Skreddersy din ferie nå!

Oversikt

Kamerun blir ofte kalt for ‘Miniatyr-Afrika’ og er et enestående land som utstråler både diversitet og stabilitet, modernitet og tradisjoner, dynamikk og ro. Kort forklart finner du en mix av alt som er så vakkert med Afrika i Kamerun.
Dette forklarer også hvorfor det sies at du ikke virkelig har oppdaget Afrikas prakt før du har vært her. Landets omfattende geografiske mangfold er preget av skog, savanner og fjell, samt en populasjon med over 130 forskjellige folkeslag. Her finner du også noe av det rikeste og mest mangfoldige dyrelivet på kontinentet og det er et paradis for både safarielskere, øko-turister, turgåere og kulturinteresserte. Hvis du foretrekker byliv med litt kjas og mas kan du shoppe i Yaoundé og Doula eller danse til solen kommer opp ved kystbyen Limbe. Med sine mange folkegrupper er Kamerun et av landene i Afrika med mest kulturelt mangfold. Kristendom og Islam har mange tilhengere her, men de innfødtes tro og opprinnelige tradisjoner blir fortsatt praktisert. Kamerun er hjem til både den større folkegruppen Bamiléké og stammene som utgjorde de første innbyggerne i området. Ønsker du å oppleve et lite stykke Afrika er Kamerun stedet å dra.

Høydepunkter 
 • Kamerunfjellet og Limbe – Å klatre opp til Kamerunfjellet er både en dramatisk og noe slitsom tur, men utsikten du har fra fjelltoppen er verdt hver eneste dråpe svette. For de fleste som kommer hit er dette høydepunktet av turen deres. Kamerunfjellet er også en aktiv vulkan og du kan se inn i det imponerende og enorme krateret. Byen Limbe er en fantastisk base for å utforske dette billedskjønne området av Kamerun. Hvis du vil lære om de lokale plantene før du drar til fossefallene og nasjonalparkene i nærheten burde du dra til byens eventyrlige botaniske hage. Dette er desidert en botanisk hage utenom det vanlige. 
 • Yaoundé – Den raskt voksende byen er spredt over syv høyder og her kan du finne både art deco –og syttitalls-inspirerte bygninger i kreative stiler. Detter er en livlig by med mye trafikk, og du opplever nok at den har blitt inspirert av landets blomstrende nasjonalistiske bevegelse. Du vil mest sannsynlig få øye på mennesker som jobber i regjeringen, fordi de har på seg uniformer i sterke og påfallende farger som symboliserer hvilket departement de jobber i. 
 • Korup nasjonalparken – En nasjonalpark det absolutt er verdt å besøke er Korup nasjonalpark, som befinner seg Sørøst i landet og som huser den eldste regnskogen i Afrika. I denne nasjonalparken finner du også kontinentets mest økologisk mangfoldige biom og både fugler, trær og mange forskjellige dyr er del av dette rike økosystemet. Du kan enkelt finne frem i parken selv og utforske den makeløse naturen via de godt merkede stiene som blant annet fører over taubroer.
 • Kribi – Kribi blir kalt for Kamerun’s paradis og her vil du finne strender, blått hav og restauranter langs kysten som serverer fersk fisk. Etter en dag på stranden kan du se Chutes de la Lobe fossefallene som bare er 8 km sør for byen. Vannet fra fossefallene går rett inn i sjøen, noe som gjør synet av dem helt enestående.
10 gode grunner til å besøke Kamerun
 1. Landets varierende landskap: Her kan du både finne nydelig kystområder, mangrover, jungel, fjell og maleriske ørkenlandskap.
 2. Sikkerheten: Kamerun har lenge vært et politisk stabilt land og har en varm og gjestfri befolkning.
 3. Det kulturelle mangfoldet: Landet er hjem til noen spennende oldtidskulturer, som for eksempel Baka og Badgeli stammene i den østlige delen av jungelen, de nomadiske fulaniene i Adamawa og de nordligere provinsene og Koma folket i Atlantika fjellet.
 4. Unike innsyn i det lokale livet: Du kan for eksempel besøke noen av de tradisjonelle stammene som har overlevd i årtusener i de vulkanske områdene vest i landet og de nordligere områdene i Sahelsonen. 
 5. Vedlikeholdet av tradisjoner: Fargerike, tradisjonelle festivaler arrangeres fortsatt og du ser urbefolkningenes kunst og håndverk over hele landet.
 6. De tallrike dyreartene: Du vil finne utrolig mange forskjellige dyr i landets nasjonalparker, som for eksempel store sjøskilpadder, gorillaer, sjimpanser, antiloper og vortesvin.
 7. Kamerunfjellet: Med sine 4080 meter er dette den høyeste fjelltoppen i Sentral- Afrika og Vest-Afrika.
 8. De naturskjønne stiene: Går du tur rundt fjellene Alantika og Mandara, høylandet ved Bamenda og vulkanene ved Mount Manengouba blir du nok fortryllet av den magiske utsikten. 
 9. De sceniske strendene: Våre favorittstrender er Kribi og Limbe beach, hvor du også kan få tak i glimrende sjømat og et enormt utvalg av ferske, tropiske frukter.
 10. Det er fortsatt en relativt ukjent reisedestinasjon: Kamerun er enda et ganske eksotisk og uvanlig sted å reise til for Europeiske turister og du trenger ikke akkurat å bekymre deg for horder med turister. Mye av sjarmen til Kamerun er at det enda er en relativt ukjent turistperle.
Gjennomsnittstemperatur og nedbør for Kamerun (Douala)
Måleenheter= ºC og mm/måned. Varmeste måned: februar (29ºC) / Kaldeste måned: august (26ºC) / Våteste måned: august (326,7mm) - Alle verdier basert perioden 2005-2015.
Hvordan er været i Kamerun?
I Kamerun vil du oppleve forskjellige typer klima avhengig av hvilken region du befinner deg i. Reiser du til den nordlige delen av landet er det liten sannsynlighet for at du vil oppleve regn, mens sørvest i landet er regn veldig vanlig. Regnesesongen varer fra juni til september nord i landet, mens i sør varer den fra mars til november. Ønsker du å unngå regn burde du ikke dra til de sørlige delene av Kamerun i løpet av juli og august, for dette er tiden på året det regner mest her. Den varmeste delen av året er mellom mars og mai, når det vanligvis er rundt 30 ° C i Yaoundé og 40 ° C nord i landet.
Beste tiden å besøke Kamerun på
Det er best å besøke landet mellom november og februar, når det er på sitt tørreste. Mellom november og april er det også høysesong for klatring. Selv om det er mulig å klatre Kamerunfjellet året rundt er dette den beste tiden å klatre på fordi utsikten vil være langt klarere enn i løpet av regnsesongen. På en annen side kan du bli overrasket av harmattan, en varm vind som blåser sand fra Saharaørkenen, i løpet av sommersesongen. Denne vinden kan også føre til veldig uklart sikte samt at fly og ekskursjoner blir kansellert. Fortsatt vil vi generelt anbefale at du drar til Kamerun i løpet av sommersesongen, fordi nedbøren du vil oppleve i løpet av regnsesongen er såpass voldsomt og sannsynlig at det vil påvirke turen din betraktelig.

