du har penger er det forventet at du gir tips (noe du bør tenke på når du pakker kanskje?)

 • Taxi -  rund om prisen noe
 • Hoteller - legg gjerne igjen noe tips på rommet (portier kan du tipse kanskje 100-200 MRO per koffert/veske) og rom betjeningen det samme per dag
 • Restauranter - 12-15% på toppen av regningen hvis mat og service har vært bra
 • Andre steder - det å gi tips kommer litt an på hvordan du ser ut og er kledd, kommer du som en backpacker er det ingen som forventer tips, men er du pent kledd, eller ser ut som om du har penger er det forventet.

Interessante fakta

 1. Mauritania er, sammen med Madagaskar, det eneste landet i verden som ikke benytter desimaler i myntenheten.
 2. Verdens lengste tog finner du i Mauritania, opptil 3 km langt.
 3. Mauritanias høyeste fjell, 915 meter høye Mount Ljill, består omtrent 100% av jern.
Festivaler
Det er faktisk ikke mange festivaler i Mauritania men utrolig nok selv om Mauritania er 100% muslimsk feires Diwali av den hinduistiske befolkningen. Dette sammen med Tabaski og African Liberation Day er de 3 store festivalene under året i Mauritania.
 • African Liberation Day -  feires hvert år den 25. mai og er til minne om grunnleggelsen av den Afrikanske Union. Denne dagen feires stort sett over hele det Afrikanske kontinent og kalles derfor ofte også "Africa Day" 
 • Tabaski - er en av de viktigste helligdagene i islam  og er en 2/3-dagers feiring som finner sted i oktober til minne om profeten Ibrahims vilje til å ofre sin førstefødte sønn til Gud. Festivalen er også kjent som "Feast of the Sacrifise" fordi det under feiringen slaktes sauer, for å symbolisere Ibrahims siste gjøremål i denne bibelske myten.
 • Diwali - holdes årlig i november og avholdes og feiret blant det hinduistiske samfunnet som lever i Mauritania. Festivalen symboliseres med tenning av lanterner og telys etterfulgt av fyrverkeri og dansing.

Se vår destinasjons video fra Mauritania:
© VR Seeker

Se våre reiser til dette reisemålet