Skreddersy din ferie nå!

Oversikt

Drømmer du om å dykke blant hvaler, haier, lavastrømmer, dype daler og bratte vegger iblandet koraller? Da bør du legge turen til Réunion, en øy som ligger ligger på vestsiden av det Indiske hav, 700 km øst for Madagaskar og er en del av Mascarene øygruppen.

Her finner du noen av verdens beste dykkesteder med spektakulære lavastrømmer og et rikt marint liv.

Dykk ned i Reunions vulkanske dyp og utforsk fantastiske korallrev, interessante undervannslandskap formet av flytende lava – dette er kanskje noen av de tingene som gjør Reunion til et unikt reisemål for dykkere. Reunion ligger på vestsiden av det Indiske hav, 700 km øst for Madagaskar og er en del av Mascarene øygruppen.

Få steder i verden kan du finne så variert dykking innenfor et relativt lite område. Det meste av dykkingen foregår ut fra vestkysten av Reunion og de fleste dive sites ligger aldri mer enn 5-20 minutter med båt og de fleste av dykkene er forholdsvis lette (med noen få unntak)

Reunion Island er en interessant dykkedestinasjon, men mest fordi den har også ekstremt mye å tilby på land, og er deinitivt en drestinasjon som er verdt å besøke (gjerne da i kombinasjon med f.eks Mayotte, Mauritius eller Madagaskar). Det Reunion mangler av spennende og fargerike korallrev tar den igjen med utrolig bra sikt, skipsvrakene og en meget spennende topografi under vann. Alt dette gjør Reunion Island til en toppdestinasjon for dykking.

Reunion er preget av en vulkansk havbunn og et rikt rev med over 150 arter av koraller og 500 fiskearter med en rekke høydepunkter inkludert delfiner, 5 arter av skilpadder og knølhval, i sesongen. Djevelrokker, hvalhaier og spermhval er også av og til oppdaget i vannet rundt Reunion.

Reunion Island Natural Marine Reserve, opprettet i 2007, sikrer beskyttelse av en stor del av korallrevet på vestkysten av øya. Når du dykker her vil du kunne se mengder av fargerike fisker, delfiner, skilpadder, og hvis du kommer til riktig sesong, ha første rad til den majestetiske balletten til de mange hvalene som dukker opp utenfor kysten av Reunion... Et magisk øyeblikk du aldri vil glemme.

Hvor dykker du på Reunion?
Det meste av dykkingen på Reunion foregår på vestsiden av øya, men det er også mulig å dykke de villere strømmene på sør- eller østsiden av øya for å se bl.a gamle lavastrømmer under vann.
Dykking utenfor vestkysten av Reunion vil gi deg veggdykk, muligheter, korallhager, grotter og til og med noen skipsvrak (dog for dypt for vanlig sportsdykking). De fleste av dykkestedene er en 5-20 minutters båttur unna og er relativt enkle å dykke med unntak av noen få unntak som har sterkere strømmer.

 • Vestsiden av Reunion - Den vestlige, mer beskyttede siden har rikere skrånende korallrev med vulkanske buer, rifter og drop-offs og et bredt og variet liv på revet, inkludert faktisk bra makro, som krabber, reker, hummer, bløtdyr, sjøstjerner, nakensnegler, froskefisk, skorpionfisk, flere murene arter, nålefisk og sjøhester, og trompetfisk, avtrekkerfisk, kirurgfisk, snapper, sweetlips, abbor, strålefinnefisker, piggrokker, stimer av jacks og rovfisk, samt en og annen ørneskate. Det er fargerike havvifter og en rekke harde og myke koraller og svamper på denne delen av Reunion. Definitivt et sted du bør sørge for å få inn noen dykk. Fra Saint-Gilles får du til tilgang til en rolig solbelyst lagune med korallflater og sandbunn. Hvis du dykker utenfor Saint-Leu, kan du ta turen til det travle "Pointe au Sel" drop-off for å få øye på mye rovfisk. For å se lavastrømmene, ta turen til Saint-Pierre i sør eller Sainte-Rose i øst for dykkestedet "Anse des Cascades". Det er også noen interessante skipsvrak på vestsiden, inkludert Hai Siang, en gammel illegal fisketråler som ble senket i 1980 og som ligger på 55 meter (180 fot) og ergo ikke tigjnenglig for vanlig sportsdykking, og Antonio Lorenzo, på grensen liggende på 40 meter (136 fot).
 • Østsiden av Reunion - tar vanligvis støyten av passatvindene året rundt, så det er ofte røffere sjø på overflaten og revet her er mer utsatt og ergo ikke så rikt på korallformasjoner. Det er fortsatt et interessant sted å prøve noen dykk, med vulkansk terreng med dramatriske vertikale "drop-offs" og lavastrømmer og en god del liv under vann.