Mynteenhet: I Kamerun brukes det sentralafrikanske franc (CFA/XAF). Husk at kontanter blir foretrukket framfor kort og at du burde ta med Euro (EUR) eller Amerikanske Dollar (USD) som du kan veksle til kontanter. Minibanker er ikke veldig vanlig i mindre byer.

Interessante fakta
Kamerun er et meget eksotisk land som de fleste utenfor Afrika vet relativt lite om, men det finnes mange spennende ting om landet mann kan lese seg opp på.
 1. Kamerun har fått navnet sitt fra Rio de Camarões (rekeelven), som var navnet portugisiske oppdagere ga Wouri-elven når de kom til landet i det 15. århundret.
 2. Det offisielle språkene i Kamerun er Engelsk og Fransk, men landet er også hjem til omtrent 230 andre språk.
 3. Blir man invitert hjem til noen i dette landet burde man ta med seg frukt, whisky eller vin.
Festivaler
Det er vanskelig å finne et mer festlig, multikulturelt og flerspråklig land enn Kamerun og alle stammene, uansett om de er små eller store, er veldig dedikerte til festivalene sine. De siste tiårene har mange av disse feiringene blitt veldig populære og hundrevis av mennesker fra hele verden kommer for å se dem.
 • Ngondo Festivalem (desember) – Dette er en feiring som blir holdt for å vise frem kunsten og kulturen til Sawa folket, som for det meste bor i landets kystområder. Den blir holdt i byen Douala hvert år, ved Wouri-elven. Festivalen er en vidunderlig måte å se hvordan gatene blir tatt over av dans, sang og vennskapelige konkurranser som kanokappløp. De fem stammene som utgjør Sawa folket samles også for å feire vannguden Myengu, som de takker for beskyttelse. Bare medlemmer av Sawa folket kan delta i konkurransen, men å være i publikum er minst like gøy.
 • Le Kolatier (October, annethvert år) – Musikkelskere burde definitivt få med seg denne festivalen, som også blir kalt for det ‘Afrikanske musikkmarked’. Den finner sted i byen Doula og samler de beste Afrikanske musikerne i regionen. Artistene kommer sammen for å samarbeide om å fremføre en slags feiring av områdets livlige musikk. Du kan også delta i interaktive aktiviteter som seminarer, workshops og messer.
 • Nyem-Nyem festivalen (juli) – Denne feiringen blir avholdt i byen Ngaoundéré, en by i Adamawa området, for å minnes opposisjonsbevegelsen til Nyem-Nyem folket mot den tidligere tyske kontrollen i landet. Utallige lokale går i gatene for å vise sin støtte til de som kjempet for landets uavhengighet. Anledningen blir markert med forskjellige danser som blir framført i tradisjonelle antrekk.

Se våre reiser til dette reisemålet