Skreddersy din ferie nå!

Oversikt

Besøk en av de største lagunene i verden med et areal på 1100 km! Slapp av på en av de mange 80 sandstrendene med tropisk vegetasjon, palmer og kokosnøtttrær, som f.eks Ngouga hvor skilpadder kommer for å legge sine egg. Føler du deg energisk kan du gjøre et forsøk på å bestuge Choungui-vulkanen. Gå rundt kratersjøen Dziani Dzaha, eller vår Robinson Crusoe på holmen Sable Blanc, nær Saziley Point.

Med sine to hovedøyer, Grande-Terre og Petite-Terre, samt et mylder av holmer, er Mayotte et naturlig reisemål, omgitt av et praktisk talt ubrutt dobbelt barriererev, som åpner seg ut i Det indiske hav. Mayotte, et fransk oversjøisk territorium, tilhørende øygruppen Komorene, som ligger mellom Madagaskar og Mosambik. Her finner du flere beskyttede områder og naturparker både over og under vann, som Saziley Marine Park og Mbouzi Islet Nature Reserve hvor sjølivet er utrolig variert og mnektig.Utenfor kysten er Mayotte omgitt av det første store barriererevet 1,5 km bredt, som omgir lagunen i en avstand på 160 km og synker ned til 200 m dyp. Denne barrieren er gjennomboret av et dusin pass hvis dybder varierer fra 20 til 70 meter, noe som gjør at rovfisk som haier, delfiner, men også barracudaer, jacks, tunfisk, ørneskater og djevelrokker kan komme inn og ut av lagunen. Disse kanalene gir utmerkede muligheter for "drift-diving", avhengig av tidevannet!Over en avstand på omtrent femten kilometer er kysten av Mayotte i seg selv tett omgitt av et annet korallrev, 50 eller til og med 800 meter bredt på steder: kantrevet. Hert finner du bl.a skalarer (angelfish), avtrekkerfisker (triggerfish), skjellfinnefisker (buytterfly fish) og kirurgfisk.

Mellom kantrevet og det ytre barriererevet er lagunen sterk blåfarget, som varierer fra turkis til ultramarinblå, oversådd med et av muligens det mest inntakte korallrevet i det Indiske hav. Korallrevet er bestående av lag på lag med kraller og under overheng og små og store åpninger i revet kan du ofte se skilpadder og en og annen rokke liggende i sanden.

Den svingete Passe en S, Tombant des Aviateurs, Passe de Saziley og Passe Bateaux, er uten tvil tre av de mest spektakulære dykkestedene på Mayotte med svimlende drop-offs ned mot 90 meter og mange grotter og huler du kan utforske.Avhengig av årstid kan du observere sjøpattedyr som boltrer seg i lagunen og passerer gjennom passene.Hvaler føder i lagunen rundt august og blir der til oktober med kalvene, tiden det tar de å krysse havene. Djevelrokker kan sees fra mars til september og spesielt i juni og juli. Djevelrokkene samles ofte i grupper på 2 eller 3 individer rundt holmene for å spise plankton i overflaten.

Det er en regntid fra desember til april. Syklonsesongen starter fra januar til mars. Den etterfølges av en tørr sesong fra mai til oktober. Den beste tiden å reise til Mayotte er fra juli til november. Ikke glem at det er stor mulighet for å se knølhval i juli og oktober.

Average sea temperatures in Mayotte
Valuta / Myntenhet – Valuta på Mayotte er EUR = 100 cents. Du finner minibanker rundt om på Mayotte og i hovedstaden Mamoudzou
FreeCurrencyRates.com
Tips: - Mayotte er veldig likt som i Europa. Vanligvis kan du runde opp eller legge igjen et lite tips, avhengig av nivået på tjenesten/service.
 • Taxis: Det er ikke vanlig å tips taxi sjåfører på Mayotte. Hvis turen var bra kan du runde opp prisen.
 • Hoteller: det er ikke vanlig gi tips til ansatte på hoteller
 • Restauranter: Hvis du er fornøyd med maten og/eller service kan du runde opp beløpet eller legge igjen litt tips
 • Annet: det er ikke vanlig å gi tips på Mayotte så ikke få dårlig samvittighet om du ikke gjør dette.

