Skreddersy din ferie nå!

Oversikt

Det er ikke enkelt å beskrive de utallige reisemuligheter Sørøst-Asia kan tilby. Thailand har i dag blitt Skandinavenes nye tumleplass - over 800 000 av oss besøker «Smilets Land» hvert eneste år.

Dessverre er det bare en brøkdel ev de besøkende som faktisk opplever noe av det som gjør Sørøst-Asia til et av våre favorittreisemål. Det er kanskje like greit, for da kan vi i REISEbazaar tilby våre kunder uberørte perler som bare venter på å bli utforsket. Med over 24 500 øyer hører disse to landene uten tvil til våre favoritter.

Indonesia er verdens mest folkerike muslimske land, men dette gjenspeiler seg overhodet ikke i dagliglivet.  Landet er seks ganger større enn Norge målt i areal, og her finner du også perler som Bali, Java, Sulawesi, Komodo-øyene og Papua.

PÅ Filippinene finner du 7 100 øyer, og er et av de desidert beste feriemålene i Sørøst-Asia for de som søker idylliske sandstrender og en avslappende ferie. Det svært lave kostnadsnivået gjør også at man kan unne seg en ekstra ferieuke, eller et ekstra fint hotell.

Selv om Vietnam og Kambodsja fremdeles strever med sin konfliktfylte og turbulente fortid, er begge landene i full utvikling og byr på enestående opplevelser. Her kan du blant annet oppleve Angkor Wat og Hoi An, samt en fasinerende historie knyttet til vår egen tid. Det er ingen tvil om at Sørøst-Asia er en bunnløs skattkiste av spennende reisemål som venter på å bli utforsket! 

Den beste tiden å reise på ferie til Sørøst-Asia er mellom november og februar. Det er tørrere, mindre fuktig og litt kjøligere vær i det meste av regionen i denne perioden, med gjennomsnittstemperaturer på rundt 30 °C. Regntiden i Sørøst-Asia er mellom juni og oktober, noe som betyr flom i Mekongdeltaet og frodige rismarker i Kambodsja og Vietnam.

Vennligst se landsbeskrivelsene da den beste tiden og værforhold varierer fra område til område.

Hvert land har sin egen myntenhet.

Vennligst se landsbeskrivelsene da myntenheten og tipskotyme varierer fra område til område.

Festivaler i denne delen av verden ligner ingenting du noen gang har opplevd før. Fra verdens største største vannkrig i Thailand (Songkran) til de grufulle piercingene og selvlemlestelsene under hindufestivalen i Thaipusam, er festivalene i Sørøst-Asia en kulturell opplevelse uten sidestykke.

Noen festivaler som er verdt å oppleve

  • Songkran, Thailand, april.
  • Loi Krathong, Thailand, november.
  • Nyepi, Bali, mars.
  • Tet, Vietnam, februar.
  • Thaipusam, Kuala Lumpur, Malaysia, januar.
  • Boun Bang Fai, (Rakettfestivalen), Laos, april.
  • Naga Illkule Festival, Mekongelven, Nong Khai, Thailand, november.
  • Phuket Vegitarfestival, Phuket, Thailand, oktober.
  • Sinulog-Santo Niño, Cebu, Filippinene, 3. søndagen i januar.

Flere tips, festivaler og høytider finnes i beskrivelsen for hvert land.

Se våre reiser til dette reisemålet