Skreddersy din ferie nå!

Oversikt

Aruba, den solrike øya i Karibia, er en drømmedestinasjon for reiselystne som søker etter det ultimate sol- og badeeventyret.

Med sitt varme klima, hvite sandstrender og det azurblåe havet, er Aruba et sant paradis for soltilbedere. Men denne øya byr ikke bare på vakre strender. Aruba har også et rikt kulturliv, spennende festivaler, deilig mat og interessante fakta som vil fange enhver besøkers oppmerksomhet. Bli med oss på en reise til Aruba, der solskinn og avslapning venter i hvert hjørne.

Aruba, en karibisk oase, er en uimotståelig reisemål og turistdestinasjon som tiltrekker seg eventyrlystne reisende fra hele verden. Hva som gjør Aruba så spesiell som feriested er det mangfoldige utvalget av opplevelser og attraksjoner som venter besøkende. Fra sine blendende strender med krystallklart vann og myk, hvit sand til sitt imponerende økosystem med fantastisk marine liv, er Aruba et sant paradis for sol- og badeferier. Men det er mer enn bare sol og strand her. Øya byr også på en rik kulturarv og historie, som kan oppleves gjennom sjarmerende landsbyer, fargerike festivaler og spennende matkultur. Enten du ønsker å slappe av og nyte den avslappede atmosfæren, ta del i spennende vannsportaktiviteter, utforske øyas naturskjønne skjønnhet eller oppleve den berømte gjestfriheten til lokalbefolkningen, vil Aruba sikre deg en minneverdig opplevelse.

Aruba er mer enn bare et tropisk paradis med endeløse strender. Denne karibiske perlen tilbyr en livlig blanding av kultur, eventyr og avslapning. Øya er hjem til en mosaikk av etniske grupper, noe som gjør den til en smeltedigel for gastronomiske opplevelser og musikalske rytmer. Utover den klassiske strandopplevelsen, tilbyr Aruba vindsurfing, dykking blant korallrev, og utforsking av historiske landemerker. Med sitt konstante solskinn, sjenerøse lokalbefolkning, og en mangfoldig blanding av aktiviteter, er Aruba en destinasjon som lokker med mer enn bare sand og hav.

Aruba: En mosaikk av opplevelser fra kyst til kultur
Aruba lokker reisende ikke bare med sine hvite sandstrender og turkise vann, men også med en rekke severdigheter som forvandler enhver ferie til en uforglemmelig opplevelse. Fra den naturlige prakt av Arikok nasjonalpark til de historiske tonene i Oranjestad, er øya en perfekt kombinasjon av natur, historie, og moderne nytelser.

Aruba er ikke bare kjent for sine strender og avslappende atmosfære, men også for sine fantastiske severdigheter som kan utforskes under et besøk på øya. Uansett om du er ute etter naturlig skjønnhet, historiske underverker eller unike kulturelle opplevelser, vil Aruba imøtekomme dine forventninger. Fra imponerende landemerker til polerte museer og pittoreske landsbyer, byr øya på noe for enhver smak. Bli med oss på en reise mens vi tar deg med gjennom noen av de mest bemerkelsesverdige og minneverdige severdighetene Aruba har å by på.

