Skreddersy din ferie nå!

Oversikt

Drømmer du om å oppleve en av verdens mest spektakulære undervannsverdener? Da er det ingen tvil om at Thailand er stedet å besøke.

Thailand er et paradis for dykkere, med sitt krystallklare vann og spektakulære undervannslandskap. Utforsk de utrolige dykkestedene som landet har å tilby og bli forbløffet over mangfoldet av marine liv og fargerike korallrev. Dykk ned i dype kløfter, svøm blant eksotiske fisker og opplev spenningen ved å møte majestetiske skilpadder og revhaier. Thailand tilbyr dykkeopplevelser for alle nivåer, enten du er en erfaren dykker eller nybegynner. Med sin gode sikt og behagelige vanntemperaturer, er det ideelle forhold for å utforske undervannsskattene. Uansett om du ønsker å dykke ved øyene i Andamanhavet som Similan-øyene og Phi Phi-øyene, eller utforske dykkersteder på østkysten som Koh Tao, vil Thailand imponere deg med sin dykkeopplevelse. Gjør deg klar til å oppdage den unike undervannsverdenen i Thailand.

I mange år har Thailand vært en fast favoritt, både med hardbarkede dykkere som kommer for å dykke noen av Asias beste steder, men også blant hobbydykkere, og ryggsekkturister lokket av billige priser og stor konkurranse blant de utallige dykkesentrene som finnes.

Dykking i Thailand - fra røde bløt koraller og fargerike småfisk til hvalhai
En dykkerferie i Thailand, også kjent som "Smilets Land", betyr å nyte det nydelige varme været, den store gjestfriheten til lokalbefolkningen, Thailands mange naturlige overraskelser og den mangfoldige rikdommen under overflaten til det varme Andamanhavet.

Dykking i Thailand er ikke begrenset til ett bestemt område, men de fleste av de beste stedene er på vestkysten, som strekker seg fra Myanmar i nord til Malaysia i sør, med verdenskjente dykkesteder som de på Similan-øyene, samt Richelieu Rock, Hin Daeng og Hin Muang, hvorav de fleste nå er beskyttede nasjonalparker.

Du kan velge mellom ulike liveaboard cruise eller bo på et av de ulike turistområdene som Phuket, Khao Lak, Phi Phi-øyene, Krabi eller Koh Samui, og ha flotte dagsturdykking uten at det går på bekostning av komfort eller kvalitet.

Andamanhavet er stappfullt av fargerike koraller og tropisk marint liv, alt satt i ramme rundt noen fantastiske tropiske øyer, ofte med en meget spesielt topografi med de enorme steinblokkene som dominerer rundt Similan-øyene og muligheten til å svømme med hvalhaier, leopardhaier og djevelrokker. Dykkingen er imidlertid så mangfoldig i Thailand at det virkelig er noe for enhver smak og en tur som passer ethvert budsjett.

Hvor bør du dykke i Thailand?
Thailand er et dykkeparadis som lokker dykkere fra hele verden med sitt krystallklare vann, fargerike korallrev og en utrolig mengde marint liv. Fra spennende vrakdykk til bratte vegger og frodige rev, tilbyr Thailand en rekke gode dykkersteder, men er for oss en litt for turistpreget destinasjon.

Den beste litt mer autentiske dykkingen finner du på vestsiden av Thailand i Andamanhavet. Her ligger da også noen av de mer ikoniske stedene som plasserte Thailand på listen over "bra" dykkerdestinasjoner.
De beste dykkestedene på Thailands Andaman-kyst inkluderer Similan-øyene, Richelieu Rock og Koh Lanta. Similan-øyene er kjent for sine krystallklare vann og imponerende korallrev, mens Richelieu Rock er kjent for å være et av de beste stedene i verden for å se hvalhai. Koh Lanta er et annet flott dykkested, kjent for sin varierte marine fauna og vakre korallrev.

