Skreddersy din ferie nå!

Oversikt

Å dykke i Australia er en opplevelse som få andre kan måle seg med. Landet er hjem til noen av verdens mest spektakulære dykkedestinasjoner, og byr på en unik kombinasjon av krystallklart vann, variert marineliv og fascinerende vrak. Enten du er en erfaren dykker eller bare på utkikk etter en spennende opplevelse, vil dykking i Australia ikke skuffe deg. I denne artikkelen tar vi en titt på noen av de beste dykkedestinasjonene i landet og hva du kan forvente deg når du dykker her.

En av de mest kjente og populære dykkedestinasjonene i Australia er Great Barrier Reef. Dette verdensarvstedet er en stor samling av korallrev og øyer som strekker seg over 2 300 km langs kysten av Queensland. Dykkere fra hele verden drømmer om å utforske det krystallklare vannet og det eksepsjonelle dyrelivet som inkluderer haier, skilpadder, delfiner, mantarokker og utallige fargerike fiskearter. I tillegg til tradisjonelle dykketurer, tilbyr noen operatører også natt- og vrakdykking, som gir en enda mer unik dykkeopplevelse.

Men dykking i Australia er så MYE mer enn Great Barrier Reef.

Hvor er de beste stedene å dykke i Australia?
Australia er kjent for sin eksepsjonelle dykkeopplevelse. Enten du er en erfaren dykker eller en nybegynner, vil det alltid være et sted å utforske. Her er noen av de beste stedene å dykke i Australia:

 • Great Barrier Reef - dette er uten tvil en av verdens mest kjente dykkerdestinasjoner. Med en rekke koraller og fisk, vil du aldri gå tom for å se på. Du kan også se haier, skilpadder og delfiner her.
 • Rowley Shoals - dette revet er kjent for sin krystallklare vann og fantastisk korallformasjoner. Det er hjem for noen av de mest sjeldne fiskeartene i verden, og du kan også se hvaler og delfiner her.
 • Lord Howe Island - dette avsidesliggende stedet er kjent for sine uberørte korallrev og varierte marin fauna. Du kan se mantarokker og delfiner her.
 • Exmouth - dette stedeti Western Australia er kjent for sin vakre kystlinje og varierte dykkeropplevelser. Her kan du se alt fra hvalhaier og mantarokker til sjeldne fiskearter og korallrev. Det er også muligheter for vrakdykking og nattdykking. Det mest og ikoniske dykkesetdet er Exmouth Pier, må bare oppleves og er uten tvil et av våre 10 beste dykk i verden.

I tillegg til de ovennevnte stedene, bør du også vurdere å utforske dykking i South Australia. Dette området er kjent for sine unike og eksotiske dykkeopplevelser. Her er noen av de beste dykkestedene i South Australia:

 • Port Lincoln - kjent som "Great White Shark Capital of the World", kan du utforske den fantastiske verdenen av hvithai og andre marine arter her. Du kan til og med svømme med haiene hvis du tør!
 • Kangaroo Island - dette er en annen avsidesliggende øy utenfor kysten av South Australia. Her kan du dykke i uberørt vann og se pelagiske fiskearter og sjeldne marine arter.
 • Glenelg Reef - ligger i nærheten av Adelaide, tilbyr dette revet en fantastisk dykkeopplevelse. Du kan se på koraller og fisk, inkludert sølvfisk og blekksprut.
 • The Pages - dette stedet er kjent for sine dramatiske klipper og eksotiske dyreliv. Her kan du se på sjeldne marine arter, inkludert sjødragons og fargerike fiskearter.
 • Rapid Bay Jetty - dette stedet er perfekt for nattdykking og fotografering av marint liv. Du kan se på blekksprut, krabber, fisk og mer under vann.

Hvis du leter etter en virkelig unik dykkeopplevelse, bør du vurdere Osprey Reef i Coral Sea utenfor kysten av Queensland. Dette revet er en av de mest avsidesliggende og uberørte dykkestedene i verden. Osprey Reef er kjent for sine krystallklare vann og fantastiske korallformasjoner. Du kan se alt fra haier og skilpadder til mantarokker og delfiner her. Det er også muligheter for å se hammerhaier og hvithai på denne dykkeplassen. 

Hvis du vil ha noe mer eksotisk kan du seølvsagt løegge reisen ut til de 2 australske utpostene i det indiske hav, Christmas Island & Cocos Keelingøeyne.

Beste tiden for å dykke i Australia: dette avhenger selvsagt av hvilken delstat du skal dykke, men du kan i prinsippet dykke hele året. Syklon sesongen som har innvirkning på det nordlige delen av Australia løper i perioden nov-apr. Hvis du er en som alltid har drømt om å dykke Great Barrier Reef er dette best i perioden fra sent aug til tidlig des. Det Nordlige Queensland har stort sett varmt vann hele året fra 23ºC (jun-aug) til 29ºC (dec-feb) og så lenge du holder deg borte fra syklon sesongen bør du kunne få gode forhold. Den mest populære tiden for liveaboards i Australia er jul-nov, men sikten på steder som f.eks Osprey Reef & North Horn vil ha best sikt mellom jun-sep mens de roligste sjøforholdene er normalt mellom sep-feb. Jun-nov er også tradisjonelt den tørre årstiden med lite eller ikke regn i det hele tatt. Sesongen for vågehval er normalt mellom jun-aug og knølhval i perioden aug-pkt. Ønsker du å dykke med hvithai i det sørlige Australia er dette best i peroden mai-feb (mest aktivitet er gjerne frem til okt). Så uansett hvilken periode du velger vil det alltid være en bra tid for å dykke i Australia.

