Skreddersy din ferie nå!

Oversikt

Den dominikanske republikk har mer geografisk mangfold enn noe annet sted i Karibia. Landet kan også by på fantastiske fjellandskap, krattskog, stemningsfull kolonialarkitektur og massevis av strender.
I tillegg kan du boltre deg på tropiske regnskoger, sumper fylt med mangrover, kultiverte savanner og store ørkenområder. Det er svimlende mange ting du kan gjøre i dette landet og du kan for eksempel kjøre terrengsykkel, surfe, gå opp et 3000 meter høyt fjell eller bli med en fiskerbåt ut i Samanábukten for å se pukkelhvaler. I dette karibiske paradiset er det sommer hele året, og kritthvite strender, susende palmetrær og krystallklart vann med regnbuefargede fisk er normalen her. Landet har også over 500 år med spansk kolonialhistorie, og dette kan du for eksempel merke på arkitekturen i hovedstaden Santa Domingo. Mens små fiskerlandsbyer er et samlepunkt for lokalbefolkningen og backpackere, finnes det også større feriesteder som appellerer til par og familier. Den nydelige krydrede maten, de raske merengue-rytmene og den avslappede livsstilen er kanskje en av mange grunner til at turister kommer tilbake hit år etter år.
Høydepunkter
 • Bahía de Las Águilas – detter er en drømmestrand av de sjeldne. Bahía de Las Águilas ligger i et noe øde område av Den dominikanske republikk, men bestemmer du deg først for å ta turen hit vil du bli belønnet med en 10 kilometer lang uberørt kystlinje. Du kan bare komme hit med båt fra Playa Les Cuevas og på veien vil du kjøre forbi vakre klipper og pelikaner.
 • Santo Domingo  dette er en livlig by og du vil høre lyden av bertende biler og bachata musikk i hvert gatehjørne. Denne urbane byen er ikke bare hjem til nydelig kolonialarkitektur, men også mange hippe klubber, dynamiske kulturelle institusjoner og elegante restauranter. Å være i Santo Domingo er nesten som å være i et levende museum. I hjertet av Zona Colonial vil du finne noen av landets eldste kirker og den eldste overlevende Europeisk-bygde festningen på hele det amerikanske kontinentet.
 • Constanza og ‘de dominikanske alpene' – det kjøligere høylandet i landets indre er knapt 80 kilometer fra den tropiske varmen i Santo Domingo. Denne fjellkjeden, som for det meste blir dominert av Karbias høyeste fjell Pico Duarte, er en naturelskers drøm med sine beskyttede nasjonalparker, bekker og daler. Her kan du ta en liten pause fra det varmere klimaet på resten av øya.

 

Gjennomsnittstemperatur og nedbør for Den Dominikanske Republikk (Santo Domingo)
Måleenheter= ºC og mm/måned. Varmeste måned: septebember (28ºC) / Kaldeste måned: januar (26ºC) / Våteste måned: august (208.4 mm) - Alle verdier basert perioden 2005-2015.

 

Hvordan er været? Klimaet i Den dominikanske republikk er varmt og fuktig. Temperaturene holder seg mellom 20 og 30 grader året rundt. Du opplever årets laveste temperaturer mellom januar og februar og årets høyeste temperaturer i august. Regnsesongen er veldig distinkt og karakteriseres av kraftig nedbør. Den varer fra oktober til mai i nord og fra mai til oktober i sør, noe som ofte medfører flom. Det kan forekomme orkaner mellom juni og september.

Beste tid til å besøke landet? Det er best å besøke landet utenfor regnsesongen, fordi de kraftige regnskurene som forekommer i løpet av denne tidsperioden begrenser aktivitetstilbudet maksimalt. Det er best å besøke de nordlige områdene av landet mellom juni og september og de sørlige områdene mellom november og april.
Myntenhet: Det brukes Dominikanske peso (DOP) og 1 DOP = 100 centavos. Vi anbefaler at du bruker kontanter fremfor kort fordi kredittkortkloning og identitetstyveri er utbredt.
Tips: Tursimeindustrien i Den dominikanske republikk er ganske stor, så tips er forventet. Vi anbefaler at du tipser følgende beløp:
 • Guide: 1200 DOP
 • Rengjøringspersonell/piccolo: 50-100 DOP
 • Kelnere/spaansatte/frisører/taxisjåfører: 10% av regningen
Interessante fakta: Her er tre historiske og kulturelle fakta om Den Dominikanske republikk.
 1. Det sies at den raske og rytmiske musikkformen meringue ble skapt og utviklet i Den dominikanske republikk.
 2. Landets nasjonalrett heter La Bandera (flagg på spansk) og består av ris, bønner og kylling.
 3. Den dominikanske republikk var den første kolonien som ble grunnlagt av Kristoffer Columbus. I kolonialtiden var republikken sammenslått med Haiti og het La Hispaniola. 
Festivaler: Det er flere festivaler det er verdt å få med seg. Her er noen av våre favoritter.
 • Juan Pablo Duarte dagen (januar): Juan Pablo Duarte er en av de mest kjente frihetsforkjemperne i Den dominikanske republikk og denne festivalen blir holdt på bursdagen hans. Lokalbefolkningen legger ned kranser og blomster på gravsteinen hans ved Santo Domingos og barn marsjerer med militæret i parader rundt om i landet. De livligste feiringene finner sted foran statuen av Duarte i parken som også er oppkalt etter ham.
 • Merengue festivalen (juli/august): Strandpromenaden Malecón våkner til live når merenguemusikken blir skrudd på i Santo Domingo. Flere av verdens beste dansere og musikere opptrer live mens publikum kan besøke håndverksmesser og boltre seg på en rekke matboder.
 • Puerto Plata Festival (oktober): Denne festivalen finner sted på Fuerte San Felipe, som er på den nordlige kysten av Den dominikanske republikk. I løpet av denne festivalen opptrer landets mest begavede folk, blues, jazz og merengue musikerne og det arrangeres dansefremføringer i tillegg til en kostymeparade. 

 

Se vår destinasjons video fra Dominikanske Republikk;


Se våre reiser til dette reisemålet