Skreddersy din ferie nå!

Oversikt

Azorene er en av de beste destinasjonene for dykking i Europa. Med krystallklart vann og en imponerende marineliv er øygruppen en favoritt blant dykkere fra hele verden. Men før du dykker inn i en spennende dykkeopplevelse på Azorene, er det viktig å vite hva du kan forvente deg.

Først og fremst, er det viktig å velge riktig tidspunkt for å dykke på Azorene. Fra juni til september er været ideelt for dykking, med varmt vann og god sikt. Men selv utenom denne tiden er det fantastiske dykkemuligheter på Azorene året rundt.

Azorene har en rik marinebiologi med et stort antall fisker og andre sjødyr. Dykkerne kan oppleve alt fra hai og delfiner til skilpadder og sjøhester. Blant de mest populære dykkestedene på øygruppen finner du de vulkanske kratrene, som er hjem til et imponerende undervannsliv.

En av de beste dykkestedene på Azorene er det legendariske vraket av Dori, en portugisisk fiskebåt som sank i 1964. Vraket ligger på en dybde av 30 meter og er hjem til en rekke arter av fisk og koraller. For de som ønsker en mer utfordrende opplevelse, er det også mulig å dykke ned til en dybde på 60 meter og utforske vraket av en annen fiskebåt, Santa Maria dos Mártires.

En annen dykkeopplevelse du ikke vil gå glipp av på Azorene er dykking i området rundt øya Pico. Med en dybde på over 700 meter er dette området hjem til et stort antall pelagiske fisker, inkludert hai og tunfisk. I tillegg kan du oppleve den unike undervannslandskapet med vulkanske formasjoner og grotter.

Hva er de beste stedene å dykke på Azorene? Azorene er kjent for å være en av de beste destinasjonene for dykking i Europa. Med et rikt dyreliv og krystallklart vann er det ikke rart at så mange dykkere velger å utforske dette unike stedet. Her er noen av de beste stedene å dykke på Azorene:

 • Santa Maria Island - Denne øya er kjent for sine vulkanske formasjoner og fantastiske dykkemuligheter. Her kan dykkere oppleve alt fra små marine liv til store pelagiske fisker som tunfisk og haier.
 • Pico Island - Pico Island er et annet flott sted å dykke på Azorene. Med store skoger av kelp og krystallklart vann, er dette en favoritt blant erfarne dykkere. Her kan du se alt fra delfiner og hvaler til skilpadder og sjøhester.
 • São Miguel Island - Denne øya har noen av de beste dykkemulighetene på Azorene. Med fantastisk sikt og et variert marine liv, inkludert blekksprut og barracudaer, er dette et flott sted å utforske.
 • Terceira Island - Terceira har noen av de mest dramatiske dykkestedene på Azorene, med bratte klipper og undersjøiske grotter. Dette er et spennende sted å utforske for erfarne dykkere.
 • Flores Island - Flores er et flott sted å dykke for de som ønsker å se mer av det lokale marine livet. Her kan du oppleve alt fra sjøanemoner og sjøstjerner til store skilpadder og blekksprut.

Uansett hvilken øy du velger å dykke på, vil du oppleve en unik og spennende dykkeopplevelse på Azorene. Med så mange dykkemuligheter og et rikt dyreliv, vil du ikke bli skuffet over å velge dette fantastiske reisemålet for din neste dykkeferie.

Beste tiden å dykke på Azorene er fra mai til september, når vanntemperaturen stiger til 18-24 grader Celsius og siktbarheten er på sitt beste. Men selv om du besøker øyene utenom denne perioden, vil du fortsatt kunne oppleve fantastisk dykking. Vanntemperaturen holder seg på rundt 16-20 grader Celsius resten av året, og selv om siktbarheten kan være litt dårligere, vil du fortsatt kunne se et rikt dyreliv.

Average sea temperatures at Horta, Pico Island, Azores

Hvilken tid på året for å se spesielle marine dyreliv? - Azorene er en drømmereise for dykkere som ønsker å oppleve et unikt og variert dyreliv i det klare, varme vannet rundt øyene. Hvert år kan du se et utvalg av spesielle marine dyreliv, avhengig av når du besøker øyene. I denne artikkelen vil vi gi deg en oversikt over de beste tidene på året for å se spesielle marine dyreliv på Azorene.

Januar - Mars: Hvaler og Delfiner
På denne tiden av året kan du oppleve hvaler og delfiner som migrerer gjennom Azorene på vei til varmere farvann. Du kan se spekkhoggere, pukkelhvaler og delfiner som svømmer og leker i havet rundt øyene. Dette er en utrolig opplevelse som du ikke vil gå glipp av.

April - Juni: Hai og djevelrokker
På denne tiden av året kan du se hammerhai og manta ray som besøker Azorene. Disse majestetiske skapningene vil ta pusten fra deg når du ser dem svømme forbi deg. Husk å respektere dyrene og deres naturlige habitat

Myntenhet: I Azorene brukes det Euro (EUR). 1 EUR = 100 cents.
FreeCurrencyRates.com
Hvordan bestemmer man hvor mye man skal tipse i Portugal?
Generelt er det vanlig å gi et tips på mellom 5% og 10% av regningen. Dette gjelder for restauranter, barer og kafeer. Hvis du har fått ekstra god service, kan du selvfølgelig gi mer. Det er også vanlig å gi tips til frisører og taxisjåfører. En tommelfingerregel er å avrunde beløpet opp til nærmeste euro eller runde opp til det nærmeste tiendelstallet.
I noen tilfeller er tjenesten allerede inkludert i prisen, og det vil vanligvis være angitt på regningen. Dette er vanligvis tilfelle på hoteller og utflukter. Hvis det er inkludert, er det ikke nødvendig å gi et ekstra tips, men hvis du vil, kan du alltid gi litt ekstra for å vise takknemlighet for god service.

