Skreddersy din ferie nå!

Oversikt

Som et malerisk lerret strekker De britiske Jomfruøyene (British Virgin Islands) seg over det asurblå karibiske hav.

Oppdag Britiske Jomfruøyer (British Virgin Islands), en samling av idylliske øyer i Karibia, kjent for sine blendende strender, levende kultur og spennende vannsportmuligheter. Et perfekt reisemål for eventyr og avslapning.

Øyene blir vanligvis assosierer med privilegerte moguler, modeller og millionærer, men disse små og frodige grønne øyene kan også by på bortgjemte bukter, uberørte korallrev og en avslappet kreolsk vibe. Før du vet ordet av det blir du revet med og finner deg selv liggende i en hengematte med en Painkiller cocktail i hånda. Med sine turkise bukter, skjulte viker og spennende vrak er De britiske jomfruøyer blant noen av de vakreste øyene i Karibia. Øyene tiltrekker seg alt fra økonomiske investorer og turister til yachtentusiaster og det er lett å forstå hvorfor: de bortgjemte hvite sandstrendene og befolkningens uanstrengte vennlighet gjør dette til et øyparadis av de sjeldne.

Oppdag magien ved de Britiske Jomfruøyer (British Virgin Islands): Et karibisk eventyr
Når du tenker på et idyllisk ferieparadis, er det få steder som kan måle seg med De Britiske Jomfruøyer (British Virgin Islands) (BVI). Denne eksotiske øygruppen i hjertet av Karibia er et sant mesterverk av natur, kultur og eventyr, og tilbyr en unik blanding av avslappende luksus og spennende aktiviteter.

Naturlig skjønnhet og avslapning
De Britiske Jomfruøyer (British Virgin Islands, BVI) er kjent for sine fantastiske strender, med myk, hvit sand og krystallklart vann. Øyene er omgitt av korallrev, noe som gjør dem til et paradis for dykkere og snorklere. Du kan utforske fargerike undervannslandskap, svømme med eksotiske fisker, eller bare slappe av på stranden og nyte den fredelige atmosfæren.

Seiling og vannsport
Med sitt rolige, klare vann og konstante passatvinder, er BVI også et av verdens fremste seildestinasjoner. Enten du er en erfaren seiler eller en nybegynner, tilbyr øyene en enestående mulighet til å utforske havet. Du kan også prøve andre vannsporter som kajakkpadling, windsurfing og paddleboarding.

Kulturell Rikdom
De Britiske Jomfruøyer (British Virgin Islands, BVI) har en rik kulturell arv som strekker seg fra de innfødte Arawak- og Carib-folkene til afrikansk, europeisk og amerikansk innflytelse. Dette mangfoldet reflekteres i øyenes musikk, dans, kunst og mat. Å delta i en lokal festival eller besøke et historisk sted er en fantastisk måte å dykke dypere inn i øyenes kultur.

Øyene har en rik kulturell arv som stammer fra deres tidlige bosetningshistorie, preget av Arawak- og Carib-indianernes nærvær, før europeernes ankomst. Øygruppens kolonihistorie er vevd inn i dens moderne identitet med innflytelse fra britisk, afrikansk og vestindisk kultur som reflektert i øyenes musikk, dans og festivaler. Årlige feiringer som Emancipation Festival, markerer avskaffelsen av slaveri og testament til øyboernes motstandsånd og følelse av fellesskap. Denne rike kulturarven, sammenvevd med historiske landemerker som Fort Burt og Mount Healthy Windmill, gjør øyene til et fascinerende studie av karibisk historie og kulturell sameksistens.

Eventyr og utforskning
For de eventyrlystne tilbyr De Britiske Jomfruøyer (British Virgin Islands, BVI) en rekke aktiviteter. Fra fotturer i frodige, grønne fjell til å utforske skjulte bukter og grotter, er det alltid noe nytt å oppdage. Øyene er også hjem til fascinerende dyreliv, både på land og i vann.

