Skreddersy din ferie nå!

Oversikt

Dominica er ofte kalt “naturens øy», og Dominica fremstår også som en mer autentisk Karibisk, et sted hvor tiden har stått litt stille, men Dominicas sjarm ligger ikke bare på overflaten og dykkingen her føles ofte som om den har blitt beskyttet til fremtidige generasjoner.

Dominica er av mange regnet som en av de 10 beste dykkedestinasjonene i verden og Dominica har ekstremt mye å tilby dykkere og passer til alle erfaringsnivåer. Det er rolige grunner å utforske, hvor nysgjerrige sjøhester klamrer seg til korallgrener, mens dypere vann tiltrekker seg ikke mindre enn 20 ulike hvalarter hvor den største attraksjonen må være de store ansamlingene av spermhval som holder seg nær Dominica i perioden mellom nov-mar.

Dominica ligger midt i et vulkansk belte, og dette har gjort at øya har en rekke aktive vulkaner og varme kilder. Dette gjør at det er rikelig med varme kilder som gir opphav til unike undervannsformasjoner, som kan best beskrives som å dykke i en annen verden. En av de mest populære dykkerstedene er Scotts Head Pinnacle, som ligger på sørkysten av øya. Her kan du oppleve vulkanske formasjoner som skorsteiner og fjellformasjoner, samt en rekke forskjellige fisker og koraller.

I tillegg til å være rik på vulkanske formasjoner, har Dominica ogsået stort mangfold av fargerike koraller og sjeldne marine liv. Nordkysten av øya er spesielt kjent for sine grunne undervannsrev, som er hjem til en rekke forskjellige koraller og fiskearter. Et annet populært dykkersted er Champagne Reef, hvor varme kilder under havbunnen skaper en "bobleeffekt" som gjør at det ser ut som om man dykker i en flaske champagne. Her kan man oppleve fargerike koraller, sjøhester og havskilpadder.

Hvis du ser på Dominicas ville natur på land, kan du lett forestille deg at landskapet under vann er tilsvarende dramatisk og Dominicas mange kjente dykkesteder er da også enten undervannsfjell (Pinnacles) eller utrolige veggdykk (kanskje det mest kjente er La Sorciere, ogspå kjent som L’Abym). Andre signaturdykk er langs vulkanryggen av Crater’s Edge hor du ofte vil se store stimer av barracuda og tunfisk på jakt etter neste måltid. Siden Dominica er av vulkansk opprinnelse vil du også oppdage en rekke varme kilder både på land og under vann, noe som tiltrekker seg en del merkelige arter og so gjør at det også er et bra utvalg av makro muligheter

