Skreddersy din ferie nå!

Oversikt

Å dykke i Australia er en opplevelse som få andre kan måle seg med. Landet er hjem til noen av verdens mest spektakulære dykkedestinasjoner, og byr på en unik kombinasjon av krystallklart vann, variert marineliv og fascinerende vrak. Enten du er en erfaren dykker eller bare på utkikk etter en spennende opplevelse, vil dykking i Australia ikke skuffe deg. I denne artikkelen tar vi en titt på noen av de beste dykkedestinasjonene i landet og hva du kan forvente deg når du dykker her.

En av de mest kjente og populære dykkedestinasjonene i Australia er Great Barrier Reef. Dette verdensarvstedet er en stor samling av korallrev og øyer som strekker seg over 2 300 km langs kysten av Queensland. Dykkere fra hele verden drømmer om å utforske det krystallklare vannet og det eksepsjonelle dyrelivet som inkluderer haier, skilpadder, delfiner, mantarokker og utallige fargerike fiskearter. I tillegg til tradisjonelle dykketurer, tilbyr noen operatører også natt- og vrakdykking, som gir en enda mer unik dykkeopplevelse.

Men dykking i Australia er så MYE mer enn Great Barrier Reef.

Hvor er de beste stedene å dykke i Australia?
Australia er kjent for sin eksepsjonelle dykkeopplevelse. Enten du er en erfaren dykker eller en nybegynner, vil det alltid være et sted å utforske. Her er noen av de beste stedene å dykke i Australia:

 • Great Barrier Reef - dette er uten tvil en av verdens mest kjente dykkerdestinasjoner. Med en rekke koraller og fisk, vil du aldri gå tom for å se på. Du kan også se haier, skilpadder og delfiner her.
 • Rowley Shoals - dette revet er kjent for sin krystallklare vann og fantastisk korallformasjoner. Det er hjem for noen av de mest sjeldne fiskeartene i verden, og du kan også se hvaler og delfiner her.
 • Lord Howe Island - dette avsidesliggende stedet er kjent for sine uberørte korallrev og varierte marin fauna. Du kan se mantarokker og delfiner her.
 • Exmouth - dette stedeti Western Australia er kjent for sin vakre kystlinje og varierte dykkeropplevelser. Her kan du se alt fra hvalhaier og mantarokker til sjeldne fiskearter og korallrev. Det er også muligheter for vrakdykking og nattdykking. Det mest og ikoniske dykkesetdet er Exmouth Pier, må bare oppleves og er uten tvil et av våre 10 beste dykk i verden.

I tillegg til de ovennevnte stedene, bør du også vurdere å utforske dykking i South Australia. Dette området er kjent for sine unike og eksotiske dykkeopplevelser. Her er noen av de beste dykkestedene i South Australia:

 • Port Lincoln - kjent som "Great White Shark Capital of the World", kan du utforske den fantastiske verdenen av hvithai og andre marine arter her. Du kan til og med svømme med haiene hvis du tør!
 • Kangaroo Island - dette er en annen avsidesliggende øy utenfor kysten av South Australia. Her kan du dykke i uberørt vann og se pelagiske fiskearter og sjeldne marine arter.
 • Glenelg Reef - ligger i nærheten av Adelaide, tilbyr dette revet en fantastisk dykkeopplevelse. Du kan se på koraller og fisk, inkludert sølvfisk og blekksprut.
 • The Pages - dette stedet er kjent for sine dramatiske klipper og eksotiske dyreliv. Her kan du se på sjeldne marine arter, inkludert sjødragons og fargerike fiskearter.
 • Rapid Bay Jetty - dette stedet er perfekt for nattdykking og fotografering av marint liv. Du kan se på blekksprut, krabber, fisk og mer under vann.

Hvis du leter etter en virkelig unik dykkeopplevelse, bør du vurdere Osprey Reef i Coral Sea utenfor kysten av Queensland. Dette revet er en av de mest avsidesliggende og uberørte dykkestedene i verden. Osprey Reef er kjent for sine krystallklare vann og fantastiske korallformasjoner. Du kan se alt fra haier og skilpadder til mantarokker og delfiner her. Det er også muligheter for å se hammerhaier og hvithai på denne dykkeplassen. 

Hvis du vil ha noe mer eksotisk kan du seølvsagt løegge reisen ut til de 2 australske utpostene i det indiske hav, Christmas Island & Cocos Keelingøeyne.

Beste tiden for å dykke i Australia: dette avhenger selvsagt av hvilken delstat du skal dykke, men du kan i prinsippet dykke hele året. Syklon sesongen som har innvirkning på det nordlige delen av Australia løper i perioden nov-apr. Hvis du er en som alltid har drømt om å dykke Great Barrier Reef er dette best i perioden fra sent aug til tidlig des.

