Skreddersy din ferie nå!

Oversikt

Antigua og Barbuda er den ultimate karibiske destinasjonen, med 365 nydelige strender, en rik historie fra kolonitiden, første-klasses hoteller, sportshistorie, berusende utflukter og fengende kultur. Stranden er likevel bare begynnelsen! Disse søsterøyer tilbyr et bredt utvalg av utflukter, fra svømming med rokker på Stingray City til zip-lining gjennom regnskogen eller fotturer i fjellene med en av flere lokale selskaper. Ingen av attraksjonene er mer enn 45 minutter fra stranden, slik at det er enkelt å utforske Antigua uansett hvor du velger å overnatte. Antiguas søsterøy, Barbuda, med sin befolkning på under 2.000 personer er kanskje det karibiske havets best bevarte hemmelighet. Barbudas 27 km med uberørt rosa-sand strand bare venter på å bli utforsket, og øya er også hjem til den vestlige halvkules største fregatt fugl reservat. 

 

 

Gjennomsnittstemperatur og nedbør for Antigua (St John's):
Måleenheter= ºC og mm/måned. Varmeste måned: august (28°C), Kaldeste måned: februar (25°C) & Våteste måned: oktober (63.5mm) - Alle verdier basert på data innhentet i perioden 2005-2015.
Beste tiden for å besøke Antigua & BarbudaBeliggende sentralt mellom Windwardøyene (De små Antiller i Karibia)Øyene består av 3 ulike øyer, Antigua, Barbuda & Redonda. Antigua & Barbuda har et typisk tropisk savanne klima med meget konstante tropiske temperaturer hele året. Det er derfor lite nedbør vanligvis og øyene mottar ikke mer enn ca 1000 mm nedbør hvert år totalt fordelt på sesonger. Den tørre årstiden begynner fra midten av januar og varer frem til juni. Under regntiden vil det komme regnbyger som kan vedvare over lengre tid. Som ellers i Karibia er det orkansesong fra midten av juni til midten av november.  Den beste tiden er derfor januar - juni (desember er også bra men dette er meget populære øyer og det blir fort fulle hoteller og umulig å få talk i leiebil).                                                                        

Myntenhet:  East Caribbean dollar (XCD) = 100 cents

Tips: Antigua skiller seg ikke mye fra de øvrige landene i Karibia og det er greit å ha en liten oversikt over hva som er vanlig i henhold til tips i regionen

Interessante fakta:

  1. Antigua & Barbuda (sammen med Den sentralafrikanske republikk) er de eneste 2 landene i verden med 10års grense for kjøp av alkohol!

Festivaler
Antigua & Barbuda er viden kjent for sine mange festivaler og har du muligheten til å være tilstede under noen av disse er dette sterkt anbefalt siden deltagelse er utrolig lidenskapelig. Her er ut lite utplukk av de viktigste festivalene på Antigua & Barbuda.

  • Antigua Classic Yacht Regatta- avholdes hvert eneste år i april får Sailing Week, og trekker store mengder med tradisjonelle seilbåter til Falmouth Harbour. Det er 4 dager med konkurranse samt parader av båtene. Selvsagt nytes det store mengder med rom & drinker under denne begivenheten.
  • Antigua & Barbuda International Cricket Fest – kanskje ikke så aktuelt for oss Skandinaver, men dette er Antigua & Barbudas nasjonalsport og ingen match kan konkurrere med kampene som spilles under denne 4 dagers festen i november. Det er heller ikke uvanlig at lag fra topp divisjonene fra andre land i verden deltar i konkurransen. Som vanlig er rammen rundt dette mye musikk, mat og høy stemning.
  • Sailing Week - finner sted i slutten av april og begynnelsen av mai og er Karibias største regatta med 100-vis av båter som deltar. Det er 5 dager med formelle konkurranser pluss en seilas mellom Guadeloupe og Antigua. Det er selvsagt en masse som skjer på land også under denne uken og det er mang en turist som har blitt shanghaiet og finner seg som mannskap på en av båtene neste dag!
  • Caribana - er det årlige karnevalet og finner sted i mai på Barbuda. Selve begivenheten finner sted på et spesialbygd arena i sør nær Codrington (den eneste byen på Barbuda). Liker du calypso har du kommet til rett sted, siden festen varer i 5 dager til ende som ender i et enormt party om morgenen den siste dagen etterfulgt av en karnevals parade.
  • Antigua Carneval - siste del av juli og inn i august! Dette er et av Karibias beste karneval og varer i hele 10 dager. Det hele kulminerer med parader og dansing i gatene i hovedstaden St John's. Karnevalet i Antigua er en eksplosjon av lyder, fargerike kostymer og er at absolutt høydepunkt om du skulle befinne deg i regionen i denne perioden.

Hoteller & Restauranter: I tillegg til statlige avgifter og skatter vil ofte hoteller og restauranter også legge på sine service gebyrer, normalt rundt 10%. På restauranter er det vanlig å legge til 5% av regningen sin tips til betjeningen hvis du er fornøyd med mat og service. For du hjelp til å bære bagasje er det vanlig å betale USD1 per kolli. På de fleste All Inclusive hoteller er det faktisk ikke lov å gi tips til betjeningen.

Taxi: litt tåpelig kanskje, men taxi sjøfarer forventer at du gir 10-15% i tillegg til den avtalte prisen, det samme gjelder hvis du leier en båt med mannskap.

Overnatting: Vi anbefaler Dickenson Bay eller Nelson's Dockyard

Leiebil: Skal du se noe av Antigua anbefaler vi at du tar en leiebil under oppholdet siden det finnes så mange fine områder som er vel verdt å se.
Sist besøkt av REISEbazaar: Vi besøkte Antigua desember 2012. Selv om Antigua har mange strender å velge mellom er de fleste kun tilgjengelig om man har en leiebil (som vi anbefaler om du har tenkt deg rundt på Antigua). Vi besøkte dessverre ikke hverken Barbuda eller Redonda så våre kommentarer er kun for Antigua. Vi bodde i Dickenson Bay som er meget gunstig hvis du allikevel ikke vil ha bil siden det finnes både supermarked og en del restauranter i gangavstand og det er heller ikke altfor langt inn til St John's. Vi bruker stort sett leiligheter i dette området for være gjester. Et annet sted som vi kan anbefale (hvis du har bil) er Nelson's Dockyard, en historisk restaurert liten by med hyggelige bosteder og restauranter (men ligger ikke ved noen strand).

Se vår destinasjons video fra Antigua


Se vår destinasjons video fra Barbuda

Se våre reiser til dette reisemålet