Dykking Christmas Island

Christmas Island kommer ikke opp på mange kart, men er definitivt registrert på radaren for alle seriøse dykkere. Besøk Christmas Island og bli bortskjemt med konstant god sikt og et hav tettpakket av fisk og et levende korallrev i godt behold. Christmas Island ligger i det Indiske hav, 2600km nordvest av Perth og kun 360km sør for Java (Indonesia).
Til tross for dette tilhører området Australia, Omtrent ukjent og tiggende etter å bli oppdaget og utforsket ligger denne lille perlen som et innbydende trekkplaster. Med mer enn 63% av området erklært nasjonalpark med en flora & fauna som du ikke vil finne noe annet sted i verden. Farvannet rundt Christmas Island er en av våre best bevarte hemmeligheter, men det vil nok ikke være lenge får dykkeverden får øynene opp for denne unike destinasjonen.
Christmas Island er også kjent som "Australia ' s Galapagos Islands," og har en utrolig rikt biologisk mangfold. Christmas Island ligger i det Indiske hav ca 2 500 km nordvest for Perth og er faktisk nærmere Indonesia og Java (Jakarta ligger kun 488 km unna). Christmas Island er en vulkansk øy av opprinnelse og selv om den ikke er imponerende stor, slår den virkelig fra seg med innhold. Her finner du ingen tropiske strender som du kanskje forbinder med øyer i det Indiske hav, men bratte vulkanske kyststriper og frodig grønt løvverk omkranset av et turkis av med alle nyanser av blått

Dykking på Christmas Island:
Vegger, grotter & uvirkelig sikt er høydepunktene som utgjør den fantastiske dykkingen rundt Christmas Island. Flertallet av øyas dykkesteder er langs veggen rundt øya. 
Disse veggene starter så nær som 65 fot (20 meter) fra fjæra og faller hundrevis av meter mot havbunnen. Uberørte koraller, interessante skapninger og hundrevis av fiskearter holder il på veggene rundt hele Christmas Island og kaller dette hjem. Titter du ut i det blå kan også få øye på delfiner, en rekke haier eller hvalhaier. Liker du vrak vil du garantert like vraket av skipet «Eidsvold». Dette vraket (det er ikke så mye igjen av det) ligger mellom 15 og 60 fot (5 og 18 meter). Dette norske fosfat skipet ble senket under andre verdenskrig av en japansk ubåt. I dag er den historiske lekeplassen vertskap for en sunn korall koloni og et mangfold av tropiske fisker.
Beste tiden for å dykke Christmas Island:
Christmas Island er egentlig en helårs destinasjon og hverken sikt eller strømforhold er stort sett upåvirket av årlige monsun perioder. Perioden april → oktober er regnet som den tørre årstiden noe som gjør at sjøen er roligere og med den beste sikten. Monsun/regntiden er mellom november → mars, noe som gjør at dykkestedene på nordsiden mest sannsynlig ikke vil være dykkbare og sikten kan reduseres til mellom 20-30m. Fordelen med denne perioden at det er en oppblomstring av plankton, noe som tiltrekker seg djevelrokker og hvalhai.
Hva er destinasjonen kjent for? Djevelrokker og hvalhai (nov-mars), ørneskater (eagle rays), mengder av revfisk, bløtkoraller, veggdykk, grotter & huler, utrolig sikt, tumlere (spinner dolphins), røde landkrabber (migrasjonen finner sted i nov-des med millioner av krabber på vei til eller fra havet), nakensnegler, makro, undervannsfoto, hammerhai – til sammen 650 arter er registrert rundt Christmas Island.
Ikke så bra for: Strender
Vanntemperatur: Ganske stabilt hele året og ligger på 28°C (november → mars) og 26°C (april → oktober).
Sikt: Noe av den beste vi har sett i verden og i den tørre årstiden er den vel egentlig ubegrenset og +50m
Strømforhold: Ingen av dykkene vi har gjort på Christmas Island var utpreget plaget av strøm og de fleste dykkene er når land, med noe bølger inn og ut av huler & grotter.
Se vår destinasjons video fra Christmas Island:
© Extra Divers
Go To Top