Luksuriøs avslapning
De Britiske Jomfruøyer (British Virgin Islands, BVI) tilbyr også en rekke luksuriøse feriesteder og villaer, perfekt for de som søker en mer avslappende ferie. Du kan nyte førsteklasses fasiliteter, utsøkt mat og verdensklasse service, alt mens du tar inn den fantastiske utsikten.

Enten du er ute etter en romantisk getaway, en familieferie, eller et eventyr med venner, har De Britiske Jomfruøyer (British Virgin Islands) noe for enhver smak. Med sin blendende naturlige skjønnhet, rike kultur og mangfold av aktiviteter, er BVI et reisemål som virkelig inspirerer og fortryller sine besøkende.

Fra de pulserende rytmene av calypsomusikk til den lune smaken av tradisjonell Anegada-hummer, sammensmeltes kultur og natur til en symfoni som vil forføre enhver reisendes sanser. En paradisisk oppdagelsesreise venter.

Attraksjoner og servdigheter på de Britiske Jomfruøyene (British Virgin Islands, BVI)
Utforskning av severdigheter på De Britiske Jomfruøyer (British Virgin Islands): En reise gjennom paradis
De Britiske Jomfruøyer (British Virgin Islands, BVI), en drømmeaktig øygruppe i Karibia, er et kaleidoskop av naturskjønne landskap, historiske skatter og kulturelle perler. Fra Tortola til Anegada, hver øy i dette britiske oversjøiske territoriet har sin unike sjarm og skjulte skatter som venter på å bli utforsket. La oss dykke inn i noen av de mest fascinerende severdighetene som disse øyene har å by på:

 • The Baths på Virgin Gorda: En av de mest fotograferte stedene i Karibia, The Baths er kjent for sine gigantiske granittsteinblokker som skaper naturlige bassenger og labyrinter. Dette naturlige underet er ikke bare et paradis for fotografer, men også perfekt for snorkling og utforskning.
 • Gorda Peak National Park: Også på Virgin Gorda, tilbyr denne nasjonalparken fantastisk utsikt fra sitt høyeste punkt. En tur gjennom parken avslører et mangfold av planteliv og sjansen til å se sjeldne fugler og dyreliv.
 • Rhone National Marine Park: Dette er stedet for det berømte skipsvraket av RMS Rhone, som sank i 1867. Nå et populært dykkersted, tilbyr vraket en unik mulighet til å utforske et stykke historie under vann.
 • Anegada Island: Kjent for sitt flate landskap og lange, hvite sandstrender, er Anegada et avvik fra de andre vulkanske øyene i BVI. Øya er også kjent for sitt fantastiske korallrev og er et yndet sted for fiske og snorkling.
 • Cane Garden Bay. Tortola: En av de mest populære strendene på Tortola, Cane Garden Bay er perfekt for svømming, vannsport og bare å slappe av på stranden. Området er også kjent for sitt livlige natteliv og musikalske arrangementer.
 • Sage Mountain National Park, Tortola: Dette er det høyeste punktet i BVI og tilbyr fantastiske turstier gjennom tropisk regnskog. Utsikten fra toppen er spektakulær, og gir et panoramautsyn over øyene.
 • Cooper Island: Et mindre kjent, men like sjarmerende reisemål, kjent for sine miljøvennlige tiltak og vakre strender. Det er et flott sted for de som søker en mer avslappet og bærekraftig ferieopplevelse.

Hver øy på De Britiske Jomfruøyer (British Virgin Islnds) har sin egen unike historie og skjønnhet, og venter på å dele sine hemmeligheter med de som er villige til å utforske. Enten du er en eventyrlysten reisende, en historieentusiast, eller bare på utkikk etter et fredelig tilfluktssted, vil BVI overraske og fortrylle deg med sine mangfoldige og unike severdigheter.

Gjennomsnittstemperatur og nedbør for de Britiske jomfruøyer (Road Town, Tortola)
Måleenheter= ºC og mm/måned. Varmeste måned: august (29ºC) / Kaldeste måned: mars (26ºC) & Våteste måned: oktober (87.8 mm) - Alle verdier basert perioden 2005-2015
Average temperatures and rainfall in Roadtown, Tortola (British Virgin Islands)

Været på de Britiske Jomfruøyer er typisk for et karibisk paradis, preget av et tropisk maritimt klima. Dette innebærer varme, solrike dager det meste av året, med en gjennomsnittstemperatur som sjelden faller under 25°C.

