Skreddersy din ferie nå!

Oversikt

Å dykke i Oman er en opplevelse du vil huske for alltid. Oman er kjent for sin uberørte skjønnhet både over og under vann. Med sitt fantastiske klare vann, rike marine liv og fascinerende undervannslandskap, er det ikke rart at Oman er blitt en av de mest populære destinasjonene for dykkere over hele verden. I denne artikkelen vil vi utforske de skjulte perlene i Oman og hva som gjør denne destinasjonen så spesiell for dykkere. Velkommen til dykkernes paradis i Oman!

For dykkere som ønsker en unik dykkeopplevelse, er Oman et utmerket valg. Det er ikke bare det kritthvite sandstrendene og det klare vannet som gjør Oman til et populært reisemål, men også det rike marine livet som tiltrekker seg dykkere fra hele verden. Oman har et imponerende utvalg av undervannslandskap, inkludert høye klipper, korallhager og rev, noe som gjør det til en perfekt destinasjon for alle typer dykking.

Hvor er de beste dykkestedene i Oman?
Oman har noen av de mest fantastiske dykkestedene i verden. Landet har over 3000 km kystlinje og et rikt marint liv som tiltrekker seg dykkere fra hele verden. Her er noen av de beste dykkestedene i Oman.

 • Musandam-halvøya: ligger i den nordlige delen av Oman og er kjent for sin fantastiske fjordlandskap. Dykking her gir deg muligheten til å se stimer av fargerike fisker, haier, delfiner og hvaler, samt spekkhuggere.
 • Daymaniyat-øyene: er en gruppe på ni øyer som ligger i området mellom Muscat og Barka. Dykking her gir deg muligheten til å se korallrev og en rekke forskjellige marine arter, inkludert havskilpadder, delfiner og haier. Vanligvis store ansamlinger av hvalhai rundt øyene i perioden juli – september.
 • Fahal Island: ligger like utenfor Muscat. Dykking her gir deg muligheten til å se en rekke forskjellige marine arter, inkludert haier, skilpadder og fargerike fisker.
 • Al Munassir Wreck: ligger i nærheten av Muscat og er et imponerende vrak som er blitt et populært sted for dykking. Vraket er hjem til et rikt marint liv og du kan se alt fra barracudaer til murener og haiarter.
 • Mirbat: er en by på sørkysten av Oman og et flott sted for dykking. Her kan du se fargerikt korallrev og en rekke forskjellige marine arter, inkludert skilpadder, delfiner og haier.
 • Salalah: er en flott destinasjon for dykking i Oman. Selv om det ikke er like kjent som Musandam-halvøya eller Daymaniyat-øyene, har Salalah også en rekke fantastiske dykkesteder. Dette inkluderer:
  • Taqah Bay: er et flott dykkested i nærheten av byen Taqah. Her kan du se en rekke forskjellige marine arter, inkludert haier, delfiner og enorme krabber.
  • Al Haffa Beach: er et flott sted for dykking og snorkling. Her kan du se fargerikt korallrev og en rekke forskjellige fisker.
  • Mughsayl Beach: er en vakker strand med krystallklart vann og flotte korallrev. Det er et flott sted for både dykking og snorkling.
  • Al Mughsail Wrecks: er et imponerende vrak som ligger like utenfor Mughsayl Beach. Vraket har blitt et populært sted for dykking og hjem til et rikt marint liv.
  • Al Baleed Archaeological Site: ligger like ved Salalah og er et flott sted for dykking og snorkling. Her kan du se restene av en gammel by som ble bygget under islamsk tid. I tillegg til å utforske de historiske ruinene, kan du også se en rekke forskjellige marine arter, inkludert haier og skilpadder.

Oman har et rikt og variert dyreliv, og dykking i Oman gir deg muligheten til å oppleve det på nært hold. Enten du er en erfaren dykker eller en nybegynner, vil du finne dykkesteder som passer for deg. Med fantastiske fjordlandskap, vakre korallrev og imponerende vrak, er Oman virkelig en dykkers paradis. Så hva venter du på? Ta med deg dykkerutstyret ditt og oppdag de skjulte perlene i Oman!

Beste tiden å dykke Oman: for dykking i tareskog og koraller rundt Salalah er det best i perioden juni-sept, men ellers er den beste dykkingen i perioden okt-mai med rolig vannforhold og varmere vann. Beste tiden for hvalhai er sep & okt, mens nov er beste tiden for å kanskje se knølhval. Sommermånedene er normalt sett ekstremt varme og stor oppvekst av plankton

Average sea temperatures in Salalah, Oman
Myntenhet: I Oman benyttes omansk rial (OMR) = 1000 baisa 
Utenlandsk valuta kan veksles i banker, på vekslingskontorer på hoteller og flyplassen. Kredit kort kan brukes i større butikker og hoteller, og i økende grad i soukene. De fleste bankene har minibank.
FreeCurrencyRates.com
Tips: I Oman er det ikke vanlig å gi tips, men det er akseptabelt å gi tips dersom du er fornøyd med servicen. Hvis du velger å gi tips, anbefales det å gi 10-15% av regningen eller en liten sum til enkeltpersoner som har gitt deg god service, som for eksempel hotellansatte eller taxisjåfører. Det er viktig å huske at tips ikke er obligatorisk, men det kan være en fin gest for å vise takknemlighet for god service
 • Hoteller – Det er vanlig å gi 10% på dyrere hoteller.  
 • Restauranter – det er vanlig på dyrere restauranter å gi 10% ellers kan man runde opp til nærmeste til neste rial.
 • Taxi – I taxier kan man runde opp til nærmeste rial eller legge igjen veksle pengene.