 • Det Nordlige Queensland har stort sett varmt vann hele året fra 23ºC (jun-aug) til 29ºC (dec-feb) og så lenge du holder deg borte fra syklon sesongen bør du kunne få gode forhold. Den mest populære tiden for liveaboards i Australia er jul-nov, men sikten på steder som f.eks Osprey Reef & North Horn vil ha best sikt mellom jun-sep mens de roligste sjøforholdene er normalt mellom sep-feb. Jun-nov er også tradisjonelt den tørre årstiden med lite eller ikke regn i det hele tatt.
 • Sesongen for vågehval er normalt mellom jun-aug og knølhval i perioden aug-pkt.
 • Ønsker du å dykke med hvithai i det sørlige Australia er dette best i peroden mai-feb (mest aktivitet er gjerne frem til okt). Så uansett hvilken periode du velger vil det alltid være en bra tid for å dykke i Australia.

Myntenhet: Australsk dollars (AUD) = 100 cents

FreeCurrencyRates.com
Kredittkort: Kredittkort som Visa, Mastercard og American Express aksepteres nesten overalt i Australia. Du kan bruke kredittkort til å betale for varer og tjenester, samt ta ut kontanter fra minibanker. Vær oppmerksom på eventuelle gebyrer eller avgifter som kan påløpe ved bruk av kredittkort i utlandet.
Kontanter: Selv om kredittkort er utbredt, kan det være lurt å ha litt kontanter tilgjengelig for mindre forretninger, markeder og steder som ikke aksepterer kredittkort. Du kan ta ut kontanter fra minibanker (ATM) som finnes overalt i Australia. Sjekk med banken din om eventuelle gebyrer som kan påløpe for uttak i utlandet.
Kostnadsnivå: i Australia kan variere avhengig av hvilken by eller region du befinner deg i. Generelt sett er Australia kjent for å være et relativt dyrt reisemål sammenlignet med mange andre land. Her er noen viktige faktorer å vurdere når det gjelder kostnader i Australia:
 • Overnatting: Hotellprisene varierer avhengig av beliggenhet og sesong. Større byer som Sydney og Melbourne har ofte høyere hotellkostnader, spesielt i sentrale områder. Alternativer som Airbnbs, vandrerhjem og campingplasser kan være rimeligere alternativer for overnatting.
 • Mat og drikke: Spise ute kan være kostbart i Australia, spesielt i populære turistområder. Prisene for restauranter og kafeer kan variere, men det er ofte mulig å finne rimeligere alternativer utenfor de mest turistifiserte områdene. Matvarepriser i supermarkeder kan også variere, men det er vanligvis rimeligere å lage mat selv.
 • Transport: Offentlig transport i byer som Sydney, Melbourne og Brisbane kan være relativt rimelig og effektivt. Prisene varierer avhengig av transportmåte og reiselengde. Leiebil og drivstoff kan være kostbart, spesielt hvis du planlegger å reise langt eller utenfor byene.
 • Aktiviteter og attraksjoner: Inngangsbilletter til museer, parker og attraksjoner kan ha varierende priser, spesielt for populære turiststeder. Det kan være lurt å planlegge og budsjettere for spesifikke aktiviteter og attraksjoner på forhånd.
 • Alkohol og tobakk: Alkohol og tobakksprodukter kan være relativt dyre i Australia på grunn av høye skatter og avgifter. Prisene varierer avhengig av produkt og beliggenhet.

Husk at kostnader kan variere mellom byer og regioner i Australia. Det er alltid lurt å sette opp et budsjett og planlegge økonomien reisen på forhånd. Husk at REISEbazaar også tilbyr en rekke rundreiser, leiebiler og andre reisetjenester i Australia.

Planlegg alle flyreiser på forhånd siden ved å velge riktig flyselskap inn til Australia kan du nyte godt av de mange rabaterte flyvningene som finnes i form av ulike flypass.
Disse kan ikke kjøpes etter at di internasjonale flybillett er utstedt. Snakk derfor med en Australia-spesialist før du kjøper det du tror er en "billig" flybillett

Tips
I Australia er det ikke vanlig å gi tips på samme måte som i enkelte andre land, som for eksempel USA. I Australia er det vanlig praksis å betale ansatte i tjenesteytende sektor en lønn som inkluderer tips, og tipping betraktes ikke som en obligatorisk del av servicen.