 • Den tørre årstiden (november til slutten av mai): Dette er den mest populære tiden å besøke, med behagelige temperaturer, mindre fuktighet og mindre nedbør. Dagene er vanligvis solrike og varme, perfekte for strandaktiviteter og seiling.
 • Våt- og orkansesongen (juli til oktober): Været blir varmere og mer fuktig, og det er større sjanse for regn, spesielt fra august til oktober. Orkaner kan forekomme, men moderne værvarsling gir god forhåndsvarsling for eventuelle stormer Selv om direkte treff fra orkaner ikke er en årlig begivenhet, kan det være klokt å sjekke værmeldingene og orkanprognoser før man legger en tur til De britiske Jomfruøyene. Det er også viktig å merke seg at mange hotell og tjenester har tilpasset seg disse naturlige syklusene, med noen stengt eller med begrensede tjenester utenfor sesong.

Det er alltid lurt å sjekke værmeldingen før du reiser, spesielt hvis du planlegger å besøke under våt- og orkansesongen.

Beste tiden å besøke de Britiske Jomfruøyer (British Virgin Islands, BVI)
Den beste tiden å besøke destinasjonen er under den tørre årstiden, som strekker seg fra november til slutten av mai. I denne perioden kan du nyte flere fordeler:

 • Behagelig vær: Med mindre fuktighet og sjeldne regnbyger, er været ideelt for å utforske øyene og nyte utendørsaktiviteter som seiling, snorkling og soling.
 • Moderate temperaturer: Temperaturene er varme, men ikke overveldende, noe som gjør det behagelig å tilbringe tid utendørs.
 • Lavere risiko for orkaner: Den tørre årstiden faller utenfor den karibiske orkansesongen, noe som betyr mindre sjanse for stormer som kan forstyrre reiseplanene dine.
 • Festlige arrangementer: Denne perioden sammenfaller også med flere kulturelle og festlige begivenheter, som gir en unik innsikt i øyenes kultur og tradisjoner.

Selv om dette er den mest populære tiden å besøke på, og dermed kan være mer folksomt og dyrere, tilbyr den en balanse mellom godt vær og rike opplevelser. For de som foretrekker færre folkemengder og potensielt lavere priser, kan sen vår eller tidlig høst også være attraktive alternativer, selv om det er større sjanse for regn.

Den offisielle valutaen på De britiske Jomfruøyene er østkaribisk dollar (XCD). Det er viktig å være oppmerksom på at selv om amerikanske dollar (USD) ofte aksepteres på øyene, vil veksling til østkaribisk dollar være nødvendig for lokale transaksjoner.

 

FreeCurrencyRates.com

 

Østkaribisk dollar (XCD): Denne valutaen er knyttet til USD, noe som betyr at valutakursen er relativt stabil.
Amerikanske dollar (USD): Det er viktig å merke seg at USD også er svært utbredt og akseptert på Britiske Jomfruøyer. Mange priser, spesielt i turistområder, kan være oppgitt i USD.
Banker og minibanker: Du finner banker og minibanker på de større øyene, hvor du kan ta ut både Østkaribiske dollar og Amerikanske dollar.
Kredittkort: De fleste større hoteller, restauranter og butikker aksepterer kredittkort, men det er alltid lurt å ha litt kontanter for mindre kjøp eller i mer avsidesliggende områder.