Interessante fakta om Mayotte
Mayotte er en øy full av liv og kultur, og det er mye å oppleve her. Fra spektakulære fossefall til vulkaner og lokale markeder, vil du aldri kjede deg når du besøker denne tropiske perlen i Det indiske hav. Men visste du at Mayotte også har flere interessante fakta som gjør denne øya enda mer spennende å utforske? Her er noen av de mest interessante faktaene om Mayotte.

 1. Mayotte ble selvstendig fra Comores Islands i 1978 men valgte å forbli et Fransk oversjøisk Territorium i stedet for fullstendig selvstendighet som de øvrige øyne i regionen valgte.
 2. Terrenget er svært kupert på Grand-Terre, den største av de 5 øyene som utgjør Mayotte (hvorav kun 3 er bebodd), med dype raviner og gamle vulkanske topper.
 3. Det totale landområdet som utgjør Mayotte er kun 374km² (som er mindre enn Oslo området) med ca 220 000 innbyggere

Tradisjonelle festivaler og arrangementer
Mayotte er en øy full av liv og kultur, og det er mye å oppleve her. Fra spektakulære fossefall til vulkaner og lokale markeder, vil du aldri kjede deg når du besøker denne tropiske perlen i Det indiske hav. Men det som virkelig skiller Mayotte fra andre øyer, er dens fargerike festivaler og arrangementer som feirer øyas rike kulturarv. Her er noen av de mest populære tradisjonelle festivalene og arrangementene på Mayotte:

 • Mawlid - er en islamsk høytid som feires til minne om profeten Muhammeds fødsel. Dette er en stor feiring på Mayotte, og det er forskjellige arrangementer og aktiviteter som skjer over hele øya. Mange mennesker kler seg i festklær og deltar i prosesjoner, mens andre samles i moskeer for bønn og tilbedelse.
 • Chandeleur - er en av de mest populære festivalene på Mayotte er Chandeleur Festivalen, som feires hvert år i februar. Denne festivalen markerer slutten på julefeiringen og feiringen av den kristne helligdagen Maria Bebudelsesdag. Under festivalen kan du oppleve fargerike parader, danseopptredener og delikate matretter. En spesiell tradisjon under Chandeleur Festivalen er å spise crêpes, som er en fransk tradisjon som har blitt adoptert av lokalbefolkningen.
 • Fête de la Musique (Musikkens dag) - er en fransk høytid som feires over hele verden. Denne dagen, som finner sted 21. juni, er dedikert til å feire musikk og musikere. På Mayotte blir det arrangert konserter og musikkfestivaler hvor både lokale og internasjonale artister opptrer.
 • Fête du Travailleur - er en nasjonal høytid som feires 1. mai. Dette er en dag dedikert til å feire arbeiderne og deres bidrag til samfunnet. På Mayotte blir det arrangert parader og konserter, og det er en generell følelse av samhold og fellesskap blant lokalbefolkningen.

Enten du er interessert i kultur, historie eller naturens skjønnhet, har Mayotte noe å tilby for enhver smak. Utforsk øyas vakre landskap, opplev lokalbefolkningens tradisjoner og delta i fargerike festivaler og arrangementer. En tur til Mayotte vil gi deg en opplevelse du aldri vil glemme!

Sikt: Sikten varierer fra 30 til 40 m i juni, september og oktober
Strømforhold: eksisterer omtrent ikke inne i lagunen, men er selvsagt sterk avhengig av tidevann hvis du dykker ved kanalene/passene in og ut av lagunen
Passer for: for alle fra by begynnere til erfarne dykkere
Destinasjonen er kjent for: dramatisk undervannstopografi, delfiner, søkuer (meget sjeldne), hammerhai, knølhval og spermhval, skilpadder, manta, koraller i b\meget god befatning og fargerike koraller, artsvariasjon (det finnes over 800 fiskearter i havet utenfor Mayotte)
Ikke så bra; vrak og makro

Se våre reiser til dette reisemålet