Skreddersy din ferie nå!

Oversikt

Bahamas er et av de mest ettertraktede reisemålene for dykkere over hele verden. Med over 700 øyer og 2400 cays (små holmer, øyer og sandbanker) dekket av uberørte korallrev, krystallklart vann og et rikt dyreliv, er det ikke overraskende at Bahamas er en drømmedestinasjon for dykkere.

For dykkere som ønsker å oppleve en virkelig unik og spektakulær opplevelse, kan Bahamas tilby en rekke spennende muligheter for å dykke med hai. Bahamas er ogsa da kjent som et av de beste stedene i verden hvor dykkere får muligheten til å komme ansikt til ansikt med en rekke av havets majestetiske haier, inkludert tigerhaier, hammerhaier og revhaier.

Hver øy har sin signatur når det kommer til opplevelser. Havområdet utenfor New Providence hvor Nassau er hovedbyen tilbyr drop-offs nærme land, blue holes og huler, historiske vrak og spennende haidykking. Grand Bahamas gir deg sjansen til å se delfiner og besøke flere grunne vrak. På Long Island kan du dykke i verdens dypeste blue hole, finne gode skjær, besøke vrak og se over vegger som faller inn i det dype blå havet.

Direkte eksponert mot Atlanterhavet, ligger de uberørte revene ved Abacos som er litt annerledes fra mye av Bahamas. Med mage relativt grunne dykkesteder – 18 meter eller mindre. Andros har vrak, blue holes og spektakulær vegg dykking ved dype «Tongue of the Ocean». Det varme vannet i Bimini er fylt med et utrolig mangfold dyreliv. Exuma øyene har en spennende kombinasjon av vakre vegger og mange vrak. Alle øyene har en avslappet atmosfære og myke, hvite og rosa strender å slappe av på etter dykkingen.

Dykkere kan også utforske mange av Bahamas kjente "Blue Holes" som på Andros Island, en dyp, sylinderformet grotte som er en av de mest populære dykkesteder i Bahamas. Dykking i disse geologiske formasjonene er en utfordrende og spennende opplevelse for erfarne dykkere, og gir mulighet for å se sjeldne dyrearter og vakre koraller. Med så nmye variasjon og utallige dykkersteder, fantastisk marine liv og vakre strender, er det ikke rart at Bahamas er kalt "dykkerens paradis".

Hvilke dykkesteder er de mest kjent på Bahamas?
Bahamas er et paradis for dykkere med over 700 øyer og en spektakulær kystlinje. Det er et av de beste stedene i verden for å dykke blant haier og eksotiske fisker, samt for å utforske gamle skipsvrak og korallrev. Her er noen av de mest kjente dykkesteder på Bahamas.

 • Andros Island - er den største øya i Bahamas og et populært dykkested. Det er kjent for sitt fantastiske korallrev og huler som er hjem til en rekke marine liv, inkludert haier, skilpadder, fargerike fisker og sjøhester.
 • Eleuthera Island - er et annet populært dykkested på Bahamas. Det er kjent for sine lyseblå vann og en rekke dykkersteder som inkluderer huler, korallrev og skipsvrak. Det er også hjem til det kjente dykkestedet "The Current", der man kan oppleve sterke strømninger og store fisker som svømmer forbi.
 • Nassau - er hovedstaden i Bahamas og et populært turistmål. Det er også et flott dykkested med en rekke dykkersteder å velge mellom, inkludert vrak, huler og rev fylt med fargerik marine liv. En av de mest populære dykkerstedene utenfor Nassau er "Shark Wall", der dykkere kan oppleve haier på nært hold.
 • Bimini Island - er kjent for sine varme farvann og en utrolig mangfoldighet av dyreliv. Dykkere kan oppleve alt fra hammerhai til delfiner, skilpadder og mer. Det er også et flott sted å utforske vrak og "blue holes", som er sylinderformede grotter under vannet.
 • Exuma Islands - er et annet populært dykkested på Bahamas, kjent for sine krystallklare vann og korallrev. Her kan dykkere oppleve en rekke marine liv, inkludert barracuda, skilpadder, haier og sjøhester. Det er også muligheter for å utforske vrak og huler under vannet. Dykking på Exuma Islands kan være en uforglemmelig opplevelse. Et av de mest kjente dykkerstedene på øya er "The Washing Machine," der dykkere kan oppleve sterke strømninger og bli skylt inn i en hule som minner om en vaskemaskin. Det er også muligheter for å dykke med haier og utforske gamle skipsvrak.
 • Tiger Beach - er et ekstremt populært dykkested på Bahamas, spesielt for de som ønsker å dykke med haier. Det er kjent for sitt krystallklare vann og store bestander av haiarter, inkludert tigre, hammerhaier og revhaier.