Kostnadsnivået
Kostnadsnivået på De Britiske Jomfruøyer (British Virgin Islands) (BVI) kan generelt anses som høyere sammenlignet med mange andre reisemål, spesielt innenfor Karibia. Dette skyldes flere faktorer, inkludert øyenes avsidesliggende beliggenhet, importavhengighet, og fokus på luksusturisme. Her er noen aspekter å vurdere:

 • Overnatting: Prisene for overnatting varierer, men BVI er kjent for sine luksuriøse feriesteder og private villaer, som kan være ganske kostbare. Det finnes også mer budsjettvennlige alternativer, men generelt ligger overnattingskostnadene over gjennomsnittet.
 • Mat og drikke: Restaurantprisene kan være høye, spesielt i turistområdene og på finere etablissementer. Selv om det er mulig å finne rimeligere spisesteder, er kostnaden for mat generelt høyere enn i mange andre land.
 • Transport: Å reise mellom øyene krever ofte ferger eller småfly, noe som kan legge til reisekostnadene. Bilutleie og taxitjenester på øyene er også tilgjengelige, men kan være dyrere enn i andre land.
 • Aktiviteter og utflukter: Prisene for aktiviteter som dykking, seiling, og guidede turer varierer, men kvalitetsopplevelser kan være kostbare. Det er imidlertid også mange gratis eller rimelige aktiviteter, som fotturer og strandbesøk.
 • Dagligvarer og shopping: Prisene på dagligvarer er høyere enn i mange land, da de fleste varer importeres. Shopping kan også være dyrere, spesielt i butikker rettet mot turister.

For å håndtere kostnadene, er det lurt å planlegge på forhånd, vurdere ulike overnattingsalternativer, og være åpen for å spise på lokale spisesteder som kan tilby rimeligere mat. Å reise utenfor høysesongen kan også bidra til å redusere kostnadene. Til tross for det høyere kostnadsnivået, tilbyr BVI en unik og minneverdig opplevelse som mange finner verdt investeringen.

Vi anbefaler at du har en leiebil under opphold på både Virgin Gorda & Tortola siden offentlig transport er nesten umulig å benytte seg av. Dette gir deg den friheten du vil trenge for å utforske de mange bukter, severdigheter og strender på både Virgin Gorda & Tortola.

Tips
Akkurat som i mange andre turistdestinasjoner. Her er noen generelle retningslinjer for tipping:

 • Restauranter: Det er vanlig å gi et tips på rundt 10-15% av regningen, avhengig av servicenivået. Noen restauranter kan automatisk legge til en serviceavgift på regningen, så det er lurt å sjekke før du tipser ekstra.
 • Taxi og transporttjenester: For taxitjenester er det vanlig å runde opp til nærmeste hele beløp eller gi 10-15% av turen som tips.
 • Hotellansatte: For bagasjeassistenter og rombetjening, er det vanlig å gi et tips på rundt 1-2 USD per bag eller tjeneste.
 • Utflukter og turer: For guidede turer og utflukter, kan du vurdere å gi et tips på 10-20% av kostnaden, spesielt hvis guiden har gitt en eksepsjonell service.
 • Dykkerguider og båtmannskap: Hvis du deltar i dykkeraktiviteter eller båtturer, er det vanlig å tipse mannskapet eller guiden, ofte rundt 10-20% av aktivitetens pris.

Det er viktig å huske at det å gi tips er en måte å vise takknemlighet for god service, og det er alltid opp til den enkeltes skjønn. Noen ansatte i serviceindustrien på BVI kan være avhengige av tips som en viktig del av inntekten sin, så det er verdsatt når turister anerkjenner god service med et passende tips.

Lokale festivaler og feiringer
De Britiske Jomfruøyer (British Virgin Islands, BVI) er ikke bare kjent for sine fantastiske strender og klare blå vann, men også for sitt livlige og fargerike festivalmiljø. Disse festivalene gir et unikt innblikk i øyenes kultur og tradisjoner, og er en fantastisk måte for besøkende å oppleve den lokale livsstilen på. Her er noen av de mest populære festivalene og når de finner sted.

