Skreddersy din ferie nå!

Oversikt

Når man reiser til Marokko føles det som man går inn i en annen verden, med uberørte landskap, gamle byer og flere hundre år gamle skikker – et land med svimlende mangfold, ekstraordinære fjellkjeder, vakre ørkener og en hyggelig & varm befolkning.
Enten du ønsker et nervepirrende eventyr, et luksuriøst opphold, et laid back & sjarmerende himmelrike, et kulturelt & historisk paradis eller en shoppingreise du sent vil glemme, er Marokko destinasjonen for deg!

Marokko har vært fascinert av reisende i århundrer, noe som gjør dette eksotiske reisemålet til en av de mest populære i verden. Fra sin kultur, en fantastisk sammenslåing av arabisk og afrikansk påvirkning, til sin betagende mangfoldige natur, lever Marokko absolutt opp til sitt rykte som en av Afrikas perler.

Det er en mengde steder og historiske attraksjoner å besøke. Besøk gravene til de gamle kongelige ved Saadiangravene, observer lokale skikker i Djemaa el Fna eller nyt landets mange naturlige underverker ved de fantastiske Todra- og Dadesjuvene i Atlasfjellkjeden. Enten topptur til til et Atlasfjell, en spasertur gjennom labyrinten som er en marokkansk basar eller å lære å lage noen retter fra fantastiske marokkanske kjøkkenet, vil besøkende ikke bli skuffet over alle aktiviteter som tilbys.

Det er absolutt ingenting kjedelig med Marokkos geografi heller. Med ørkener, fjell og strender har hver region sine egne egenskaper og appell. Mange områder har til og med sitt eget mikroklima som gir en interessant og variert reise gjennom landet.

Marokkanere er ekstremt gjestfrie mennesker. Turister, spesielt de som reiser alene, vil oppdage at lokalbefolkningen er ivrige etter å føre en vennlig samtale, bryte brød og til og med invitere deg hjem for en tradisjonell middag med couscous og grillet kjøtt.

Høydepunkter
 • Atlasfjellene – Nord-Afrikas største fjellkjede, huser noen av Marokkos mest spennende og vakreste regioner. Fjellkjeden er en historisk og fysisk barriere mellom de nordlige slettene og før-Sahara, fylt mer berberbefolkede daler – langt fra landets urbane liv. Området er en av Nord-Afrikas beste trekking destinasjoner, her vil den uformelle dagvaderen og den seriøse fjellklatreren finne en rute som passer for dem. Ikke langt fra travel Marrakech ligger Toubkal Nasjonalpark, hjemmet til imponerende Jebel Toubkal og mange landsbyer hvor det ser ut som tiden har stått stille.
 • Keiser byene, Rabat, Meknes, Fez & Marrakech – er alle kjent som keiserbyer og har alle på et tidspunkt i Marokkos historie vært hovedstad, Rabat er den nåværende hovedstaden. Den eldste er Fez, som ble etablert som hovedstad i det nittende århundre under Sultan Idriss II, tippoldebarnet av profeten Muhammad. Etter hans fall overtok Almoravides og Marrakech ble deres hovedstad, men Fez er og forblir en viktig by og har vært hovedstad to ganger under forskjellige herskere. Almohads tok kontroll i det 12 århundre og bygget en ny by, Rabat. Rabat var hovedstad frem til den beryktede sultanen Moulay Ismael, av Meknes tok over kontrollen av landet – men dette var ikke slutten for Rabat, for byen ble igjen hovedstad under det franske protektoratet som begynte i 1912. Det er mildt sagt mye historie i disse flotte byene og alle er verdt et besøk.
 • Sahara – spredt over 9 millioner kvadratkilometer i Nord-Afrika ligger den store Sahara ørkenen, dette er den største sand ørkenen i verden og har en bemerkelsesverdig variasjon av mikroklima og plante- og dyreart samfunn. Fra Rødehavet i øst til Atlanterhavet i Vest, endrer Sahara seg fra store stein platåer til områder med bølgende sanddyner, dypt kuttede fjellkjeder og små grønne oaser.

