Dykking Indonesia

Med sine mer enn 17 000 øyer er selvsagt Indonesia blant verdens beste og mest spennende destinasjoner for dykkere. Her finner du da også noen av de mest kjente områdene for dykkere, og med så mye å velge mellom er det umulig å velge et sted.
Indonesia er derfor en destinasjon du kommer tilbake ofte uten å oppleve samme type dykking. Indonesia er et mekka for liveaboard muligheter og med så mange øde steder og litt dårlig utbygd infrastruktur kan det fort bli komplisert og kostbart å utforske de mange mulighetene som finnes.Indonesia er da derfor også den destinasjonen med flest muligheter blant våre tilbud. DYKKEbazaar har til enhver tid over 50 ulike liveaboard og landbaserte dykkeforslag og avganger til nettopp Indonesia. Her kan du velge alt fra enkle dykkeforhold i Wakatobi utenfor Sulawesi eller til kanskje en av verdens mest luksuriøse liveaboard båter WAOW, her er noe for enhver smak og lommebok (heldigvis).
Indonesias dykkeperler
er mange og litt avhengig av hva man ønsker men områdene kan enkelt deles inn i Sulawesi (med Lembeh, av de fleste regnet som verdens makro hovedstad sammen med Ambon), Raja Ampat med sin enorme artsvariasjon er den uslåelig, Komodoøyene med sine aggressive og kjøttetende øgler men kjent for sine utrolige strømdykk. Dette er bare noen få de mange mulighetene som denne fantastiske destinasjonen kan tilby.
DYKKEbazaar tilbyr liveaboard cruise i samarbeid med Extra Divers, Aggressor Fleet, Wallacea Dive Cruises, Pindito, WAOW og andre aktører samt en rekke landbaserte dykkepakker over hele Indonesia.

Dykking i Indonesia

Beste tid for regionen: Siden Indonesia dekker et enormt område med mer enn 17 000 øyer og flere klimasoner er det ingen "rett" årstid man skal eller ikke skal reise. Sjekk derfor våre dedikerte regionssider for dykking i Indonesia (Sulawesi, Ambon, Raja Ampat, Papua, Wakatobi, Komodo og Bali).
Destinasjonen er kjent for? Indonesia er etter vår mening den beste helhetlige destinasjonen i verden (kanskje med unntak av vrakdykking). Farvannet rundt øyriket har ikke mindre enn 3500 ulike arter registrert. Her finenr du alt fras pygme sjøhester og stimer av hammerhai og manta rokker, mola mola, blekksprut, morene åler, skilpadder, delfiner, frogfish, og nakensnegler i alle former og farger. I tillegg er det enorme mengder av koraller.
Ikke fullt så god for: Skal det være noe må det være vrak, utolver det finnes stort sett alt.
Vanntemperatur: Kan variere mye (Komodo kan til tider ha kalde vannlag ned mot 20ºC), eller ligger det normalt mellom 26-28ºC
Sikt: Varierer avhengig av næringsinnholdet i vannet men du kan oppleve maneg steder +35m sikt under gode forhold.
Strømforhold: Kan til tider være meget utfordrende
så sjekk de lokale forholdene på valgt destinasjon.
Se vår destinasjons video fra Raja Ampat:
© Wedive.no med Vidar Skaalevik & Siv Pedersen
Go To Top