Skreddersy din ferie nå!

Oversikt

Bonaire er av mange rangert som Karibias ultimate og beste dykkedestinasjon og er et paradis for dykkere!

Dette lille øyparadiset i Karibien har en fantastisk undervannsverden som tiltrekker dykkere fra hele verden. Hvis du er en erfaren dykker som ønsker å oppleve dykking på Bonaire, vil du ikke bli skuffet.

Bonaire er kjent for sitt utrolige mangfold av sjøliv og det er faktisk registert hele 470 fiskearter med tilhold til Bonaire. Enten du er interessert i å se skilpadder, barrakudaer, små merkelige skapninger eller fargerike fisker, vil du finne alt du trenger her.

Men dykking på Bonaire handler ikke bare om korallrev og tropisk fisk. Øya har også flere spennende vrak som venter på å bli utforsket. En av de mest kjente er Hilma Hooker, et stort lasteskip som ble senket utenfor kysten av Bonaire på 80-tallet. Dette vraket tiltrekker dykkere fra hele verden og gir en spennende dykkeopplevelse og er et lite mikrosystem i seg selv med utrolig sjøliv.

Bonaire har også et fantastisk system med merkede dykkerruter, som gjør det enkelt å navigere og oppleve forskjellige områder. Du kan velge mellom dybder som passer din erfaring og dykkerkunnskap, slik at du kan få den beste opplevelsen av undervannsverdenen her på Bonaire.

Så, hvis du er en erfaren dykker og ønsker å oppleve alt som Bonaire har å tilby, bør du definitivt vurdere å besøke denne vakre øya i Karibien. Med sitt klare vann, fantastiske korallrev, spennende vrak og merkede dykkesteder, vil du garantert få en uforglemmelig dykkeopplevelse her på Bonaire.

Mest kjente dykkestedene på Bonaire
Bonaire har mange fantastiske dykkesteder for erfarne dykkere å oppleve. Her er noen av de mest kjente:

 • Hilma Hooker: Hilma Hooker er et stort lasteskip som ble senket utenfor kysten av Bonaire på 80-tallet. Vraket tiltrekker dykkere fra hele verden på grunn av den spennende dykkeopplevelsen og det rike sjølivet.
 • Salt Pier: dette dykkestedet ligger like ved en saltfabrikk som tidligere ble brukt til å utvinne salt fra havet. Salt Pier er kjent for sitt mangfoldige sjøliv, som inkluderer store skoler av fisk og rokker.
 • Karpata: er et dykkested som passer for erfarne dykkere på grunn av dets dype dybde og strøm. Her kan du oppleve store skoler av fisk og korallrev som er hjem til forskjellige sjøskapninger.
 • Andrea: dette dykkestedet er kjent for det fantastiske korallrevet og de ulike skapningene som lever her. Her kan du oppleve alt fra små fisk til store tarponer og hai.
 • Invisibles: Som navnet antyder, er sjarmen med dette dykkestedet at du aldri vet hva du vil se. Fra sjeldne fisker til sjøhester, er det alltid noe spennende å oppdage her.

Dette er bare noen av de mer enn 80 ulike registrerte dykkestedene på Bonaire så her er det bare å velge å vrake på øverste hylle.

Den beste tiden å dykke på Bonaire er mellom april og november, når været er tørt og solrikt. Vannet er også varmere på denne tiden av året. Vår obs på korall gyting i perioden fra slutten av aug til midten av oktober. Skilpadder legger egg normalt i perioden april-desember. Sjøhester og ørneskater kan sees hele året på Bonaire.

Average sea temperatures in Kralendijk, Bonaire

Myntenheten på Bonaire: Amerikanske dollar (USD) = 100 cents
Husk at det kan være lurt å ha litt kontanter tilgjengelig når du besøker mindre butikker eller lokale markeder. De fleste større butikker og restauranter aksepterer kredittkort, men mindre steder kan foretrekke kontanter.

FreeCurrencyRates.com

Tips: det er vanlig å tipse servicepersonell som hotellansatte og restauranter. En generell tommelfingerregel er å tipse rundt 10-15% av regningen. Det er også vanlig å tipse dykkerinstruktører og sjåfører rundt $5-10 per person.

Når det gjelder priser på Bonaire, kan du forvente å betale omtrent det samme som i USA eller Europa for mat og drikke. Hotellprisene varierer avhengig av sesong, og det er vanligvis billigere å besøke øya i løpet av lavsesongen, som er fra mai til november.

Vær oppmerksom på at det er en turistskatt på $5,50 per person per natt som må betales på alle hotell og overnattingssteder på Bonaire. Det er også en miljøskatt på $10 per dykker som går til å bevare øyas marine liv og bærekraftige turisme. Det er viktig å være bevisst på øyas miljø og bidra til å opprettholde det vakre og unike marinelivet på øya.

