Skreddersy din ferie nå!

Oversikt

Caymanøyene er vel nesten mer kjent i Skandinavia som er sted man gjemmer penger og unngår skatt. Med flotte mega-resorts, flunkende hav og kritthvite kystlinjer, så tiltrekker år etter år Caymanøyene flere turister til de uberørte strendene sine. Hvis du undersøker litt nærmere - forbi de flotte strendene - så er det lett å se hvorfor mange er så henrykt over denne lille øyen i Karibia.

Men selv om Caymanøyene har sin store andel av selskaper med en postboks, kommer nok de mer enn 2 millioner besøkende hvert år for helt andre årsaker. De fleste av disse er selvsagt cruiseturister på noen timers besøk på Grand Cayman, hvor shopping og muligheten til å svømme med rokker er hovedfokus før de reiser videre til neste havn og mer shopping. De "ekte" turistene biter seg deretter fast i en barkrakk eller solseng på idylliske Seven Mile Beach på Grand Cayman, en av Karibias vakreste strender, og noen heldige finner ut at det faktisk finnes flere øyer å utforske utenfor Grand Cayman.

Caymanøyene er uten tvil kommersielt og kosmopolitisk, med nesten 50 % av innbyggerne fra andre land i verden, men øyenes rike kultur lever i beste velstående, og særlig da i Bodden Town, East End og Cayman Brac. Utforsk nordsiden av Grand Cayman og søsterøyene Cayman Brac og Little Cayman hvor du finner frodige skoger, et rikt fugleliv, mystiske grotter og uberørte strender. Under havoverflaten venter noe av den beste dykkingen i Karibia med imponerende vegger, koraller og skipsvrak.
Hopp i vannet, det tar ikke mye energi til for å utforske Caymanøyenes største attraksjon, menneskene og den avslappende dagsrytmen som finnes overalt. Kom og nyt Caymanøyene.

Litt om de øyene som utgjør øygruppen:
Grand Cayman - For de fleste er Grand Cayman synonymt med Caymanøyene. Grand Cayman er et shoppingmekka for cruiseturister og et globalt finanssenter hvor hotellene ligger på rekke og rad langs kjente Seven Mile Beach, og hvor de rike og berømte sipper til sine cocktails og diskret leker med sine millioner. Men selv Grand Cayman har en annen side (bokstavelig talt). Hvis du setter kursen østover kommer du raskt vekk fra mengden av cruiseturister og kan oppleve den lokale kulturen, kanskje oppdage den fantastiske dykkingen og det langt mindre utviklede innlandet på Grand Cayman.
Little Cayman - mye ligger i navnet og med kun rundt 170 fastboende finner du en fantastisk kombinasjon av glitrende strender, et sakte hverdagsliv og uberørt natur. Little Cayman er også en av de mest ettertraktede dykkedestinasjonene på Caymanøyene, det finnes imidlertid nok av adspredelser for landkrabber også. Men livet her er ikke fylt av fart og spenning. Når det er sagt så våkner Little Cayman til liv under den årlige Mardi Gras feiringen eller under Pirate Week  .
Cayman Brac - oppkalt etter klippen "brac", som dominerer den ene enden av øya. Cayman Brac er den østligste av øyene som utgjør Caymanøyene og er også kanskje den mest autentiske. Turismen er ikke hovednæringen på øya og befolkningen jobber for det meste i steinbrudd, på fiskebåter og i andre mindre selskap, samt for de lokale myndigheter. Selv om du finner stort sett alt det du trenger i en moderne verden er livet fortsatt lett avslappet og har en intim atmosfære. Igjen er det dykkingen som drar de fleste besøkende til Cayman Brac.

Høydepunkter
Caymanøyene har blitt en av de mest populære destinasjonene i Karibia for en aktiv ferie; fotturer, golfing, snorkeling, dykking, seiling, med mer er alle populære aktiviteter. Den store øya
Grand Cayman tilbyr flere aktiviteter, som det å sole seg på Seven Mile Beach eller det å tilbringe 10 kitschy minutter i Hell. Besøk på de rolige og mindre øyene Cayman Brac eller Little Cayman, er derimot ideelt for dagsturer eller en litt mer avslappende lenger tur.
  • Dykking                                                                                                                            Djevelsk dype dropp-offs, barske vrakdykk og noen av de kuleste korallene i Karibia, har gjort Caymanøyene til en dykkedestinasjon i verdensklasse. Med en sikt som ofte kan virke uendelig kan de over 365 dykkestedene på Caymanøyene tilby noen av den beste dykkingen i Karibia. Av de tre øyene, er det Grand Cayman som oftest er besøkt av dykkere. Grand Cayman’s North Wall stuper ned mer enn 1.800 meter og byr på vakker veggdykking og mulighet for å se piggrokker og havskilpadder. Grand Cayman tilbyr også shore dives ut til flotte korallrev med lite eller ingen strøm. Little Cayman har Bloody Bay Wall Marine Park, kjent for sine levende farger, dramatiske dropp-offs og swim throughs. Cayman Brac har en god miks av vegger, vrak og revdykking uansett erfaring. Med alt fra 5-stjerners hotell på Grand Cayman til søte små dykke lodger på Little Cayman, har virkelig øynene mange valgmuligheter for besøkende, i tillegg til hundrevis av dykkesteder å utforske. 
  • Strender
  • aSeven Mile Beach er hovedområdet på Caymanøyene for strandhoteller og den er også en av de vakreste og mest avholdte strendene i Karibia. Den er faktisk nærmere 5,6 miles lang og er full av luksusresorts, restauranter og butikker, så vel som små strandbarer og vannsportssentra som tilbyr snorkeling, kayaking og paraseiling.
  • Sandy Point, Little Cayman - Sandy Point er et fint kompromiss mellom livet på Seven Mile Beach og mer isolerte strender hvor du må klare deg selv med tanke på mat og drikke. Stranden ligger på østkysten av Little Cayman.
  • Rum Point, Grand Cayman - befinner seg på den nordlige siden av Grand Cayman og kan skryte av utsikt mot Cuba. Det er en livlig strand hvor palmetrærne gir skygge og det er et populært sted for vannsportsaktiviteter. 
Gjennomsnittstemperatur og nedbør for Caymanøyene George Town)
Måleenheter= ºC og mm/måned. Varmeste måned: august (29ºC), Kaldeste måned: januar(26ºC) / Våteste måned: oktober (66,4mm) - Alle verdier basert perioden 2005-2015.