 • BVI Music Festival (mai): Dette er en av de mest etterlengtede hendelsene på BVI, som tiltrekker internasjonale og lokale artister. Festivalen byr på en eklektisk blanding av musikksjangre, fra reggae og calypso til rock og R&B, og skaper en elektrisk atmosfære på stranden.
 • Emancipation Festival (slutten av juli - begynnelsen av august): Denne festivalen r en feiring av frihet og kultur, og markerer avskaffelsen av slaveri i 1834. Det er en ukes lang feiring med gateparader, skjønnhetskonkurranser, danseoppvisninger, og mye mer, som kulminerer i en stor parade og fyrverkeri.
 • Virgin Gorda Easter Festival (påske): En unik blanding av religiøse og kulturelle feiringer, denne festivalen inkluderer religiøse tjenester, musikk, dans, mat og en fargerik parade. Det er en tid for samfunnet å komme sammen og feire øyas kultur og historie.
 • Fisherman's Day (juni): En hyllest til øyenes fiskeriarv, denne dagen er fylt med fiskekonkurranser, matboder som serverer fersk sjømat, og musikk. Det er en flott måte å oppleve den lokale livsstilen og nyte noen av de beste sjømatrettene i Karibia.
 • Foiling Week (mars): For seilingsentusiaster er Foiling Week en spennende begivenhet. Denne regattaen viser det nyeste innen seilingsteknologi og tiltrekker seg seilere fra hele verden.

Disse festivalene gir en fantastisk mulighet til å oppleve den ekte ånden av BVI, med sin rike kultur, historie og samfunnsfølelse. Enten du er interessert i musikk, historie, mat eller seiling, er det en festival på BVI som vil fange din interesse og gi deg minner for livet.

De Britiske Jomfruøyer (British Virgin Islands, BVI): Skjulte skatter og fascinerende fakta
De Britiske Jomfruøyer (British Virgin Islands, BVI), en gruppe øyer kjent for sin blendende naturskjønnhet og avslappede livsstil, er også hjem til en rekke interessante og ofte overraskende fakta. Disse øyene er ikke bare et paradis for strandelskere og seilere, men også et sted rikt på historie, kultur og unike naturfenomener. La oss dykke inn i noen av de mest fengslende aspektene som gjør BVI til et fascinerende sted å utforske:

 1. Navnets opprinnelse: De Britiske Jomfruøyer (British Virgin Islands, BVI) ble oppkalt av Christopher Columbus i 1493 etter Sankta Ursula og de 11.000 jomfruene. Han kalte dem "Las Virgenes" til ære for disse legendariske martyrene.
 2. Skatteøyenes virkelige liv: Øyene er ofte assosiert med historier om pirater og skjulte skatter. Den beryktede piraten Blackbeard (Edward Teach) skal ha brukt øyene som gjemmested, og det har vært mange rykter om skjulte skatter her.
 3. En yachters paradis: De Britiske Jomfruøyer (British Virgin Islands, BVI) regnes som en av verdens beste seildestinasjoner på grunn av sine ideelle seilforhold, vakre øyer og trygge farvann. Øygruppen er vert for mange prestisjetunge seilregattaer.
 4. Flamingoene på Anegada: Anegada, den eneste koralløya i øygruppen, er kjent for sin flamingokoloni. Disse fargerike fuglene ble reintrodusert til øya og er nå en populær attraksjon. Arkeologiske funn tyder på at ørkenøya Anegada er geologisk adskilt fra resten av øygruppen, og ble dannet av korall og kalkstein, ikke vulkansk aktivitet som de andre øyene. Dette bidrar til dens unike landskap og økosystem.
 5. Tortola: den største av øyene, er et finansielt knutepunkt og hjem til en av verdens største skipsregistre. Her smelter global økonomi sammen med karibisk sjarm, og preger øyas identitet dyptgående.
 6. Jost Van Dyke: oppkalt etter den nederlandske piraten som brukte øya som sitt skjulested, er kjent for sin avslappede atmosfære og nyttårsfeiring. Det er estimert at øya bare har rundt 300 fastboende innbyggere.
 7. The Baths' geologiske underverk: The Baths på Virgin Gorda er kjent for sine enorme granittsteinblokker som skaper naturlige bassenger og labyrinter. Disse steinene er vitenskapelig interessante og gir en unik badeopplevelse.
 8. Romens rike historie: Romproduksjon har dype røtter i BVI, med en historie som strekker seg tilbake til plantasjeøkonomiens dager. Øyene produserer fortsatt noen unike og ettertraktede romsorter.
 9. En havn for dyreliv: De Britiske Jomfruøyer (British Virgin Islands, BVI) er ikke bare hjem for eksotiske marine liv, men også for en rekke sjeldne og endemiske arter, både på land og i vannet, noe som gjør øyene til et viktig område for naturbevaring.
 10. Den botaniske mangfoldigheten: Virgin Gorda er eksepsjonell, med nasjonalparker som eksponerer besøkende for sjeldne plantearter. Øyas geologiske underverk, The Baths, tilbyr labyrinter av strandstein og hemmelige bukter