Her er en oversikto over de mest populære dykkestedene på Dominica

 • Scotts Head Pinnacle - er en av de mest populære dykkestedene på Dominica, og det er ikke vanskelig å forstå hvorfor. Med sine vulkanske formasjoner, inkludert skorsteiner og fjellformasjoner, og et stort mangfold av fisker og koraller, er dette et dykkested som vil imponere selv den mest erfarne dykker. Dybden varierer fra 6 til 40 meter, og man kan oppleve alt fra små blekkspruter til større rokker og hai.
 • Champagne Reef - er et annet populært dykkested på Dominica, og det er åpenbart hvor navnet kommer fra. De varme kildene under havbunnen skaper en "bobleeffekt" som gjør at det ser ut som om man dykker i en flaske champagne. Her kan man oppleve et fargerikt korallrev med sjøhester og havskilpadder, og det er også mulig å se barracuda og blekkspruter. Dybden varierer fra 3 til 14 meter, så dette er et sted som passer for både erfarne og mindre erfarne dykkere.
 • The Wall - er et dykkested for de mer erfarne dykkerne, med en dybde på rundt 45 meter. Dette stedet er kjent for sin bratte vegg som begynner på rundt 10 meter og stuper ned i det blå. På vei ned langs veggen kan man se alt fra hvalhaier og delfiner til store skoler av fisk. Det er også mulig å se noen av de mer sjeldne dyrene, som mantarokker og piggrokker. Dykket på The Wall krever en viss mengde erfaring og dykkersertifisering, så det er viktig å være godt forberedt før man begir seg ut på dette eventyret.
 • Cabrits National Park - er et annet flott dykkested på Dominica. Dette stedet har en unik blanding av både ferskvann og saltvann, som gir et mangfoldig og interessant økosystem. Man kan se alt fra sjøhester og blekkspruter til ferskvannsfisk og krabber. Dybden varierer fra 5 til 15 meter, så dette er også et flott sted for de mindre erfarne dykkerne. I tillegg til dykking, kan man også nyte de vakre strendene og de historiske ruinene i parken.
 • Soufriere Bay - er et av de beste dykkerstedene i Karibia med rikelig med marine liv og en rekke undervannslandskaper å utforske. Fra korallrev og grotter til vrakene av gamle skip, vil denne bukten gi deg en dykkeopplevelse du aldri vil glemme. Noen av de mest populære dykkestedene i Soufriere Bay inkluderer "the Pitons", to imponerende klipper som stiger opp fra buktens turkise vann og gir hjem til en rekke marine arter. På bunnen av disse klippene vil du finne et fantastisk korallrev.
 • Dangleben's Pinnacles - er et annet fantastisk dykkested på Dominica. Dette stedet er kjent for sine imponerende pinakler, som reiser seg opp fra havbunnen og skaper en unik undervannsopplevelse. Pinnaklene er dekket av et fargerikt korallrev og hjem til en rekke marine arter, inkludert barracuda, sjøhester, blekkspruter og skilpadder. Dybden varierer fra 5 til 25 meter, og selv om dette stedet er egnet for både erfarne og mindre erfarne dykkere, krever det en viss mengde dykkererfaring å utforske de dypeste områdene.
 • Pointe Guignard - er et annet flott dykkested på Dominica som er kjent for sin vakre korallhage og en rekke marine arter. Dette stedet har en dybde på rundt 10 meter og er et flott sted for både erfarne og mindre erfarne dykkere. Under vann kan man oppleve alt fra skilpadder og blekkspruter til barracuda og hvalhaier. Det er også mulig å se noen av de mer sjeldne dyrene, som havskilpadder og koffertfisk. Pointe Guignard er et flott sted å dykke hele året rundt, men de beste forholdene er vanligvis fra januar til juni.
 • Toucari Caves - er et annet imponerende dykkested på Dominica, som tilbyr en unik og spennende opplevelse for dykkere. Dette stedet er kjent for sine undervannsgrotter og kanaler, som er hjem til en rekke marine arter. Dybden varierer fra 5 til 15 meter, så dette er et flott sted for både erfarne og mindre erfarne dykkere. Det er to hovedgrotter som kan utforskes på Toucari Caves: The Cathedral og The Chimney. The Cathedral er en stor hule med høye tak og storslåtte koraller. The Chimney er en mindre kanal som leder ned i en stor hule, som er dekket av koraller og hjem til en rekke fisk. Du vil også kunne se en rekke andre marine arter, inkludert blekkspruter, sjøhester, og mer.
 • Salisbury Wall - er et annet fantastisk dykkested på Dominica som garantert vil gi deg en uforglemmelig opplevelse. Dette stedet tilbyr en spektakulær dykkeopplevelse med en vegg som stuper ned i havet og gir hjem til et utrolig mangfold av marine liv. På Salisbury Wall vil du kunne se en rekke fargerike koraller, spennende fisk og andre marine arter som svømmer rundt i det krystallklare vannet. Dybden varierer fra 5 til 35 meter, så dette er et flott sted for både erfarne og mindre erfarne dykkere.

Dykkingen er bra hele året, men som ellers i denne regionen er det vanligvis best å holde seg vekk i orkan sesongen mellom juli-sept. Dominica er vertskap for store ansamlinger av spermhval i perioden nov-mar hvert eneste år (men det er ikke alltid like lett å få oppleve disse under vann dessverre)

 

Average sea temperature Soufrère, Dominica

 

 

Myntenhet: I Dominica brukes det Eastern Caribbean dollars (XCD) og 1 XCD = 100 cents. Amerikanske dollar (USD), euro (EUR) og britiske pund (GBP) brukes også hyppig her, så om det ikke står hvilken myntenhet noe er priset til burde du alltid spørre. Husk også at siden det sirkulerer så mange myntenheter på Dominica kan de fleste selgere her ikke veksle større lapper.

