Skreddersy din ferie nå!

Oversikt

Guadeloupe, det sommerfuglformede øyparadis i Karibien, byr på en uforglemmelig blanding av hvite sandstrender, frodige regnskoger og en rik fransk-karibisk kultur.

Fra de majestetiske høydene ved La Grande Soufrière-vulkanen til de krystallklare vannene i Réserve Cousteau, venter det eventyr og avslapning rundt hver sving.

Fra de luftige høydene ved La Grande Soufrière-vulkanen til de nydelige korallhagen utenfor Réserve Cousteau er denne øye en fryd for øyet. Guadeloupe består av åtte øyer og et flertall mindre holmer, og er spesielt attraktivt for deg som er glad i eventyr, fart og spenning. Her kan du trekke gjennom det uberørte terrenget, ri de høye bølgene som herjer utenfor kysten eller sykle gjennom et lite stykke paradis. Øyriket kan derimot også by på late dager på stranden og avkjølende drinker il lyden av de lokale Biguine-rytmene.
Guadeloupe består av åtte unike øyer. Det fransk-karibiske øyparadis tilbyr ikke bare blendende strender og frodige regnskoger, men også en rik kulturarv som skiller seg ut blant Karibiens

Variert naturlandskap som tar pusten fra de fleste
Guadeloupe er et paradis for naturelskere. Øygruppen består av to hovedøyer, Grande-Terre og Basse-Terre, som byr på kontrastfylte landskap. Grande-Terre er kjent for sine hvite sandstrender og turkise laguner, perfekte for avslapning og vannsport. Basse-Terre, derimot, er hjemmet til Guadeloupe Nationalpark, et eldorado for fotturer med sine frodige regnskoger, spektakulære fossefall og den majestetiske vulkanen La Grande Soufrière. Vandring til toppen av denne aktive vulkanen gir deg en uforglemmelig opplevelse med en utsikt som strekker seg langt utover øygruppen.

En smeltedigel av kultur og historie
Guadeloupe er en kulturell skattekiste hvor fransk eleganse møter karibisk livsglede. Øyas historie er preget av fransk kolonialisme, afrikanske tradisjoner og urfolks kulturarv, noe som skaper en rik kulturell mosaikk. Utforsk de historiske festningene som Fort Delgrès, som forteller historier om motstand og frihetskamp. På La Maison du Cacao kan du lære om øyas lange tradisjon med kakaodyrking og smake på førsteklasses håndverksjokolade. Festivaler som karnevalet og La Fête des Cuisinières gir deg en autentisk opplevelse av lokal kultur med livlige parader, musikk og dans.

Kulinariske opplevelser for alle sanser
Matkulturen på Guadeloupe er en deilig blanding av franske teknikker og karibiske ingredienser. Nyt retter som bokit (stekt smørbrød), accras (saltfiskboller) og en rekke ferske sjømatretter. De lokale markedene bugner av eksotiske frukter, krydder og delikatesser som vil tilfredsstille enhver matelsker. Restauranter over hele øygruppen tilbyr alt fra fine dining til autentisk kreolsk gatemat, og gir deg en smak av øyas kulinariske rikdom.

Aktiviteter for eventyrlystne
Guadeloupe er et paradis for de som søker eventyr. Dykk i det krystallklare vannet ved Réserve Cousteau og oppdag fargerike korallrev og et yrende marint liv. For de som foretrekker landbaserte aktiviteter, er det mange fotturer gjennom naturskjønne stier i Guadeloupe Nationalpark. Øyene tilbyr også spennende vannaktiviteter som kajakkpadling, paddleboarding og windsurfing. For syklingentusiaster er det mange naturskjønne ruter som lar deg utforske øyas vakre landskap på to hjul.

