Dykking Dominica

Dominica er ofte kalt “naturens øy», og Dominica fremstår også som en mer autentisk Karibisk, et sted hvor tiden har stått litt stille, men Dominicas sjarm ligger ikke bare på overflaten og dykkingen her føles ofte som om den har blitt beskyttet til fremtidige generasjoner. 

Dominica er av mange regnet som en av de 10 beste dykkedestinasjonene i verden og Dominica har ekstremt mye å tilby dykkere og passer til alle erfaringsnivåer. Det er rolige grunner å utforske, hvor nysgjerrige sjøhester klamrer seg til korallgrener, mens dypere vann tiltrekker seg ikke mindre enn 20 ulike hvalarter hvor den største attraksjonen må være de store ansamlingene av spermhval som holder seg nær Dominica i perioden mellom nov-mar. 
Hvis du ser på Dominias ville natur på land, kan du lett forestille deg at landskapet under vann er tilsvarende dramatisk og Dominicas mange kjente dykkesteder er da også enten undervannsfjell (Pinnacles) eller utrolige veggdykk (kanskje det mest kjente er La Sorciere, ogspå kjent som L’Abym). Andre signaturdykk er langs vulkanryggen av Crater’s Edge hor du ofte vil se store stimer av barracuda og tunfisk på jakt etter neste måltid. Siden Dominica er av vulkansk opprinnelse vil du også oppdage en rekke varme kilder både på land og under vann, noe som tiltrekker seg en del merkelige arter og so gjør at det også er et bra utvalg av makro muligheter

Dykking på Dominica

Beste tid for destinasjonen: Dykkingen er bra hele året men som ellers i denne regionen er det vanligvis best å holde seg vekk i orkan sesongen mellom juli-sept. Dominica er vertskap for store ansamlinger av spermhval i perioden nov-mar hvert eneste år (men det er ikke alltid like lett å få oppleve disse under vann dessverre)
Destinasjonen er kjent for? Over 20 ulike hvalarter finnes i farvannet rundt Dominica, delfiner, Flamingo-tungesnegler, morene ål, vanlige revhai arter, Sargassoulke, Flygeknurr (flying gunard), Creole wrass, sjøhester, ulike revfisk, korallslanger, skilpadder (4 arter) og skater, undervannsfjell (Pinnacles), og dramatiske veggdykk. Få med deg en eller annen fottur til noen av Dominicas mange bildeskjønne fossefall under oppholdet.
Vanntemperatur: Stort sett det samme gjennom hele året mellom 25-28°C
Sikt: Bra hele året og med normalt mellom 15-30m, men med så mye vegetasjon kan det etter regnfall gjøre sikten noe mer begrenset på dykk nærmere land ihvertfall
Strømforhold: Stort sett lite, men kan forekomme på dykk rundt undervannsfjellene (Pinnacles)

Se vår destinasjons video fra Dominica
Copyrigth Discover Dominica
Go To Top