Skreddersy din ferie nå!

Oversikt

Malaysia er et paradis for dykkere. Med over 4,000 km kystlinje og mer enn 800 øyer, er det et hav av muligheter for å utforske det undervannsliv Malaysia har å tilby. Fra vakre korallrev til spennende vrak og haidykk, har Malaysia noe for enhver dykker. Dykking ved korallrevene i Malaysia gir dykkere muligheten til å utforske et utrolig mangfoldig økosystem. Korallrevene huser en rekke utrolige marine arter, fra fargerike fisker til sjeldne skilpadder og havslanger. Mange av korallrevene i Malaysia er også hjem til en rekke haier, inkludert hammerhai, tigerhai og hvithai.

Bli med på et dypdykk inn til noen av Malaysias undervannsperler som venter på å bli oppdaget. Malaysia er kjent for sine fantastiske korallrev og spennende vrak som ligger på havets bunn. Fra øya Sipadan til Tioman og til unike Layang Layang, tilbyr Malaysia en rekke unike dykkeropplevelser som ingen andre steder i verden kan matche.

Sipadan Island er uten tvil en av de mest berømte dykkerstedene i Malaysia, og det er ikke vanskelig å forstå hvorfor. Dette øyparadiset er omgitt av det krystallklare, turkise vannet i Celebes Sea, og er hjem til en rekke imponerende undervannsarter. Dykkere fra hele verden kommer hit for å oppleve den fantastiske marinelivet som Sipadan har å tilby, inkludert gigantiske havskilpadder, mantarokker og en rekke haiarter.

For de som søker mer spennende dykk, har Malaysia også en rekke vraksteder å utforske. En av de mest populære er Kuching, hvor dykkere kan utforske vraket av et japansk krigsskip som sank under andre verdenskrig. Vraket inneholder en rekke interessante detaljer, inkludert kanoner, maskineri og en japansk ammunisjonslagring. Andre populære vraksteder inkluderer HMS Repulse og HMS Prince of Wales, to britiske slagskip som ble senket av japanske fly under andre verdenskrig.

Malaysia tilbyr også dykking i ulike regioner, som Sabah, Sarawak, Terengganu og Johor. Hver av regionene har sin egen unike dykkeropplevelse å tilby. Sabah er kjent for å ha et vell av marine arter og korallrev, mens Terengganu har mange spennende vraksteder. Sarawak tilbyr også en rekke vraksteder, mens Johor er et flott sted for haidykk. Uansett hvor i Malaysia du velger å dykke, vil du oppleve det beste av det asiatiske undervannslivet.Malaysia er virkelig et dykkerparadis, og med en rekke unike dykkeropplevelser å tilby vil enhver dykker få oppfylt sine drømmer om å utforske det undervannslivet. Dykking ved korallrev gir en mulighet til å se en utrolig variasjon av marine arter, og dykkere vil være imponert over det utrolige dyrelivet som finnes i Malaysia. Utforskning av vraksteder gir en fascinerende historisk og maritim opplevelse, mens haidykking vil gi dykkere et adrenalinkick de sent vil glemme.

Om du er en erfaren dykker eller en som nettopp har begynt å dykke, har Malaysia noe for enhver smak. Med et mangfoldig økosystem, en rekke vraksteder og haidykk, vil du oppleve det beste av undervannslivet. Uansett hvor i landet du velger å dykke, vil du bli imponert over det rike dyrelivet og de fantastiske undervannslandskapene som Malaysia har å tilby. 

Hvilke steder er best for å dykke i Malaysia?
Malaysia er et fantastisk sted å dykke med mange flotte opplevelser. Her er noen av de beste stedene for å dykke i Malaysia:

 1. Sipadan Island - En av de mest berømte dykkestedene i Malaysia. Denne øya har en fantastisk undervannsverden med korallrev, skilpadder og en rekke fiskearter.
 2. Tioman Island - En annen populær øy for dykking i Malaysia. Med en fantastisk undervannsverden og krystallklart vann, er dette stedet ideelt for både nybegynnere og erfarne dykkere.
 3. Layang Layang Island - En avsidesliggende øy som byr på et unikt dykkemiljø. Stedet har en unik marine verden med en rekke eksotiske fisker og koraller.
 4. Langkawi Island - Stedet byr på flotte korallrev og en rekke spennende dykkeplasser med en rekke marine liv.
 5. Redang Island - En av Malaysias mest besøkte dykkesteder, Redang Island byr på en rekke dykkeområder med mulighet for å se haier, skilpadder og en rekke fisker.

