Dykking Australia

For mange dykkerinteresserte er gjerne dykking i Australia synonymt med The Great Barrier Reef, men det finnes langt bedre og mer spennende regioner og områder å dykke i Australia og stort sett alle delstatene har fenomenal dykking, men det er for de fleste ukjente områder. Her finner du alt fra fargerike korallrev og tropisk vann til gigantiske tareskoger i det sørlige Australia og mengder av skipsvrak (som utenfor kysten av Adelaide) til spektakulære hvalhai og manta opplevelser på Christmas Island eller Ningaloo Reef.
Hvor kan du dykke i Australia?
Med et enormt landområde og med mye kyst er det valgets kvaler hvor og hva du skal velge. Nå velger allikevel sikkert 99% av alle besøkende kanskje det som er det mest kjedelige dykkingen i Australia, Great Barrier Reef (dessverre) men for de fleste er dette selvsagt et stort trekkplaster og noe som ALLE har hørt om.

  • Great Barrier Reef - Mye har bktt sagt om verdens lengste levende struktur og er fortsatt et magisk sted. Men skal du oppleve noe mer en "backpacker" lykken bør du seriøst vurdere og bli med en liveaboard slik at du for oppleve noe mer og bedre enn "kubåt dykking" ut fra Cairns og tilsvarende dagsturer eller korte dykketurer ut på revet.
  • South Australia - Denne lite kjente og besøkte delen av Australia vil gi deg som dykker noen uforglemmelige opplevelser og spesielt de mange skipsvrakene som ligger langs kysten er å regne som en gravplass og kirkegård av historie.
  • Western Australia - Den lange kysten av Western Australia er alle dykkeres våre drøm i virkelighet, og det er også her du finner kanskje Australias nest mest kjente dykke destinasjon og Ningaloo Reef og Rowley Shoals
  • New South Wales - Ikke like kjent som Queensland og GBR, men også denne delstaten har noen fantastiske opplevelser under vann, spesielt rundt Byron Bay og ikke minst Lord Howe Island
  • Victoria - Farvannet utenfor storbyen Melbourne er en perle av de sjeldne og dette er kanskje et av de mest undervurderte dykke destinaskonene i Australia
Og som om ikke dette skulle være nok dukker det opp enda en perle som har ligget i skyggen av fastlands Australia i alle år! De oversjøiske territoriene Christmas Island og Cocos Keeling. Akkurat når du hadde tror at du hadde opplevd det lurer du plutselig på hvorfor ikke andre hadde oppdaget disse 2 utpostene i Australia. Christmas Island, kun en drøy times flytur fra Jakarta var en åpenbaring av de sjeldne. Her deler du fantastiske veggdykk, grotter og en sikt som er skremmende med milliarder av røde krabber (spektakulær krabbevandring finner sted hvert år mellom nov-des). Enda lengre ut i det Indiske hav finner du utposten Cocos Keeling, Australias svar på Maldivene og et knippe lavtliggende atoller og vanvittige solnedganger og utrolig bra dykking.

Beste tiden for å dykke i Australia: dette avhenger selvsagt av hvilken delstat du skal dykke, men du kan i prinsippet dykke hele året. Syklon sesongen som har innvirkning på det nordlige delen av Australia løper i perioden nov-apr. Hvis du er en som alltid har drømt om å dykke Great Barrier Reef er dette best i perioden fra sent aug til tidlig des. Det Nordlige Queensland har stort sett varmt vann hele året fra 23ºC (jun-aug) til 29ºC (dec-feb) og så lenge du holder deg borte fra syklon sesongen bør du kunne få gode forhold. Den mest populære tiden for liveaboards i Australia er jul-nov, men sikten på steder som f.eks Osprey Reef & North Horn vil ha best sikt mellom jun-sep mens de roligste sjøforholdene er normalt mellom sep-feb. Jun-nov er også tradisjonelt den tørre årstiden med lite eller ikke regn i det hele tatt. Sesongen for vågehval er normalt mellom jun-aug og knølhval i perioden aug-pkt.  Ønsker du å dykke med hvithai i det sørlige Australia er dette best i peroden mai-feb (mest aktivitet er gjerne frem til okt). Så uansett hvilken periode du velger vil det alltid være en bra tid for å dykke i Australia.
Hva er destinasjonen kjent for? burdykking, hvithai og haidykking generelt, skilpadder, bra makro og artsvariasjon, store stimer av ulike fiskearter og havgående rovfisk, vekkdykking, korallrev, strømdykk og paser for både nybegynnere og erfarne dykkere.
Vanntemperatur: Avhenger av hvilket område du velger å dykke fra tropiske Great Barrier Reef og 29ºC til kjølige 18ºC i det sørlige Australia
Sikt: vil variere veldig fra årstid til årstid men alt fra +5m til endeløse +40m
Go To Top