 • Arikok nasjonalpark: Arikok nasjonalpark er et eco-eventyr i seg selv - en utrolig blanding av storslåtte naturlige landskap, med grotter, kaktuser og unik dyreliv. Utforsk de vakre stiene til fots, eller bli med på en spennende jeepsafari for å oppdage fantastisk utsikt og kulturelle skatter.
 • California fyrtårn: Med sin rike historie og panoramautsikt, er California fyrtårn et must-see sted på øya. Dette majestetiske fyrtårnet, som står høyt oppe på en klippe, tilbyr en fantastisk utsikt over det karibiske hav og de uberørte strendene i området.
 • Oranjestad: Hovedstaden på øya, Oranjestad, er et pulserende sentrum av kultur, shopping og livlige markeder. Utforsk de fargerike nederlandsk-koloniale bygningene, besøk de lokale museene, og nyt den karibiske atmosfæren mens du vandrer langs de brosteinsbelagte gatene.
 • Natural Pool (Conchi): Dette naturlige bassenget er bortgjemt på den nordlige delen av øya, og gir besøkende en unik mulighet til å bade i krystallklart vann omgitt av dramatiske klipper. Veiene som fører til Natural Pool er eventyrlige, og turen dit tilbyr utsikt over det storslåtte landskapet som karakteriserer Arubas nordlige kyst.
 • Alto Vista kapell: Alto Vista kapell, en pittoresk trekirke som ligger på en ås over øya, er et symbol på Arubas religiøse arv. Utforsk den fredelige atmosfæren, lære om historien bak kapellet, og nyt den fantastiske utsikten over det karibiske hav.
 • Palm Beach: Dette er den mest populære stranden på Aruba, og det er lett å forstå hvorfor. Her kan du delta i en rekke vannaktiviteter som snorkling, vindsurfing og padling, eller bare slappe av i en av de mange strandbarene.
 • San Nicolas: Kjent som "Sunrise City," er San Nicolas et kreativt sentrum med gatekunst, musikk, og kultur. Byen er også kjent for sitt årlige karneval, som er en eksplosjon av farge og lyd.

Disse severdighetene gir bare en smakebit på hva Aruba har å tilby. Uansett hva som er din interesse, vil du finne at øya har et uendelig utvalg av fascinerende steder å utforske og oppdage.

 

Gjennomsnittstemperatur og nedbør for Oranjestad, Aruba
Måleenheter= ºC og mm/måned. Varmeste måned: september (30°C), Kaldeste måned: januar (27°C) & Våteste måned: november (35.3mm) - Alle verdier basert på data innhentet i perioden 2005-2015.

Optimal tid for en Aruba-ferie: Når skal du dra?
Å bestemme seg for den beste tiden å besøke Aruba avhenger av flere faktorer, inkludert dine personlige preferanser og hva du ønsker å få ut av turen. Generelt sett, er det imidlertid noen perioder som kan betraktes som mer ideelle enn andre.

 • Høysesong (midten av desember til midten av april): Dette er den travleste og dyreste tiden å besøke Aruba, men også den perioden med det mest stabile været. Temperaturene ligger på omtrent 28–32 grader Celsius, og regn er svært sjeldent. Dette er en utmerket tid for strandaktiviteter og utendørs eventyr.
 • Lavsesong (mai til november): I lavsesongen er øya mindre overfylt, og det er lettere å finne gode tilbud på hoteller og flybilletter. Været er fortsatt varmt og behagelig, selv om det kan forekomme korte regnskurer. Dette er den beste tiden å besøke hvis du er ute etter et roligere opphold og ønsker å utforske øya uten de store folkemengdene.
 • Karnevalssesongen (januar til mars): Hvis du er interessert i kultur og festligheter, er Karnevalssesongen en fantastisk tid å være på Aruba. Forbered deg på en eksplosjon av farger, musikk, og dans som fyller øyas gater.
 • Vindsport Sesong (juni til august): For entusiaster av vindsport som kite-surfing og vindsurfing, er sommermånedene fra juni til august ideelle. Sterke passatvinder gir utmerkede forhold for disse aktivitetene.

Uansett når du velger å reise, har Aruba noe å tilby for alle typer reisende, fra solskinn og strender til kultur og cuisine.

Penger & valuta
På Aruba er valutaen offisielt Arubansk florin (AWG). Imidlertid aksepteres også amerikanske dollar (USD) nesten overalt på øya. Du vil vanligvis få vekslepenger tilbake i lokal valuta, uansett om du handler i florin eller dollar. Det er vanlig å bruke både florin og dollar i Aruba, og mange priser vises i begge valutaene.

FreeCurrencyRates.com

Kredittkort og minibanker: De fleste større kredittkort som Visa, MasterCard, og American Express aksepteres i butikker, restauranter og hoteller. Minibanker finnes i rikelig antall, spesielt i Oranjestad og andre turistområder. De fleste minibanker gir deg muligheten til å ta ut penger i både Florin og amerikanske dollar.

Kostnadsnivået på Aruba
Aruba er ofte ansett som en av de mer luksuriøse destinasjonene i Karibia, og dette gjenspeiles i øyas generelle kostnadsnivå. Mens du kan finne noen budsjettalternativer for overnatting og mat, ligger prisene generelt på den høyere enden sammenlignet med andre karibiske øyer.

