Skreddersy din ferie nå!

Oversikt

Den nesten perfekte pakkeløsning - det er slik du kanskje tenker på St Kitts og Nevis. Denne to-øy- nasjonen kombinerer strender med vakre fjell, aktiviteter for å engasjere kroppen og rik på historie for å engasjere deg. Den lokale kulturen er lun, vennlig og iblandet rytmen fra pulserende soca musikk.’

Men selv om paret tilbyr mye likt på overflaten, er det mye variasjon hvis du ser på detaljene om de 2 naboene. St Kitts er langt større (og det føles også på den måten), fra den travle, men intime hovedstaden Basseterre og den mektige Brimstone festningen til feriestedene rundt Frigate Bay. Her har nye veier og utbygging av turist infrastruktur tilført positiv energi og tro på utviklingen av nasjonen. Rett over stredet (The Narows), finner to avslappede og rolige Nevis, en langt mykere pakke, forankret i et enerådende vulkansk fjellmassiv, ispedd en håndfull med strender og en liten historisk hovedstad, Charlestown. Nevis er for deg som liker natur og du finner da også massevis av turstier som tar deg opp irrgrønne åssider og belønner deg med vakre og storslagne utsikter over det karibiske hav og naboøyene. Historien her er sentrert rundt de historiske navnene til den britiske admiral Horatio Nelson og en av USAs grunnleggere, Alexander Hamilton.
Det er mange grunner for å legge reisen til St Kitts og Nevis, et land med tusenvis av skatter som venter på å bli oppdaget. Hva med å bade i krystallklart vann langs en nesten uberørt kystlinje. Å dykke på gamle skipsvrak og vakre korallrev. Å danse etter rytmen av lokale soca band mens du nipper til en lokal rom rundt et bål på stranden.
St Kitts er liten nok til å utforske på en dag, men fortsatt stor nok til å ikke gå tom for nye opplevelser. Her finner du rullende landskap i tusen nyanser av grønt, skimrende blåfarger i det karibiske hav iklemt hvite sandstrender, vulkanske topper som stiger opp over regnskogen – en reise til Karibia blir ikke bedre enn dette.

Et folk med åpne armer
Å besøke St. Kitts handler ikke bare om en vakker innpakning med vakre strender i et tropisk miljø! Det handler like mye om å følge hjertet ditt og St. Kitts vil forføre deg og sive inn i sjelen din med hver dag du tilbringer i dette paradiset. Du ser det i de uskuldige ansiktene til skolebarn som vinker tilbake til forbipasserende. Du føler det i de varme og innbydende smilene som hilser deg uansett hvor du går. Den mest fortryllende kvaliteten på St. Kitts er utvilsomt hennes folk.
En gang kjent som inngangsporten til Karibien, kaprer St. Kitts alle dine sanser. Fra den søte duften av villblomster, som sies å holde på sjelen til elskede familiemedlemmer og bringe deres minner til liv til aromaen av en røykfylt BBQ på stranden. Du vil smake den i den nøye tilberedte friske fisken, rikelig med tropiske frukter og deilige karibiske matrett som settes foran deg. Du hører det i den pulserende lyden av «steeldrums» eller lokale soca- og reggae-artister, som definerer det lokale lydbildet.
Full av historie
Du vil også elske historien, om hvorfor St. Kitts var en gang også var kjent som Gibraltar i Vestindia, takket være sin dominerende rolle under de mange slag som fant sted på i området på 1800-tallet. Hvordan St Kitts sakte men sikkert ble en av verdens ledende produsenter av sukker, og en inspirasjonskilde for den industrielle revolusjonen i samme åndedrag. Eller hvordan en tidligere slaveskip kaptein omformet seg til å bli en predikant ble inspirert av St Kitts og skrev den etterhvert meget berømte sangen «Amazing Grace». Eller hva med en av de tidligste oppdagerne av de vestindiske øyer, Christopher Columbus som ble så betatt av hva han oppdaget at han oppkalte stedet etter alle reisendes helgen, St Christopher

En trist dag er dagen du må forlate St Kitts, men du vil forhåpentligvis ta med deg minnene fra St Kitts bedagelige levesett og dagligliv og sjarmerende lokalbefolkning, om et sted som lar deg leve livet etter ditt eget hjerte og ønsker.


Gjennomsnittstemperatur og nedbør for St Kitts & Nevis (Basseterre)
Måleenheter= °C og mm/måned. Varmeste måned: august (28°C), Kaldeste måned: februar (25°C) & Våteste måned: oktober (66.0mm) - Alle verdier basert på data innhentet i perioden 2005-2015
Average temperatures and rainfall in Basseterre, St Kitts & Nevis, Sint Maarten, Sint Eustatius

Hvordan er været? St Kitts & Nevis været er vel så perfekt som du kan få det i denne delen av verden. Regntiden på St Kitts & Nevis forekommer stort sett mellom mai – oktober, som da også er lavsesong for turisme til landet. Selv om truslene om regn henger i luften er dette faktisk den varmeste tiden året. St Kitts & Nevis ligger i det karibiske orkanbeltet som inntreffer i perioden juni til slutten av november.                     