 

Hvordan er været på Caymanøyene? Været i høysesongen fra midten av desember til midten av april, er perfekt for strandliv: Det er vanligvis tørt og de avkjølende vindene fra nordøst gjør temperaturen mer levelig. Av og til kan det være overskyet og vind, men disse periodene med dårlig vær kommer og går heldigvis fort. Værmessig er den beste måned å besøke Caymanøyene på, april. Da er det perfekt, varmt vær uten de sommerlige hetebølgene som gjerne kommer i mai. Dette til tross, mange europeere foretrekker å kommer i sommermånedene. Kanskje for å veie opp for den kalde vinteren nord i Europa?                                                                                                

Beste tiden å besøke Caymanøyene: De fleste av de tilreisende kommer i tidsrommet desember - april. Dette er den tørre tiden med behagelige temperaturer, noe som gjør det enkelt og lettvint å slappe av på stranden eller å ta del utendørsaktiviteter. Hvis vi skal være enda mer spesifikke, så er april den beste måneden. Været er litt varmere og det er vanligvis etter at amerikanerne har vært på vinterferie.                                                                                                     

Regntiden er fra sent i mai til sent i november. Men det regner ikke hver dag. Ofte er det korte, intense skurer som etterfølges av klarvær og mye sol. Selv om Caymanøyene er en av verdens topp dykkedestinasjoner så pleier selv dykkere å unngå øyene i august og september, da tropiske stormer kan virvle opp vannet. Det er derimot så mange dykkesteder på øyene at du nesten alltid kan finne et sted å dykke, selv i august og september.

Hurricanes på Caymanøyene
Forbannelsen til det Caymanske vær - hurricanesesongen varer fra 1. juni til 30. november. Hvis du besøker øyene i hurricanesesongen, så pass på at du tar alle advarsler om tropiske stormer eller hurricanes alvorlig. 

Myntenhet: Caymansk dollar (KYD) = 100 cents

Tips: Sørg for at du alltid kalkulerer en kostnaden for tips hvis du planlegger en reise til Caymanøyene. Her er noen retningslinjer som kan hjelpe deg i dette.

Hoteller: Selv om varer og service avgifter ikke er skattbare inntekter på Caymanøyene, er faktisk overnatting avgiftsbelagt. Beregn derfor at det legges til 10% statlig avgift på all overnatting (ikke hvis du bestiller via en turoperatør, da er dette med i tilbudet). En rekke hoteller legger i tillegg til nye 10% service avgift på toppen av dette. Bærer noen bagasjen din er det forventet at du gir USD1 per enhet. Rengjøringspersonalet forventer også at det legges igjen USD2 per natt på rommet (legg dette igjen hver morgen før du forlater rommet).
Restauranter: legger ofte på 10-15% service avgift på regningen og i tillegg ber de gjerne gjestene om ytterligere tips. Hvis du derimot får en regning hvor det ikke er inkludert noe er det vanlig å gi 15% tips på regningen.

Festivaler                                                                                                                                         

Caymanøyene er unike i Karibia med to offisielle karneval -  den tradisjonelle Batabano i mai og den alt annet enn vanlige Pirate Week, som sprader inn over Grand Cayman i november. 

  • Pirate Week (november) - En av våre favoritt begivenheter i Karibia begynner hvert år med en invasjon fra havet, når to piratskuter seiler inn til havnen i George Town og tar den lokale guvernøren til fange. Du vil bli fengslet av alt liv og røre i løpet av de 10 dagene festivalen varer. Her er det fyrverkeri, konserter, løp til lands og til vanns, utnevning av festivalens Konge og Dronning, parader og til og med et båtrace med papp-båter som er dømt til å mislykkes. 
  • Batabano Carnival (første uken i mai) - Batabano har riktignok fått navnet sitt etter havskilpaddene på Caymanøyene, men det er ikke noe vits i å gjemme seg i løpet av dette årlige karnevalet. Feiringen finner sted over hele Caymanøyene, men spesielt på Grand Cayman, hvor du finner de største festene og karnevalsparadene. Som i Trinidad - hjem til det største karnevalet der er - kan besøkende delta i paradene (mot en liten avgift) og de kan også delta i festene før og etter karnevalet, før man ender opp på en vakker lokal strand for å sove av seg all moroa. 
 
Se vår destinasjons video fra Cayman Islands:

Se våre reiser til dette reisemålet