Tips på dykkreiser - Det er viktig å huske at tipping i Portugal ikke er like vanlig som i noen andre europeiske land. Vanligvis er det ikke forventet eller forpliktende å gi tips til dykker instruktører eller dykkeguider. Men dette betyr ikke at du ikke bør vise din takknemlighet for deres harde arbeid og dedikasjon.

Selv om tipping ikke er obligatorisk, kan det være en fin gest å gi litt ekstra til dykkerinstruktøren din hvis du har hatt en flott dykkeopplevelse. En god tommelfingerregel kan være å gi 10-15% av totalprisen på dykkeropplevelsen.

Husk at dykkerinstruktørene i Portugal jobber hardt for å gi deg den beste opplevelsen under vann, og en liten ekstra takk kan gå langt i å vise din takknemlighet.

Husk at tips ikke er obligatorisk, men det er en fin måte å vise takknemlighet for god service.

Interessante fakta

 • Den minste øya i Azorene er Corvo, som bare er 6.24 km lang og 3.99 km på sitt bredeste.
 • Vulkanen Ponta di Pico er rundt 2351 meter høy og er det høyeste punktet i Azorene og i hele Portugal.
 • Det bor ikke mange mennesker på Azorene, som til sammen har rundt 250,000 innbyggere.
 • Fantastisk undervannslandskap - Azorene har en vulkansk opprinnelse, og dette er tydelig i det fantastiske undervannslandskapet. Vakre klipper, grotter og undervannsbuer gjør hvert dykk til en unik opplevelse.
 • Rikelig med sjøliv - Azorene er kjent for å ha en overflod av sjøliv, inkludert delfiner, hvaler, haier, rokker,tunfisk og blekksprut. Det er også mange mindre arter å oppleve, som sjøstjerner, krabber og forskjellige typer fisk.
 • Året rundt-dykking - Med et mildt klima året rundt, kan du dykke på Azorene når som helst på året. Sommeren er den travleste tiden, men det er også flotte dykkemuligheter resten av året.

Festivaler

Det arrangeres en mengde festivaler på de forskjellige øyene i Azorene. Her vil du helt sikkert finne noe for enhver smak – alt fra religiøse festivaler hvor det pyntes i gatene og arrangeres parader til mer moderne festivaler med internasjonal musikk og kjente artister. 

 • Festa do Senhor Santo Cristo dos Milagres (São Miguel, femte søndag etter påske ) – Oversatt heter denne festiviteten ‘festivalen til Kristus’ mirakler’ og den finner sted i byen Ponta Delgada. Dette er den største religiøse feiringen i Azorene og alle gatene blir pyntet med blomsterdekorasjoner. I løpet av festivalen arrangeres det en parade hvor det bæres en statue av Jesus Kristus gjennom byen som til slutt blir returnert til klosteret i Esperança. I tillegg til den religiøse paraden vil du nok oppleve mer liv i byen og du kan også finne gateboder og tivoli.
 • Den hellige ånds festival (São Miguel, vanligvis 7 uker etter påske) - Denne festivalen, som også blir kalt Festa do Divino Espirito Santo, feires til ære for den tredje person i guddommen, og en heldig fattig person blir nevnt til dagens keiser eller keiserinne. Om man er så heldig at man blir kongelig for en dag blir man kronet og eskortert gjennom gatene til en lokal kirke, hvor det så blir avholdt en messe. Deltagerne drar deretter til et fellesrom hvor en spesiell ‘Hellig ånd suppe’ og en type søtt brød som heter Pao Doce blir servert. Etter dette måltidet kan du bli med på dans og bare nyte den gode stemningen.
 • Maré do Agosto festivalen (Santa Maria, slutten av august) – dette er en av de mest kjente og mer moderne festivalene i Azorene. Navnet betyr ‘Tidevannet i august’ og har fått navnet sitt fordi det ofte er høyt tidevann i Santa Maria på denne tiden av året. I løpet av feiringen blir det arrangert en mengde kulturelle aktiviteter på den lille stranden Praia Formosa,  og kjente navn fra både den nasjonale og internasjonale musikkverdenen tar vanligvis turen hit hvert år. Fordi det ofte kommer kjente artister til denne festivalen tiltrekker den seg tusenvis av yngre mennesker som sammen skaper den fantastiske atmosfæren som festivalen er kjent for.

Dykkeforhold på Azorene - Dykkeforholdene på Azorene kan være utfordrende på grunn av sterke strømninger, uforutsigbare værforhold og dype dykkersteder. Derfor er det viktig å være en erfaren dykker med god fysisk form og tilstrekkelig
Temperatur - Vannet rundt Azorene har en behagelig temperatur hele året, og holder seg vanligvis mellom 16 og 24 grader. Om sommeren kan temperaturen stige opp mot 26 grader, mens om vinteren kan den synke ned mot 14 grader. Selv om du kan dykke i Azorene året rundt, er sommermånedene de mest populære, da temperaturene er høyest og sjansen for regn er lavest.
Sikt & Strømforhold - Sikten i vannet rundt Azorene kan variere mye avhengig av området og tidspunktet på året. På grunn av de sterke havstrømmene som passerer gjennom øyene, kan det være redusert sikt på noen steder. Imidlertid er de fleste dykkestedene

Se våre reiser til dette reisemålet