 

Den beste tiden for å dykke på Reunion er i perioden juni - november, men Reunion kan hele året. Vi anbefaler også mai-sept selv om vannet er kaldere, men du har da muligheten til å både se og høre knølhval under vann. Orkansesongen er okt-apr med høye vanntemperatur og dette er perioden hvor revet er på sitt beste, Nov & des er rolige måneder sammen med mai-jun. Dette er en bra dykke destinasjon hele året, men ønsker du å se knølhval er vinteren best (juni-oktober)

Average sea temperature in Saint-Paul, Reunion Island

 

Valuta & Myntenhet: Reunion er del av Frankrike og det benyttes EUR = 100 cents
FreeCurrencyRates.com
Tips: Det er faktisk ikke vanlig å gi tips på Reunion (og det er heller ikke forventet). 
 • Taxis - Hvis du føler det kan du alltids runde opp beløpet noe hvis du fikk god service
 • Hoteller - De fleste hoteller har inkludert et service gebyr på regningen
 • Restauranter - Ofte vil du se at det er en service charge inkludert, hvis ikke er det vanlig å runde opp med 10%. Det er ikke vanlig å gi tips på barer.

Festivaler
De fleste av helligdagene og festivalene på Reunion er av nyere dato og med fokus på det kulturelle som dans, musikk og teater. Takket være en forholdsvis stor internasjonal innflytelse på Reunion, betyr også at Reunion feirer en rekke utenlandske festivaler. Le Tempo festivalen er nå den største kunst festivalen på Reunion, men fransk kultur er heller ikke glemt og Bastille dagen feires fortsatt på Reunion.

 • Leu Tempo Festival – Ofte regnet som den beste av de mange festivalene på Reunion. Denne festivalen tiltrekker seg kunstnere og utøvere fra hele verden og med fokus på teater. Festivalen finner sted i og rundt Saint-Leu i mai måned hvert år.
 • Bastille Day – som ellers i Frankrike feires starten av den franske revolusjon og stormingen av Bastille den 14, juli 1789. Er du her under denne dagen anbefaler vi at du bor i enten Saint-Denis, Saint-Pierre eller Saint-Gilles hvor du vil kunne oppleve det meste fyrverkeriet og hvor festen fortsetter langt inn i de tidlige morgentimer.
 • Divali Festival – det er utrolig nok en forholdsvis stor gruppe av innvandrere fra India på Reunion og det er da ikke urimelig at den svært indiske høytiden Divali feires også her. Dette er den største indiske festivalen i løpet av året og er også kalt «lysets festival». Feiringen finner sted i november i og rundt Saint-Denis.
 • Guava Festival – kanskje den litt særeste av de mange festivalene på Reunion er denne festivalen til ære for denne frukten. Festen feires med stor gusto i de fleste landsbyer over hele Reunion med boder selgende alle mulige varianter og produkter med Guava so fokus. Den største feiringen finner sted i Plaubne-des-Palmistes med det største guava karnevalet. Festivalen finner sted i juni.
 • Detroncatisse Festival - feires i april og er dedikert til fiskeindustrien på øya. Det er mange aktiviteter å delta i, som fiskekonkurranser og matlagingskonkurranser med ferske fiskeretter.
 • Fête de la Musique - en musikkfestival som feires hvert år i juni. Denne festivalen er dedikert til musikk og lyd, og det er ingenting som kan sammenlignes med å oppleve musikalske talenter fra hele øya på samme sted.
 • Festival Liberté Métisse - en unik festival der øyas kreolske kultur feires. Det er kulturelle forestillinger, musikk og mat tilgjengelig, og det er en perfekt måte å lære om Reunions mangfoldige kultur og historie på.

Interessante fakta

 • Reunion Island ble første gang erobret av franske styrker i 1643 og fikk navnet Bourbon. og Frankrike etablerte sin første koloni. I 1793 ble navnet endret til Reunion Union.
 • Reunion var det første sted i verden som tok i bru EURO (mest fordi det ligger litt lenger øst enn resten av Europa).
 • Piton de la Fournaise er en aktiv vulkan på den østlige siden av Reunion og har hatt over 100 utbrudd siden 1640.
 • Til tross for at Reunion ligger nær det afrikanske kontinentet og i det Indiske hav er Reunion en del av EU og er et fransk oversjøisk territorium

Destinasjonen er kjent for: fantastisk sted for undervannsfoto, vrak (The Hai Siang på 55m), vegger, makro, koraller, rev fisk. delfiner, knølhval, en rekke haiarter og skilpadder.

Ikke så bra for: Egentlig ikke noe siden det er så stor variasjon fra store rovfisk, makro, vrak og et yrende sjøliv.

Sikt: Vanligvis meget bra og fra 30-40m er ikke uvanlig

Strømforhold: Enkelte dykkesteder kan ha sterk strøm, men de fleste dive sites er enkle uten strøm

Er det vanlig å se hai mens man dykker i Réunion? Reunion led av haiangrep på surfere fra 2010-2017 med en rekke fatale resultat. Okse- og tigerhaier har fått skylden, men ingen dykkere har noensinne blitt angrepet

Se våre reiser til dette reisemålet