 • Overnatting: De mest kjente hotellene og resortene tilbyr et høyt nivå av komfort og fasiliteter, men prisene kan være betydelig, spesielt i høysesongen. Budsjettreisende kan utforske mindre hoteller og leiligheter, men det er lurt å booke i god tid for å sikre de beste prisene.
 • Mat og drikke: Måltider på populære restauranter og serveringssteder i turistområdene kan være ganske dyre. Forvent å betale rundt $20-$50 per person for en middag på en mellomklasse restaurant. Drikkevarer og alkohol er også kostbart, spesielt i barer og nattklubber.
 • Aktiviteter og severdigheter: Utflukter som dykking, snorkling, eller seilturer kommer ofte med en betydelig prislapp. Hvis du planlegger å delta i flere slike aktiviteter, kan kostnadene raskt legge opp.
 • Transport: Taxitjenester er tilgjengelige og praktiske, men de er også et dyrere alternativ for transport. Mange turister velger å leie en bil for å utforske øya, noe som gir mer frihet men også kommer med ekstra kostnader som forsikring og bensin.
 • Shopping: Luksusbutikker og high-end boutiquer er vanlige, spesielt i hovedstaden Oranjestad. Prisene her reflekterer det eksklusive utvalget.

Selv om Aruba kan være en dyrere destinasjon, tilbyr øya en høy standard på tjenester og fasiliteter. Dens kostnadsnivå gjenspeiler kvaliteten på opplevelsen du kan forvente. Det er alltid lurt å budsjettere deretter og se etter spesialtilbud eller pakkeløsninger for å få mest mulig ut av ditt opphold.

Tips
På Aruba er det vanlig å gi tips for ulike typer tjenester, og tipping blir ofte sett på som en måte å vise takknemlighet for god service. Her er noen generelle retningslinjer for hva som er vanlig å gi i tips:

 • Restauranter og kafeer: I mange restauranter på Aruba blir en serviceavgift på rundt 10-15% lagt til regningen. Hvis dette ikke er tilfellet, er det vanlig å legge igjen mellom 15-20% av den totale regningen som tips.
 • Barer: Hvis du bestiller drikke fra en bar, er det vanlig å runde opp beløpet eller å legge igjen rundt 10-15% i tips.
 • Hoteller: For bagasjebærere og dørpersonell er det vanlig å gi rundt $1-2 per bagasje. For romservice eller hushjelp kan du vurdere å legge igjen $2-5 per dag, avhengig av servicenivået.
 • Drosjer: For taxitjenester er det vanlig å runde opp beløpet eller gi en liten ekstra sum, som for eksempel 10% av den totale kostnaden.
 • Spabehandlinger og salongtjenester: For disse tjenestene er det vanlig å gi rundt 15-20% i tips, avhengig av hvor fornøyd du er med behandlingen.
 • Turistguider og utflukter: Hvis du deltar på guidede turer eller utflukter, er det vanlig å gi en tipssum som reflekterer din tilfredshet med tjenesten. Dette kan variere, men 10-20% av kostnaden er et godt utgangspunkt.

Det er alltid en god idé å ha litt småpenger tilgjengelig for tipping, da det ikke alltid er mulig å legge til tips når man betaler med kort. Og selv om tipping ikke er obligatorisk, er det veldig verdsatt for god service.

Aruba: Mer enn bare strender - Et hav av overraskelser
Mange forbinder Aruba med krystallklart vann og gyldne sandstrender, men øya byr på så mye mer. Fra sin unike geologiske historie til kulturell rikdom, er Aruba en øy som vet å overraske selv den mest erfarne reisende. Visste du for eksempel at Aruba er en av de få stedene i verden hvor du kan finne en aloe vera-plantasje? Eller at øya har en av de høyeste andelene av fastboende som har levd over 100 år? Enten det er den konstante passatvinden som gjør det til et vindsurfing-paradis, eller det faktum at den lokale befolkningen snakker fire språk, gir Aruba mange grunner til å bli utforsket videre. Gjør deg klar for en oppdagelsesreise som går langt utover den postkort-perfekte kystlinjen.

