Skreddersy din ferie nå!

Oversikt

Velsignet av naturen, St Lucia har geografiske og kulturelle rikdommer nok til å overgå langt større nasjoner. Til tross for dette forblir St Lucia et jordnært sted som bærer sin fantastiske naturlige skjønnhet med likegyldighet.
Kjent for sine mange små og luksuriøse, og ofte meget fargerike hoteller enn store mega resorts er egentlig St Lucia to ulike destinasjoner. Fra Rodney Bay i nord som fokuserer mer tradisjonelle hoteller og med alle de fasiliteter du kan forvente fra et typisk turiststed. I sør finner du Soufrière i hjertet av en nydelig region, kjennetegnet av gamle plantasjer, skjulte strender og kanskje St Lucias mest kjente landemerker, vulkanene Les Pitons
St Lucias landskap er like variert som landets. Ingen to deler av øya er like! Noen deler av St Lucia passer for de so ønsker et travelt uteliv og strandpartier, mens andre deler av St Lucia tilbyr muligheter til å komme seg vekk fra alt og utforske tett jungel og rolige bukter med innbydende strener. Det lønner seg derfor gjerne å gjøre litt forarbeid før du legger reisen til denne lekre destinasjonen.
St Lucia er ingen ordinær øy
Like deler skjønnhet og mystikk, St Lucia trollbinder stort sett alle som setter sine føtter på en av landets mange vakre strender. Her finner det en stemningsfull atmosfære, gjestfrie mennesker, gode hoteller og deilig mat, hva mer kan du lønske deg?
Se for deg å ligge på en av de mange hvite strendene, nyte et vulkansk gjørmebad i Soufrière, eller utforske en av de mange historiske plantasjene, ta en spennende utflukt i regnskogen, snorkle og se på fargerike korallfisker eller overvære en liten havskilpaddens første steg ut i det store havet, alt er mulig på St Lucia

 

Litt om de ulike delene av St Lucia
Nordsiden
av St Lucia er kanskje et av de mest populære stedene å bo for alle som besøker St Lucia. Her finner du tilsynelatende alt du vil trenge i kort avstand fra ditt utvalgte hotell eller bosted. Selv om Rodney Bay og nordsiden innebærer litt mer kronglete vei til og fra den internasjonale flyplassen på St Lucia er dette det stedet som mottar flest turister. Leter du derfor etter litt mer rolige omgivelser bør du styre unna denne delen av St Lucia.

Området rundt Rodney Bay har en rekke av St Lucias mest kjente strender og kanskje den mest populære, Plantation Beach ligger mot Atlanterhavssiden av St Lucia, noe som gir gode forhold for bl.a windsurfing. For de som liker naturopplevelser vil vi på det sterkeste anbefale et besøk til Pigeon nasjonalpark, som lett kan nås via en gangbro. Her har du en rekke mulige stier og muligheter for fotturer, snorkling, kajakkpadling eller rett og slett bare nyte havet. Legg gjerne inn et besøk til det gamle fortet som skriver seg tilbake til 1700 tallet.

Det sørlige St Lucia ligger nærmest den internasjonale flyplassen, noe som har sine fordeler med kort transfer tid. Denne delen av St Lucias er også den med mest historie. Bor du i dette området er noen av de mest populære utfluktene å besøke nettopp noen av disse gamle ruinene og historiske minnesmerkene, som f.eks rundt Vieux Fort, hor du fortsatt kan se gamle rustne kanoner. Sørsiden av St Lucia har også sin andel av kvalitetsstrender og spesielt Sandy Beach og Anse Des Sables Beach kan vise frem nok hvit sand til å gjøre en dag perfekt. Om du skulle bo på andre sider av St Lucia kan du fortsatt ta dagsturer til dette området.

Vestkysten av St Lucia er hvor du finner Soufrière, den originale franske hovedstaden. Kommer du hit i lavsesongen vil du mest sannsynlig finne en liten søvnig by, men det er fortsatt et populært reisemål for turister og besøkende cruiseskip. Få med deg en liten spasertur i gamlebyen og få med deg kanskje noen lokale suvenirer. Soufrière er også et ypperlig utgangspunkt for utflukter til andre deler av St Lucia. Soufrière ligger idyllisk plassert ved foten av det vulkanske fjellet Petit Piton, navnet stammer egentlig fra odøren av sulfur som kommer fra den nå sovende vulkanen. Det er muligheter for fotturer rundt fjellet eller ta et forfriskende bad i en av de  mange imponerende fossefallene som finner her. Vestsiden av St Lucia er hvor du finner Anse Chastanet Beach, en av de beste strendene på St Lucia etter vår mening. Hvis du ikke bor på vesatsiden, er det vel verdt å lage en full dags utflukt til f.eks Soufrière, Petit Piton, og Anse Chastanet Beach

Sentrale deler av St Lucia, det siste området som du kan utforske er de sentrale delene av øya. Selv om du ikke her finner de beste strendene skal du ikke avskrive området siden du også her finner en rekke attraksjoner. I denne delen er det mer fokus på natur, flora & fauna opplevelser. Av de mange områdene som er verdt å besøke vil vi trekke frem Edmund Forest Reserve. Her finner du en rekke naturstier som tar deg forbi vakre fossefall og utkikkspunkter som vil gi deg fantastisk overblikk over kysten og de mange uimotståelige strendene som St Lucia er kjent for. Er du heldig kan du også få øye på noen av de mer eksotiske fuglene som kaller St Lucia sitt hjem.