Myntenhet: Australsk dollars (AUD) = 100 cents

FreeCurrencyRates.com
Tips: Det å gi tips i Australia er en relativt ny «oppfinnelse» og er overhodet ikke obligatorisk. Alle I Australia mottar en minimumslønn og det som er vanlig er at man runder opp f.eks. en regning på en restaurant hvis service har vært god til kanskje nærmeste AUD5-10.
 • Restaurant: Alle restauranter I Australia er pålagt av myndighetene til å inkludere alle avgifter og tips (service charge) på regningen slik at det ikke skal være nødvendig å gi joe ekstra tips.
 • Taxi: Det er ikke nødvendig å gi tips etter en tur med taxi og side de fleste større byer har über vil vi heller anbefale at man benytter denne tjenesten enn vanlig taxi. For transport til/fra flyplass er det i de fleste tilfelle billigere å forhåndsbestille en limousine service enn vanlig taxi.
 • Hoteller: Det er ikke vanlig å gi tips til concierge på et hotell, men hvis du føler at du har fått eksepsjonell god hjelp skader det selvsagt ikke å gi dette.
 • Guider: Hvis du er med på en kort fottur eller en dagstur er det vanlig å gi 10-20% av turens kostnad som tips (men er du på en i utgangspunktet kostbar tur holder det med 5%). Er du på en lengre tur over flere dager er det vanlig å gi 10-15AUD per dag til guide og 5-10AUD til sjåføren (er du med en større gruppe holder det med å gi halvparten av dette som tips).
Interessante fakta
 • Australia er hjem til Great Barrier Reef, verdens største levende struktur og en av de mest populære dykkeområdene i verden.
 • Australia har over 8 000 øyer og mer enn 4 000 km med kystlinje, som gir en rekke dykkeopplevelser. Australia har over 4 000 registrerte marine arter, inkludert noen av de sjeldneste og mest eksotiske skapningene i verden.
 • Dykking er en populær aktivitet i Australia, med over 2 millioner dykkere som besøker landet hvert år.
 • Australia har en rekke dykkerutdannelsessteder og sertifiseringsorganisasjoner, inkludert PADI (Professional Association of Diving Instructors) og SSI (Scuba Schools International).

Festivaler - Australias innbyggere er kjent for å leve livet og leve i øyeblikket og heldigvis finnes det mange helligdager og kulturfestivaler. Alt er nesten en unnskyldning til å være sosial, fra enkle impromptu BBQ sammenkomster en lørdag sammen med venner til organiserte sportslige konkurranser eller kulturelle og historiske feiringer. Det er aldri langt mellom en god unnskyldning for å komme sammen og feire. Under vil du finne noen av festivaler og viktige datoer som du kanskje kan få med deg på neste besøk til Australia.

 • Australia Day – dette er feiringen av den første ilandstigningen som fant sted 16. januar 1788. Sett kursen for nærmeste strand eller park for en innholdsrik dag med grilling, feiring og fyrverkeri. Dagen feires stort sett ikke av Australias urbefolkning. Men de fleste som bor i Australia anser denne dagen som kanskje årets viktigste feiring. Siden den første ilandstigningen skjedde i Sydney er området rundt Operahuset og havnen i Sydney stedet hvor du finner de mest ekstravagante feiringene og skal du ha orkesterplass her bør du reservere plass tidlig.
 • AFL Grand Final Day – Australiere elsker sport og ikke noe annet enn Australsk fotball trekker større publikum og årets høydepunkt er da finalen som spilles i Melbourne den 3. lørdagen i september. Om du ikke er så interessert i å se kampen på stadion er det fortsatt vel verdt å være i byen denne dagen med stor partyfaktor.
 • Melbourne Cup – Spring Racing Carnival – Også kjent som «race that stop a nation” har gjort dette hesteløpet til et av de store begivenhetene i løpet av året. Løpet finner sted den første tirsdagen i november på Flemington Racecourse i Melbourne. Mote spiller en stor og viktig rolle og flere karneval avholdes utenfor hovedattraksjonen så nok en dag å besøke Melbourne.
 • Nyttårsaften i Sydney– er en STOR dag i Australia og Sydney er stedt du skal være om du vil oppleve en av de største og mest ekstravagante fyrverkeri forestillingene i verden (men skal du ha god utsikt koster det EKSTREMT mye). Den beste plasseringen for å se dette er på en båt i havnen i Sydney og en privat båttur koster fra AUD700 inkludert mat & fri bar og varer i ca 6 timer med 2 ulike forestillinger, men er vel verdt prisen.

Hva er destinasjonen kjent for? burdykking, hvithai og haidykking generelt, skilpadder, bra makro og artsvariasjon, store stimer av ulike fiskearter og havgående rovfisk, vekkdykking, korallrev, strømdykk og paser for både nybegynnere og erfarne dykkere.
Vanntemperatur: Avhenger av hvilket område du velger å dykke fra tropiske Great Barrier Reef og 29ºC til kjølige 18ºC i det sørlige Australia
Sikt: vil variere veldig fra årstid til årstid men alt fra +5m til endeløse +40m

Se våre reiser til dette reisemålet