Dykking Oman

Oman er en noe spesiell dykkedestinasjon og hvor et av de enste steder i verden hor du faktisk har muligheten til å dykke i tareskog og samtidig ha forholdsvis varmt vann. Med enorme ørkenområder og en rik og historisk kultur, har Sultanatet Oman bygget seg opp de siste årene til en mer og mer populær destinasjon. Oman var omtrent hermetisk lukket for utenomverdenen helt frem til 70-tallet, men er nå et av de mest stabile og interessante landene i Midt-Østen. Omans kyst er mer eller mindre uutforsket og dykking foregår primært rundt 3 områder av det langstrakte landet.
DYKKEbazaar tilbyr landbasert dykking ut fra hovedstaden Muscat hvor vi samarbeider med Extra Divers og Sifawy Boutique Hotel. Oman passer utmerket tilogmed som en langweekend destinasjon med blanding av dykking og utforskning av landets fascinerende historie og tradisjoner. DYKKEbazaar tilbyr også liveaboard avganger i sør og ut fra Salalah med Extra Divers og Oman Aggressor samt rundt nordspissen av Oman og Musandam regionen med Oman Aggressor
Dykking i Oman

Beste tiden å dykke Oman:
for dykking i tareskog og koraller rundt Salalah er det best i perioden juni-sept, men ellers er den beste dykkingen i perioden okt-mai med rolig vannforhold og varmere vann. Beste tiden for hvalhai er sep & okt, mens nov er beste tiden for å kanskje se knølhval. Sommermånedene er normalt sett ekstremt varme og stor oppvekst av plankton.
Hva er Bonaire kjent for? tareskog i området rundt Salalah, vrakdykking, makro, hard og bløt koraller, murene, hval, skilpadder, rokker og delfiner
Sikt: gjennomsnittlig fra 15-30m men mye avhenger av plankton oppblomstring i vannet i perioder, men dårligere sikt betyr mer liv i havet.
Dykkeforhold: kort vei fra Europa og normalt lett dykking med lite strøm gjør Oman til en meget attraktiv destinasjon.
Vanntemperatur:  avhengig av sesong og område og varierer fra 19-28ºC og i Salalah helt ned mot 13ºC på det kaldeste
Strøm: Svak eller ingen
Les også artikkel fra våre ambassadører Vidar Skålevik & Siv Pedersen som besøkte
Oman i mai 2016 og laget denne rapporten!
Se vår destinasjons video fra Oman:
© Extra Divers
Go To Top