Skreddersy din ferie nå!

Oversikt

Grenada blir ikke kalt krydderøya for ingenting – du kan nesten kjenne duften av muskatnøtt i luften. Øya kunne egentlig likegodt blitt kalt for fruktøya eller strandøya for dette finnes det også mengder av her. Uansett slår kombinasjonen av aromatiske krydder, fersk frukt og idylliske, hvite karibiske strender aldri feil. 

Drar du til Grenada vil du finne uberørte landskap og en perfekt balanse av forskjellige typer opplevelser som passer for enhver smak. Dette er øya som er den perfekte romantiske feriedestinasjonen for par på bryllupsreise, men Grenada passer for enhver. For eksempel kan den eventyrlystene boltre seg på adrenalinfylte aktiviteter mens strandløver kan oppdage sin drømmestrand her. Det som er så enestående med Grenada er at du kan krysse øya og gjøre så mange spennende og varierte aktiviteter på utrolig kort tid. For eksempel kan du svømme i det krystallklare vannet ved Grand Anse Beach og trekke gjennom regnskogen for å se Seven Sisters fossefallene på kun en dag. 

Øynasjonens hovedstad St. George’s regnes som en av de fineste i Karibien og selv om det er flere hoteller på øya er de mye færre turister her enn på for eksempel naboøya Barbados. Selv de populære strendene på Grenada er rolige i for hold til de du finner på de mer kjente øyene i Karibien. Det er utrolig enkelt å forelske seg i Grenada, hvor gatene prydes av fargerike fortauskanter og blomsterpotter i rød, gull og grønn, som er fargene i nasjonalflagget. Øya sjarmerer kort sagt enhver besøkende med sin sjarmerende atmosfære og uberørte natur. 

Høydepunkter
 • Seven sisters fossefall – turen til dette fossefallet er et lite eventyr i seg selv. Drar du hit til fots kan du gå langs eventyrlige skogstier og få med deg de magiske naturlige omgivelsene på veien. Når du har tatt turen gjennom skogen i Grand Etang National Park kan du belønne deg selv med et kaldt bad i dette spektakulære fossefallet. 
 • Den lokale muskatnøtt fabrikken – denne søte fabrikken er et must på en tur til Grenada. Siden muskatnøtten er så viktig for øya er det ekstra spennende å få med seg denne fabrikken, hvor det står endeløse rader med sekker fulle av frukter plukket fra lokale muskatnøtt trær. Fabrikken gir deg en unik mulighet til å se hvert steg av hvordan dette eksotiske krydderet blir til. Husk å kjøpe med deg litt muskatnøtt hjem, for krydderet du kan kjøpe Grenada er helt rå på smak. 
 • St George’s – Grenadas billedskjønne hovedstad er noe for seg selv. Den kan enkelt utforskes til fots og det er mange gamle bygninger og en fin havn, Carenage harbor, her. Er du først i St. George’s og glad i dykke kan du også få med deg undervannsgalleriet nord for Molinière Bay. Galleriet består av over 80 verk og det kanskje mest kjente er sirkelen med statuer av kvinner som holder hender. 
Gjennomsnittstemperatur og nedbør for Grenada (St Georges)
Måleenheter= ºC og mm/måned. Varmeste måned: september (28ºC), Kaldeste måned: februar (26ºC) / Våteste måned: november (103.0mm) - Alle verdier basert perioden 2005-2015.
gjennomsnitts temperatur og nedbør i St Georges, Grenada
Hvordan er været? Grenada har et tropisk klima og det er varmt og fuktig på øya året rundt. Den relativt kjølige tørkesesongen varer fra desember til mai mens den varmere og mer trykkende regnsesongen er mellom juni og november. Når det er tørkesesong blåser passatvinden på øya med moderat styrke. Mellom midten av april og slutten av mai, før den varmere regnsesongen, begynner temperaturene og antallet regnskurer gradvis å stige. I løpet av regnsesongen er det ofte regnskurer med temperaturer på rundt 29 grader og mindre forutsigbare vindforhold enn resten av året. Det kan også forekomme tropiske sykloner i løpet av regnsesongen.  
Beste tid å besøke landet? Den beste tiden å besøke Grenada på er mellom februar og april, som er den tørreste delen av året, men januar er også en bra måned å besøke øya på. Da er det solfylt men ikke så varmt at det blir trykkende. 
Myntenhet: I Grenada brukes det østkaribiske dollar (XCD) og 1 XCD = 100 cents. Det finnes minibanker over hele øya i tillegg til i Hillsborough (Carriacou). 
Tips: Å gi tips er en vanlig etikette i Grenada som blir forventet. Vi anbefaler at du tipser slik:
 • Kelnere/bartendere: Hvis det ikke har blitt inkludert en serviceavgift på regningen burde du tipse rundt 10%.
 • Pikkoloer/rengjøringspersonell på hotell: Du burde tipse pikkoloer rundt 3 XCD og rengjøringspersonellet mellom 5 og 8 XCD per dag. 
 • Taxisjåfører: Du burde tipse taxisjåfører rundt 10-15%. 
 • Mannskap på cruise: Her burde du tipse rundt 10% av prisen for turen eller oppholdet. 
Interessante fakta
Grenada blir ofte forvekslet med den spanske byen Granada, men er en øy helt for seg selv. Her er tre fakta du kanskje ikke visste om øynasjonen.
 1. Grenada er verdensledende innen produksjonen av flere krydder og varer som kanel, nellik, ingefær, allehånde og appelsinskall, men produksjonen av muskatnøtt er spesielt høy. Rundt 20% av verdens muskatnøttforsyning kommer fra Grenada. 
 2. Det er kun tre trafikklys på hele øya.  
 3. Nasjonalretten på Grenada heter Oil down. Dette er en smakfull rett som blir tilbredet ved å koke kjøtt, grønnsaker, urter, krydder og melboller i kokosnøttmelk . 
Festivaler
Det er mange spennende kulturelle og kulinariske festivaler å få med seg på Grenada. Her er noen av våre favoritter. 
 • Carriacou carnival (mars) – denne festivalen består av flere storartede og ville gatedanser, parader og en calypso-konkurranse som kombinerer forskjellige rytmer med morsomme og direkte kommentarer om samfunnet. Shakespeare mas er et av høydepunktene på karnevalet, og her er det bare å følge med mens deltagerne begir seg ut i en type ordkrig hvor det kun brukes fraser fra Shakespeares skuespill. De har også på seg fargerike kostymer og den som taper konkurransen blir strøket med en trepinne. 
 • St. Mark’s Day Festival (april) – St. Mark har sin egen festival hvor hele området blir forvandlet til et kulturelt og kulinarisk knutepunkt. Her kan du oppleve talent –og fiskematlagingskonkurranser og flere spennende utstillinger. I tillegg arrangeres det en rekke andre aktiviteter, så her er det bare å velge om du vil være med på konkurranser, båltenning eller en gate fiesta – eventuelt kan du jo bli med på alle tre!
 • Grenada chocolate festival (mai) – denne feiringen gir deg en smakebit av den nydelige og økologiske sjokoladen som dyrkes på øya. I tillegg kan du lære hvordan kakao bearbeides på den tradisjonelle og etiske måten. Du vil kunne følge med på hvert eneste steg i prosessen av hvordan sjokolade lages og blant annet prøve ferske urter, kakaote og utsøkt hjemmelaget sjokoladeiskrem. 
Se vår destinasjons video fra Grenada:
© Rani Bergin


Se våre reiser til dette reisemålet