Skreddersy din ferie nå!

Oversikt

I mengden av perler i det karibiske hav er St-Barthélemy (eller St-Barth som det er kjent som lokalt) er en mangesidig juvel. Denne utsøkte øya blander fransk urbane stil med et frodig, tropisk landskap med høye fjell, isolerte strender med puddersand, vindblåste klipper, frodige grønne åser iblandet blomstrende hager fylt med bougainvillea, hibiskus og duftende frangipanis, turkise bukter med en myriade av seilbåter som dotter mot horisonten.
Med en slik perfekt drømmesetting er St-Barth ikke overraskende et reisemål for de rike, berømte og vakre for sin laid-back atmosfære, små luksuriøse hoteller, designerbutikker og utmerkede restauranter. Men selv om St-Barth utvilsomt er et dyrt reisemål, er alle strender tilgjengelige, offentlige og gratis, og det er et s tort utvalg av mulige aktiviteter. Her finner du alf fra surfing, windsurfing og kitesurfing til seiling, dykking og snorkling. Kommer du utenfor hlysesongen er det faktisk mulig å overleve på St-Barth på en overkommelig pris.

Med så mange øyer I Karibia å velge mellom, hvorfor skal du vekge St-Barth?
Det er en grunn til at de rike og berømte flokkene til St Barts år etter år. Tenk deg det sørlige Frankrike med all sin fantastiske kultur og eleganse! Kombiner dette med karibiske skjønnheten. Og du får en perfekt kombinasjon. St Barts er også et av de sikreste stedene i verden. Det sies faktisk at du kan legge vesken din i din cabriolet, gå til lunsj, og den vil fortsatt være der når du kommer tilbake flere timer senere.
St Barts er virkelig en av de vakreste av de karibiske øyene. St-Barths er så liten at du kan kjøre rundt hele øya i løpet av en time, men på denne tiden har du rukket å se 22 flotte postkort sandstrender med hvit puddersand. St-Barths er også en drømmedestinasjon hvis du liker mat og du finner faktisk noen av verdens beste restauranter på St-Barths. Liker du moter og shopping? Ja da har du kommet til paradis - Island Chic er brakt til et helt nytt nivå på St Barts, og du vil også se verdens beste og mest eksklusive designer merkevarer i hovedstaden i Gustavia

En ekstraordinær øy, eksklusivitet

Så snart du lander på Gustave III Airport, finner du deg selv i et drømmeland, et fjernt sted med få begrensninger i hverdagen.
Bare navnet St-Barts er innbundet i mystikk og magi og fungerer nesten som et passord inn til en annen verden. Lokale myndigheter forstod klokt at overutvikling ikke var i tråd med øya, og kontrollerte derfor utbyggingen av turistinfrastruktur fra starten av. Privatliv og plass var viktige bærebrikker for lokalbefolkningen og du får være i fred og det er vel derfor også mange kjendiser velger St-Barth, en intim men prestisjetung liten utpost i det karibiske hav.

Høydepunkter

 • Kitesurfing - St-Barths har en konstant vind på rundt 18 knop om vinteren (men kan gå opp mot 21 knop). Med en gjennomsnitts lufttemperatur på behagelige 26°C og vanntemperaturen ca 24°C kan du glemme våtdrakten din. Selv om du kan kite eller windsurf stort sett hvor som helst, er det den østlige delen av St. Barth-øya det beste stedt å kite eller windsurfe.Her blåser vinden mot land og du er beskyttet av bukter og flere korallrev, et ideelt sted for nybegynnere. De mest kjente kite og surfe stedene er Grand Cul de Sac og Toini Beach
 • Anse de Gouverneur - Omkranset av høye klipper ligger denne vakre og brede sandstranden bortgjemt. Dette er et perfekt sted for en piknik og er lite besøkt selv i høysesongen, noe som gjør at stranden også fungerer som nudiststrand for noen.
 • Gustavia - Formet som en hestesko rundt en liten, skjermet havn, og en gang beskyttet av festinger, som du fortsatt kan se restene etter fungerer Gustavia den dag i dag fortsatt som en travel havn. Byen ble grunnlagt i 1784 som et bytte mellom Frankrikes kong Ludvig XVI og svenskekongen hvor Frankrike fikk et varehus i Gøteborg og svenskene fikk St-Barths og ble fort et senter for forsyninger og kommersiell handel i regionen og klarte dermed å holde på sin nøytralitet under de mange krigene som preget regionen. I dag er Gustavia en meget fargerik liten by med mye historie og et sted du desidert bør få med deg.
 • Anse de Colombier - Dette er det tropiske paradiset du har drømt om: en blendende bortgjemt hvit sandstrand med turkist vann mot en vegg av grønne åssider. For å komme hit må du ta bena fatt! En liten sti starter ved enden veien ved La Petit Anse og det vil ta deg ca 20 minutter å nå frem til stranden

Gjennomsnittstemperatur og nedbør for St-Barths (Gustavia)
(Målingene er gjort for Juliana Airport - Saint Maarten, 32 kilometers fra Gustavia, så klimaet kan variere noe)
Måleenheter= °C og mm/måned. Varmeste måned: august (29°C), Kaldeste måned: februar (26°C) & Våteste måned: november (66.1mm) - Alle verdier basert på data innhentet i perioden 2005-2015.