Interessante fakta:
Oman er et land med en rik historie og kultur, og det er mange interessante fakta om landet. Her er noen av dem:

 • Oman har en av de eldste uavbrutte regjeringene i verden. Sultanatet Oman har vært styrt av sultaner i over 250 år.
 • Oman er kjent for sin frankincense (røkelse). Det er en av de viktigste eksportvarene og var en gang like verdifull som gull.
 • Ras Al Jinz, som ligger i Oman, er hjem til en av de største hekkeplassene for sjøskilpadder i verden.
 • Oman har en av verdens største sanddyner, kalt Rub al-Khali.
 • Det er mer enn 500 forskjellige dyrearter som finnes i Oman, inkludert leopard, hyene, krokodille og sjakal.
 • Oman har en av de mest imponerende moskeene i verden, Sultan Qaboos Grand Mosque, som har en stor Swarovski-krystallkronelysekrone som veier 8,5 tonn.
 • Landet er kjent for å ha noen av de vakreste strendene og fjellene i verden, inkludert Jabal Shams, som er det høyeste fjellet i Oman.
 • Det blir ikke solgt CocaCola produkter i landet bare Pepsi produkter.
 • Man må ha lisens for å få kjøpe alkohol, på samme måte som «driver license».

Med sin fascinerende kultur, vakre landskap, og unike historie, er Oman et eventyrland på de Arabiske halvøya. Fra festivaler og tradisjoner til vakre strender og fjell, har Oman noe å tilby for alle. Besøk landet i den beste tiden av året, fra november til mars, og opplev den gjestfrie kulturen og den vakre naturen selv. Husk å pakke tilsvarende for værforholdene, og nyt en reise full av oppdagelser og opplevelser.

Festivaler:
Oman er kjent for å ha en rik kulturell arv og et variert utvalg av festivaler som feirer landets tradisjoner og historie. Her er noen av de viktigste festivalene i Oman:

 • Muscat Festival - Dette er en av de mest populære festivalene i Oman som finner sted hvert år i januar og februar. Festivalen er en feiring av landets kultur og historie, og inkluderer musikk, dans, mat og kunstutstillinger.
 • Salalah Festival - Dette er en annen viktig festival i Oman som finner sted i sommermånedene fra juni til september. Festivalen er kjent for å feire landets monsunsesong med konserter, matboder og fargerike parader.
 • National Day - Nasjonaldagen i Oman feires hvert år 18. november for å markere landets uavhengighet fra Portugal i 1650. Festivalen inkluderer lokale parader, kulturelle arrangementer og fyrverkeri.
 • Ramadan - er en hellig måned i den islamske kalenderen og feires over hele Oman med bønn, faste og velgjørenhet. Mange restauranter og kafeer tilbyr spesielle måltider kaltiftar og suhoor under denne måneden, og det er en flott tid å lære mer om den muslimske kulturen i Oman.

Uansett hvilken festival du velger å besøke, vil du oppleve den varme og gjestfrie kulturen i Oman på sitt beste. Det er en flott måte å bli kjent med landets historie og tradisjoner på, og samtidig ha det gøy og feire med lokalbefolkningen.

DYKKEbazaar tilbyr landbasert dykking ut fra hovedstaden Muscat hvor vi samarbeider med Extra Divers og Sifawy Boutique Hotel. Oman passer utmerket tilogmed som en langweekend destinasjon med blanding av dykking og utforskning av landets fascinerende historie og tradisjoner. DYKKEbazaar tilbyr også liveaboard avganger i sør og ut fra Salalah eller i nord rundt Musandam halvøya.

Hva er Oman kjent for?
tareskog i området rundt Salalah, vrakdykking, makro, hard og bløt koraller, murene, hval, skilpadder, rokker og delfiner
Sikt: gjennomsnittlig fra 15-30m men mye avhenger av plankton oppblomstring i vannet i perioder, men dårligere sikt betyr mer liv i havet. Beste sikten er i vintermånedene mellom oktober – mai hvor det er normalt sett sikt opp mot 30m (men kaldt vann så anbefalt 5mm våtdrak i denne perioden).
Dykkeforhold: kort vei fra Europa og normalt lett dykking med lite strøm gjør Oman til en meget attraktiv destinasjon.
Strøm: Svak eller ingen

Se våre reiser til dette reisemålet