Skreddersy din ferie nå!

Oversikt

Med sine mer enn 17 000 øyer er selvsagt Indonesia blant verdens beste og mest spennende destinasjoner for dykkere. Her finner du da også noen av de mest kjente områdene for dykkere, og med så mye å velge mellom er det umulig å velge et sted.

Indonesia er derfor en destinasjon du kommer tilbake ofte uten å oppleve samme type dykking. Indonesia er et mekka for liveaboard muligheter og med så mange øde steder og litt dårlig utbygd infrastruktur kan det fort bli komplisert og kostbart å utforske de mange mulighetene som finnes.Indonesia er da derfor også den destinasjonen med flest muligheter blant våre tilbud. DYKKEbazaar har til enhver tid over 50 ulike liveaboard og landbaserte dykkeforslag og avganger til nettopp Indonesia.

En av de mest kjente dykkestedene i Indonesia er Raja Ampat, som ligger i Vest-Papua. Dette området er kjent for sitt rike marine liv, med over 1500 forskjellige fiskearter og over 600 ulike korallarter. Dykkere kan forvente seg å se alt fra små nudibranchs til store mantarokker og haier. I tillegg er Raja Ampat også kjent for sine fantastiske undervannslandskap, med bratte vegger, grotter og huler som gir en spektakulær opplevelse.
Et annet populært dykkested er Komodo nasjonalpark, som er hjem til den ikoniske Komodo-dragen. Dykkeområdene her er like imponerende som dyrene som lever på land, med klare vann og rikt marint liv. Dykkere kan forvente seg å se alt fra haier og skilpadder til fargerike nudibranchs og fisk i alle størrelser og former. Det er også mulighet for å dykke på vrak fra andre verdenskrig i området, noe som gjør opplevelsen enda mer spennende.

DYKKEbazaar tilbyr liveaboard cruise i samarbeid med Extra Divers, Aggressor Fleet, Wallacea Dive Cruises, Pindito og andre aktører samt en rekke landbaserte dykkepakker over hele Indonesia.

Indonesia er kjent som en av verdens beste dykke destinasjoner med et rikt og variert havliv. Men når er egentlig den beste tiden på året å dykke i Indonesia?

Svaret på dette spørsmålet vil avhenge av hvor i Indonesia du ønsker å dykke. Generelt sett kan man dykke i Indonesia hele året, men det er noen faktorer du bør ta hensyn til når du planlegger dykketuren din.
For eksempel, er det enkelte områder i Indonesia som er mer utsatt for regn og dårlig vær i løpet av noen måneder i året. Dermed kan det være lurt å unngå disse områdene i disse månedene.

Et annet viktig aspekt når det kommer til dykking i Indonesia er vanntemperaturen. Generelt sett er vanntemperaturen mellom 27-30 grader Celsius året rundt. Men det finnes noen områder som kan ha kaldere vann i løpet av noen måneder, og det kan derfor være en god idé å undersøke dette på forhånd.

Hvis du ønsker å oppleve det beste av det beste når det kommer til dykking i Indonesia, så er det anbefalt å besøke områdene mellom april og november. Dette er perioden med tørt og roligere vær i Indonesia, og det er også i denne perioden de fleste dykker destinasjoner har best sikt og mest variert marinliv.

Sørg for å undersøke værforholdene og vanntemperaturen, samt hvilken tid på året som er best for det marine livet du ønsker å oppleve. Ved å gjøre dette vil du øke sjansene for en minneverdig dykketur i Indonesia.

Vanntemperatur: Kan variere mye (Komodo kan til tider ha kalde vannlag ned mot 20ºC), eller ligger det normalt mellom 26-28ºC. For mer detaljert og områdebestemt oversikt over vanntemperaturer er det lurt å sjekke denne nettsiden, vanntemperaturer Indonesia.

Myntenhet: I Indonesia brukes det Rupiah (Rp) og 1 Rp = 100 sen. Du kan bruke kredittkort på de fleste hotellene og restaurantene i landet i tillegg til i de største byene. Skal du reise til mindre landsbyer eller provinser burde du derimot alltid ha med deg kontanter.
FreeCurrencyRates.com
Tips: Det er ikke forventet at du tipser et visst prosentbeløp, men hvis du er tilfreds med betjeningen og det ikke allerede er blitt lagt til en serviceavgift, kan du legge igjen 5000 Rp, 10% eller mer (dette blir for eksempel forventet i Bali). De fleste hotell og restauranter vil legge til 21% på regningen for skatt og service (også kjent som ‘plus plus’).  Du kan også gi en

Dykkereiser til Indonesia har økt i popularitet de siste årene på grunn av landets fantastiske undervannsverden. Her er noen fakta om dykkereiser til Indonesia:

  1. Indonesia har over 18 000 øyer og anses som verdens største øyrike, med noen av de mest varierte dykkeområdene i verden.
  2. Landet har over 20% av verdens korallrev, og det finnes en utrolig mengde dyreliv å oppdage under vann.
  3. Indonesias mest kjente dykkeområder inkluderer Raja Ampat, Komodo nasjonalpark, Bunaken og Wakatobi, som alle er kjent for sin eksepsjonelle skjønnhet og dykkeropplevelser.
  4. Raja Ampat, som ligger i Vest-Papua, er spesielt kjent for sin uovertrufne korall- og fiskebestand, og har blitt kåret til verdens beste dykkested av flere dykkemagasiner.
  5. Komodo nasjonalpark, som er hjemmet til komodovaraner, har også imponerende korallrev og over 1000 arter av fisk å oppdage.
  6. Wakatobi, som ligger i Sør-Sulawesi , er kjent for sin uberørte natur og et utrolig bredt spekter av koraller og fisk.

Dykkere som reiser til Indonesia vil oppleve en fargerik og mangfoldig undervannsverden. Indonesia er kjent for sin makrofotografering, hvor det er mulig å se noen av de minste og mest unike skapningene under vann. Fra sjeldne pigghuder og nudibranchs til store mantarokker og haier, vil du ikke bli skuffet over den varierte dyrelivet som kan oppleves i Indonesias farvann. Indonesia tilbyr også muligheten til å dykke på noen av verdens mest berømte vrak, inkludert USS Liberty i Tulamben og den japanske vrak i Bali.

 

 

Destinasjonen er kjent for? Indonesia er etter vår mening den beste helhetlige destinasjonen i verden (kanskje med unntak av vrakdykking). Farvannet rundt øyriket har ikke mindre enn 3500 ulike arter registrert. Her finenr du alt fras pygme sjøhester og stimer av hammerhai og manta rokker, mola mola, blekksprut, morene åler, skilpadder, delfiner, frogfish, og nakensnegler i alle former og farger. I tillegg er det enorme mengder av koraller.
Ikke fullt så god for: Skal det være noe må det være vrak, utolver det finnes stort sett alt.
Sikt: Varierer avhengig av næringsinnholdet i vannet men du kan oppleve maneg steder +35m sikt under gode forhold.
Strømforhold: Kan til tider være meget utfordrende så sjekk de lokale forholdene på valgt destinasjon.

 

Se våre reiser til dette reisemålet