Gjennomsnittstemperatur og nedbør for St Lucia (Castries)
Måleenheter= °C og mm/måned. Varmeste måned: september (28°C), Kaldeste måned: februar (266°C) & Våteste måned: august (186.0mm) - Alle verdier basert på data innhentet i perioden 2005-2015.

 

Hvordan er været? Været på St Lucia er som forventet varmt hele året og gjennomsnittstemperaturen varierer fra 23 - 31°C. Den travleste perioden er under den tørre årstiden mellom desember til april. Regntiden på St Lucia fallret sammen med resten av Karibia og er her stort sett mellom juni til desember (noe senere enn de øvrige øyene i Karibia takket være de noe høyere fjellene på St Lucia og at St Lucia ligger ut mot Atlanterhavet). Denne perioden faller da også sammen med regionens orkansesong.                                                                                                                       

Beste tiden å besøke St Lucia: Etter vår mening er den beste tiden å besøke St Lucia de 2 korte månedene mai og juni. Velger du disse 2 månedene får du det beste av alt, generelt fantastisk vær, prisene er lave og det er langt mindre turister. I tillegg kan du få med deg noen av de beste festivalene, som f.eks. St. Lucia Jazz & Arts Festival som avholdes ved Pigeon Island National Landmark.  Dette er også perioden hvor havlærskilpaddene legger sine egg og tidlig i perioden er det også store muligheter for å se den årlige vandringen av knølhval utenfor kysten av St Lucia                                                                                                              
Penger og valuta: myntenheten på St Lucia er Eastern Caribbean Dollar (EC$) som er bundet mot US$ med kursen US$1 = EC$2,65 og delt inn i 100 cents.
Tips: I hyggelig motsetning til mange andre land i Karibia er det faktisk ikke forventet å motta tips for tjenester på St Lucia, men er opptil den enkelte og hva du selv synes det er verdt. Men selvsagt er et alltid godt mottatt om et gis en påskjønnelse his du synes at service har vært bra eller utmerket. 

Restauranter - den lokale standarden på restauranter er å gi 10% på sluttregningen.
Hoteller – får du hjelp med bagasjen er det vanlig å gi US$1 per kolli, men husk at det faktisk kan være ulovlig å gi tips på All Inclusive hoteller. De fleste hoteller legger ofte å¨10% service gebyr på regningen.
Interessante fakta
  1. St Lucia er det eneste landet i verden som er oppkalt etter en kvinne
  2. Frankrike og Storbritannia sloss om hegemoniet over St Lucia i store deler av 17. og 1800-tallet og det som senere ble St Lucia skiftet hender hele 14 ganger mellom de 2 landene. På bakgrunn av at St Lucia så ofte skiftet eierskap, ble St Lucia kjent som «Helen of the West Indies»
  3. Med sine 2 Nobelprisvinnere kan St Lucia skryte av verdens nest høyeste ratio av Nobelprisvinnere i forhold til innbyggertallet. Sir Arthur lewis vant Nobelprisen i økonomi i 1979, og poeten Derek Walcott fikk Nobelprisen i litteratur i 1992
Festivaler
St Lucia er en typisk karibisk øynasjon, med behagelig vær og en livlig atmosfære som reflekterer livet, feiret via årlige festivaler. Den største festen på St Lucia er faktisk IKKE et karneval, men Independence Day. Dette er dagen da alle kommer sammen og feirer nasjonens stolthet. Den årlige Jaszz festivalen samler alltid store folkemengder, det samme er konkurransen Atlantic Rally For Cruisers!, en 3 uker lang seilekonkurranse som ender på St Lucia.
  • Independence Day – St Lucia feirer sin status som selvstendig nasjon etter frigjøringen fra Storbritannia ii 1979. Innbyggerne er meget stolte av sin forholdsvis nye nasjon og denne dagen feires den 22. februar.
  • Karneval – holdes i midten av juli hver eneste år og har et definitivt karibisk preg (noe annet ville vel egentlig være litt merkelig) og selvsagt med fokus på lokal kultur. Under karnevalet avholdes det en rekke ulike konkurranser, deriblant er noen av høydepunktene ‘Caribbean Beauty Queen’, ‘Calypso Monarch’, og ‘Party Monarch’ og feiringen foregår over 2 dager.
  • St Lucia Flower and Creole Festivals – dette er som navnet tilser, 2 ulike festivaler; den ene avholdes i august og den andre i oktober. Begge festivalene har fokus på kultur og tradisjoner fra St Lucia. Under begge festivalene er det en religiøs seremoni etterfulgt av gateparader hvor folk kler seg ut som konger og dronninger, leger og sykepleiere, politifolk, eller i historiske kostymer. Festivalen i oktober har en som navnet tilsier kreolsk innhold og faller da også sammen med National Creole Day.
Se vår destinasjons video fra St Lucia
Copyrigth - Travel Saint Lucia

Se våre reiser til dette reisemålet