Dette er noen av de bestedykkerstedene i Malaysia som tilbyr en unik opplevelse under vann. Uansett om du er en nybegynner eller en erfaren dykker, vil du finne et sted som vil imponere og utfordre deg. Men husk å alltid dykke på en sikker måte og følge alle regler og retningslinjer for dykking. Malaysias undervannsverden venter på deg, så ikke nøl med å ta turen og oppleve noen av de mest unike dykkeropplevelsene i verden.

 

Malaysia er et fantastisk land for dykking og har mange flotte dykkesteder å utforske. Når det gjelder å finne den beste tiden å dykke i Malaysia, avhenger det av stedet du ønsker å dykke i og av sesongen.

For eksempel er østkysten av Malaysia, inkludert øyene Tioman og Redang, best å dykke fra mars til oktober. Disse månedene er preget av solskinn, lite nedbør og gode dykkeforhold med god sikt. I tillegg er vanntemperaturen rundt 27-30 grader Celsius, noe som gjør det ideelt for dykking.

På vestkysten av Malaysia, inkludert øyene Penang og Langkawi, er den beste tiden å dykke fra november til april, da monsunsesongen har avtatt, og det er mindre regn og vind. Vanntemperaturen er lignende som på østkysten, og dykkeforholdene er også gode.

Hvis du ønsker å se større marine dyr som hvalhai og mantarokker, er Sipadan Island i Malaysia det beste stedet å besøke. Det er best å dykke her mellom april og desember, når det er mindre regn og gode dykkeforhold. Vanntemperaturen er rundt 28-30 grader Celsius, og dybden kan variere fra 5-40 meter. Husk å sjekke værmeldingen og dykkeforholdene før du planlegger dykket ditt for å sikre at det er trygt og behagelig å dykke.

Layang Layang er kun åpent i en begrenset periode siden dette er et militært område og kan besøkes mars-august.

For å sjekke de ulike vanntemperaturer på alle Malaysias mange populære dykkedestinasjoner gå til følgende nettside, vanntemperaturer for Malaysia

 

Myntenhet: I Malaysia brukes det Malaysian Ringgit (MYR), bruk av bankkort er utbredt i Malaysia og man finner minibanker overalt i byene. Skal man ut av byen som til Cameron Highlands etc. må man ha med seg kontanter.

FreeCurrencyRates.com

Tips:

 • Taxi – ikke nødvendig, men anses som høflig.
 • Hoteller – er ikke forventet, men om bagasjen blir levert på rommet er det høflig å gi 2 ringgit per bag.
 • Restauranter – de fleste restauranter vil inkludere 10% servise gebyr i regningen om dette ikke er tilfellet er 10-15% av totalen normalt å gi i tips.
 • Guider – for guider og sjåfører er ofte tips hovedinntekt, man burde guiden 7-10 dollar (USD) og har man en sjåfør for en heldag er det normalt å tips 5-7 dollar (USD). Er man på en privat tur burde disse summene dobles.

Unike dykkeropplevelser i Malaysia: Fra korallrev til spennende vrak og haidykk
Malaysia er et mekka for dykkere fra hele verden, med sitt krystallklare vann, varierte marine liv og imponerende undervannslandskap. Her er noen fakta om dykking i Malaysia som vil friste dykkere til å utforske dette fantastiske landet:

 1. Malaysia har mer enn 200 øyer, som gir utallige dykkersteder å utforske.
 2. Redang Island i Malaysia er kjent for sitt fantastiske korallrev, som er hjemmet til et utrolig spekter av marint liv, inkludert sjeldne arter som havskillpadder og dugongs.
 3. Sipadan Island, den eneste oseaniske øya i Malaysia, er kjent for sin spektakulære dykking, inkludert muligheten til å se hammerhaier, skilpadder, mantarogger og mye mer.
 4. Malaysia har også mange spennende vraksteder å utforske, inkludert HMS Repulse og HMS Prince of Wales, som ble senket under andre verdenskrig.
 5. Dykkere i Malaysia kan også oppleve haidykk, med muligheten til å se arter som tigerhaier, hvithaier og revhaier. Tunfisk, barracuda og andre store fisk er også vanlige syn.

Destinasjonen er kjent for? Store stimer av hammerhai (Lyang Lyang), mangfold av haiarter, store stimer av rovfisk, skilpadder, bra makromuligheter, mangfold av marineliv, korallrev i god forfatning, veggdykk og muligheter for andre aktiviteter på land
Ikke fullt så god for: egentlig ingenting
Sikt: meget varierende og alt fra 5m – +/- 40m
Antall dykkesteder: +/- 135
Strømforhold: Stort sett kun lettere strømforhold

Se våre reiser til dette reisemålet