Avslapning i paradis
For de som søker total avslapning, er Guadeloupes strender i dette øyparadis det perfekte stedet. Tilbring late dager på Plage de la Caravelle, nyt den varme karibiske solen og svøm i det krystallklare vannet. De mange rolige buktene rundt øyene gir en perfekt setting for å koble av fra hverdagens stress. Nyt en forfriskende drink mens du lytter til de beroligende bølgene og den livlige lokale musikken som spiller i bakgrunnen.
Guadeloupe kombinerer det beste av Karibia og Frankrike, og tilbyr en reiseopplevelse som er både eksotisk og sofistikert. Enten du søker adrenalinfylte eventyr, kulturelle oppdagelser eller ren avslapning, vil Guadeloupe gi deg minner for livet. Øygruppen er en skjult perle i Karibia som venter på å bli oppdaget av deg. Gled deg til å oppleve alt det fantastiske Guadeloupe har å tilby!

Utforsk Guadeloupes Severdigheter
Guadeloupe, en perle i Karibia, er kjent for sin unike blanding av fransk eleganse og karibisk sjarm. Øygruppen byr på et variert landskap, fra frodige regnskoger og vulkanske fjell til vakre strender og livlige byer. I dette kapittelet vil vi ta deg med på en reise gjennom noen av de mest imponerende severdighetene på Guadeloupe. Oppdag historiske steder, utforsk spennende museer, og nyt den naturlige skjønnheten som gjør denne destinasjonen så spesiell. Enten du er en eventyrlysten oppdagelsesreisende eller en avslappet strandelsker, har Guadeloupe noe for alle. Bli med oss når vi utforsker øyens skatter og skjulte perler.

 • La Soufrière: er en aktiv vulkan på Basse-Terre, og den høyeste toppen i de mindre Antillene. En vandretur til toppen gir deg en fantastisk utsikt over øya og det omkringliggende havet. Vulkanen er omgitt av frodig regnskog og varme kilder, noe som gjør området til et populært turmål for naturelskere.
 • Plage de la Caravelle: Denne stranden, som ligger i nærheten av Sainte-Anne på Grande-Terre, er kjent for sitt klare, turkise vann og hvite sand. Det er et perfekt sted for bading, soling og vannsport. Stranden er også omgitt av kokospalmer, som gir skygge og en eksotisk atmosfære.
 • Pointe des Châteaux: Denne spektakulære landtungen på østspissen av Grande-Terre tilbyr dramatisk utsikt over Atlanterhavet. Formasjonene av kalksteinsklipper og bølgene som slår mot dem skaper et imponerende landskap. Det er også et populært sted for fotturer, med stier som fører til panoramiske utsiktspunkter.
 • Guadeloupe nasjonalpark: Denne nasjonalparken dekker en stor del av Basse-Terre og er et paradis for turgåere og naturelskere. Parken inneholder et rikt mangfold av flora og fauna, inkludert fossefall, elver og den berømte Cascade aux Écrevisses, en lett tilgjengelig foss som er perfekt for en forfriskende dukkert.
 • Les Saintes: Denne øygruppen, som består av ni små øyer, er kjent for sin vakre natur og sjarmerende småbyer. Terre-de-Haut, den største av øyene, har en avslappet atmosfære, vakre strender som Plage de Pompierre, og det historiske Fort Napoléon, som tilbyr panoramautsikt over bukten.
 • Jardin Botanique de Deshaies: Denne botaniske hagen ligger på Basse-Terre og er hjem til et bredt utvalg av eksotiske planter og blomster. Hagen ble opprinnelig designet av den franske komikeren Coluche og er nå en av de mest populære attraksjonene på øya, med fargerike planter, fossefall og en samling av tropiske fugler.
 • La Pointe de la Grande Vigie: På nordspissen av Grande-Terre finner du La Pointe de la Grande Vigie, kjent for sine dramatiske klippeformasjoner og fantastisk utsikt over Atlanterhavet. Dette området er perfekt for en avslappende spasertur hvor du kan nyte den rå naturens skjønnhet.

Guadeloupe tilbyr en rekke opplevelser som kombinerer naturlig skjønnhet med kulturell rikdom. Disse attraksjonene er bare noen av høydepunktene som gjør denne øygruppen til et uforglemmelig reisemål.

Gjennomsnittstemperatur og nedbør for Pointe-à-Pitre, Guadeloupe
Måleenheter= °C og mm/måned. Varmeste måned: august (28°C), kaldeste måned: januar (25°C) & våteste måned: oktober (190.3 mm) - Alle verdier basert på data innhentet i perioden 1992–2021.