Beste tiden å besøke St Kitts & Nevis: Mange vil nok si at den beste tiden å besøke St Kitts & Nevis er under sommermånedene juni til august når du får det beste av alt, rimelig bra vær og langt mindre turister og prisene er langt mer hyggelige. Men husk at dette er også den tiden på året hvor gjerne hoteller og andre etablissement har tid til å renovere så du kan finne en del steder kanskje stengt i denne perioden.                                                                                               

Penger og valuta – samme som St Lucia
FreeCurrencyRates.com
Tips – Dette er Karibia og nærværet til USA har hatt innflytelse på hvordan man betaler for tjenester. Men de fleste som jobber I turistnæringen er som vanlig dårlig betalt og overlever fort det meste på det lille tillegget som tips kan utgjøre for deres lønninger. Så gi tips det er det fortjent og spesielt hvis du er fornøyd, om det er en hyggelig taxi sjåfør eller servicen på en restaurant.
  • Restauranter og hoteller – de fleste hoteller & restauranter vil automatisk legge på 8% (hoteller) og 7% (restauranter) moms på alle regninger. I tillegg er det vanlig at det legger på en service avgift på 10-12% (hoteller) og 10-15% (restauranter). Det er helt OK å be om å få dette detaljert slik at du unngår å gi tips 2 ganger. Hvis det ikke er tatt med dette gebyret er det vanlig å legge igjen 10-15% av regningen som tips. Får du hjelp til bagasje på hoteller er det vanlig å gi US$1 per veske/kolli
  • Guider (taxi sjafører) – det er vanlig å i 10-15% tips hvis du er fornøyd med den services du har fått.
Interessante fakta
  1. Store opplevelser kommer i liten innpakning – Både når det gjelder innbyggertall og landområde er St Kitts & Nevis det minste landet i Karibia (faktisk det minste på hele det amerikanske kontinentet). St Kitts & Nevis dekker ikke mer enn 269km² (Oslo til sammenligning er på 454km²) og med kun 45 000 innbyggere totalt, hvorav ¼ av disse bor i hovedstaden Basseterre.
  2. Cricket er en nasjonal besettelse på St Kitts, og Warner Park stadion i Basseterre er stort sett utsolgt når det spilles internasjonale kamper og da spesielt når landslaget til de vestindiske yene spiller (men St Kitts har også et eget lag som spiller i den karibiske øverste divisjonen, St Kitts and Nevis Patriots)
  3. En komplisert kolonihistorie – St Kitts kolonihistorie er litt mer enn komplisert med Frankrike og England kranglende over kontroll over øygruppen for århundre (det var faktisk en periode hvor de delte godene med Frankrike okkuperte begge endene og England hadde den midtre delen av St Kitts). St Kitts & Nevis ble selvstendige i 1983.
Festivaler
St Kitts og Nevis er et fremtidsrettet land, med en befolkning som er stolt over å være en del av det internasjonale samfunnet. Festivaler som St Kitts musikkfestival demonstrerer deres moderne visjoner om hvordan denne type arrangement skal avholdes og den trekker da også mange besøkende og kunstnere fra hele verden. St Kitts latinske festival, holdt i oktober, bringer oppmerksomheten til landets geografiske nærhet til Sentral- og Sør-Amerika, og har fokus på musikk og dans. St Kitts & Nevis har også en rik historisk kultur arv, og St Kitts & Nevis var da også et av de første stedene i Kariben som ble annektert av det britiske imperiet.
  • Battle of St Kitts re-enactment – avholdes vanligvis den 28. Mars og finner sted ved Brimstone Hill For og går over 3 dager. Historien kommer her til live når slaget mellom britiske og franske styrker som fant sted i 1782 gjenskapes på festningen. Dette er et storslagent skue og gir deg muligheten til å se hvordan livet var på 1800-tallet (slaget fant egentlig sted den 25 og 26. januar, men festivalen avholdes i mars)
  • St Kitts Carneval – det lokale karnevalet avholdes fra midten av desember til tidlig ut i januar hvert eneste år med høydepunktet over jule og nyttårperioden. Karnevalets desiderte høydepunkt er «J’ouvert morning» hvor mengder av steelbands paraderer gjennom gatene som drar folk ut i gatene. Festen fortsetter ut i de tidlige morgentimer og er en feiring av St Litts & Nevis sine karibiske røtter.
  • St Kitts Music Festival – er etterhvert blitt en internasjonalt anerkjent musikkfestival og som finner sted i juni hvert år og ble startet opp i 1996. Festivalen tiltrekker seg internasjonale artister innen pop, jazz og reggae og billetter til festivalen selges ut i måneder før første artist går på scenen. Har du tenkt deg hit i denne perioden bør du være tidlig ute med å bestille billetter

Se våre reiser til dette reisemålet