 • Similan-øyene: dette er et av de mest populære dykkestedene i Thailand, og det er ikke vanskelig å forstå hvorfor. Øyene består av ni øyer som er omgitt av krystallklart vann og et mangfoldig marint liv. Dybden varierer fra grunt til dypt, og du vil se alt fra små fisk til store pelagiske arter som djevelrokker og hvalhai. Korallrevene er fortsatt i god behold og har en imponerende fargeprakt. Similan-øyene har også en rekke dykkesteder for alle erfaringsnivåer, fra nybegynner til avansert dykker. Øyene oppleves best med en liveaboard og DYKKEbazaar kan tilby en rekke båter og selskap som har klassiske 7 netters cruise til denne destinasjonen.
 • Richelieu Rock: er en undervannsfjell som stiger opp fra dybden i Andamanhavet fra rundt 50m, og er hjem til en mangfoldig marine fauna. I tillegg til hvalhai, kan du også se revhaier, barracuda, skilpadder, djevelrokker og mye mer. Revet er dekket av et stort mangfold av mykt og hardt korall, noe som gjør Richelieu Rock til et unikt dykkested.
 • Koh Bon: er en del av Similan Island nasjonalpark og er bare en time eller så unna det som vanligvis forbindes med Similan-øygruppen. Koh Bon er verdt å nevne som et av de beste dykkestedene i Thailand for å møte djevelrokker. I tillegg til djevelrokker er det også mulig å finne napoleonleppefisk, leopardhai, ørneskater og svartspissrevhaier. Koh Bon-området handler imidlertid ikke bare om rovfisk, du finner også forholdsvis bra makroliv her også, noe som gjør nattdykking her eksepsjonell.
 • Koh Tachai: dette stedet besøkes ofte på vei til Richelieu Rock fra Similan-øyene og er faktisk en øy som har flere dykkesteder i nærheten. Koh Tachai-platået er det mest kjente av disse og er som navnet antyder et nedsenket platå av harde koraller og steinblokker. Typisk for området er de mange tunnelene og kanaler som finnes flere steder.. De større fiskene inkluderer djevelrokker, enorme stimer med chevron barracuda og et stort antall tunfisk; og hvis hvalhaiene ikke er på Richelieu, kan de godt være her.
 • Koh Bon Pinnacle: også kjent som "Fishermen's Nightmare", dette er en egen rekke av undervannsfjell noen hundre meter nord vest for selve øya Koh Bon. Den grunneste toppen starter på 18 m og er utsatt for sterke strømmer, så dette er et sted kun for erfarne dykkere som er i stand til å gjøre negativ nedstigning. Over toppen av de fargerike koralldekkede toppene er det en god sjanse for å se napoleonleppefisk, jaktende trevallies og djevelrokker. Dypere kan du se etter sovende leopardhaier og flekkete viftehalerokker.

Dette er bare noen av de mest spektakulære dykkene som vi anbefaler i Thailand. Thailand er et yndet sted å ta dykkersertifikatet i tillegg til dykking for mer erfarne dykkere. De mest populære stedene for å ta dykkersertifikat er gjerne i Siambukten og spesielt på Koh Tao, også kjent som et av de mest populære backpacker destinasjonene i Thailand.

 

Selv om november til april er den beste tiden for optimale dykkeforhold, varer dykkesesongen i Thailand hele året. Dette gjenspeiles i perioden da liveaboard båtene opererer til Similan-øyene (sent-oktober til midten av mai). Den beste tiden å se hvalhaier er mellom februar og mai når det er en høyere konsentrasjon av plankton. Denne tiden av året er også den beste for djevelrokker selv om antall observasjoner varierer fra år til år.

De siste månedene av høysesongen på vestkysten, fra februar til mai, har de varmeste vanntemperaturene med juni til oktober som de kaldeste. Variasjonen er imidlertid ikke stor og generelt sett varierer vanntemperaturene gjennom hele sesongen fra 26 til 31°C. Sikten varierer i løpet av året, men kan ofte overstige 30 meter i høysesongen. Planktonoppblomstringer kan redusere synligheten, men bringer også med seg de større skapningene.

Mai til oktober er lavsesong på vestkysten av Thailand og sikten er langt dårligere. Overflateforholdene er mer varierende, og det er større sjanse for regn. Få liveaboard-turer opererer, og mange av de som gjør det blir kansellert på grunn av mangel på antall dykkere. De mer avsidesliggende dykkestedene som Hin Daeng og Richelieu Rock er noen ganger utilgjengelige i denne perioden. På denne tiden av året har Thailandbukten sin egen høysesong for dykking, noe som gjør det til et godt alternativ.

Dykking i Richelieu Rock, Koh Bon og Koh Tachai er begrenset til månedene fra oktober til begynnelsen av mai, da forholdene vanligvis er utmerkede og dette er da også perioden hvor du vil finne avganger på alle liveaboards besøker regelmessig. Februar til april er den beste tiden å møte hvalhaier i denne regionen. Det er også den tiden da djevelrokker er oftest sett, selv om det er en ganske god sjanse for å se dem når som helst på året her. Månedene mars og april kan se et fall i sikt (fra rundt 20-30m) på grunn av høyere tetthet av plankton i vannet.