Hvordan er været på Guadeloupe?
Guadeloupe har et tropisk klima med høy luftfuktighet og behagelige temperaturer på rundt 25 grader året rundt. Tørkesesongen varer fra desember til mai, og i løpet av denne tiden er temperaturer på rundt 22 grader vanlig. Regnsesongen varer fra juni til november, og det er spesielt varmt i juli og august, men disse månedene blir også temperert av passatvinden. Regnskurer kommer plutselig og er relativt kraftige. Vanntemperaturene er mellom 24 og 29 grader året rundt.

Beste tid å besøke Guadeloupe
Guadeloupe har et tropisk klima med høy luftfuktighet og behagelige temperaturer rundt 25 grader året rundt. Derfor er det nesten alltid en god tid å reise dit.

Den beste tiden å besøke er likevel mellom januar og mars, når været er på sitt tørreste. I denne perioden kan besøkende nyte solrike dager med mild bris, noe som gjør oppholdet ekstra behagelig. Guadeloupe har en av Karibias mest mangfoldige økosystemer med regnskoger og korallrev.

Fra juni til november preges øygruppen av regnsesong, med særlig varme i juli og august. Selv om det er hyppige regnskurer, er dette også tiden for å oppleve den frodige og grønne naturen som viser seg i all sin prakt.

Guadeloupe bruker euro (EUR) som sin offisielle valuta. Dette gjør det enkelt for europeiske besøkende med kjent betalingsmiddel.

FreeCurrencyRates.com

Kreditkort & Minibanker
Aksepterte kort: Visa og MasterCard aksepteres på de fleste hoteller og større restauranter.
Minibanker: Det er få minibanker på øya, så det er anbefalt å ta ut kontanter på forhånd.

Tips

Tips er ikke vanlig eller forventet, men alltid verdsatt hvis du velger å gi. På grunn av begrenset tilgang til minibanker er det anbefalt å ha med en del kontanter eller betale med kort der dette er mulig.
Hva er vanlig å gi i tips for tjenester på Guadeloupe? Når du reiser til Guadeloupe, er det viktig å være oppmerksom på de lokale skikkene og normene for det å gi tips. Selv om øya er kjent for sin avslappede atmosfære, er det likevel en uskreven regel å vise takknemlighet for god service gjennom å gi tips. Under finner litt informasjon som vil veilede deg gjennom de vanligste situasjonene der det forvenets tips, og gi deg en forståelse av hva som anses som passende beløp.

 • Restauranter: På mange restauranter er service ofte inkludert i regningen. Dette er vanligvis angitt som "service compris" eller "service included" på kvitteringen. Likevel er det vanlig praksis å legge igjen litt ekstra, spesielt hvis servicen har vært god. Et beløp på rundt 5-10 % av totalregningen er vanlig.
 • Kafeer og barer: På kafeer og barer er det ikke obligatorisk å gi tips, men det er verdsatt. Et par euro eller å runde opp regningen er vanlig praksis.
 • Hoteller: For hotellpersonalet er tips vanlig, men ikke obligatorisk. For bagasjebærere er det vanlig å gi rundt 1-2 euro per bagasje. Rengjøringspersonalet kan få rundt 1-2 euro per natt for godt utført arbeid.
 • Taxier: For taxisjåfører er det vanlig å runde opp til nærmeste euro eller gi et lite ekstra beløp på rundt 5-10 % av totalprisen, spesielt hvis sjåføren har hjulpet med bagasje eller gitt god service.
 • Guidede turer: Hvis du deltar i guidede turer, er det vanlig å gi guiden en tips på rundt 10 % av turens kostnad, avhengig av kvaliteten på opplevelsen og guiden.
 • Frisører og skjønnhetssalonger: For tjenester som frisører og skjønnhetssalonger, kan du gi et tips på rundt 5-10 % av totalprisen.

Husk at tips er en måte å vise takknemlighet på, og det er alltid verdsatt når du føler at servicen har vært utmerket. Vær oppmerksom på lokale skikker og vær høflig og respektfull i din tilnærming.
Ved å følge disse retningslinjene kan du være trygg på at du gir passende tips for tjenestene du mottar på Guadeloupe.