Disse faktaene er bare toppen av isfjellet når det gjelder hva De Britiske Jomfruøyer (British Virgin Islands, BVI) har å tilby. Hver øy har sin egen unike historie og karakter, og sammen skaper de et fascinerende og mangfoldig bilde som venter på å bli utforsket. Enten du er en historieentusiast, naturkjæreste, eller bare på utkikk etter et avslappende ferieparadis, vil De Britiske Jomfruøyer (British Virgin Islands, BVI) overraske og fortrylle deg med sine mange skjulte skatter.

Kulinarisk reise
Mat- og drikkekulturen på De Britiske Jomfruøyer (British Virgin Islands, BVI) er en herlig blanding av karibiske smaker, ferske sjømatdelikatesser og internasjonale påvirkninger. Denne kulinariske smeltedigelen reflekterer øyenes rike kulturelle arv og tilbyr en spennende reise for smaksløkene. Fra strandbarer til gourmetrestauranter, er De Britiske Jomfruøyer (British Virgin Islands, BVI) et paradis for matelskere. Her er noen av de mest kjente og populære rettene og drikkene som du absolutt må prøve:

 • Conch fritters: En populær karibisk snack, disse frityrstekte godbitene er laget av conch (en type sjøsnegl), blandet med krydder og dyppet i en frityrrøre.
 • Roti: Lånt fra indisk matkultur, er roti en type flatbrød som serveres med krydret kjøtt, sjømat eller grønnsaker.
 • Grillet hummer: De Britiske Jomfruøyer (British Virgin Islands, BVI) er kjent for sin ferske hummer, spesielt rundt Anegada, kjent som "Hummerens Hovedstad". Grillet til perfeksjon, er dette en delikatesse du ikke vil gå glipp av.
 • Fisk og fungi: En tradisjonell rett, hvor "fungi" er en kokt maisblanding som ligner polenta, ofte servert med en saus og fersk fisk.
 • Johnny Cakes: Disse er små, runde, frityrstekte brød som er perfekte som snacks eller til å dyppe i sauser.
 • Painkiller: En berømt karibisk cocktail, opprinnelig fra De Britiske Jomfruøyer (British Virgin Islands, BVI). Denne søte og forfriskende drinken er en blanding av mørk rom, kokoskrem, ananasjuice og appelsinjuice, toppet med revet muskat.
 • Rum Punch: Karibia er kjent for sin rom, og på De Britiske Jomfruøyer (British Virgin Islands, BVI) finner du mange varianter av denne klassiske drinken, som kombinerer rom med en blanding av tropiske juicer og krydder.

Å utforske mat- og drikkekulturen på De Britiske Jomfruøyer (British Virgin Islands, BVI) er en opplevelse som går utover bare å spise og drikke; det er en måte å forstå øyenes historie, kultur og folk. Hver bit og slurk er en del av øyenes historiefortelling, og inviterer deg til å dykke dypere inn i det rike og mangfoldige samfunnet. Enten du nyter en enkel Johnny Cake ved en strandkiosk eller en gourmet hummermiddag med utsikt over havet, vil maten på BVI etterlate varige minner.

Øyenes beste romdestillerier
Romproduksjonen på De Britiske Jomfruøyer (British Virgin Islands, BVI) er en tradisjon med dyp historisk forankring og kulturell relevans. Denne edle ånden reflekterer regionens sjel og fortid.

