Dykking Niue

Fakaalofa lahi atu! Velkommen til Niue! Dykking på Niue er forholdsvis lett når du først har klart å komme hit (som er tøft nok i seg selv) med kryssing av datolinjer frem og tilbake og det er fort å miste oversikten om hvilken ukedag det egentlig er når du endelig har landet på Niue). Dykkingen her er en interessant blanding av grotter, huler, dype kløfter, stupbratte vegger ned i avgrunnen, et friskt korallrev (stort sett bare hard koraller).
Men Niues attraksjon og store trekkplaster er den vanvittige sikten og det klare vannet. Det er sjelden du faktisk kan oppleve opp mot 100m+ sikt, men dette skjer ofte på Niue, en fotografs drømme destinasjon. Det at det heller ikke finnes elver eller innsjøer på Niue gjør at det omtrent aldri finnes sedimenter i havet. Den dårligste sikten som er registret er rundt 30m! Når du har dette i tillegg til både store rovdyr, hvaler, delfiner og faktisk god makro pluss da sesongbesøk av knæølhval kan man bare prise seg lykkelig at det ikke er lett å komme til Niue, men du verden som destinasjonen innfrir.
Dykking i Niue
Beste tid for destinasjonen: Niues beliggenhet gjør at dette er en destinasjon som kan besøkes hele året og det finnes ingen store variasjoner på klima og vær. Perioden januar - mars er regnet som den våteste perioden, mens juli - september er den beste tiden for å kunne se knølhval.
Dykking på Niue: Niue er spesielt! med en sikt på +100 meter er dette ganske unikt. Vi besøkte Niue i 2012 og selv om vi ikke opplevde noe særlig mye aktivitet er grotter, tunneler, huler og veggdykk sammen med en endeløs sikt det store trekkplasteret. Det unike for Niue er havslanger som finnes i hundrevis på alle dykk og dette er også regnet som et av få steder i verden hvor de parres!. Et annet aspekt er at det i hele nasjonen Niue kun er plass til maks 6 dykkere per dag så her blir det aldri fullt i vannet.
Vanntemperatur: 26-28ºC hele året
Ikke fullt så god for:  strender, bløt koraller, vrak
Strømforhold:  omtrent ingen på de dykkene vi gjorde under vårt opphold.
Se vår destinasjons video fra Niue;
Go To Top