Kostnadsnivået på Guadeloupe
Guadeloupe, en vakker karibisk øygruppe, tilbyr en eksotisk blanding av fransk og kreolsk kultur. Mens du nyter de fantastiske strendene, frodige regnskogene og det livlige kulturlivet, er det viktig å være klar over kostnadsnivået for å planlegge budsjettet ditt. Her er en oversikt over hva du kan forvente å betale for forskjellige varer og tjenester på Guadeloupe.

 1. Overnatting: Prisene for overnatting kan variere betydelig avhengig av standard og beliggenhet. En natt på et enkelt hotell kan koste rundt 70-100 euro, mens mer luksuriøse hoteller og resorts kan koste 200 euro og oppover per natt. Leie av feriehus eller leiligheter er også et populært alternativ, med priser fra 60 euro per natt for enkle leiligheter til over 300 euro for mer eksklusive eiendommer.
 2. Mat og drikke: Å spise ute på Guadeloupe kan være både rimelig og dyrt, avhengig av hvor du velger å spise. Måltider på lokale restauranter og bistroer kan koste rundt 10-20 euro per person, mens måltider på mer eksklusive restauranter kan koste 40 euro eller mer per person. En kopp kaffe koster vanligvis rundt 2-3 euro, og en flaske lokalt øl koster omtrent 2-4 euro.
 3. Transport: Kollektivtransport på Guadeloupe er relativt rimelig. En enkel bussbillett koster rundt 1,20 euro. Leie av bil er et populært valg for turister, med priser som starter fra rundt 30 euro per dag for en liten bil. Taxipriser kan variere, men en kort tur i byen kan koste rundt 10-20 euro.
 4. Dagligvarer: Prisene på dagligvarer på Guadeloupe kan være litt høyere enn på fastlandet i Frankrike, på grunn av importkostnader. En liter melk koster rundt 1,50 euro, en kilo brød rundt 2 euro, og en kilo kyllingfilet omtrent 10 euro. Lokale markeder kan tilby ferske produkter til litt lavere priser.
 5. Aktiviteter og attraksjoner: Mange av de naturskjønne attraksjonene på Guadeloupe, som strender og nasjonalparker, er gratis å besøke. Inngangsavgifter til museer og historiske steder varierer, men ligger vanligvis mellom 5 og 10 euro. Guidede turer og vannsportaktiviteter kan koste mellom 30 og 100 euro, avhengig av aktiviteten og varigheten.

Generelt sett er kostnadsnivået på Guadeloupe høyere enn i mange andre karibiske destinasjoner, men rimeligere enn de mest eksklusive øyene. Ved å planlegge og være oppmerksom på budsjettet ditt, kan du nyte alt det denne vakre øygruppen har å tilby uten ubehagelige overraskelser.

Festivaler og arrangementer
Guadeloupe er ikke bare kjent for sin naturlige skjønnhet, men også for sitt livlige kulturliv. Øygruppen feirer en rekke festivaler året rundt som reflekterer dens rike historie og mangfoldige kultur. Enten det er musikk, dans, mat eller tradisjonelle skikker, gir disse festivalene besøkende en unik mulighet til å oppleve det beste av Guadeloupes kultur. Her er noen av de mest populære festivalene på Guadeloupe og når de finner sted:

 • Karneval (januar - askeonsdag): Karnevalet i Guadeloupe er en av de mest spektakulære hendelsene på øya, som varer fra januar til askeonsdag. Festivalen er preget av fargerike parader, kostymer, musikk og dans. Høydepunktet er de store opptoget i Pointe-à-Pitre og Basse-Terre.
 • La Fête des Cuisinières (august): Denne festivalen, også kjent som Kokke Festivalen, feires i august og hedrer kvinnene som opprettholder Guadeloupes kulinariske tradisjoner. Kvinnene kler seg i tradisjonelle, fargerike drakter og bærer matfat som de velsigner i kirken før de deltar i en stor parade og fest med mat og musikk.
 • Festival de Marie-Galante (mai): Denne festivalen finner sted i mai på øya Marie-Galante og er kjent for sin autentiske feiring av lokal kultur, inkludert tradisjonell musikk som gwo ka, samt dans og mat. Festivalen inkluderer konserter, danseforestillinger og håndverksboder.
 • Le Festival Terre de Blues (mai): Holdt på øya Marie-Galante i pinsen, er denne festivalen en stor begivenhet for musikkelskere. Festivalen tiltrekker seg internasjonale og lokale artister som spiller blues, jazz, reggae og karibiske rytmer. Det er en feiring av musikkens kraft og dens evne til å samle folk.
 • Fête de la Musique (21. juni): Denne verdensomspennende musikkfestivalen feires også på Guadeloupe. På denne dagen fylles gatene med musikk fra ulike sjangre, inkludert jazz, reggae, zouk og tradisjonell gwo ka. Gratis konserter holdes i byer og landsbyer over hele øya.
 • Fête des Abymes (november): Denne lokale festivalen i byen Les Abymes feirer byens historie og kultur med en rekke aktiviteter, inkludert parader, konserter, danseforestillinger og matboder. Det er en flott anledning til å oppleve det lokale livet og samfunnet.

Å delta på en av Guadeloupes mange festivaler gir en uforglemmelig opplevelse av øyas pulserende kultur og gjestfrihet. Enten du danser i gatene under karnevalet eller nyter lyden av blues på Marie-Galante, vil disse festivalene gi deg en dypere forståelse av hva som gjør Guadeloupe så spesiell.

Morsomme og interessante fakta fra Guadeloupe
Guadeloupe, en perle i Karibien, er kjent for sine blendende strender, frodige regnskoger og rike kulturarv. Men det er også mange fascinerende og morsomme fakta om denne øya som mange kanskje ikke kjenner til. Her er noen av de mest interessante.

 1. Øyas opprinnelige navn: De innfødte i Guadeloupe kalte øya opprinnelig for Karukera, som betyr "øya med de vakre farvannene". Da Kristofer Columbus ankom øya i 1493, ga han den navnet Guadeloupe, oppkalt etter et spansk kloster.
 2. Den tradisjonelle dansen Biguine: Biguine er en kjent tradisjonell dans på øya som fremføres i fargerike kreolske antrekk. Denne dansen er en viktig del av Guadeloupes kulturelle arv og gir et innblikk i øyas livlige og fargerike tradisjoner.
 3. Den smale kanalen: En smal kanal deler Guadeloupe i to: den større, vestlige øya Basse-Terre og den mindre, østlige øya Grande-Terre. Denne geografiske inndelingen gir øya en unik karakter og variasjon i landskapet.
 4. Festivaler og feiringer: Til tross for sin lille størrelse har Guadeloupe mange festivaler, både kulturelle og litt utenom det vanlige. For eksempel, under La Désirade geitefestival i april, arrangeres det et moteshow med geiter som går rundt i menneskeklær. Dette er en av de mange unike og morsomme tradisjonene som gjør Guadeloupe til et spennende reisemål.
 5. Sommerfugløya: Guadeloupe har fått kallenavnet "Sommerfugløya" på grunn av sin unike form. Når man ser på et kart, ligner øygruppen på en sommerfugl med de to hovedøyene, Grande-Terre og Basse-Terre, som utgjør vingene.
 6. To Hovedøyer med ulike personligheter: Grande-Terre og Basse-Terre, de to største øyene, har svært forskjellige landskap og atmosfærer. Grande-Terre er kjent for sine hvite sandstrender og turisme, mens Basse-Terre er preget av fjell, regnskog og vulkanen La Soufrière.
 7. Vulkanen La Soufrière: La Soufrière, også kjent som "Den gamle damen," er en aktiv vulkan og den høyeste toppen i de mindre Antillene, med en høyde på 1 467 meter. Vulkanen er en populær destinasjon for fjellklatrere og naturelskere.
 8. Rumproduksjon: Guadeloupe er kjent for sin produksjon av rhum agricole, en type rom laget direkte fra sukkerrørsaft, i motsetning til melasse. Øya har flere romdestillerier som tilbyr turer og smaksprøver, og rom fra Guadeloupe regnes som noen av de beste i verden.
 9. Gwo Ka-musikk: Gwo Ka er en tradisjonell musikksjanger på Guadeloupe som kombinerer tromming, sang og dans. Denne musikalske stilen har røtter i afrikanske slavertradisjoner og er en viktig del av Guadeloupes kulturarv. Gwo Ka spilles ofte under festivaler og kulturelle feiringer.