Gjennomsnittstemperatur og nedbør for Marokko (Marrakech):
Måleenheter= ºC og mm/måned. Varmeste måned: juli (29ºC), Kaldeste måned: januar (13ºC) / Våteste måned: mars (6,1 mm) - Alle verdier basert på data innhentet i perioden 1985-2015.

Gjennomsnittstemperatur og nedbør for Marokko (Casablanca):
Måleenheter= ºC og mm/måned. Varmeste måned: august (24ºC), Kaldeste måned: januar (13ºC) / Våteste måned: november (31,1mm) - Alle verdier basert på data innhentet i perioden 1985-2015.
Hvordan er været?
Sommermånedene er fra juni til august og det er spesielt varm i Sahara ørkenen mens det er behagelige temperaturer langs Atlanterhavskysten, i byene Casablanca og Essaouria. Nordkysten og Riffjellene har et middelhavsklima med lange, varme og solrikedager. Under vintermånedene, november til februar er temperaturen i sør fortsatt mild men det kan bli overraskende kaldt på kvelden. Norddelen av Marokko har våte og overskyet vintre og Atlasfjellene kan være svart kalde og kan til tider har snødekkede topper helt frem til juli.

Beste tiden å besøke landet
Den beste tiden er på våren eller høsten (september til oktober), våren varer fra midten av mars til mai og det er behagelige temperaturer, frodig og grønt og en perfekt til for fjellvandring.

Myntenhet: i Marokko brukes det Marokkanske Dirham (MAD), på større hoteller, kjøpesenter, store butikker og fine restauranter kan man bruke kredittkort men ellers burde man ha kontakter.

Tips: det er vanlig å gi tips i Marokko,

 • Taxi – om man ikke har avtalt en pris på forhånd burde man runde opp.
 • Hotell – om bagasjen blir fraktet til rommet burde man gi 10 dirham per bag og rengjøringspersonalet burde få 100 dirham per uke.
 • Restauranter – om service gebyret ikke er inkludert i regningen er det vanlig å gå 10% av totalbeløpet i tips.


Festivaler                                                                                                                                       

Det er ingen mangel på feiringer og festivaler i Marokko året rundt, og turister kommer garantert til å snuble over en eller annen gatefest. Noen har et åndelig grunnlag, som Fes Festival of World Sacred Music, men de fleste er rett og slett en feiring av mennesker, kunst og kultur. Et godt eksempel er Marrakech Popular Arts Festival som fremhever landets beste utstillinger.

 • Imilchil Marriage Festival (september) – hvert år i september samles medlemmer av berbersamfunnene i Imilchil, i Atlasfjellene for å feire legenden om de to berberelskerne som druknet seg selv etter at deres foreldre forbød deres ekteskap. Imilchil Marriage Festival lar unge men og kvinner velge sine egne ektefeller og mange forlover seg under festivalen. Arrangementet er preget av sang, dans, festligheter og mest av alt kjærlighet.
 • Fez Festival of World Sacred Music (våren) – varer i 9 dager og består av et pakket program med flotte utendørskonserter. Denne festivalen er spennende da du aldri vet hva du får se eller høre – fra iranske whirling dervishes til mystics, Sufi sang til dansere fra hele verden. Konsertområdene inkluderer vakre Jnan Sbil Gardens, Bab al Makina og paraden går foran det kongelige palasset. Mellom alle de fantastiske konsertene vil det være lokal mat og drikke i de mange bodene i området.
 • Marrakesh Popular Arts Festival (sommer) – tiltrekker seg kunstnere og artister fra hele Europa. I tillegg til musikere og dansere, vil det være spåmenn, skuespillere, slangetemmere og flammeslukere. Hovedarrangementene finner sted i Djemma el Fna og i ruinene av El Badi palasset og etter solen går ned man må ikke gå glipp av underholdning på utsiden av byen vegger – når hundrevis av ryttere, kledd i tradisjonelle kjoler kommer dundrende forbi.
Interessante fakta
 • Byen Fez er på UNESCOS verdensarv liste
 • På en klar dag kan man se Marokko fra Spania
 • Det er leveren og ikke hjertet som er ansett som symbolet for kjærlighet i Marokko.


Se vår destinasjonsvideo fra Marokko

Copyright: Intrepid Travel

Se våre reiser til dette reisemålet