Skreddersy din ferie nå!

Oversikt

Velkommen til Ny-Caledonia, en dykkers drømmedestinasjon! Med sitt krystallklare vann og mangfoldige marine liv er det ingen overraskelse at øya tiltrekker seg dykkere fra hele verden. Fra fantastiske korallrev, grotter og huler, dette paradiset under vann vil garantert imponere selv den mest erfarne dykkeren.

Det er liten sjans for at du skal støte på andre dykkere under en reise til New Caledonia. New Caledonia har så langt unnsluppet turistmassene og her finner du ikke mindre enn 1 000 ulike fiskearter og 6 500 arter virvelløse dyrearter.

Omkranset av et 1600km langt korallrev, samt verdens største lagune som dekker hele 24 000 km² Ny-Caledonia er Stillehavets tredje største øy (Papua New Guinea og New Zealand er større), gjør at dette er en av verdens mest interessante reisemål. Korallrevet er alt fra et par km fra kysten, og I noen tilfeller hele 65 km, med en gjennomsnitts dybde på rundt 25 meter.

Med utrolig god sikt, variert undervannslandskap, muligheter for møter med knølhval, stimer av hai (vær obs på dykking hvis sikten er dårlig), grotter, huler, koraller, vulkanske undervannsfjell og vrak. Ny-Caledonia kan tilby mye variert dykking og har noe som passer for både nybegynnere og erfarne dykkere.

De beste dykkeplasser i Ny-Caledonia
Ny-Caledonia har noen av verdens beste dykkeplasser og er et paradis for alle som er interessert i denne spennende aktiviteten. Ilot Maitre er en av de mest populære dykkestedene, kjent for sin vakre korallrev og imponerende marine liv. The Prony Needle tilbyr også fantastiske muligheter under vann med sine dramatiske klipper og spektakulære undervannsformasjoner. Hienghene lar deg utforske en annen side av Ny-Caledonias skjønnhet, med fascinerende huler og dype kanaler å utforske.
Enten du er nybegynner eller en erfaren dykker, vil disse tre stedene gi deg minnerike opplevelser under overflaten i New Caledonia. Utforsk det krystallklare vannet og den mangfoldige marine faunaen mens du opplever alt dette øyparadiset har å tilby på sitt beste!

 • Ilot Maitre - Oppdag det rike marine livet i korallrevet ved Ilot Maitre, en av Ny-Caledonias skjulte skatter. Utforsk skipsvrakene fra andre verdenskrig under vann, og opplev spenningen med dykking på ulike ferdighetsnivåer. Ilot Maitre er et paradis for dykkere som ønsker å utforske undervannsverdenen på New Caledonia.

  Enten du er nybegynner eller erfaren dykker, vil du bli imponert over den varierte marinelivet rundt Ilot Maitres vakre korallrev. Med mulighet til å oppdage historiske skipsvrak og sjeldne marine dyr på samme sted, kan du være sikker på at din dykkeopplevelse her blir uforglemmelig.

 • The Prony Needle, Prony Bay, sør på hovedøya - Det unike undervannslandskapet ved The Prony Needle er hjemmet til en stor mengde sjøpølser og sjøstjerner. Dykkere har også muligheten til å se majestetiske hai, lekne delfiner og fredelige skilpadder mens de utforsker området. Navnet "Prony" var navnet på den franske dampbåten som først utforsket Noumea stredet mellom 1853 og 1855.

  Det som er spesielt med dette stedet er hvordan dette undervannsfjellet har blitt dannet. Dette fjellet er blitt laget takket være en undersjøisk varm kilde som holder 33C, noe som nå har blitt til et 40m høyt undervannsfjell og opp til kun 2m fra overflaten. Temperaturen og rikholdig med mat har tiltrukket seg mengder av fisk og området fungerer også som en slags "barnehage" for oppvekst av fisk.

  Formasjonene er unike og kan minne om en gotisk katedral og er uten tvil et av verdens mest fasinerende dykkesteder og dette er et sted du IKKE burde miste hvis du har reist til Ny-Caledonia for å dykke.

