Dykking Maldivene

Dykking på Maldivene er primært med liveaboard, selv om det også finnes meget god landbasert dykking. DYKKEbazaar jobber da også med de beste aktørene på Maldivene og over 40 ulike dykkepakker til denne fascinerende øygruppen. Velg mellom liveaboard reiser med bl.a Emperor Fleet, Carpe Fleet og Aggressor Fleet. Vi har en rekke ulike avganger fra 7 -15 netter. Våre landbaserte dykkepakker har base på North Ari eller Raa atollene. De fleste dykkene på Maldivene er strømdykk (drift dives) hvor du lar strømmen føre deg langs kanalene inn i en lagune eller langs en vegg. Takket være de utallige kanalene og passasjene mellom atollene vil havstrømmene feie over hele arkipelaget og føre med seg næringsstoffer. Dette gjør at havets skapninger til enhver tid er sikret et festmåltid og dette er noe av det som gjør at nettopp Maldivene har et så rikt og variert marinbiologisk liv som det har.
Dykking på Maldivene

Beste tid for regionen: Tradisjonelt sies det at den beste tiden er mellom nov-mai men du kan dykke på Maldivene stort sett hele året. Nordvestlig monsun (slutten av desember til mai) gir normalt blå himmel og lite vind (noe som betyr roligere hav) og sikten på den østlige siden av atollene er da normalt 20-30m og på den vestlige siden 15-20m). De østlige atollene har dermed best sikt i denne perioden, mens desember til mars generelt har den beste sikten for hele regionen. I denne perioden samler store stimer revhai seg ved inngangen til lagunene på den østlige siden, mens djevelrokkene trekker til de vestlige kanalene siden det er her det vil være mye plankton. Sørvestlige monsun (juni til november)gir da det samme værbildet men motsatt, men med det unntaket av at det vil være mer skydekke og vinden er sterkere og med bølger på 1-2m, spesielt under regntiden juni/juli hvor det normalt sett regner 3-4 timer hver dag.
Destinasjonen er kjent for? Djevelrokker, ulike haiarter inkludert hammerhai og hvalhai er noe som denne destinasjonen er kjent for, undervannsfoto, "value for money", nybegynnere.
Ikke fullt så god for: vrak
Vanntemperatur: Normalt mellom  27-29ºC hele året
Sikt: Best sikt kan forventes i perioden desember-april og sikten er normalt mellom 20-30m på østsiden av atollene og 15-20m på vestlig side av atollene
Strømforhold: Dykking på Maldivene kan innebære tildels kraftige strømforhold på enkelte dykk.Se vår destinasjons video fra Maldivene med Emperor Liveaboards:
© Emperor Divers
Go To Top