Imidlertid er det noen tilfeller der det kan være hensiktsmessig å gi et lite tips som et tegn på takknemlighet for god service. Her er noen retningslinjer for tips i Australia:

 • Restauranter og kafeer: Mange spisesteder i Australia legger allerede til en serviceavgift på regningen. Hvis det ikke er inkludert, kan du vurdere å runde opp beløpet eller gi et lite tips på rundt 10% av regningen. Dette er imidlertid valgfritt, og det er ikke forventet at du skal gi tips i disse situasjonene.
 • Drosjer: Det er ikke vanlig å gi tips til drosjesjåfører i Australia, men det er vanlig å avrunde beløpet oppover til nærmeste dollar som en form for enkelhet. For eksempel kan du runde opp fra $18,50 til $19.
 • Hoteller: Det er ikke nødvendig å gi tips til hotellansatte, som portører eller rengjøringspersonale, med mindre du får spesiell hjelp eller service som du ønsker å belønne ekstra for.
 • Guider & reiseledere: Når det gjelder tips til guider i Australia, kan praksisen variere avhengig av typen tur og tjenesten som tilbys. Her er noen generelle retningslinjer for tips til guider i Australia:
  1. Gruppeturer: Hvis du deltar på en gruppetur, kan det være vanlig å gi tips til guiden som en gest av takknemlighet for deres kunnskap, service og innsats. Et typisk tipsbeløp kan være rundt 10% av turprisen per person. Dette beløpet kan variere avhengig av lengden på turen, nivået av service og tilfredsheten med opplevelsen.
  2. Privat guide: Hvis du har en privat guide som tilbyr en skreddersydd opplevelse eller tur for deg og ditt reisefølge, kan det være vanlig å gi et større tips sammenlignet med en gruppetur. Igjen kan beløpet variere avhengig av turens lengde, guidens kunnskap og nivået av service.

Interessante fakta
Australia er en av de merkeligste og mest unike destinasjonene i verden. Landet har alt fra bisarre lover og regler som fortsatt eksisterer til merkelige dyrearter, Australia er definitivt enestående. Du har sikkert hørt noen av disse tidligere, men vi tror at noen av de fortsatt vil la deg trekke på smilebåndet! Her er noen av våre favoritter:

 1. Merkelige og farlige dyr: Mange har hørt om alle farlige dyr som lever I Australia og som kun venter på deg for å ta livet av en turist. Selv om Australia har 10 av verdens mest dødelige slanger var siste dødsfall som skyltes slangebitt var på Tasmania i 1977! Men det finnes mye annet som kan ta livet av deg i Australia! Alt fra hai, edderkopper og til og et skjell! Men som om ikke dette var nok fant man også opp et fantasidyr for å lure og skremme besøkende, nemlig en bjørn som etter sigende lurte i trærne og hoppet ned på intetanende turister (den såkalte «drop bear»), men den fantes ikke i det hele tatt.
 2. Verdens lengste veistrekning: Highway 1 er på rundt 14 485km
 3. Verdens eldste kultur: Australias Aborginals kultur er jordens eldste og det er estimert at kontinentets originale bosetning startet for et sted mellom 40 – 60 000 år siden
 4. Mange sauer: Det er rundt 150 millioner sauer i Australia, men kun rundt 20 millioner mennesker! Det betyr at det er i snitt 8 sauer pr innbygger.
 5. Store forhold: The Great Victoria Desert, er kun ÈN av Australias øde landområder og er større en Storbritannia. Du kan lett få plass til et land inne i Australia og ikke engang legge merke til det. En av de største kvegfarmene I Australia er faktisk større enn staten Israel!
 6. Nasjonal symboler: På det Australske flagget finner du både symboler for kenguru og emu, noe som representerer at landet har en visjon om fremdrift, og siden begge disse dyrene faktisk ikke kan gå bakover, syntes man at dette var et godt symbol.
 7. I ørkenen Simpson Desert finnes det en spesiell art av øgler kjent som "rolling stones". Disse øglene beveger seg ved å rulle seg nedover sanddynene i stedet for å gå, og det ser utrolig morsomt ut!
 8. The Big Things: Australiere har en forkjærlighet for å bygge gigantiske statuer av forskjellige objekter og dyr. Disse "Big Things" er spredt over hele landet og inkluderer ting som The Big Banana, The Big Pineapple og til og med The Big Prawn!
 9. Australia er stort: Australia er verdens sjette største land etter landareal. Det dekker omtrent 7,7 millioner kvadratkilometer og er omtrent like stort som hele Europa!

Australia er et land som er fullt av overraskelser og morsomme fakta. Fra rare dyr til uvanlige naturlige fenomener og kreative byggverk, er det alltid noe som vil få deg til å smile og beundre Australias unike sjarm. Enten du er interessert i kultur, natur eller dyreliv, vil Australia definitivt gi deg uforglemmelige og morsomme opplevelser!