Interessante fakta

 • Langs veiene på Bonaire vil ofte komme over stener som er malt gule! Dette markerer at dette er et offisielt dykkested. Men ikke alltid, siden også kan ogspå bety "ingen adgang" og beskyttet område eller at det er fuglereder på dette stedet - er det forvirrende?
 • Det finnes et eget "sandal tre" på Bonaire som det sies er dekket med mer enn 1250 strand sandaler (men ingen har noensinne regnet på det totale antallet)
 • Under den andre verdenskrig når Nederland var okkupert av Tyskland ble Bonaire lagt under USA og Storbritannia og amerikanske styrker bygget det som idag er Flamingo Airport, Bonaires hovedflyplass.
 • Det finnes over 310 fuglearter registrert på Bonaire hvorav 55 er hekkende lokale arter.
 • Bonaire er en del av De nederlandske Antillene, og nederlandsk er det offisielle språket på øya.
 • Bonaire har en av de største solcelleanleggene i Karibia, som produserer en stor del av øyas energi.
 • Bonaire har en av de høyeste gjenvinningsratene i verden, med over 80% av avfallet som blir resirkulert eller gjenbrukt.

Festivaler på Bonaire
Bonaire også en rik kulturell arv og en rekke spennende festivaler som tiltrekker seg besøkende fra hele verden. I denne artikkelen vil vi ta en nærmere titt på noen av de mest populære festivalene på Bonaire.

 • Bonaire Carnival - er den største og mest populære festivalen på øya, og finner sted i februar eller mars hvert år. Festivalen er en feiring av øyas kultur og historie, og inkluderer alt fra fargerike parader og danseforestillinger, til livemusikk og konkurranser. Carnivalen varer i omtrent to uker, og avsluttes med en stor gatefest kjent som Gran Marcha.
 • Bonaire Heineken Jazz Festival - er en årlig musikkfestival som tiltrekker seg noen av de største navnene innen jazz og blues. Festivalen finner sted i juni på øyas hovedstad, Kralendijk, og inkluderer både lokale og internasjonale artister. I tillegg til musikken, kan besøkende også nyte deilige karibiske retter og drikkevarer.
 • Bonaire Dive Festival - er en årlig begivenhet som tiltrekker seg dykkere fra hele verden. Festivalen finner sted i juni og inkluderer en rekke dykkearrangementer, konkurranser og seminars. Deltakerne kan også nyte karibisk mat og drikke, og lære mer om øyas marine liv og bærekraftige turisme.
 • Rev rydding - finner sted hvert kvartal og organiseres av Dive Friends Bonaire, og er en veldedighetsorganisasjon av lokale hvor besøkende kan delta i å rydder opp korallrev og annen søppel. Om kvelden etter at dagen er ferdig arrangeres det fest for deltagerne med mat og drikke.

Hva er Bonaire kjent for? makro dykking, veggdykk, mange av Bonaires dykkesteder er tilgjengelige fra land og man har vanligvis en kombinasjon av landbasert og båt dykking. Rundt Bonaire bør du også kunne se skilpadder, ørneskater og marulker (frogfish) men primært ingen av havets større individer.
Hvilke type sjøliv kan du forvente å se på Bonaire? Bonaire er kjent for sitt fantastiske dyreliv og er en av de beste destinasjonene for dykking i Karibia. Her finner man et rikt og variert havliv med over 470 forskjellige fiskearter og 120 arter av koraller. Bonaire er også kjent for å ha noen av de største bestandene av sjøhester i verden. Det er også mulig å oppleve noen av de mer ekstraordinære dyrene på Bonaire, som delfiner og hvaler. Delfiner er vanligvis å se i grupper på 20 eller mer, mens hvaler som knølhval og spekkhoggere kan ses i de dypere områdene.
Sikt: fra ganske dårlig og 12m til meget bra og opptil 30m avhengig av værforhold
Hvor mange dykkesteder finnes på Bonaire? Det er over 80 offisielle dykkesteder på Bonaire! Dette gjør øya til et av de beste stedene i verden for dykking. Fra fargerike korallrev til spennende vrakdykk, Bonaire har noe for alle dykkere uansett ferdighetsnivå. Ikke bare det, men øya har også et unikt beskyttet marinebiodiversitetsområde, noe som betyr at dyrelivet og korallrevene er i en fantastisk tilstand.
Dykkeforhold: Det som gjør dykking på Bonaire så spesielt er friheten du har som dykker. Bonaire har et unikt system som tillater dykkere å utforske øyas kystlinje og korallrev på egen hånd. Du trenger ikke å være med en guide, og du kan dykke så mange ganger eller så mye du vil. De fleste som reiser til Bonaire, dykker med buddy`s og er satt opp med å dykke på egenhånd og ut fra land. Alle våre dykkepakker til Bonaire inkluderer derfor også leiebil og du flasker kan fylles på en av øyas mange dykkebutikker. Det gir deg friheten til å utforske dybden og oppleve øyas skjulte skatter på din egen måte.
Strøm: Bonaire er også beskyttet mot sterke strømmer og bølger, noe som gjør at dykkeforholdene er sikre og behagelige. Dette gjør det også lettere for dykkere å planlegge og gjennomføre dykket på en sikker måte.

Oppsummert er Bonaire en fantastisk destinasjon for alle dykkere som ønsker å oppleve det vakre og varierte sjølivet i Karibia. Med perfekte dykkeforhold og en unik beskyttet marinebiodiversitetsområde, vil dykkere garantert få en minneverdig opplevelse på Bonaire.

Se våre reiser til dette reisemålet