Dykking Mayotte

Mellom østkysten av Afrika og Madagaskar ligger arkipelet som utgjør Comorene og det er her du finner den lille franske enklaven Mayotte. Mayotte er formet som en enorm sjøhest og består egentlig av 2 øyer, «Grand-Terre» og «Petit-Terre». Kallenavnet for Mayotte er «Lagoon Island» (Mayotte har faktisk en av de største lagunene i verden, med et nesten uavbrutt dobbelt barriererev) og dykking her er virkelig ekstraordinært og uforglemmelig. Det finnes hele 12 kanaler (eller «pass»), varierende fra 12-70m dybde som bryter opp barrierervet so betingelsene for dykking er helt optimale.

Vi anbefaler at du setter kursen sørover og til området rundt Sazile halvøyen (sør for Boueni) eller mot vest og dykker ut fra stranden på Tsohoa eller Mliha, eller rundt småøyene Bandrele, Bambo og Choazil. Her vil du kunne se tettpakkede korallrev med en lang rekke av ulike fiskearter. Mayotte har 2 typer med skilpadder, karett og grønn havskilpadde. I august og til slutten av oktober passerer både knølhval og spermhval dette farvannet.

Sikt: Mayotte har vanligvis utrolig bra sikt, men avhengig av dykkested kan det variere fra 15-40m på sitt beste.
Strømforhold: eksisterer omtrent ikke inne i lagunen, men er selvsagt sterk avhengig av tidevann hvis du dykker ved kanalene/passene inn og ut av lagunen
Beste tiden for å dykke denne destinasjonen:  Juni, september og oktober
Passer for: for alle fra by begynnere til erfarne dykkere
Vanntemperatur: Varierer fra 25-28°C.
Destinasjonen er kjent for: dramatisk undervannstopografi, delfiner, sjøkuer (meget sjeldne), hammerhai, knølhval og spermhval, skilpadder, manta, koraller i meget god befatning og fargerike koraller, artsvariasjon (det finnes over 800 fiskearter i havet utenfor Mayotte)
Ikke så bra for; vrak og makro

Go To Top