Festivaler
Australias innbyggere er kjent for å leve livet og leve i øyeblikket og heldigvis finnes det mange helligdager og kulturfestivaler. Alt er nesten en unnskyldning til å være sosial, fra enkle impromptu BBQ sammenkomster en lørdag sammen med venner til organiserte sportslige konkurranser eller kulturelle og historiske feiringer. Det er aldri langt mellom en god unnskyldning for å komme sammen og feire. Under vil du finne noen av festivaler og viktige datoer som du kanskje kan få med deg på neste besøk til Australia.

 • Australia Day: dette er feiringen av den første ilandstigningen som fant sted 16. januar 1788. Sett kursen for nærmeste strand eller park for en innholdsrik dag med grilling, feiring og fyrverkeri. Dagen feires stort sett ikke av Australias urbefolkning. Men de fleste som bor i Australia anser denne dagen som kanskje årets viktigste feiring. Siden den første ilandstigningen skjedde i Sydney er området rundt Operahuset og havnen i Sydney stedet hvor du finner de mest ekstravagante feiringene og skal du ha orkesterplass her bør du reservere plass tidlig.
 • AFL Grand Final Day: Australiere elsker sport og ikke noe annet enn Australsk fotball trekker større publikum og årets høydepunkt er da finalen som spilles i Melbourne den 3. lørdagen i september. Om du ikke er så interessert i å se kampen på stadion er det fortsatt vel verdt å være i byen denne dagen med stor partyfaktor.
 • Melbourne Cup: er en av Australias mest ikoniske og prestisjefylte hesteveddeløp. Hvert år, på den første tirsdagen i november, samles Melbourne Cup-entusiaster fra hele Australia og resten av verden for å feire en av hestesportens mest ettertraktede begivenheter. Melbourne Cup er ikke bare et hesteveddeløp - det er en kulturell begivenhet, en moteutstilling og en folkefest som fyller hjertet av Melbourne med spenning og lidenskap. På denne store dagen møtes titusenvis av feststemte tilskuere på den ikoniske Flemington Racecourse. Det er en mulighet til å kle seg i elegant antrekk, inkludert fasjonable hatter og antrekk i alle farger og stiler. Melbourne Cup er like mye et moteshow som det er en hestesportbegivenhet, og det er en konkurranse om å se og bli sett blant de mest stilsikre gjestene
 • Nyttårsaften i Sydney: er en STOR dag i Australia og Sydney er stedt du skal være om du vil oppleve en av de største og mest ekstravagante fyrverkeri forestillingene i verden (men skal du ha god utsikt koster det EKSTREMT mye). Den beste plasseringen for å se dette er på en båt i havnen i Sydney og en privat båttur koster fra AUD700 inkludert mat & fri bar og varer i ca 6 timer med 2 ulike forestillinger, men er vel verdt prisen.
 • WOMADelaide (Adelaide, South Australia): WOMADelaide er en årlig musikk- og dansefestival som feirer kulturelt mangfold. Festivalen bringer sammen artister fra hele verden som utfører ulike musikalske sjangre, dans og forestillinger. Det er en fargerik festival med en unik atmosfære og en flott mulighet til å oppdage musikk og kultur fra forskjellige land.
 • Dark Mofo (Hobart, Tasmania): er en unik og eklektisk festival som utforsker mørkere og mer eksperimentelle kunstformer. Festivalen arrangeres i Hobart i juni og inkluderer installasjoner, konserter, teaterforestillinger, matopplevelser og mye mer. Dark Mofo er kjent for sine dristige og provoserende arrangementer som tiltrekker seg kunstelskere og eventyrlystne sjeler.

Disse festivalene er bare noen få eksempler på festivalene som finner sted i Australia. Uansett hvilken tid på året du besøker landet, er det stor sannsynlighet for at det vil være en spennende festival å oppleve og bli en del av. Festivalene i Australia tilbyr en fantastisk blanding av kultur, kunst, musikk og folkeliv som gjør besøket ditt enda mer minneverdig.

 

Hva er destinasjonen kjent for? burdykking, hvithai og haidykking generelt, skilpadder, bra makro og artsvariasjon, store stimer av ulike fiskearter og havgående rovfisk, vekkdykking, korallrev, strømdykk og paser for både nybegynnere og erfarne dykkere.
Vanntemperatur: Avhenger av hvilket område du velger å dykke fra tropiske Great Barrier Reef og 29ºC til kjølige 18ºC i det sørlige Australia
Sikt: vil variere veldig fra årstid til årstid men alt fra +5m til endeløse +40m

Se våre reiser til dette reisemålet