Liveaboard dykking eller landbasert?
For dykkere som ønsker å utforske dybden og skjønnheten under vann, er valget mellom liveaboard dykking og landbasert dykking en viktig beslutning å ta. Begge alternativene har sine fordeler og ulemper, og det er viktig å ta hensyn til de ulike faktorene før man tar en beslutning.

 • Liveaboard dykking - innebærer å bo på en båt i flere dager mens man utforsker de ulike dykkestedene. Fordelen med liveaboard dykking er at du kan besøke flere dykkested på kort tid og dykke på steder som kanskje ikke er tilgjengelig for landbaserte dykkere. På liveaboard dykketurer vil det også bli organisert dykkgrupper med dykkere på samme nivå som deg selv, slik at du kan utforske dybden sammen med likesinnede. 
  En annen fordel med liveaboard dykking er at du kan nyte fullstendig avslapping mellom dykkene og nyte alt som båtturen har å tilby. Det er også en veldig sosial opplevelse, som kan føre til at du møter nye venner og dykkerpartnere fra hele verden.
 • Landbasert dykking - innebærer å bo på fastlandet eller en øy, og derfra dra ut på dykketurer til ulike dykkesteder. Fordelen med landbasert dykking er at du kan ha mer fleksibilitet i planleggingen av dykkene, og du kan ha mer frihet til å utforske øya og dens kultur mellom dykkene.

Uansett hvilken type dykking du velger, er Bahamas det ultimate reisemålet for dykkere. Med sine krystallklare vann, varierte marine liv og spektakulære dykkesteder, vil du garantert oppleve en uforglemmelig og eventyrlig dykkeferie.

Bahamas har et stabilt klima hele året men jun-okt er regnet som regntiden og den tiden hvor det kan forekomme orkaner. Normalt vil du ha korte skurer i denne perioden og sjelden lange regnfylte dager. Temperaturen i denne perioden ligger rundt 24-33ºC. Dette er lavsesong for Bahamas og du vil ha de fleste av dykkestedene for deg selv.

Average sea temperatures ion Nassau, Bahamas

Nov-mai er den tørre årstiden med temperaturer mellom 18-25ºC. Dette er i tillegg til solfylte dager perioden for å dykke med hai. Tigerhai er ofte sett på Tiger Beach og hammerhai er vanlig å se ved Bimini i perioden des-mar, mens havgående white-tip hai er vanlig rundt Bahamas i perioden apr-jun. Dette er da også høysesong for Bahamas med horder av turister og langt flere dykkere

 

Myntenhet:  Bahamanske dollar (BSD/B$) = 100 cents

FreeCurrencyRates.com

Tips: Mange restauranter og hoteller behandler ikke det å gi tips kanskje slik man ville forventet og det er godt å vite litt på forhånd hvordan man skal forholde seg til dette. Her har du noen tips som kanskje kan hjelpe deg til å gjøre et besøk til Bahamas letter å forstå.