Februar og mars er de tørreste månedene, og med vanligvis flatt hav, og er sannsynligvis den beste tiden å besøke Richelieu og resten av området. Fra mai til begynnelsen av oktober er området stengt på grunn av røff sjø.

Gjennomsnittstemperatur i vannet; Phuket
Vanntemperatur: Stort sett konstant rundt +/-27ºC (men kan droppe ned til 25ºC i visse lag)

Average sea temperature in Phuket, Thailand
Myntenhet & valuta: Det brukes thailandske Baht (THB) her og 1 THB = 100 satang.
Valutaveksling: Du kan enkelt veksle utenlandsk valuta til thailandske baht ved banker, valutavekslingskontorer og autoriserte vekslingssteder i Thailand. Du finner også minibanker (ATM-er) over hele landet der du kan ta ut penger i lokal valuta.
Kredittkort: De fleste større hoteller, restauranter og butikker i byområder aksepterer kredittkort som Visa, MasterCard og American Express. Imidlertid kan mindre butikker, markeder og lokale forretninger foretrekke kontant betaling.
Kontanter: Det er lurt å ha kontanter på hånden for mindre kjøp og transaksjoner. Mindre byer og mer avsidesliggende områder kan ha begrenset eller ingen kredittkortaksept.
FreeCurrencyRates.com
Tips: I Thailand er tipping ikke en standard praksis som det er i enkelte vestlige land. Imidlertid blir det stadig mer vanlig å gi tips på turiststeder og i servicenæringen. Her er noen retningslinjer for tipping i Thailand:
 • Restauranter: På de fleste lokale spisesteder og gateboder er det ikke forventet å gi tips, da servicen ofte er inkludert i prisen. Men på turiststeder og mer eksklusive restauranter kan det være vanlig å legge igjen rundt 10% av regningens totalbeløp som et tegn på god service.
 • Hoteller: På de fleste hoteller er det vanlig å tipse hotellpersonalet, spesielt de som gir deg ekstra assistanse, som bagasjebærere eller romservice. Du kan gi rundt 20-50 baht per tjeneste.
 • Spa og massasjesalonger: Hvis du er fornøyd med massasjen eller spa-behandlingen, kan du gi et tips på rundt 10-20% av prisen.
 • Taxisjåfører: Det er ikke vanlig å gi tips til taxisjåfører i Thailand. Imidlertid kan du avrunde oppover beløpet til nærmeste tier eller la sjåføren beholde småpengene som en vennlig gest.
 • Guider og sjåfører: Hvis du deltar på en guidet tur eller har en privat sjåfør, er det vanlig å gi et tips som en gest av takknemlighet. Mengden avhenger av lengden på turen, kvaliteten på tjenesten og budsjettet ditt. En passende retningslinje kan være rundt 100-200 baht per person per dag for turledere og 50-100 baht per person per dag for sjåfører

husk at det å gi tips er frivillig og avhenger av din personlige vurdering av serviceen som er gitt. Det er også viktig å merke seg at noen dyre restauranter og hoteller kan legge til et servicegebyr på regningen. Så sørg for å sjekke regningen fø

Interessante fakta
Trodde du at du visste alt om Thailand? Her er er noen morsomme og interessante fakta om Thailand. Fra elefanter som har sin egen nasjonalhelligdag til en verdensberømt vannkrig, er Thailand en destinasjon som ikke bare vil bringe frem smilet, men også få deg til å le og undre deg over en spennende og annerledes kultur og mange fantastiske ting dette landet har å by på. Her er noen fakta om Thailand.