 • Callwood Distillery på Tortola, som har operert kontinuerlig siden 1700-tallet, tilbyr at autentisk blikk i rumens historie. Besøkende kan utforske de antikke destillasjonsapparatene og smake den lokale produksjonen som er tro mot tidligere tiders metoder.
 • På øya Virgin Gorda finner en destilleriopplevelse av ypperste klasse hos Gorda Peak Distillery. Der produseres premiumrom som forsiktig lagres for å utvikle komplekse smaker og aromaer som er unike for regionen.
 • Soggy Dollar Bar på Jost Van Dyke er kjent for sin oppfinnelse av den ikoniske cocktailen Painkiller, men har også et utvalg av førsteklasses rom. Besøket her gir en perfekt kombinasjon av smaksprøver i paradislignende omgivelser.

Ved å besøke disse destilleriene får reiselystne en smak av de britiske Jomfruøyenes rikholdige arv. Rumens rolle i øyas kultur er ikke bare historisk, men fortsatt hjertelig levende.

De Britiske Jomfruøyer (British Virgin Islands, BVI): En mosaikk av øyer i karibisk prakt
De Britiske Jomfruøyer (British Virgin Islands,BVI), et blendende øyrike i hjertet av Karibia, er ikke bare en enkelt destinasjon, men en fascinerende samling av øyer, hver med sin egen unike karakter og sjarm. Dette britiske oversjøiske territoriet består av over 60 øyer og cays, hvorav kun en håndfull er bebodd. Fra det pulserende livet på Tortola, den største og mest befolkede øya, til den fredelige og uberørte naturen på de mindre øyene og cays, tilbyr De Britiske Jomfruøyer (British Virgin Islands, BVI) en utrolig mangfoldighet av opplevelser og landskap. Peter Island, en selveiet øy, byr på ubeskrivelig fred og skjønnhet. Den er et yndet reisemål blant seilere og de som søker eksklusiv avslapning. Etableringen av luksusresorter på øya har ikke forringet dens naturlige prakt, men heller gitt tilreisende muligheten til å nyte paradiset med komfort. Privatliv og ro er garantert på denne idylliske øya.

 • Salt Island - er mest kjent for sin historiske saltproduksjon. Øya har naturlige saltsjøer, kjent som saltvannsdammer, hvor salt har blitt høstet i århundrer. Tradisjonelt betalte øyas beboere en årlig leie til regjeringen i BVI i form av en pose salt. Denne tradisjonen fortsetter den dag i dag, selv om øya nå er stort sett ubebodd, som et symbol på respekt for øyas arv.
  RMS Rhone's hvilested: Salt Island er også kjent for skipsvraket av RMS Rhone, et britisk dampskip som sank i 1867 under en orkan. Vraket, som nå ligger i grunt vann nær kysten av Salt Island, er et av de mest populære dykkerstedene i Karibia. Det er kjent for sitt rike marine liv og de godt bevarte restene av skipet.
 • Cooper Island - størrelsen avviser ikke viktigheten av Cooper Island. Med sitt robuste terreng og krystallklare vann lokker den naturinteresserte og dykkere. Her er det nemlig et mylder av liv under overflaten - fra korallrev til skoler av tropiske fisk - som gjør denne øya til en akvatisk skjønnhet.
 • Norman Island - oppkalt etter en pirathistorie, sies det at skjulte skatter fortsatt finner sted. Denne øya er ofte assosiert med romanen "Skatten på sjørøverøya" og er populær blant eventyrlystne slikkere for den legendariske historien og spennende skattejakter som har sin opprinnelse her.
 • Marina Cay - sin magi ligger i dens intime størrelse og den rolige atmosfæren den tilbyr. Dette gjør den til et ideelt sted for de som søker et avbrekk fra den travle hverdagen. Med en bemerkelsesverdig bakgrunn av det turkisblå havet og frodig vegetasjon, er Marina Cay et pusterom for sjelen innenfor 2023 og utforsker manøvrering i en verden som stadig endres. Her finner man et tilfluktssted der tiden synes å stå stille.
 • Anegada - skiller seg ut fra de andre øyene i BVI med sitt flate landskap, som hovedsakelig består av korall og kalkstein. Denne øya er kjent for sine lange, hvite sandstrender og et av de største korallrevene i Karibia, noe som gjør den til et paradis for dykkere og snorklere.
 • Jost Van Dyke - oppkalt etter en nederlandsk pirat, er kjent for sin avslappede atmosfære og vakre strender. Øya er mindre utviklet enn noen av de andre øyene, noe som gir den en sjarmerende og uformell følelse.
  White Bay og Soggy Dollar Bar: White Bay er kjent for sin idylliske strand og Soggy Dollar Bar, fødestedet til den berømte Painkiller-cocktailen.
  Foxy's Tamarind Bar: Et ikonisk sted kjent for sitt livlige nyttårsfest og regelmessige musikk- og kulturelle arrangementer.
 • Peter Island - er en privat øy kjent for sitt luksuriøse feriested og eksklusive atmosfære. Øya tilbyr en blanding av naturlig skjønnhet og førsteklasses fasiliteter.