Guadeloupe er mer enn bare et tropisk paradis; det er en øy full av historie, kultur og unike tradisjoner som gjør den til et fascinerende sted å utforske.

Mat- og drikkekulturen i Guadeloupe: En smak av Karibia med fransk eleganse
Guadeloupe, med sin unike blanding av franske og karibiske påvirkninger, tilbyr en kulinarisk opplevelse som er like mangfoldig som øygruppen selv. Matkulturen her er preget av en eklektisk miks av smaker, teknikker og ingredienser som gjenspeiler øyas rike historie og kulturelle arv. Fra gatemat til gourmetrestauranter, vil du finne en rekke retter som tilfredsstiller enhver gane. La oss dykke ned i noen av de mest kjente og populære rettene og drikkene du kan nyte på Guadeloupe.
Mat- og Drikkekulturen i Guadeloupe: En Smak av Karibia med Fransk Eleganse
Guadeloupe, med sin unike blanding av franske og karibiske påvirkninger, tilbyr en kulinarisk opplevelse som er like mangfoldig som øygruppen selv. Matkulturen her er preget av en eklektisk miks av smaker, teknikker og ingredienser som gjenspeiler øyas rike historie og kulturelle arv. Fra gatemat til gourmetrestauranter, vil du finne en rekke retter som tilfredsstiller enhver gane. La oss dykke ned i noen av de mest kjente og populære rettene og drikkene du kan nyte på Guadeloupe.

Populære Retter

  • Bokit: er et ikonisk guadeloupisk smørbrød som er fritert og fylt med ulike ingredienser som saltfisk, kylling, ost og salat. Det er en favoritt blant lokalbefolkningen og et must å prøve for besøkende som ønsker en autentisk smaksopplevelse.
  • Accras: er små, fritterte boller laget av saltfisk og krydder. Disse velsmakende munnfullene serveres ofte som forrett eller snacks, og de er kjent for sin sprø tekstur og smakfulle innside.
  • Colombo: er Guadeloupes versjon av curry, laget med en blanding av lokale krydder og urter. Retten kan inkludere kjøtt som kylling, geit eller svin, og serveres gjerne med ris og grønnsaker. Den aromatiske sausen gir en kompleks og rik smak.
  • Blaff: er en tradisjonell fiskerett hvor fisken blir marinert i limejuice, hvitløk, løk og krydder før den blir kokt raskt. Resultatet er en delikat og smakfull rett som ofte serveres med ris eller grønn matbanan.
  • Poulet Boucané: er grillet kylling marinert i en krydret saus, ofte tilberedt over åpen flamme. Den røkte smaken og saftige teksturen gjør denne retten til en favoritt blant lokalbefolkningen og turister.

Populære Drikker

  • Ti' Punch: er en tradisjonell guadeloupisk drink laget med rom, lime og sukkerrørssirup. Denne enkle, men kraftige cocktailen er en integrert del av øyas drikkekultur og nytes ofte som en aperitiff.
  • Planteur: er en forfriskende cocktail laget av rom og en blanding av tropiske fruktjuicer som appelsin, ananas og guava. Den søte og fruktige smaken gjør den til en populær drikk for å slappe av på stranden eller under en fest.
  • Rhum Agricole: Guadeloupe er kjent for sin produksjon av rhum agricole, en type rom laget direkte fra sukkerrørsaft. Denne rommen har en unik smak og aroma, og det finnes mange lokale destillerier som tilbyr turer og smaksprøver.
  • Jus de Canne: Jus de Canne, eller sukkerrørjuice, er en populær ikke-alkoholholdig drikk laget av ferskpresset sukkerrør. Den naturlige sødmen og forfriskende smaken gjør den til en favoritt blant både lokalbefolkningen og turister.