 1. Verdens lengste navn: Thailand har verdens lengste stedsnavn. Den fulle betegnelsen for en landsby i Thailand er "Krungthepmahanakhon Amonrattanakosin Mahintharayutthaya Mahadilokphop Noppharatratchathaniburirom Udomratchaniwetmahasathan Amonphimanawatansathit Sakkathattiyawitsanukamprasit". Heldigvis blir det ofte forkortet til "Krung Thep" eller Bangkok
 2. Det finnes hele 35,000 templer i Thailand.
 3. Thailand er hjem til utrolig mange dyr, og du kan finne rundt en tiendedel av verdens dyrearter her, inkludert en tiendedel av alle verdens fuglearter. Det er faktisk flere fugler i Thailand enn i hele Europa og Amerika til sammen!
 4. Monkey Buffet Festival: Hvert år i november arrangeres Monkey Buffet Festival i byen Lopburi. Under festivalen blir det satt frem store mengder mat til ære for de lokale apene, og de får lov til å kose seg med ulike retter og frukt.
 5. Spis insekter: Insektmat er en del av thailandsk matkultur. Du kan finne ulike typer stekte og krydrede insekter som meitemark, gresshopper, billelarver og sirisser på markeder og gateboder. Det er en interessant og eventyrlysten måte å utforske den lokale matkulturen på.
 6. Verdens største marked: Chatuchak Weekend Market i Bangkok er en av verdens største utendørs markeder. Med over 8 000 boder og et bredt utvalg av varer, er det et shoppingparadis for besøkende.
 7. Siamesiske tvillinger: Thailand er kjent for å være fødestedet til berømte siamesiske tvillinger. Begrepet "siamesiske tvillinger" kommer faktisk fra brødrene Chang og Eng Bunker, som ble født i Thailand på 1800-talleT.

Disse morsomme faktene gir deg et glimt av den fargerike og unike kulturen i Thailand. Landet har mange flere overraskelser og fascinerende aspekter du vil oppdage når du besøker Thailand.

Festivaler
Opplev magien og fargesprakende festligheter i Thailand, et land som feirer en rekke spektakulære festivaler gjennom året. Fra vannkriger og lysfester til fargerike prosesjoner og religiøse seremonier, er festivalene i Thailand en unik blanding av kultur, tradisjon og glede. Thailand er kjent for sine spektakulære festivaler som kombinerer farger, musikk, dans og tradisjon. Hvert år samles lokalbefolkningen og besøkende fra hele verden for å delta i disse fantastiske festlighetene. Fra religiøse seremonier til kulturelle markeringer, er festivalene i Thailand en feiring av landets rike arv og levende kultur. Her er noen av de mest kjente festivalene i Thailand:

 • Songkran (april): her har du muligheten til å bli med på en av verdens største vannkriger, som kan vare opptil en uke. Feiringen blir holdt hvert år for å feire thailandsk nyttår på slutten av tørkesesongen. Dette er en stor offentlig helligdag og her er det bare a finne fram vannpistolen – for lokalbefolkningen elsker å sprute vann på turister! De største feiringene finner du i Bangkok, Chiang Mai og Phuket.
 • Yi Peng (november): denne laternefestivalen holdes i Chiang Mai og er kanskje en av de mest kjente festivalene i Thailand. Her kan du forvente og se en himmel fylt med tusenvis av lanterner som blir sendt opp for å hedre Buddha. Dette er rett og slett et helt magisk syn.
 • Loy Krathong (november): feiringen blir også kalt for lysfestivalen og den blir holdt for å takke vanngudinnen etter at innhøstningen er ferdig. I løpet av festivalen sender lokal befolkningen små lanterner eller papirbåter fylt med røkelse, lys og blomster ut i elvene. Har du lyst på å bli med på den største og beste feiringen burde du dra til Chiang Mai.
 • Phi Ta Khon: også kjent som Ghost Festival, er en unik og fargerik festival som feires i byen Dan Sai. Under festivalen kler lokalbefolkningen seg ut som spøkelser og går i en livlig prosesjon gjennom gatene mens de danser og synger.
 • Vegetarian Festival: eller Tesagan Gin Je, er en ni dagers lang festival som feires av det kinesiske samfunnet i Thailand. Under festivalen praktiserer deltakerne strenge vegetariske dietter og utfører rituelle handlinger som anses å bringe hell og beskyttelse.
 • Elephant Festival: er en hyllest til den nasjonale dyrearten i Thailand. Festivalen inkluderer elefantprosesjoner, elefantridning, elefantpolo og andre underholdende aktiviteter. Den finner sted i byen Surin og tiltrekker seg både lokale og internasjonale besøkende.

Disse festivalene er bare noen av de mange spennende arrangementene som finner sted i Thailand. Enten du er interessert i å oppleve kulturelle tradisjoner, religiøse seremonier eller delta i fargerike feiringer, vil festivalene i Thailand gi deg en minneverdig opplevelse av landets rike kultur og gjestfrihet.

Destinasjonen er kjent for? hvalhai, manta roker, sjøhester. makro og generelt meget livskraftig revsystem, undervannsfoto (både makro og vidvinkel)
Ikke fullt så god for: Vrak
Sikt: 15-35m
Strømforhold: Kan forekomme sterke strømmer

Se våre reiser til dette reisemålet