Skreddersy din ferie nå!

Oversikt

St John er den minste av hovedøyene som utgjør US Virgin Islands og har et rykte på seg for også å være den minst utbygde av øyene. Med en kombinasjon av naturlig skjønnhet på land så vel som i vannet, kan St John tilby tilreisende en overflod av muligheter for opplevelser. 

Det er ikke like lett å komme seg hit (det finne ingen flyplass), men så ligger St John kun ca 6km fra Charlotte Amalie på St Thomas og herfra går det ferger og båter over til St Thomas.

En destinasjon som tar vare på sin historie

«St. Johnians "er alltid ivrige etter å dele historien til deres lokalsamfunn og kultur. På historiske Annaberg Sugar Plantation finner du ofte utstillinger, konserter og kunst og håndverksmesser og Annaberg Historic Trail tar deg gjennom de restaurerte ruiner av plantasjegården. Petroglyfer laget av Arawak indianere kan bli funnet langs Reef Bay Trail i Virgin Islands National Park og frivillige kan bli med forskere på Cinnamon Bay arkeologiske utgravninger for å avdekke 500 års seremoniell aktivitet fra Taino-indianerne.
St John's strender er like fantastisk som de er forskjellige. Uansett hva du leter etter, vil du finne en til din smak. Ha en avslappende tid på verdensberømte Trunk Bay, nyt den bortgjemte Salt Pond Bay for litt mer egentid. Leter du etter en mer familie-orientert atmosfære, sjekk ut Maho Bay, der vannet er rolig og grunt, perfekt for de små. Hver det det skjer på Cinnamon Bay, hvor snorkling, windsurfing, kajakkpadling og nærhet til landaktiviteter gir deg mye å velge mellom.
Vannaktiviteter på St. John er like utrolig som de hvite sandstrendene. Hvis du er dykker er dette en god destinasjon og det er registrert mer enn 500 arter av fisk, 40 typer koraller og hundrevis av hvirvelløse dyr som lever i vannet. 
Høydepunkter
  • Cinnamon Bay - er St John’s største strand og uten tvil den beste. Her finner du alle fasiliteter som dusjer, toaletter, en restaurant, matbutikk, taxiholdeplass, campingplass og - noe du ikke ser på hver strand - et arkeologisk museum av Taino-relikvier. På andre siden av veien langs en halv kilometer tursti finner du ruinene av en gammel sukkerfabrikk
  • Honeymoon Beach – er 1,5km fottur fra besøkssentret langs Lind Point Trail. Denne vakre hvite sandstranden er ofte tom og stille, bortsett fra de dagene charter båtene ankommer mellom 12-14:00. Det er en kiosk på stranden som selger snacks og har utleve av hengekøyer, kajakker og annet utstyr til vannaktiviteter. Det er gode snorkel muligheter på vest siden av stranden.
  • Virgin Island National Park – dekker 2/3 av St John pluss 51km² under vann. Dette er en enorm resurs og tar vare på kilometer av uberørte korallrev og til sammen 21 merkede turstier. Hvis du vil besøke parken er første stopp besøkssenteret som ligger på kaien ovenfor shoppinggaten Mongoose Junction
Gjennomsnittstemperatur og nedbør for St John, US Virgin Islands (Cruz Bay)
Måleenheter= °C og mm/måned. Varmeste måned: august (29°C), Kaldeste måned: januar (26°C) & Våteste måned: november (72.2mm) - Alle verdier basert på data innhentet i perioden 2005-2015.

Hvordan er været? Som alle andre øyer i regionen er været tropisk og varmt hele året med en relativt kjøligere periode mellom desember o gen varmere og mer fuktig værtype i perioden mai til November, men du har alltid en sval bris som hjelper på temperaturen (dette er da også det som kalles regntid på US Virgin Islands). Orkansesongen starter offisielt i juni og varer ut til midten av november og bringer med seg massive mengder med nedbør og kraftig vind.                                                                                                                                 

Beste tiden å besøke St John: I perioden fra april til juni kan du forvente bra vær og lite nedbør. 
Valuta & Myntenhet: US$ = 100 cent
Tips: Det å gi tips på US Virgin Islands er det samme som er vanlig for fastlands USA og det er også forventet dette. Du kan følge disse retningslinje så skal du kunne komme deg godt ut av oppholdet, men pengene går raskt i denne regionen.
  • Restauranter: Det er vanlig å gi 15% på toppen av regningen i tips til betjeningen av totalsummen (men du behøver ikke gi tips på fastfood restauranter og enklere etablissementer). I tillegg vil de fleste restauranter også legge på 10% service charge (dett kommer i tillegg til de da 15% som det er forventet at du skal gi til kelnere)
  • Hoteller: Det er vanlig å gi de som evt hjelper deg med bagasjen USD1 per kolli. Hvis hotellet har assistert parkering er det også vanlig å gi denne personen noe tips. Det er også ikke uvanlig at priser som er oppgitt på nettsteder til hotellene ikke inkluderer de vanlige 5-15% service tilleggene (så vær oppmerksom på dette hvis du bestiller på nettet selv)
  • Taxi: en av de få unntakene over personer som ikke forventer noe tips
Interessante fakta om St John
  1. 60% av landområdet på St John er beskyttet område, det samme er 51km² av revet utenfor kysten og under vann
  2. Etterbarberingsvann var stor butikk på St John som ble laget av olje fra bladene fra sukkerrør og var et tilleggsprodukt til all rom som ble produsert på øyene tidlig på 1900 tallet. St John produserte betydelige mengder mer enn sine naboer og det meste av dette ble eksportert tl Sør Amerika til bruk som etterbarberingsvann og såpe.
Festivaler 
  • Karneval - på St john feires karnevalet sammen med gleden over frigjøringen fra slaveriet den 3, juli 1848. Dette markerer dagen fra alle slaver i det som i dag utgjør US Virgin Islands frigjort. Feiringen av dette finner sted på St John i juni og kulminerer med en storslagen fest den 4. juli Å finne bosted på St John i denne perioden er omtrent umulig og fergene mellom St Thomas og St John er fylt til randen av festklare mennesker. Få med deg høydepunktene som åpningen av landsbyen, matfestivalen, paraden og fyrverkeriet 4. juli selvsagt.
  • St John Festival and Independence Day - kalypsomusikk og fargerike mocko jumbies sammen med en livlig parade er hvordan St Johns innbyggere feirer grunnlovsdagen og faller sammen med siste dagen i karnevalsfeiringen.

 

Se vår destinasjons video fra St John
Copyright - StJohnVideos
 

Se våre reiser til dette reisemålet