Hver av disse øyene tilbyr en unik opplevelse og er et vitnesbyrd om mangfoldet og skjønnheten som finnes i De Britiske Jomfruøyer (British Virgin Islnds). Enten du er ute etter eventyr under vann, kulturelle opplevelser, avslappende strender eller luksuriøs avslapning, vil Anegada, Jost Van Dyke og Peter Island imponere og fortrylle deg.

Hvilken strand skal du velge?
De Britiske Jomfruøyer (British Virgin Islands, BVI) er kjent for sine fantastiske strender, mange av dem regnes blant de mest ikoniske og vakre i Karibia. Her er noen av de mest fremtredende strendene som du absolutt bør besøke:

 • White Bay Beach: på Jost Van Dyke representerer en idyllisk tropeperle med sin silkemyke sand og krystallklare vann. Stranden er omkranset av kokospalmer og strandbarer, og er svært populær blant seilere. Den fredelige atmosfæren og det lune vannet gjør denne stranden til et paradis for svømming og avslapping. Over vannlinjen lokker de legendariske etablissementene som Soggy Dollar Bar og Gertrude's Beach Bar med deres livlige karibiske sjarme.
 • The Baths på Virgin Gorda: Kanskje den mest berømte stranden i BVI, The Baths er kjent for sine enorme granittsteinblokker som skaper naturlige bassenger og labyrinter. Dette unike geologiske fenomenet, kombinert med krystallklart vann og hvit sand, gjør det til et must-see.
 • Cane Garden Bay: på Tortola tilbyr en kombinasjon av naturskjønnhet og kulturliv. Her kan besøkende nyte brede strekninger med myk sand flankert av grønne fjellsider. I tillegg finnes det en rekke restauranter og levende musikklokaler, hvor man kan nyte lokale spesialiteter mens man lytter til reggae rytmer.
 • Anegada: er kjent for sine endeløse strender, som Loblolly Beach og Cow Wreck Beach. Med det flate landskapet og kilometer med uberørte sanddyner, er dette et ypperlig sted for de som søker en tilbaketrukket strandopplevelse. Besøkende kan forvente et sant møte med naturens fred og ro, hvor sjansen for å støte på sjøskilpadder under snorkling er stor, og den autentiske øykulturen er bevart.
 • Savannah Bay på Virgin Gorda: En lang, uberørt strand som er perfekt for de som søker ro og fred. Savannah Bay tilbyr fantastiske muligheter for svømming og snorkling i et relativt uforstyrret miljø.
 • Peter Island: På denne private øya finner du noen av de mest eksklusive og vakre strendene i BVI, som Deadman's Beach og Honeymoon Beach, som tilbyr en kombinasjon av luksus og naturlig skjønnhet.

Disse strendene representerer bare et lite utvalg av de mange fantastiske strendene som finnes på De Britiske Jomfruøyer (British Virgin Islands, BVI). Hver strand har sin egen unike sjarm og karakter, og tilbyr besøkende en sjanse til å oppleve paradis på jorden.

 

Se våre reiser til dette reisemålet