Skreddersy din ferie nå!

Oversikt

Drømmer du om å oppleve en av verdens mest spektakulære undervannsverdener? Da er det ingen tvil om at Thailand er stedet å besøke. Med krystallklart vann, fargerike koraller og et vell av sjøliv, er det ikke rart at Thailand er et av de mest populære stedene for dykkere fra hele verden. Dykketurer til Similan-øyene og liveaboard-turer er spesielt populære, og tilbyr en unik mulighet til å utforske noen av Thailands mest fantastiske undervannsverdener. Les videre for å finne ut hvordan du kan oppleve magiske dykkeopplevelser på din neste tur til Thailand.

Similan-øyene, som ligger utenfor kysten av Phuket, har noen av de mest fantastiske dykkerstedene i Thailand. Her kan du oppleve alt fra gigantiske mantarokker, haier og sjøskilpadder til fantastiske korallrev og fargerike fisker i alle størrelser og fasonger. Liveaboard-turer til Similan-øyene gir deg muligheten til å utforske flere av de beste dykkerspotene i området og tilbringe nettene om bord på en båt midt i det krystallklare vannet. Det er en uforglemmelig opplevelse som vil gi deg minner for livet.

Hva venter du på? Bestill dykkerferien din til Thailand nå og opplev magiske undervannsverdener som du aldri vil glemme. Du vil bli overrasket over hvor mye som venter under overflaten, og du vil ikke angre på at du tok sjansen til å utforske Thailands undervannsverden.

Thailand er et fantastisk reisemål for dykkeentusiaster året rundt, men det er noen måneder som er bedre enn andre når det gjelder værforhold og synlighet under vann. Generelt sett er de beste månedene for dykking i Thailand mellom november og april, når det er tørt og stille hav. I løpet av denne tiden vil du kunne oppleve de beste synlighetsforholdene og det klareste vannet, samt varmt vær og behagelige temperaturer både over og under vann.

Gjennomsnittstemperatur i vannet; Phuket
Vanntemperatur: Stort sett konstant rundt +/-27ºC (men kan droppe ned til 25ºC i visse lag)

Average temperatures and precipitation in Lilongwe, Malawi

I Phuket, Koh Samui, og Krabi-områdene kan du dykke året rundt, men du vil oppleve litt mer nedbør i de våte månedene fra mai til oktober. Hvis du er interessert i å oppleve den årlige Thailandske hvalsvermjakten, som skjer mellom desember og februar, kan Similan-øyene være det perfekte stedet å besøke.

Myntenhet: Det brukes thailandske Baht (THB) her og 1 THB = 100 satang. Det finnes minibanker over hele landet og det er enkelt å veksle penger. 
FreeCurrencyRates.com
Tips: Å gi tips er ikke veldig vanlig i Thailand, men det blir alltid verdsatt. Jo dyrere stedet du går til er, jo vanligere er det med tips. Vi anbefaler at du tipser slik: 
  • Pikkoloer/rengjøringspersonell: 20-50 Baht
  • Restauranter: På billigere og mindre restauranter må du ikke gi mye tips og det holder om du legger igjen vekslepenger eller runder opp når du betaler. Har du spist på en dyr restaurant burde du gi minst 10% i tips.
  • Spa: Her burde du gi minst 50 Baht ved kortere behandlinger og 10% ved lengre behandlinger.
  • Guider: Avhengig av hva slags type tur du har vært på burde du gi et sted mellom 300 og 700 Baht.  
  • Taxisjåfører: det er ikke vanlig å gi taxisjåfører tips i Thailand.  
Trodde du at du visste alt om Thailand? Her er tre fakta om landet som kanskje vil overraske.
  • Thailands hovedstad heter egentlig ikke Bangkok, for dette er bare en forkortet versjon av byens navn, som er verdens lengste. Storbyen heter nemlig Krungthepmahanakhon Amonrattanakosin Mahintharayutthaya Mahadilokphop Noppharatratchathaniburirom Udomratchaniwetmahasathan Amonphimanawatansathit Sakkathattiyawitsanukamprasit. 
  • Det finnes hele 35,000 templer i Thailand. 
  • Thailand er hjem til utrolig mange dyr, og du kan finne rundt en tiendedel av verdens dyrearter her, inkludert en tiendedel av alle verdens fuglearter. Det er faktisk flere fugler i Thailand enn i hele Europa og Amerika til sammen!  

Destinasjonen er kjent for? hvalhai, manta roker, sjøhester. makro og generelt meget livskraftig revsystem, undervannsfoto (både makro og vidvinkel)
Ikke fullt så god for: Vrak
Sikt: 15-35m
Strømforhold: Kan forekomme sterke strømmer

Se våre reiser til dette reisemålet