 1. Fire språk, èn øy: På denne lille øya er det normalt å snakke fire språk: Papiamento, nederlandsk, spansk og engelsk. Papiamento, en kreolsk språk blanding av spansk, portugisisk, nederlandsk og innfødte dialekter, er det dominerende språket og en viktig del av den lokale kulturen.
 2. Utrolig Aloe Vera: Aruba er hjem til en av verdens eldste aloe vera-plantasjer, og planten har spilt en viktig rolle i økonomien. Dette kaktuslignende anlegget er kjent for sine helbredende egenskaper, og du vil finne mange lokale produkter som utnytter denne plantens fortrinn.
 3. Den konstante vinden: Aruba er kjent for sin konstante passatvind, noe som gjør det til et eldorado for vindsurfere og kite-surfere. Den konstante brisen gjør også det varme klimaet mer behagelig og holder mygg og andre insekter i sjakk.
 4. Utenfor av orkanbeltet: Aruba ligger utenfor Karibias orkanbelte, noe som gjør det til en trygg havn for de som ønsker å unngå tropiske stormer og orkaner. Dette er en av grunnene til at øya er så populær blant turister året rundt.
 5. Dykkeparadis med historisk vri: Aruba er en populær dykkedestinasjon, men det som skiller den ut er de mange sunkne skipsvrakene som ligger like utenfor kysten. Her kan du utforske alt fra handelsskip fra 1800-tallet til moderne oljetankere.
 6. Lange levetider: Aruba har en overraskende høy andel av innbyggere som lever til de er over 100 år gamle. Selv om det ikke er vitenskapelig bevist, mener noen at det lokale kostholdet og den avslappede livsstilen kan ha noe med saken å gjøre.
 7. Unike dyrearter: Aruba er hjem til noen arter du ikke finner andre steder, inkludert den Arubanske øglekrypen "Cododo" og den Arubanske "Shoco" -uglen. Begge disse artene er nasjonalsymboler og strengt beskyttet.
 8. Carnival: en fargefest! Aruba har en av Karibias mest livlige karnevalsfester, med parader, kostymer og gatefester som går over flere uker. Det er en utmerket tid for å oppleve lokal kultur på sitt mest festlige.

Disse faktaene gjør Aruba til mer enn bare et sted for sol og avslapning; det er en øy fylt med interessante overraskelser og unike trekk som venter på å bli utforsket.

Festlige Aruba: Øyas festivaler og feiringer
Aruba er ikke bare et reisemål for soltilbedere og eventyrlystne; det er også en øy som elsker en god fest. Fra fargerike karneval til musikkfestivaler, gir Aruba sine besøkende en sjanse til å oppleve den lokale kulturen i all sin glans. Om du er en tilhenger av musikk, dans, eller bare elsker å ta del i lokale tradisjoner, finnes det en festival for enhver smak. Her er noen av de mest fremtredende:

 • Aruba Carnival (januar til februar): Dette er øyas største og mest fargerike feiring, som strekker seg over flere uker. Med kostymeparader, gatefester og musikk, gir denne festivalen en dyptgående innsikt i Arubas kulturelle mangfold.
 • Soul Beach Music Festival (mai): Denne festivalen er et mekka for R&B og soulmusikk-entusiaster. Arrangementet tiltrekker seg store navn innen musikkverdenen og går over flere dager, med konserter, strandfester og komedieshow.
 • Aruba Summer Music Festival (juni): Hvis du er fan av latin musikk, er dette festivalen for deg. Store latinamerikanske artister opptrer, og det er et perfekt tidspunkt for å kombinere en tropisk ferie med en musikkopplevelse.
 • Aruba International Film Festival (oktober): For filmentusiaster tilbyr denne festivalen en mulighet til å utforske internasjonal og lokal filmkunst. Det er paneldebatter, workshops og selvfølgelig filmvisninger over hele øya.
 • Dera Gai (24. juni): En tradisjonell Arubansk festival som markerer Johannes Døperens dag. Denne dagen er fylt med lokale spill, dans og musikk. Det mest bemerkelsesverdige er "dera gai" eller "hanebegravelsen," en gammel tradisjon der unge menn prøver å fjerne en hane fra en jordhaug mens de har bind for øynene.