 • Restauranter: som en generell regel vil alle restauranter på Bahamas autonomisk legge til 15% service avgift på alle regninger (så sjekk regningen slik at du ikke ved en feiltagelse tipser dobbelt!). Det er også vanlig å legge til noe ekstra om service og mat var eksepsjonelt god. Hvis det mot formodning ikke er inkludert 15% service charge på regningen er det vanlig at man uansett legger da til 15%. På finere restauranter kan dette ofte øke til 20%
 • Hoteller: følger de samme retningslinjer som for restauranter. Får du hjelp til å bære bagasje er det forventet USD1 per enhet og det er anbefalt at du også legger igjen USD2 per natt til de som rengjør rommet (gi dette gjerne første morgen allerede)
 • Taxi: Alle taxier på Bahamas har en satt pris regulert av staten og disse skal du kunne be om å få se før du avtaler en pris og destinasjon. Taxier fungerer ofte som turistguider på de ulike øyene og de er gjerne mer enn villig til å ta deg på en utflukt rundt for å se på severdigheter etc. En slik tur bør ikke koste mer enn USD25-35 per time (+ da evt et tips på 15%).

Festivaler
Bahamas er også hjem til en rekke festivaler og arrangementer som feires gjennom hele året. Fra musikkfestivaler og matfestivaler til kulturelle arrangementer og sportslige begivenheter, det er alltid noe å oppleve på øyene. Her er noen av de mest populære festivalene på Bahamas som du ikke vil gå glipp av:

 • Junkanoo: Dette er en av de mest kjente og fargerike festivalene på Bahamas, som feires hvert år på Boxing Day og nyttårsdagen. Junkanoo inkluderer parader med dansere i fantastiske kostymer og musikk fra lokale band.
 • Bahamas International Film Festival: Hvis du er en filmelsker, må du besøke Bahamas International Film Festival. Festivalen arrangeres hvert år i desember og viser en rekke internasjonale filmer og dokumentarer.
 • Eleuthera Pineapple Festival: Dette er en årlig festival som feires på øya Eleuthera, og som er dedikert til ananasen som er en av øyas hovedavlinger. Festivalen inkluderer konkurranser, musikk og dans og selvfølgelig massevis av ananas.
 • Andros Crab Fest: Hvis du er glad i sjømat, vil du elske Andros Crab Fest. Festivalen arrangeres hvert år i juni og inkluderer konkurranser, smaksprøver ogandre aktiviteter knyttet til krabbefangst og krabberetter.

Interessante fakta
Her er noen interessante fakta om Bahamas som du kanskje ikke visste:

 • Bahamas består av over 700 øyer og mer enn 2400 småøyer (cays)
 • Nassau er hovedstaden på Bahamas og den største byen.
 • Bahamas ble oppdaget av Christofer Columbus i 1492.
 • Bahamas var en britisk koloni i over 300 år før de ble uavhengige i 1973.
 • Bahamas er kjent for sitt turkise vann og hvite sandstrender, men øygruppen har også mange grotter og undervannshuler.
 • Bahamas er et populært sted for dykking og snorkling på grunn av sitt klare vann og rike marine liv.
 • Nassau er hjem til det største akvariet i Karibia, Atlantis Paradise Island.
 • Bahamas er kjent for sin Conch-salat, en tradisjonell rett laget av sjøsnegler.
 • Bahamas er et skatteparadis og er hjem til mange offshoreselskaper.
 • Flamingoene som lever på øya Great Inagua i Bahamas er den største flokken av flamingoer i verden.

Destinasjonen er kjent for? Hammerhai, delfin, skilpadder, tigerhai, karett, spermhval, grindhval, knølhval, glattkarett, vrakdykking, rev, blue holes og grotter, rovfisk, koraller
Ikke fullt så god for: Makro dykking er ikke det helt store på Bahamas.
Sikt: meget bra med normalt fra 25m til +40m
Strømforhold: Svært sjelden strøm på noen av dykkene på Bahamas

Se våre reiser til dette reisemålet