Få experthjälp och skräddarsy din resa nu!

Översikt

Bon Bini - Bonaire, et vilt paradis (primært for dykkere)
Bonaire er en meget liten øy i den vestlige delen av Karibia og nærmeste nabo er Colombia og Venezuela. Bonaires landskap er nesten ørkenaktig og er ikke for alle. Hvis du forventer en tropisk øy med vaiende palmer og bølger som slår svalt mot strandkanten har du valgt komplett feil destinasjon. Dette er en øy for dykkere som ønsker å oppleve livet under vannflaten. Det som gjør Bonaire til en populær destinasjon er da også korallrevene og stort sett hele kysten rundt Bonaire er da også erklært nasjonalpark Dusinvis av registrerte dykkesteder er tilgjengelig, stort sett alle ut fra land og dykking her er kanskje litt annerledes enn man er vant til andre steder.

Fra Bonaires dyp til Bonaires høyeste punkt (Brandaris 241 moh) vil du kunne føle Bonaires magi fra det øyeblikket du lander. Bonaire er laid-back, ingen trafikklys, mas & jag, men kun en rolig og innbydende atmosfære. Kralendijks mange barer og restauranter på strandpromenaden er et perfekt sted å avslutte dagens aktiviteter.

Bonaire tilbyr dykking 24/7, 365 dager i året og på ypperlige rev. Det er offisielt hele 63 dive sites (dykkesteder) registrert i farvannet rundt Bonaire, hvorav 54 er ut fra land (shore diving). Det er registrert hele 350 ulike fiskearter og 57 arter med hard og bløtkoraller.
På overflaten er det fantastisk god windsurfing og kiting i området rundt Lac Bay samt gode padle & kajakk muligheter blant mangrovene. Sykkelstier krysser de grissgrendte åsene på Bonaire og veien rundt Bonaires kyst tar deg via noen av historiske stedene som er minner fra den tiden dette var en del av Holland.

Idag er Bonaire en del av Dutch Caribbean som omfatter øyene Bonaire, Saba, St Maarten & St Eustatius etter at Curaçao og Aruba ble selvstendige utenfor unionen med Holland.

Gjennomsnittstemperatur og nedbør for Bonaire (Kralendijk)
Måle enheter= ºC og mm/måned. Varmeste måned: september (30°C), Kaldeste måned: januar (27°C) & Våteste måned: november (36.6mm) - Alle verdier basert på data innhentet i perioden 2005-2015.
Hvordan er været på Bonaire -
Været og klimaet på Bonaire er ganske konstant grunnet beliggenheten så nær Ekvator. Siden Bonaire ligger såpass langt inn mot Mellom Amerika er den også stort sett utenfor de tradisjonelle orkanbeltet. Været er det man kan kalle tropisk, men varmt og tørt. De laveste temperaturene får du i januar & februar med ned til 25ºC om natten. De varmeste månedene er september & oktober med opptil 31ºC om dagen og 27ºC om natten. Gjennomsnitts nedbør i løpet av året er kun 15 mm og 9 timer med sol hver dag gjør at Bonaire selvsagt er meget populært.
Valuta; Amerikanske dollar (USD) = 100 cents
Natur bevissthet: Naturvern er høyt på Bonaires agenda. Mer enn 20% av det totale arealet på Bonaire og 100% av vannet rundt Bonaire og Klein Bonaire er nasjonalparker og er beskyttet. Nyt Bonaires vakre natur og bli en del av bevaringen.

Husk derfor følgende:
- Spydfiske er forbudt.
- Det er forbudt å fjerne noe fra nasjonalparken.
- Det er forbudt å ta med deg noen sand, skall og / eller koraller, disse blir konfiskert ved avreise.

Hva er Bonaire kjent for? Bonaire er først og fremst et dykkested og spesielt for de som er er interessert i undervannsfoto og makro (små) skapninger under vann. Det finnes noen få strender på Bonaire som er flotte og hovedstaden Kralendijk er småkoselig 
Leiebil eller ikke? Skal du dykke på Bonaire er leiebil nesten obligatorisk og alle våre dykkepakker inkluderer da også leiebil. For mer informasjon se våre dedikerte dykkesider på www.dykkebazaar.no 

Interessante fakta:
  • Langs veiene på Bonaire vil ofte komme over stener som er malt gule! Dette markerer at dette er et offisielt dykkested. Men ikke alltid, siden også kan ebty "ingen adgang" og beskyttet område eller at det er fuglereder på dette stedet - er det forvirrende?
  • Det finnes et eget "sandal tre" på Bonaire som det sies er dekket med mer enn 1250 strand sandaler (men ingen har noensinne regnet på det totale antallet)
  • Under den andre verdenskrig når Nederland var okkupert av Tyskland ble Bonaire lagt under USA og Storbritannia og amerikanske styrker bygget det som idag er Flamingo Airport, Boinaires hovedflyplass.
  • Det finnes over 310 fuglearter registrert på Bonaire hvorav 55 er hekkende lokale arter.
Festivaler på Bonaire: Bonaire er kjent for sin rike kulturelle historie, men er også berømt for sitt kreative kjøkken og selvsagt festivaler og begivenheter (som stort sett alle landene i Karibia).
  • Årlige  Bonaire regatta - båter i alle størrelser og fra en rekke land samler seg i havnen utenfor den idylliske hovedstaden Kralendijk hver oktober måned for den årlige regattaen. I tillegg til seilasene er det selvsagt godt med mat & drikke, dans og underholdning på land.
  • Bonaire karneval - er den største begivenheten på Bonaire i løpet av året og finner sted i uken før påske. Som seg hør og bør er det store fargerike parader gjennom hovedstadens gater og Rincon (den nest største byen på Bonaire) og kulminerer med brenning av King Momo på kvelden askeonsdag.
  • Rev rydding - finner sted hvert kvartal og organiseres av Dive Friends Bonaire, og er en veldedighetsorganisasjon av lokale hvor besøkende kan delta i å rydder opp korallrev og annen søppel. Om kvelden etter at dagen er ferdig arrangeres det fest for deltagerne med mat og drikke.
Sist besøkt av DYKKEbazaar & DIVEPlanet: Vi besøkte Bonaire for en tid tilbake i 2005 og var imponert den gangen over dykkingen. Men siden dette besøket har vi endret litt mening om hva VI synes er den beste dykke destinasjonen i Karibia. Og valget for oss ihvertfall er lett, det må bli Saba eller St Eustatius.

Se vår destinasjons video fra Bonaire


Se vår dykkevideo fra Bonaire

Se våra resor till detta resmålet