 • Hienghene - Dykking blant revhaier og store tunfisker i Hienghenes klare vann er en uforglemmelig opplevelse. Området har også et mangfold av gorgonianske koraller som omgir marinbiologiske reservater. Her vil både nybegynnere og erfarne dykkere ha noe å glede seg over, med muligheter for å utforske undervannsgrotter og tøffe strømmer.

  Forslag til reiserute for nordlige delen av Ny-Caledonia
  • Day 1 – Driving from Noumea to the northernmost tip of New Caledonia
  • Day 2 & 3 – Koumac, the most pristine part of New Caledonia Barrier Reef
  • Day 4 & 5 – Hienghene, lush jungle and dramatic landscapes above and underwater
  • Day 6 – Poindimié, golden beach and coconut groves for macro lovers
  • Day 7 – Sarramea & Farino [optional]
 • Shark Pit - Grand Sud, Goro - Dette er et meget kjent dykkested på Ny-Caledonia. Her har du bratte vegger, sandbunn, hard koraller og her finner du ofte barrakuda, rokker og grå revhai. Du har også et vraks om ligger mellom Nèaè Island og revet.

 • Amèdèe Island - fra Noumea - ligger 45-minutter med båt fra Noumea og er et UNESCO vernet område. Her finenr du også Amèdèe Diving Club, Ny-Caledonias første dykkersenter. Det finnes 10 registrerte dykkesteder rundt Amèdèe Island og inkluderer bl.a vrakene Dieppoise (et fransk krigsfartøy som ble senket i 1988) og er nå hjem til stimer av barrakudaer, nakensnegler og jacks, inventar som stoler og bord er fortsatt inntakt. Et annet vrak, Toho 5, en japansk fiskebåt ble senket i 2000 og har allerede et etablert og variert sjøliv.

  Et annet sted er Boulari Pass ut av lagunen og er berømt for sine djevelrokker og andre store rovfisk arter. I perioden mellom juli-september er det store sjanser for å se knølhval.

 • Ytre øyer, Isles des Pins, Loyalty Islands
  Det finnes idag mulgheter for å dykke på de ytre øyene, men det er fastlandet og lagunen som gir den beste og mest varierte dykkingen i Ny-Caledonia.

  • Ovuea Atoll - Revet rundt Ouvea er utrolig mangfoldig og økosystemet rundt Ouvea ble sammen med lagunene i Noumea, Entrecasteaux Reefs, the Great Northern Lagoon, the Northeast Coastal Region, the Ouvéa and Beautemps-Beaupré atolls, the Western Coastal Region and the Great Southern Lagoon dekker tilsammen over 1600 km og det er registrert over 350 ulike arter koraller og over 1600 arter av fisk. Påp den nordlige delen av Ouvea finner du et mangrovce område som nå fungerer som et oppdrettsområde for hai,m inkludert vanlige revhaier og sitronhai.

  • Isle des Pines - er kjent som et av de beste dykkestedene i Ny-Caledonia bdåe for nybegynnere og erfarne dykkere. Det som gjør Isle des Pines interessant er mye grunnet den store variasjonen av dykk du kan oppleve her. Her finenr du vegger, korridorer og passasjer og grotter. Et av de mest særegne dykkene er en ferskvannsgrotte "Grotte de la Troisième", tilgjegelig via en trang undervannskorridor. Nattdykk er meget bra og det er store muligheter for å se sjøslanger og glattkarett.

Det beste tidspunktet å dra til Ny-Caledonia for for dykkere hvor du har best sikt og mindre risiko for dårlig vær er i vintermånedene (juni - august). Vannet er kaldere (20-23°C), men med en 5mm våtdrakt er ikke dette noe problem.

