Skreddersy din ferie nå!

Oversikt

For de fleste er nok Japan som dykkedestinasjon veldig ukjent. Så vidt vi vet er da også DYKKEbazaar den eneste i Europa som idag tilbyr pakker med dykking til denne spennende og ikke minst mystiske destinasjonen. Det meste av dykkingen i Japans farvann skjer med utgangspunkt ut fra øygruppen Okinawa helt sør i Japan. Dette er ekspedisjonsdykking i en spennende og meget anderledes kultur, men kan ikke sammenlignes med noe annet sted.

Vi tar utgangspunkt i Kerama Islands ca 45 minutter med båt utenfor hovedstaden Naha, Yonaguni med sitt mystiske undervannsmonument og i visse perioder av året er det også mulig å dykke med djevelrokker på Ishigaki. Vi har normalt sett minimum en fellesavreise til Japan i året (mest grunnet språkproblemer) og dette er da også den enkleste måten å få oppleve Japan og dykking. Det som vil slå deg er den meget store variasjonen du kan oppleve. Du har stort sett hatt sikt på +30 meter, store stimer, bråkete og syngende hvaler, ekstremt bra makro dykking, hammerhai og da selvsagt denne mystiske formasjonen under vann som det fortsatt ikke er enighet om er menneskeskapt eller laget av naturen.

På Okinawa kan du også få muligheten til å dykke på det eneste vraket av et amerikansk krigsskip som sank under invasjonen av Japan i 1945 (USS Emmens, et utrolig spennende dykk).

Okinawa og hele regionen kan i utgangspunktet dykkes hele året. For beste sikt er det best i den kalde årstiden (Europeisk vinter). Eneste perioden som en bør unngå er midten av sept til slutten av oktober grunnet store muligheter for tyfoner.

Vanntemperatur: Kaldeste periode: des-feb +/- 17ºC til varmeste periode jun-sep med temperaturer opp mot 29-30ºC.

Myntenhet: I Japan brukes det japanske yen (JPY) og 1 JPY= 100 sen og 1000 rin. De fleste postkontorene og dagligvarebutikkene har internasjonale minibanker. Etablerte fortetninger tar kredittkort, men det er alltid smart å ha med seg litt kontanter. 
FreeCurrencyRates.com
Tips: Å gi tips er ikke vanlig i Japan (hvis du legger igjen penger vil kelneren sannsynligvis komme løpende etter deg for å gi det tilbake). Dyrere restauranter vil vanligvis legge til en serviceavgift på rundt 10%.  
Mange kjenner kanskje til japansk mat eller populærkultur, men her er tre fakta de fleste ikke vet. 
  • Kaffe er veldig populært i Japan, og landet importerer rundt 85% av Jamaicas årlige kaffeproduksjon. 
  • Japanere unngår nummeret fire (shi) fordi det høres ut som ordet for død. Mange høye bygninger er delt inn at slik at de ikke har en fjerde etasje, og teserviser blir solgt med fem i stedet for fire kopper.
  • I Japan regnes svarte katter som lykkebringere.

Destinasjonen er kjent for? Hammerhai (Yonaguni i perioden jan-feb), manta (Ishigaki i perioden mai-aug), vrak (USS Emmons), store fiskestimer, Yonaguni monumentet, makro, caverns, veggdykk, bløtkoraller.
Ikke fullt så god for: vrak (kun USS Emmons), eller meget variert
Sikt: Vinter perioden +/- 30-40m og på sommer månedene +/- 25m
Strømforhold: medium strømforhold på Yonaguni, ellers liten eller ingen strøm

Se våre reiser til dette reisemålet