Skreddersy din ferie nå!

Oversikt

Først og fremst, hva gjør Christmas Island så spesiell?. Øya er kjent for sin unike natur og dyreliv, med over 60% av øya som er nasjonalpark. Det er hjem til noen av verdens mest spektakulære dyrearter, inkludert røde krabber, fugler og sjeldne skilpadder. For naturelskere er det utallige muligheter for å utforske og oppdage øyas skjulte skatter.

I tillegg til sin unike natur, tilbyr Christmas Island også en rekke aktiviteter som passer for alle aldre og interesser. Øya har fantastiske snorkling- og dykkemuligheter, med krystallklart vann og en fargerik korallrev. Du kan også ta en tur på en fisketur, besøke en av øyas mange strender eller delta på guidede turer.

Julen på Christmas Island er også noe helt spesielt. Øya er kjent for sin årlige røde krabbemigrasjon, hvor millioner av røde krabber vandrer fra skogen til kysten for å legge egg. Dette spektakulære naturfenomenet kan oppleves fra november til januar, og er en opplevelse du ikke vil gå glipp av.

Dykking på Christmas Island i Australia har lenge vært en av de mest ettertraktede opplevelsene for dykkere verden over. Øyas beliggenhet midt i Indiahavet og dens varierte og rike undervannsliv gjør den til et paradis for dykkere. Fra majestetiske hvalhaier til fargerike korallrev og spennende vrak, kan dykkere forvente seg en opplevelse uten like. I denne artikkelen vil vi utforske dykkingen på Christmas Island og hva man kan forvente seg på en dykkereise til denne øya.

Er du en dykker som er ute etter et spennende og unikt reisemål? Da bør du vurdere dykking på Christmas Island i Australia! Her er noen interessante fakta om dykking, Christmas Island, og undervannsfotografering:

 • Christmas Island ligger i Indiahavet og er en av de ytterste territoriene til Australia. Øya er kjent for sin rike dyreliv og økoturisme.
 • Dykking på Christmas Island er en enestående opplevelse. Du kan oppleve alt fra bratte vegger dekket i koraller, til store skilpadder, hai og mantarokker.
 • Det er over 60 dykksteder rundt Christmas Island, som inkluderer dybder fra 5 til 60 meter. Dykking er tilgjengelig året rundt, men den beste tiden å besøke er mellom november og april når havet er roligere.
 • Dykkere kan også utforske en rekke vrak rundt øya, inkludert flyvraket fra et amerikansk militærfly som styrtet i 1943.
 • Undervannsfotografering er også populært på Christmas Island. Med det krystallklare vannet og det varierte undervannslivet vil dykkere kunne ta fantastiske bilder av korallrev, fisk, hai og mye mer.

Dykkesesong: På Christmas Island kan man dykke året rundt, men høysesongen er fra november til april når vanntemperaturene er høyest og sikten er best. Under regntiden kan det ofte forekomme kraftige vinder og skape en del bølger. De nordlige dykkestedene på Christmas Island er derfor vanskelige å besøke i denne perioden. Migrerende hvalhaier kan bli observert i perioden mellom november – april, delfiner, skilpadder, djevelrokker og haier kan som regel observeres hele året.

Average sea temperatures in Christmas Island, Australia

Regntiden: er vanligvis mellom november – april og er dominert av en nord-vestlig monsunvind som ofte resulterer i mye nedbør, høye temperaturer og høy fuktighet med lufttemperaturer fra 28.5℃ om dagen til behagelige 23℃ om kvelden.
Den tørre årstiden: er mellom mai – oktober og med en sør-vestlig vind sørger for at fuktigheten reduseres, selv om lufttemperaturen ikke endres vesentlig.

Myntenhet: Australsk dollars (AUD) = 100 cent

FreeCurrencyRates.com

Tips: Det å gi tips i Australia er en relativt ny «oppfinnelse» og er overhodet ikke obligatorisk. Alle I Australia mottar en minimumslønn og det som er vanlig er at man runder opp f.eks. en regning på en restaurant hvis service har vært god til kanskje nærmeste AUD5-10.