Average sea temperatures in Noumea, New Caledonie

Sommermånedene er ikke den beste tiden å planlegge en dykkereise til New Caledonia og dette er da også en periode med høy luftfuktighet og Ny-Caledonia treffes da også av sykloner (de fleste mellom februar - mars), noe som gjør det å reise mellom øyene problematisk med innstilte fly og båter.
Det er OK å reise i perioden mai - november, men mye regn ødelegger ikke bare sikten, men kan også øke faren for haiangrep, vi liker hai, men Ny-Caledonia har hatt en økning av hai angrep de siste årene

Myntenhet & Valuta: Myntenheten på New Caledonia er Stillehavs Franc eller Cour de Franc Pacifique (CFP eller XFP). Valutaen er bundet opp mot EURO og er satt til 1 Euro = 119.332 CFP/XPF
Det finnes minibanker på de fleste steder, men sørg for å ha nok kontanter eller EURO hvis du skal besøke Iles des Pines eller Ile des Loyalty
FreeCurrencyRates.com
Tips: Det å gi tips eller å prute på priser er ikke en del av den lokale kulturen, men du kan godt runde opp en regning hvis du spiser på litt mer internasjonale eller europeiske restauranter hvor du forhåpentligvis har fått god service og du er fornøyd.
Interessante fakta
 1. Den evigvarende skye cagou er New Caledonias nasjonalfugl og er litt merkelig i og med at den ikke kan fly og synger ikke men bjeffer som en hund
 2. New Caledonia har en enorm artsvariasjon av fisker og det dukker opp så mange nye arter av fisk og virvelløse dyr at det nesten er umulig for forskere å holde tripp med oppdagelsene og få de klassifisert.
 3. Den totale landmassen av New Caledonia er 18 575 km², det er litt mindre enn Wales og har en befolkning på 271 615 (2015) – det er 1/10 av befolkningen i Wales (så godt med plass)
 4. Det finnes 22 arter av fugler som kun finnes på New Caledonia, inkludert en art kråke som lager sitt eget verktøy!
 5. New Caledonia kan skryte av å ha det nest lengste barriererevet i verden og måler nærmere 1440 km
Festivaler
På New Caledonia er det en eller annen festival eller feiring hele året. Foruten de store nasjonale festivalene vil de fleste landsbyer ha egne spesielle feiringer, ofte relatert til mat, innhøstning, sport eller religion.
Yam Festivalen – Yam har en sentral plassering i New Caledonias dagligliv, og spesielt til Kanak folket. Yam er derfor tilstede i alle viktige hendelser som f.eks. fødsler, begravelser og bryllup. Det er særegne festivaler til åre for yam og disse finner sted over hele landet mellom februar og april. Denne perioden er tiden da de fleste landsbyer jobber med innhøstingen. I Noumea feieres denne med en parade, karneval, utstillinger, konserter og selvsagt smaking på årets yam. Denne feiringen finner sted i midten av april.
 • Omelett Festival – ja du leste riktig! i tiden rundt påske tar byen Dumbea dette prosjektet meget seriøst og setter i gang med å lage verdens største omelett. Dette er faktisk en historisk markering og er til minne om Napoleons ordre om å lage en gigantisk omelett til sine soldater av innbyggerne av landsbyen Bessieres i Frankrike. Men tro det eller ei, denne festivalen finner også sted i en rekke fransktalende byer i canada (og selvsagt i Frankrike)
 • Great Lagoon Regatta – dette er en internasjonal regatta og er åpen for alle type og størrelse av båter. Denne festivalen finner sted hvert år i juni og er til ære for Melanesisk kultur og tradisjoner. De ulike stoppene inkluderer besøk til tropiske små øyer i lagunen, mat, dang og danse oppvisninger.
 • Nouméa Carnival – Noumea avholder sitt årlige karneval i midten av august og er en av New Caledonias Reiserstørste feiring og er normalt besøkt av over 15 000 mennesker. Det er konserter, musikk, kostymer, dansing og mat. På kvelden er det en stor parade som går fra Birkaheim Square gjennom gatene til Jules Ferry Quay hvor paraden ender opp med et stort fyrverkeri.

Destinasjonen er kjent for:  bløtkoraller, harde koraller, revfisk, hai og rovfisk, ekstremt god sikt, få dykkere, knølhval (i lagunen på fastlandet fra midten av juli – midten av september), undervannsfjell, gigantiske korallvifter,
Ikke så god for: makro
Sikt: På en god dag kan man ha opptil +50m

Se våre reiser til dette reisemålet