Å besøke Aruba under en av disse festivalene gir en unik mulighet til å fordype seg i øyas kultur og tradisjoner, og sørger for en minneverdig ferie.

Mat & drikkekultur på Aruba: En smeltedigel av smaker
Arubas kulinariske landskap er like mangfoldig som sin rike kulturarv. Med innflytelse fra innfødte Arawak-indianere, nederlandsk kolonialisme, afrikansk arv og en rekke andre karibiske og latinamerikanske kulturer, byr øya på en unik miks av smaker og aromaer. Fra fersk sjømat til krydrete stews, gir Arubas kjøkken en sjanse til å oppdage nye retter mens du også nyter noen velkjente favoritter. Her er noen av de mest populære og autentiske:

Matretter

 • Keshi Yena: Dette er en must-prøve rett bestående av en stor ball av smeltet ost fylt med kjøtt, kylling eller fisk og ulike krydder. Det er en rik og dekadent rett som reflekterer øyas blanding av kulturer.
 • Arroz con Pollo: En karibisk vri på en kjent latinamerikansk rett, dette er en kombinasjon av ris og kylling tilberedt med et vell av krydder og grønnsaker.
 • Balchi Pisca: En fiskerett hvor fisken er marinert i limejuice og krydder før den blir stekt eller grillet. Det er en rett som virkelig setter sjømaten i sentrum.
 • Pastechi: Dette er en lokal favoritt, en fylt og frityrstekt deigpose med forskjellige fyll som ost, kjøtt eller fisk. Perfekt som en rask snack eller frokost.

Drikke

 • Aruba Ariba: Dette er øyas signaturcocktail, en fargerik blanding av vodka, rom, fruktjuice og en dash av grenadine.
 • Coecoei: En lokal likør laget av sukkerrør og agave, ofte brukt i cocktails eller konsumeres rent.
 • Palmera Rum: Dette er en lokal rom som er populær både blant lokale og turister. Den kan nytes rent eller som en del av en cocktail.

Å utforske Arubas mat- og drikkekultur er som en reise gjennom øyas historie og mangfold. Hver rett og hver drink forteller en historie om folket og de mange kulturene som har formet denne karibiske perlen.

Arubas topp 3 strender: Sol, Sand og Hav i Perfekt Harmoni
Aruba er en drømmedestinasjon for strandelskere, med sin perfekte kombinasjon av krystallklart vann og kritthvite strender. Men med så mange fantastiske strender å velge mellom, hvordan kan man finne den som passer best for seg? Her er en liste over de tre beste strendene på Aruba, hver med sin egen særegne sjarm.

 1. Eagle Beach: er ofte rangert som en av de beste strendene i verden, og det er lett å forstå hvorfor. Denne stranden er kjent for sin brede og åpne sandstripe, som gir god plass til å slappe av eller delta i strandaktiviteter. Vannet er kalm og innbydende, noe som gjør det perfekt for svømming. Hvis du er heldig, kan du til og med få se de berømte Divi-Divi-trærne som vokser i nærheten.
 2. Palm Beach: er stedet hvor du vil finne et yrende liv, med luksushoteller og vannsportaktiviteter som jet-ski og parasailing. Palm Beach er perfekt for de som søker en kombinasjon av sol, sand og underholdning. Her finner du også en rekke restauranter og barer rett ved strandkanten, så du trenger aldri å gå langt for et måltid eller en forfriskende drink.
 3. Arashi Beach: er kjent for sine korallrev og fargerike fisk, noe som gjør det til en ideell plass for snorkling. Stranden er mindre kommersiell enn Eagle og Palm, og gir dermed en mer avslappet atmosfære. Det er også en populær plass for lokalbefolkningen, så hvis du ønsker å oppleve Aruba som en lokal, er dette stedet å dra.

Hver av disse strendene gir en unik opplevelse, enten du ønsker å slappe av i ro og mak, prøve vannsport, eller utforske det undervannsrike mangfoldet. Velg den som passer best for dine interesser, og gjør ditt opphold på Aruba til en minneverdig opplevelse.

Se våre reiser til dette reisemålet