 • Restaurant: Alle restauranter I Australia er pålagt av myndighetene til å inkludere alle avgifter og tips (service charge) på regningen slik at det ikke skal være nødvendig å gi joe ekstra tips.
 • Taxi: Det er ikke nødvendig å gi tips etter en tur med taxi og side de fleste større byer har über vil vi heller anbefale at man benytter denne tjenesten enn vanlig taxi. For transport til/fra flyplass er det i de fleste tilfelle billigere å forhåndsbestille en limousine service enn vanlig taxi.
 • Hoteller: Det er ikke vanlig å gi tips til concierge på et hotell, men hvis du føler at du har fått eksepsjonell god hjelp skader det selvsagt ikke å gi dette.
 • Guider: Hvis du er med på en kort fottur eller en dagstur er det vanlig å gi 10-20% av turens kostnad som tips (men er du på en i utgangspunktet kostbar tur holder det med 5%). Er du på en lengre tur over flere dager er det vanlig å gi 10-15AUD per dag til guide og 5-10AUD til sjåføren (er du med en større gruppe holder det med å gi halvparten av dette som tips)

Er du en dykker som er ute etter et spennende og unikt reisemål? Da bør du vurdere dykking på Christmas Island i Australia! Her er noen interessante fakta om dykking, Christmas Island, og undervannsfotografering:

 1. Christmas Island ligger i Indiahavet og er en av de ytterste territoriene til Australia. Øya er kjent for sin rike dyreliv og økoturisme.
 2. Dykking på Christmas Island er en enestående opplevelse. Du kan oppleve alt fra bratte vegger dekket i koraller, til store skilpadder, hai og mantarokker.
 3. Det er over 60 dykksteder rundt Christmas Island, som inkluderer dybder fra 5 til 60 meter. Dykking er tilgjengelig året rundt, men den beste tiden å besøke er mellom november og april når havet er roligere.
 4. Dykkere kan også utforske en rekke vrak rundt øya, inkludert flyvraket fra et amerikansk militærfly som styrtet i 1943.
 5. Undervannsfotografering er også populært på Christmas Island. Med det krystallklare vannet og det varierte undervannslivet vil dykkere kunne ta fantastiske bilder av korallrev, fisk, hai og mye mer.

Hvis du planlegger å dykke på Christmas Island, er det viktig å merke seg at det er en beskyttet marinepark. Det er derfor viktig å respektere de lokale reglene og forskriftene for å bevare denne unike og sårbare økosystemet. En dykkertur til Christmas Island vil ikke bare gi deg en enestående dykkeopplevelse, men også en mulighet til å lære mer om dette eksotiske stedet.

Hvilke dykkesteder på Christmas Island er mest kjent?
Christmas Island er et fantastisk sted for dykkere som ønsker å utforske det undersjøiske livet i et spennende og unikt miljø. Her finnes det en rekke dykkemuligheter som er kjent over hele verden.

En av de mest berømte dykkestedene på Christmas Island er Flying Fish Cove. Dette stedet er kjent for sin fantastiske korallrev og det livlige fiskebestanden. Du vil kunne se en rekke forskjellige fisker og marine organismer langs korallrevet.

En annen populær destinasjon for dykkere på Christmas Island er The Grotto. Dette er et utrolig dykksted der du kan utforske en stor hule som er fylt med vakkert farget korall og en betydelig mengde fisk.
For de som leter etter et mer eventyrlig dykk, kan jeg anbefale dykking i det såkalte "Christmas Island Drop Off". Dette dykkestedet byr på en bratt klippe som stuper ned i det dype havet. Her kan du oppleve en rekke forskjellige arter av haier og enorme fisk som befinner seg i det dype vannet.

Se våre reiser til dette reisemålet