Skreddersy din ferie nå!

Oversikt

Engelsktalende, lignende kultur, godt organisert...er ikke en tur til Nord-Amerika litt, vel, tam og kjedelig? Nei, mener vi.

Hvis du leter etter et episk reisemål, har du gjort det riktige valget. Området som dekker USA og Canada er et sted for mystiske reiser, imponerende landskap, og utenfor de store dominerende byene finner du rå villmark.

US National Parks er ansvarlig for over 400 beskyttede områder, inkludert Yellowstone (den eldste parken i Nord-Amerika) og Alaskas Wrangell St-Elias (den største nasjonalparken, faktisk større enn Sveits). Og nord for 49. breddegrad finner du endeløse ødemarker, hjem til bjørn, elg - hvor det meste kun er tilgjengelig via sjøfly.

Med så store områder, bør din første utfordring være tid og hvordan komme deg rundt? Innenlandsflyvninger i USA & Canada bør ikke koste all verden og de fleste flyselskaper som er med i en allianse (One World, Skyteam eller Star Alliance) vil kunne gi deg mange mulige mellomlandinger på reiseruten hvis du planlegger reisen godt nok. Dette er fordi de fleste billettene er basert på flylengdesystemet.
Men for å kunne oppleve det ekte og genuine Nord-Amerika er det tydelig at landeveien lokker (eventuelt med tog). REISEbazaar tilbyr togreiser med Amtrak og Canadian Rail samt svært gode leiebilpriser og bobiler.

Noen av de beste reisene går langs kysten, som fergeturen gjennom Alaskas «Inside Passage», et historisk cruise fra gullalderen i Klondyke og muligheten til å se hval underveis.
Når du har fått transporten på plass, er det på tide å plukke ut høydepunktene for turen. Du trenger måneder hvis du skal ta med deg alt på kontinentet. Så fokuser på deler som f.eks. fra kyst til kyst, Route 66, Californias Pacific Highway eller vestkysten av Canada. Andre områder som kan friste deg er Great Lakes, New England, Florida & the Keys.

Hvis tiden tillater det, prøv å møte noen av urbefolkningen i Nord-Amerika også. I den sørlige delen av USA holdes gamle tradisjoner fortsatt i hevd (prøv New Mexico). I Canada er det en sterk bevegelse av «First Nations» og her tilbys alt fra «home-stays» til inuitledede villmarkscruise. En opplevelse som vil vare lenge som et minne fra turen.

Så hva venter du på? REISEbazaar finner din drømmereise til Nord-Amerika

Nord-Amerika blir ofte sett på som ganske homogent sammenlignet med andre kontinenter – men dette er svært misvisende. Vest til øst så er det seks tidssoner på fastlandet alene (mens Hawaii er ytterligere to timer bak), og nord til sør strekker kontinentet seg fra polarsirkelen til de svulmende sumpene i Everglades. I mellom er ruvende fjellkjeder, en av jordens varmeste ørkener, store skoger og kystlinjer i Stillehavet, Atlanterhavet og Mexicogolfen. Med andre ord, når det gjelder å finne den beste tiden å reise til Nord-Amerika, så er svaret hele året.

Vennligst se landsbeskrivelsene da den beste tiden og værforhold varierer fra område til område.

Amerikanske dollar og kanadiske dollar. Kanadiske dollar er generelt ikke akseptert i USA, samme som at amerikanske dollar sjeldent blir akseptert som betalingsmiddel i Canada.

Vennligst se landsbeskrivelsene da myntenheten og tipskotyme varierer fra område til område.

For å utforske det gigantiske landene som USA og Canada er, må man definitivt oppleve noen av de mest kjente festivalene som arrangeres.

 • Mardi Gras, New Orleans, USA, januar & februar
 • Burning Man Festival, Black Rock City, USA, augst & september
 • Albuquerque International Balloon Fiesta, Albuquerque, USA, oktober
 • Coachella Valley Music and Arts Festival, Indio, USA, april
 • Sundance Film Festival, Park City, USA , januar
 • Taste of Chicago, Chicago, USA, juli

 • Montreal Jazz Festival, Montreal , Canada, juni/juli
 • Winterlude, Ottawa og Gatineau, Canada, februar
 • Celebration Of Light, Vancouver, juli & august
 • The Ex, Toronto, Canada, august
 • Pride Toronto, Toronto, Canada, juli
 • Folklorama, Winnipeg, Canada, juli & august
 • Just For Laughs, Toronto, Canada, september

Flere tips, festivaler og høytider finnes i beskrivelsen for hvert land.

Se våre reiser til dette reisemålet