Hvordan er været? Hvordan er været? Som alle andre steder i regionen er været på St-Barths tropisk og varmt hele året med en litt kjøligere værtype I perioden des-apr og en varm og fuktig årstid I perioden mai-nov. Selv om det ikke høres så innbydende å reise i denne tiden er det fortsatt lengre perioder med solskinn, men da ispedd noe tordenvær, da gjerne om ettermiddagen. Temperaturen varierer lite gjennom året med min 23°C (jan-mars) og opp til 26°C (jun-sep) og på det varmeste opp mot 29-32°C (jun-sep), men selv i denne varmeste perioden vil du alltid ha en svalende bris fra havet.                                                                                                                         
 
Beste tiden å besøke St Barth: Den beste tiden å besøke St-Barths vil nok være mellom nov-jun, men husk at des-apr kan være meget sterk sol og desember er en ekstremt travel tid med da priser som matcher etterspørselen.                                                                                                               

Valuta & Myntenhet: St-Barths bruker EURO (€) = 100 cents. Mange restauranter vil uansett ofte også oppgi hvor mye det du skal betale i USD

Tips: St Barths har en turist avgift på 5% og noen etablissementer vil inkludere dette på regning for overnatting. Noen utleiere har inkludert dette i prisen, mens andre sender regningen videre til deg som en avgift.
Her er noen retningslinjer om det å gi tips for tjenester på St-Barths

 • Hushjelp (hvis du leier villa/hus): $10-$15 per person, per dag
 • Concierge: $50 for bra service, eller mer hvis den var eksepsjonell
 • For aktiviteter: opptil 10%
 • Restauranter: 10% på regningen, avhengig av om du er fornøyd eller ikke selvsagt 

Interessante fakta

 1. St-Barths var opprinnelig kalt Quanalao av de originale Arawak innbyggernenår Columbos seilte forbi i 1493. Columbus gav øyen navnet etter sin bro, Bartolomeo
 2. Turismen startet på St-Barths den dagen Rèmy de Haenen, en eksentrisk nederlandsk pilot landet på det som i dag faktisk er St-Barths flyplass og han ble St-Barths første hotelleier og St-Barths borgermester.
 3. St-Barths er skapt av vulkans aktivitet og er kun 20 km², bare litt større en Los Angeles.
 4. Selv om St-Barths ble oppdaget av Colombus i 1493, ble ikke St-Barths kolonisert før i 1651 av franskmenn. Uheldigvis ble ikke dette noen suksess og en ny koloni ble grunnlagt igjen i 1763 av franskmenn. Men gleden ble kortvarig og i 1784 tapte de øya til Sverige og St-Barths forble under svenskekongen frem til 1878.

Festivaler
Karibisk inflytelse, Svensk historie og franske tradisjoner har satt sitt preg på det kulturelle livet på St-Barth slik det er i dag. Men i tillegg har mye av kulturen idag ispedd innbyggernes kjærlighet til havet og de finere ting i livet. I løpet av året er det en rekke offentlige høytidsdager og festivaler som hedrer musikk, film, båtrace og andre sportsaktiviteter og med inspirasjon fra lokale artister.

 • St. Barth Film Festival / Cinema Caraïbes - Finner sted i April og er en Internasjonal filmfestival med hovedvekt på filmer med opprinnelse eller som handler om den karibiske regionen. Gjester inkluderer regissører, skuespillere og andre profesjonelle som har interesse for karibisk film og kultur.
 • Fête de Saint-Barthélemy - Dette er til ære for St-Barths beskyttende engel og feires med offisielle seremonier, prosesjoner, regattaer og kulminerer med dansing og fyrverkeri å havnen i Gustavia. Denne festivalen finner sted i august hvert år.
 • Karneval - finners sted i feb/mars og er som alle andre steder feiret med parader i hovedstaden Gustavia
 • St. Barth Bucket Regatta - Er du interessert i seiling bør du få med deg dette arrangementet som finner sted i mars. Den første regattaen ble gjort i 1995 og tiltrekker seg spektakulære seilbåter fra hele verden og konkurransen pågår over 3 dager med mange ulike arrangement tilknyttet båt regattaen.


Se vår destinasjons video fra St-Barths
Copyrigth - Beachbox

Se våre reiser til dette reisemålet