FreeCurrencyRates.com

Tips: Det er vanlig å tipse på Dominica og vi anbefaler at du tipser slik:

 • Hotell: Selv om de fleste hoteller legger til rundt 10% serviceavgift på hotellregningen, er det vanlig å legge igjen litt ekstra. Hvis det ikke er lagt til serviceavgift på regningen burde du alltid tipse mellom 10 og 15 prosent.
 • Restauranter: Her gjelder de samme etikettene for tips som ved hoteller.
 • Rengjøringspersonell: I Karibia er det vanlig å tipse mellom 2 og 3 USD per dag. 
 • Pikkoloer: Det er vanlig å gi rundt 1 USD per bag. 
 • Taxisjåfører: Taxitjenesten i øystaten blir regulert og kontrollert av regjeringen, så her er det ikke nødvendig med tips med mindre du er veldig fornøyd med turen.
nteressante fakta: Dominica blir ofte forvekslet med en annen karibisk øy, den Dominikanske Republikk, men denne mindre kjente øya er minst like minneverdig og spennende å lære om. Her er tre artige fakta om Dominica.
 1. Det finnes over 195 bregnetyper, 75 typer orkideer, 176 fuglearter og 50 forskjellige arter sommerfugler i Dominica.
 2. Steinalderstammer som opprinnelig bodde ved Orinocoelven var de første menneskene som bosatte seg på Dominica. 
 3. Flere viktige scener i de andre og tredje ‘Pirates of the Caribbean’-filmene  ble filmet på Dominica.
Festivaler: Å dra på en lokal festival er en strålende måte å lære mer om kulturen i Dominica på. 
 • Karneval (mars) – den årlige karneval feiringen er et fargerikt rabalder som feier gjennom byen hvert år og her kan du få med deg maskerader, mennesker som danser i gatene, skjønnhetskonkurranser og konserter. I tiden før festivalen blir det holdt konkurranser for å kåre karnevalets konge og dronning. Vinnerne marsjerer til slutt i en tradisjonell kostymeparade som en del av festivalen. 
 • Kalingo-uka (september) – denne festivalen blir holdt for å feire urbefolkningen på øya. Den arrangeres hvert år på samme tid som en fatal konflikt som fant sted på 1930-tallet. Hendelsen spiller en viktig rolle i historien til Kalingosamfunnet og du kan oppleve både tradisjonelt håndverk, forskjellige danseforestillinger og debatter om kultur og historie.
 • Titiwi-festivalen (september) – denne feiringen dreier seg om lokal mat. Titiwi er en veldig liten fisk som ofte blir fanget i Layouelven ved landsbyen med samme navn. Det blir fanget tusenvis av fisker her og festivalen gir deg en glimrende sjanse til å smake på lokal mat. I tillegg finnes det også taubaner, firehjulinger, båter og live musikk her om dette skulle friste.

Destinasjonen er kjent for? Over 20 ulike hvalarter finnes i farvannet rundt Dominica, delfiner, Flamingo-tungesnegler, morene ål, vanlige revhai arter, Sargassoulke, Flygeknurr (flying gunard), Creole wrass, sjøhester, ulike revfisk, korallslanger, skilpadder (4 arter) og skater, undervannsfjell (Pinnacles), og dramatiske veggdykk. Få med deg en eller annen fottur til noen av Dominicas mange bildeskjønne fossefall under oppholdet.
Sikt: Bra hele året og med normalt mellom 15-30m, men med så mye vegetasjon kan det etter regnfall gjøre sikten noe mer begrenset på dykk nærmere land ihvertfall
Strømforhold: Stort sett lite, men kan forekomme på dykk rundt undervannsfjellene (Pinnacles)

Se våre reiser til dette reisemålet