Mat- og drikkekulturen i Guadeloupe er en sann fest for sansene. Øyas kulinariske tilbud reflekterer dens rike historie og kulturelle mangfold, og hver rett og drikk forteller sin egen unike historie. Enten du nyter en enkel bokit fra en gatebod eller nipper til en raffinerte Ti' Punch på en strandbar, vil Guadeloupe gi deg en gastronomisk opplevelse du sent vil glemme.

Strender og avslapping
Guadeloupe tilbyr ikke bare eventyr, men også ypperlige muligheter for avslapping og velvære. Langs de pittoreske strendene kan man nyte solen over hvit sand mens de skvulpende bølgene gir en følelse av ro. Strendene på Grand Terre og Basse-Terre er perfekte for lange spaserturer med utsikt over det azurblå havet, mens skyggen fra palmetrærne gir den nødvendige komforten på varme dager. På noen av de mest ettertraktede stranddestinasjonene, som Plage La Grande-Anse, finner man små, sjarmerende restauranter og kafeer, ideelle for å nyte lokale delikatesser med utsikt over havet. Enten det er en dag fylt med soling, lesing av en god bok, eller lyden av Biguine-musikk i bakgrunnen, tilbyr Guadeloupe en perfekt kombinasjon av avslapning og kulturelle opplevelser.

 1. Plage La Grande-Anse (Basse-Terre): er en av de mest populære strendene på Guadeloupe. Den ligger på Basse-Terre og er kjent for sin lange strekning med gyllen sand og frodige jungel i bakgrunnen. Stranden er ideell for både avslapning og svømming, og det er flere lokale spisesteder i nærheten.
 2. Plage de la Caravelle (Grande-Terre): ligger i nærheten av Sainte-Anne på Grande-Terre. Denne stranden er kjent for sitt krystallklare vann og myke, hvite sand. Den er populær blant både lokalbefolkningen og turister, og er ideell for vannsportaktiviteter som snorkling og windsurfing.
 3. Plage de Malendure (Basse-Terre): ligger på Basse-Terre og er kjent for sin svarte vulkanske sand. Stranden er et populært utgangspunkt for dykking og snorkling, spesielt i det nærliggende Réserve Cousteau, hvor du kan utforske fantastiske korallrev og et rikt marint liv.
 4. Plage de Bois Jolan (Grande-Terre): ligger i nærheten av Sainte-Anne på Grande-Terre. Denne stranden er perfekt for familier, med sitt rolige og grunne vann. Den er omgitt av kokospalmer som gir rikelig med skygge, og det er piknikområder og fasiliteter som gjør det til et ideelt sted for en avslappende dag ved sjøen.
 5. Plage de la Perle (Basse-Terre): ligger på nordkysten av Basse-Terre og er kjent for sin naturskjønnhet og rolige atmosfære. Stranden har gyllen sand og klart vann, perfekt for svømming og soling. Det er også flere strandbarer og restauranter i nærheten hvor du kan nyte lokale delikatesser.
 6. Plage de Pompierre (Îles des Saintes): ligger på Îles des Saintes, en av de mindre øyene som tilhører Guadeloupe. Denne stranden er kjent for sin rolige bukt og beskyttede farvann, som gjør den ideell for svømming og snorkling. Den er omgitt av palmer og har en avslappet atmosfære.
 7. Anse Canot (Marie-Galante): ligger på øya Marie-Galante og er kjent for sin uberørte skjønnhet. Stranden har hvit sand og krystallklart vann, og er et perfekt sted for å slappe av og nyte naturen. Den er mindre besøkt enn noen av de andre strendene, noe som gir en mer privat opplevelse.

Guadeloupe tilbyr et bredt spekter av strender som passer for alle typer reisende, fra de som søker eventyr til de som ønsker å slappe av i solen.

Skjulte perler på Guadeloupe
Guadeloupe har flere skjulte perler. En av disse perlene er Les Saintes, en liten øygruppe sør for Basse-Terre. Her finner du autentisk fransk-karibisk sjarm med sine pittoreske landsbyer, rolige bukter og vennlige lokalbefolkning. Besøkende kan utforske historiske ruiner, sjarmerende kaféer og utsiktpunkter som gir et spektakulært panorama over det asurblå havet.

