Skreddersy din ferie nå!

Oversikt

Anguilla er en av det karibiske havets fineste skatter, liten i størrelsen, moderne i stil og med et godt omdømme! Denne praktfulle øy måler kun 91 kvm og er omkranset av 33 uberørte hvite sandstrender og klart turkis-farget vann.

Selv om Anguilla er liten har den en rik og meget variert historie som skriver seg tilbake til tiden før koloniseringen. Anguilla var opprinnelig bosatt av de etniske gruppene Amerindians og Arawaks og man kan fortsatt finne hulemalerier enkelte steder på Anguilla. Anguilla er i dag en magnet for de «rike-og-berømte» og er derfor defensivt ikke en billig destinasjon, men faktisk er det mulig å legge reisen hit uten at det skal sprenge hele feriebudsjettet for «vanlig dødelige», så sant du styrer unna den verste høysesongen.

Med noen av det karibiske havets fineste internasjonale hoteller og luksuriøse spa, samt et beundringsverdig utvalg av villaer, intime hoteller og gjestehus. Anguillas tilbud på overnattingssteder er vanskelig å slå. Når det gjelder mat blir du bortskjemt på Anguilla. Øya har over 100 restauranter som tilbyr både internasjonal og lokal mat. For de energiske er det et vell av sportsaktiviteter både på land og til sjøs, og kulturarv og musikk har en fremtredende plass i øyas mange festivaler og begivenheter.
Høydepunkter
Tro de eller ei, men Anguilla har en rekke ganger litt nevnt på en rekke reiselivsprogram som et sted med kanskje noen av verdens vakreste strender. Med sine 33 strender er det mange p velge mellom og alle vil ha sin egen favoritt, men for oss er det ikke tvil;
 • Shoal Bay - denne fantastiske og innbydende stranden er kanskje den mest kjente av de alle på Anguilla. Vannet har den perfekte turkise fargen med rolige bølger, intet cruisebåter eller masseturisme på skue i noen retning, et par lokale barer og boder som selger drikke og lokal mat sammen med deilig reggaemusikk danner det perfekte bakteppet for late dager i Karibia
 • Meads Bay - er en annen favoritt og her finner du noen av de få luksuriøse hotellene på Anguilla og er tilsvarende innbydende men kanskje litt mer kommersiell, men igjen ingen form for masseturisme og vi klarer aldri å bestemme oss hvilken strand vi liker best, men igjen dette er bare 2 av 33 strender som finnes på Anguilla. 
 • Lei en bil,- ette er helt nødvendig for at du skal kunne utforske denne lille perlen. Med kun en hovedvei på langs av den vel 26km lange øya og fartsgrense på maks 50km/t (30 km/t i tettbygd strøk) går det ikke fort. En luten kuriositet er at alle biler er importert fra USA (da med rattet på «norsk side»), men du følger britisk kjøremønster slik at du alltid sitter i «grøftekanten». PS! Du må også få et lokalt førerkort, dette får du sammen med leiebilen og koster USD20
Gjennomsnittstemperatur og nedbør for Anguilla (The Valley)
Måle enheter= ºC og mm/måned. Varmeste måned: september (29ºC), Kaldeste måned: januar (26ºC) & Våteste måned: oktober (184.0mm) - Alle verdier basert på data innhentet i perioden 2005-2015.
Average min and max temperatures in Shoal Bay Village, Anguilla
Hvordan er været? Anguilla har et varmt og tropisk klima hele året med en noe kjøligere periode mellom desember – mars og en mer fuktig periode i tiden mai – oktober. Som ellers I regionen faller det meste av nedbøren mellom august – November (dette er da også perioden hvor regionen kan treffes av orkaner som dannes ute i Atlanterhavet.
Beste tiden for å besøke Anguilla:  Anguilla har et sub tropisk klima og de varme temperaturene holdes i sjakk pga en konstant bris og fuktighet. Anguilla har faktisk mer enn 3000 timer med sol gjennom året og temperaturen varierer mellom 25-30ºC. Det meste av nedbøren kommer mellom okt - des (og den travleste tiden er mellom des - jan). Den beste tiden å besøke Anguilla er etter vår mening etter at hordene har reis, dvs apr - mai

Myntenhet:  East Caribbean dollar (XCD) = 100 cents
Tips:
som andre steder i Karibia har den amerikanske tips kulturen fått godt fotfeste her også. De fleste hoteller vil legge til loakel skatter og avgifter på all overnatting, noe som ikke alltid reflekteres på hotellets nettside og kan for mange komme som et lite sjokk på slutt regningen. Det er vanlig med 8% Government Tax + 10% service avgift (pr desember 2018)

 • Restauranter: det er vanlig å legge til 10-15% på den totale regningen selv om det faktisk allerede kanskje er inkludert 10% service avgift på regningen
 • Hoteller: Får du hjelp av noen til å bære din bagasje er det vanlig å betale USD1 per kolli
 • Taxi: Vi anbefaler aller våre gjester å ha leiebil, men skal du bruke taxi er det vanlig å gi 10% tips på toppen av avtalt pris / eller hva taksameteret viser.
Interessante fakta
Anguilla er kanskje et lite sted, men som alle andre oversjøiske landområder har det en del interessante fakta som gjør et besøk enda bedre.
 1. Anguilla er teknisk sett en del av Storbritannia og en del av deres oversjøiske territorium og med sine 91km² på størrelse med Hvaler kommune.
 2. En annen attraksjon med Anguilla er at der kjemisk fritt for shoppingsentre, cruisebåter, kasinoer og mega hotellkompleks.
 3. Det finnes hele 33 drømmestrender på Anguilla, alle åpne for publikum siden det er forbudt med private strandtomter.
 4. Lyst på et kjapt bryllup? Du trenger kun å ha oppholdt deg 48 timer på Anguilla før du kan få de nødvendige papirene ordnet

Festivaler                                                                                                                                       

De fleste festivaler på Anguila dreiser seg stort sett alltid om båter eller musikk, og er en integrert del av livet på øya. Moonsplash festivalen er uten tvil den mest populære muskk festivalen på Anguilla og kanskje en av de beste i hele Karibia, men Anguilla har også en mindre sommerfestival som mer eller mindre er et karneval eller god gammeldags sommerfest.

 1. Moonsplash - er organisert av Anguillas egen reggae legende Banbke Banx. Moonsplash finner sted i februar på funky Dune Reserve i Rendevouz Bay. Denne årlige 3 dagers musikk festivalen tiltrekker seg en rekke ulike artister og det er live opptredener hver dag fra en sammensatt scene og det hele er meget uformelt arrangert. Her er det barer laget av drivved, folk som sover i sanden og en lung atnmosfære - et must for deg som vil oppleve en ekte og lokal festival.
 2. Anguilla regatta - finner sted i mai og er et event over 4 dager og inkluderer foruten seiling i verdensklasse også en rekke strandfester. Du kan se regattaen og båtene fra noen av de mange vakre strendene på Anguilla.
 3. Easter Festival del Mar - Anguilla har tradisjonelt alltid hatt en aktiv småbåt fiskerinæring og havet har alltid hatt vært en viktig del av dagliglivet. Denne festivalen (som da finner sted under påske) inkluderer de vanlige strandfestene, svømme og fidske konkurranser, mye mat & drikke er selvfølgelig en viktig del av denne festivalen.

Se våre reiser til dette reisemålet