En annen skjult perle er La Désirade. Denne øya er kjent for sin urørte natur og sin rolige atmosfære. Her kan du dykke ned i krystallklare farvann som er rike på marint liv og fargerike koraller. Det er også flotte turstier som fører besøkende gjennom øyas sjarmerende landskap, hvor tiden ser ut til å stå stille.

For de som ønsker en virkelig unik opplevelse, er byen Vieux-Habitants på Basse-Terre et must. Dette området er kjent for sin kaffeproduksjon, og besøkende kan lære om hele prosessen fra plante til kopp. Guadeloupe vil overraske og inspirere de som tar seg tid til å utforske dens skjulte perler.

Transport på Guadeloupe

Når man reiser til Guadeloupe, er det viktig å merke seg at transportmulighetene er varierte. De mest brukte metodene inkluderer leiebil, busser og taxier, og hver av disse gir ulike fordeler avhengig av reisens formål.
Leiebil gir den største fleksibiliteten for de som ønsker å utforske øya i eget tempo. Det er også et godt valg for besøkende som planlegger å tilbringe tid på både Grande-Terre og Basse-Terre. Hvis man heller foretrekker kollektivtransport, er bussene rimelige, men rutene kan være begrensende. Taxiene er et godt alternativ for kortere reiser og kan lett bestilles via hotell eller lokale stasjoner.

Kombinasjon med andre øyer? Hvordan best komme seg mellom naboøyene

Reiser til Guadeloupe inkluderer ofte besøk til nærliggende øyer. De populære Guadeloupe-øyene har daglige ferje- og båtforbindelser. Fra hovedøyene kan man lett nå mindre øyer som Les Saintes, Marie-Galante og La Désirade, som byr på unike kultur- og naturopplevelser. Ferjeoperatører som Express des Îles og Val'Ferry tilbyr regelmessige avganger hele året.

Mellom mindre øyer som La Désirade og Marie-Galante går det ofte motorbåter og vannscootere - den perfekte anledning til å nyte det krystallklare vannet. Guadeloupes beliggenhet gjør det også enkelt å organisere dagsturer til øyer som Dominica og Martinique.
For de som planlegger en mer omfattende øytur, kan småfly være et raskt alternativ. Disse flyvningene er perfekt for å dekke større avstander raskt og gjerne oppleves med selskaper som Air Caraïbes. Dette gir en mulighet for å få en spektakulær oversikt over øygruppens skjønnhet.

FAQs

 • Er det lett å finne minibanker på Guadeloupe? Minibanker er ikke veldig vanlige på øya, så det anbefales å ha med seg kontanter. Større hoteller og restauranter aksepterer Visa og MasterCard.
 • Er tips vanlig på Guadeloupe? Nei, tips er verken vanlig eller forventet her. Lokalbefolkningen inkluderer ofte serviceavgift i regningen.
 • Hva er de offisielle språkene på Guadeloupe? Guadeloupe er et fransk oversjøisk departement, så fransk er det offisielle språket. Mange innbyggere snakker også kreol. Det kan være lurt å kunne noen grunnleggende franske fraser, spesielt på landsbygda.
 • Hva er den beste tiden å besøke Guadeloupe? Den beste tiden å besøke Guadeloupe er mellom januar og mars, når været er tørrest og kjøligst. I april og desember er det ofte mye regn, mens perioden mellom mai og oktober er varm og fuktig, med økt sannsynlighet for regnskurer og orkaner.
 • Hva er noen av de beste aktivitetene å gjøre i Guadeloupe? Utforske Guadeloupe nasjonalpark: Oppdag regnskoger, mangrover og spektakulære fossefall.Besøke markedet i Pointe-à-Pitre: Kjøp eksotiske fisk, krydder og lokale produkter.Dykking og snorkling: Utforsk korallrevene i Réserve Cousteau.Vannsport: Prøv windsurfing, kitesurfing og seiling på de mange strendene..

Se våre reiser til dette reisemålet